Am vazut meciul la TV, ma rog cam 80% din el ca am mai dat un ochi si la Craiova/Poli. Daca este sa-l compar cu ce a jucat Steaua din vara pana acum este de departe cel mai bun meci. Parca incepem iarasi sa simtim ca meritam sa jucam in CL. Parca ne creste vireza de joc, jucatorii sunt mai clari in teren si mai motivati. Parca Steaua este acea mare echipa care ne-a facut pe toti sa o iubim.
Stau si ma mir ce diferenta enorma este intre ''looserii'' din meciul cu U Cj si vitejii de asta seara. Oare atat de mult sa reprezinte psihic pozitia "taticului" antrenor fata de vestiar. Sa fie la fel ca in relatia tata/fiu vs tata vitreg/fiu adoