FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua lui Marius Lãcãtuș

fcsteaua.ro03.11.2007 09:49

În destinul fast al militarilor, glonțul le-a trecut de câteva ori pe la ureche: Apolzan și Zavoda I plecaserã de la CFR (Rapid) pentru Dinamo, dar la sediul clubului, undeva pe Lipscani, un plotonier i-a speriat cã la ei nu sunt exceptați de la șmotrul instrucției nici mãcar sportivii și atunci cei doi au virat-o spre C.C.A.; Iordãnescu voia s-o șteargã spre Universitatea Craiova, promițându-i-se o diplomã universitarã, dar Ilie Savu s-a prins și l-a adus pe calea cea bunã a Ghencei; la un pas de ratare a transferului de la Iași la C.C.A. a fost și Gheorghe Constantin, deoarece antrenorul Ronnay îi reproșa lipsa de masã muscularã; servilul Miticã Dragomir pregãtise un puștan tupeist pentru Dinamo și-și invitã șefii la vizionare, dar generalul Diaconescu n-are ce face și-și permite sã-i dea un sfat de pe margine, și înjurãturile de cartier ale Fiarei rupseserã stãvilarul, din acestã cauzã o sosire a lui Lãcãtuș în Groapã fiind exclusã.

Întâmplarea are un rol imens în destin, fiind greu a ne închipui cum ar fi arãtat echipa armatei fãrã Apolzan, Zavoda I, Constantin și mai ales Lãcãtuș. Primului portar de la C.C.A., Traian Ionescu, clubul nu i-a gãsit un loc în structurile sale, revoltat acesta s-a angajat la Dinamo cãruia i-a adus în vitrinã 5 titluri. O fi Fiarã pentru adversari, chiar și pentru dezmierdãrile suporterilor, dar de-a lungul unei cariere Marius Lãcãtuș și-a cãpãtat dreptul de a fi stelistul absolut. O extremã dreaptã de excepție, explozivã, cu un simț uluitor al porții, catalizator de echipã. Pasele în adâncime ale lui Tudorel Stoica, Boloni, Majearu își gãseau vârful de lance ideal pentru demarajele sale impetuoase. Fiara își arãta colții la conducãtori(antologic momentul când la o primã babanã a lui Ilie Ceaușescu, Marius a spus cã ar mai fi loc de un kil de brânzã ?!), la antrenori(lui Ienei i-a reproșat cã îl bagã la început de carierã doar câteva minute, ca la hochei), la arbitri("ce ai nene, îți curge sânge din nas", când tușierul ridica steagul pentru a semnaliza o poziție de ofsaid), la adversari(cu vreo 3 ruperi efective de oase), la gazetarii suficienți ( "ce mãsuri sã iau ? Poate la costumul de galã").

A fost nașul rușilor, înscriind niște goluri care pot sta lângã tablourilr lui Rubliov, iar cel 2 goluri de la Coppa del Mondo 1990 au încheiat cariera celebrului Dasaev. Va rãmâne în istoria fotbalului prin primul gol înscris la Sevilla, în finala cu CF Barcelona, un veritabil arc voltaic între bara interioarã transversalã și terenul de dincolo de linia porții. Un alt puști teribil al Stelei, botezat Pele de tata Balint(nume mare în Ghencea și pe vremea CCA) a încheiat rama la tabloul lui Duckadam, apãrãtorul a patru penaltiuri consecutive. Echipamentul în alb complet de la Sevilla(pentru prima și ultima oarã în istoria Stelei) i-a transformat în sufletele noastre bolnave de mituri în heruvimi. Când mulți se fereau de executarea penaltiului, de sub bretonul lui Lãcãtuș s-a auzit o premoniție nãucitoare: "Bre nea Imi, lasã-mã pe mine sã bat un penalti și mâine toatã Europa va vorbi de dumneata". A doua parte a carierei lui Lãcãtuș(mare meseriaș !) la Steaua, dupã experiența Fiorentina și Oviedo, a fost la fel de bogatã, dar n-avea cum sã atingã intensitatea strãlucirii de la Sevilla.

Oricum cele 6 titluri consecutive post decembriste au egalat recordul interbelic al Chinezului și au demonstrat cã balivernele cu echipa dictaturii sunt niște biete complexe ale neputinței adversarilor Stelei. Unde putea fi locul unui numãr 7 care a slujit Steaua în douã perioade de câte 7 ani, câștigând cu ea, în afarã de trofeele continentale, 10 titluri de campion, 6 Cupe lae României și 3 Supercupe ? Dupã alți 7 ani de rãtãciri pe coclaurile mediocritãții din Ligã, iatã-l pe Marius la locul pe care l-a râvnit și îl meritã: antrenor principal la Steaua.

ªi are dreptate prietenul sãu Mihai Stoichițã, oricând vulturul de pe efigia Stelei poate fi înlocuit cu chipul lui Marius. Stelistul absolut !

Constantin Ardeleanu

lionn03.11.2007 10:05

Lacatus este si a fost MAGNIFIC si va ramane asa indiferent de rezultatele care le va avea acum la

Steaua.

androsteaua03.11.2007 10:14

frumos articol!!forza Lacatus!!

colaps03.11.2007 10:18

de fiecare data va citesc cu nesatz articolele, ca sa descopar aspecte mai putin stiute din istoria echipei pe care o iubesc.

faza cu generalul Diaconescu a fost mortala, intreaga suflare stelista ii este recunoscatoare :-)

the_ace03.11.2007 10:21

frumos articol.....intradevar o fiara pe teren si un om de mare caracter in fara lui......poate nu era momentul sa vina la Steaua cat este si ciobanul dar cred ca Laca nu va permite sa fie injosit de "fecali" ....oricum veirea lui a fost o noua incercare a oierului sa uitam tot ce a facut.....ii multumesc "fiarei" pentru curajul de are a dat dovada Laca=Steaua ; Steaua=Laca

adi_steaua03.11.2007 10:28

Marius Lacatus.

Este simbolul Stelei, indiscutabil.

Este acel om care a fost si presedintele echipei, despre care patronul echipei a spus "Marius, tu nu te pricepi" si "nu orice papagal poate face treaba".

Este acel om constient, ca Gigi Becali l-a pus antrenor, doar pentru imagine, electorat, calmarea suporterilor.

Este acel om care a stiut ca asta e singurul lui tren, ca numai intr-o astfel de conjuctura putea ajunge pe banca Stelei. Este acel om care a acceptat acest compromis. Este acel om care a acceptat sa lucreze cu Becali, un om care a terfelit toate celelalte simboluri ale Stelei. Este acel om care a acceptat sa lucreze cu un patron ce i-a umilit prietenii : Balint si Hagi. Este acel om care a acceptat sa lucreze cu un patron care a jignit suporterii, i-a amenintat, care a declarat ca Ghencea e casa lui si ne primeste acolo cand vrea el.

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau. Au fost doar niste concluzii.

Ii doresc sa reuseasca.

dr.adrian903.11.2007 13:07

frumos

dar cand a fost instalat Hagi eu nu am vazut nici un articol asa tare despre Hagi

pacat

SuperSteaua03.11.2007 13:35

Un articol minunat!

Sper sã nu vã lase pofta de scris nici în urmãtorii 50 de ani :)

RedStar03.11.2007 13:58
frumos

dar cand a fost instalat Hagi eu nu am vazut nici un articol asa tare despre Hagi

pacat

Mi se pare normal, Hagi nu e asa de tare ca Lacatus.

cristian8603.11.2007 14:12

"Inainte de penaltyurile de la Sevilla, nebunia tineretii m-a facut sa-i spun lui nea Imi ca bat si eu. Refuzasera destui si omul era un pic in dificultate. Mi-am zis ca decat s-o dau incet si s-o prinda ala, mai bine o dau tare, chiar cu riscul de a trage pe langa. N-aveam trac, dar cand am luat mingea pentru a o fixa la punctul cu var a cam inceput sa-mi tremure mana. Si acum cand ma gandesc, imi vine sa inchid ochii. Azi n-as mai bate nici in ruptul capului."

Marius Mihai Lacatus

Piece of Mind03.11.2007 15:19
Mi se pare normal, Hagi nu e asa de tare ca Lacatus.

Ai dreptate, probabil ca din cauza asta a luat primul avion de la Istanbul pentru a veni in tara si a raspunde elucubratiilor lui Mircea Lucescu...

cristian8603.11.2007 15:22

Din ce imi amintesc exista si un articol Steaua HAGICA.

@redstar

Spui numai tampenii.

Daniellone03.11.2007 16:29
Ai dreptate, probabil ca din cauza asta a luat primul avion de la Istanbul pentru a veni in tara si a raspunde elucubratiilor lui Mircea Lucescu...

Probabil ca majoritatea uita intentionat contextul in care Hagi a luat "primul avion" de la Istanbul pentru a il ataca pe Lucescu (pentru ca de asta a venit, nu ca sa apere Steaua).

Gestul este complet scos din contextul vremurilor. Lucescu si Giovanni Becali isi imparteau sferele de influenta in fotbalul intern, acesta din urma isi simtea amenintat teritoriul si l-a folosit pe Hagi in razboiul sau cu Lucescu. Atata tot. Ca si atunci cand Giovanni s-a certat cu Piturca si i-a folosit pe Hagi si Popescu pentru a-i arata cine-i seful.

Daca Hagi ar fi murit intr-adevar de iubire pentru Steaua, ar fi venit sa joace macar un an la final de cariera la Steaua, in locul banilor de la turci. Lacatus a renuntat la dolarii de afara si a jucat inca 7 ani platit ca pe vremurile alea in Romania si s-a intors. Si in asta consta diferenta.

DexOne03.11.2007 16:53

mai e lok de un kil de branza :)))

tare....bv Laca

Forzza Steaua

Gica Chioru03.11.2007 18:21
Probabil ca majoritatea uita intentionat contextul in care Hagi a luat "primul avion" de la Istanbul pentru a il ataca pe Lucescu (pentru ca de asta a venit, nu ca sa apere Steaua).

Gestul este complet scos din contextul vremurilor. Lucescu si Giovanni Becali isi imparteau sferele de influenta in fotbalul intern, acesta din urma isi simtea amenintat teritoriul si l-a folosit pe Hagi in razboiul sau cu Lucescu. Atata tot. Ca si atunci cand Giovanni s-a certat cu Piturca si i-a folosit pe Hagi si Popescu pentru a-i arata cine-i seful.

Daca Hagi ar fi murit intr-adevar de iubire pentru Steaua, ar fi venit sa joace macar un an la final de cariera la Steaua, in locul banilor de la turci. Lacatus a renuntat la dolarii de afara si a jucat inca 7 ani platit ca pe vremurile alea in Romania si s-a intors. Si in asta consta diferenta.

Tunde-ti din masele, mai baiete.

Afla, mai intai, ca Lacatus n-a renuntat la nimic, i-au dat aia banii inainte ca sa scape de el.

Hagi a plecat, efectiv, de la antrenamente ca sa vina sa-l puna la punct pe țigan, "sa nu incep sa spun eu, nea Mircea!" Daca exista un stelist printre fostele glorii fotbalistice acela este cu siguranta Gheorghe Hagi. Baga la cap, si sterge-ti mucii, Steaua este Hagi si Hagi este Steaua!

N-aveti decat sa-l adorati pe actualul nostru antrenor dar cand vine vorba despre Hagi bagati-va capetele in nisip si stergeti-va la gura.

Sburatoru03.11.2007 21:07

eu unul sunt un fan Hagi, la fel cum sunt un fan Lacatus, sau un fan al oricarui jucator emblematic pentru club...nu inteleg de ce nu pot fi si unii copii de aici la fel?...e total aiurea si deplasat ce spui tu, e un fel de "o iubesc doar pe mama, pe tata nu prea":)....si sa fie clar...Hagi, sau Lacatus, sau Petrescu, sau Apolzan....ei individual sunt Steaua, dar Steaua nu poate fi un jucator, indiferent de nume...Steaua e o idee, un mod de viata si de civilizatie, o cauza, un scop....Steaua suntem noi, prin "noi" intelegand suporteri, staff, jucatori, embleme ale clubului....

ma asteptam la alt fel de idei de la un user ce scrie articole pe site:)

regards

suportera_nr.103.11.2007 21:13

parerea mea este ca Steaua este si a lui Laca si a lui GICANU, eu oricum ii iubesc pe amandoi f.mult. Insa parca Laca pare "mai stelist" datorita faptului ca a petrecut mai multi ani aici, dar sunt convinsa ca Hagi iubeste Steaua la fel de mult. Sper sa nu te superi Gica Chioru ca te intreb si eu ceva? de ce nu-i pronunti numele antrenorului nostru, esti suparat pe el? multumesc anticipat pentru. raspuns

OFF TOPIC

cica Thereau nu si-a primit banii pe ultimele doua luni de la Steaua. daca e asa e de inteles de ce a zis ca nu ar refuza echipa de catelusi unde l-ar intalni pe "bunul" sau prieten Bostina. Ce parere aveti de asta?

hypno04.11.2007 00:13

Afla, mai intai, ca Lacatus n-a renuntat la nimic, i-au dat aia banii inainte ca sa scape de el.

Hagi a plecat, efectiv, de la antrenamente ca sa vina sa-l puna la punct pe țigan, "sa nu incep sa spun eu, nea Mircea!" Daca exista un stelist printre fostele glorii fotbalistice acela este cu siguranta Gheorghe Hagi. Baga la cap, si sterge-ti mucii, Steaua este Hagi si Hagi este Steaua!

N-aveti decat sa-l adorati pe actualul nostru antrenor dar cand vine vorba despre Hagi bagati-va capetele in nisip si stergeti-va la gura.

Bai suporteru' lu ZerOli lasa mucii si vorbeste frumos. Hagi cat a jucat la Steaua ? ce performante extra mega deosebite a facut la Steaua ? o fi facut la Galatasaray dar nu la Steaua ca si Laca. Hai sictir analfabetule

Hai Hagi, hai Lacaa

Forza Steaua!

RedStar04.11.2007 00:22

Daca il consideri pe Hagi mai stelist decat Lacatus atunci e timpul sa scandezi Cim Bom Bom.

w3bmaster04.11.2007 02:58

Ce as da eu sa mai aiba Steaua 2 jucatori ca Laca si Hagi am cam bate tot cu asa jucatori

Tipic romanes sa discuram care e mai stelist sau cine inseamna mai mult

pentru mine Laca e un mai mare simbol pentru Steaua

Dar Hagi e un mai mare simbol pentru Romania si Steaua e Romania

Ambi sunt nijte "zei" si nu stiu cand unu din jucatori actuali sau viitori va ajunge la acest statut e greu ....

Unicul numaru zece e Laca

Cum Hagi e unicul numar 10

Etc etc

Forza Steaua

audiopixel04.11.2007 08:34

Articol foarte frumos,de fapt in nota celor semnate de domnul Ardeleanu.

Am citit comentariile si din pacate observ ca iar s-a ajuns la nesfarsitele dispute forumiste.

Dau si eu cu bata-n balta si spun ca Lacatus si Hagi nu mai au nevoie de nicio prezentare sau comentariu,se stie foarte clar ce au insemnat ei pentru noi.Singura diferenta intre as vedea-o cam asa:

1.Lacatus este un simbol stelist pentru ca toate performantele sale au fost obtinute la Steaua(cireasa de pe tort-CCE in '86) si pentru faptul ca jucat in Ghencea 14 ani.

2.Hagi il consider mai degraba un simbol national,imaginile din World Cup'94 si celelalte performante ale nationalei se asociaza imediat cu fostul nr 10.Totusi,Hagi ramane un mare stelist si trebuie sa-l respectam ca atare.

Gica Chioru04.11.2007 13:21
Gica Chioru ca te intreb si eu ceva? de ce nu-i pronunti numele antrenorului nostru, esti suparat pe el? multumesc anticipat pentru. raspuns

Am postat mesajul anterior pentru a-i raspunde unuia care minimalizeaza stelismul dovedit al lui Hagi exagerandu-l pe al altuia care nu a dat dovada niciodata de asa ceva atunci cand a fost in afara clubului, retine, niciodata. Dimpotriva, as putea spune. Este absurd si ar fi fost o tradare din partea mea sa tac.

De aceea va spun, voua, celor mai tineri, sa aveti grija atunci cand va alegeti simboluri, unele pot fi mincinoase. Nu spun ca Lacatus este asa ceva, va spun doar ca intre el si Hagi ar trebui sa nu aveti nicio dificultate in a-l alege pe Hagi. Pe de alta parte va inteleg si pe voi, cei care nu ati vazut echipa anilor 80, echipa in care Lacatus era un simplu jucator, bun, dar doar atat. Poate si de aceea cei din generatia mea sunt ceva mai circumspecti atunci cand vine vorba despre Lacatus.

ps. hypno (tu esti un magar, baiete), redstar, cunosc destul de multe lucruri urate despre "simbolul" vostru, nu vreau sa le fac publice, nu ma provocati...

Daniellone04.11.2007 16:27

Baga la cap, si sterge-ti mucii!

bagati-va capetele in nisip si stergeti-va la gura.

Nu stiu exact de ce simti nevoia sa vorbesti asa, eu nu te-am jignit cu nimic. Despre episodul venirii lui Hagi de la Istanbul fiecare are dreptul la opinie, nu crezi? Stiind contextul intamplarii si avand in vedere modul in care Hagi a mai fost folosit o data de Ioan Becali (impotriva lui Piturca), mi-am permis sa trag concluzia pe care o vad eu logica.

Si a-propos de varsta matusalemica pe care ti-o asumi cu mandrie, sa stii ca nu intotdeauna varsta aduce si intelepciunea. Nu orice domn Goe devine un Moromete o data cu trecerea timpului.

Si daca n-ai mai jigni gratuit ar fi o placere sa ne combatem. In idei, nu in muci.

SSK04.11.2007 16:37

Va recomand sa adoptati un ton mai moderat, atat cu privire la doi MARI STELISTI - Hagi si Lacatus - cat si cu privire la partenerii de discutie. Altfel, vom bloca temporar topicul si vom trece la sanctiuni.

steaua0404.11.2007 22:02

parerea mea e ca gresesti. Lacatus a renuntat la onoarea de a fi Capitanul Stelei (mai ales dupa titlurile castigate si prezentele in Cupa Campionilor). Practic Steaua anilor '90 inseamna Lacatus. Iar de numele lui Hagi nu se leaga vreo mare performanta a Stelei, in afara de Supercupa Europei (nu poti sa compari un singur meci cu un gol marcat in prelungirile primei reprize cu un parcurs de exceptie, presarat de meciuri ca cel cu Anderlecht sau cu Barcelona). Chiar daca Hagi are 76 de goluri in 97 de partide. Si Steaua=Hagi?? Niciodata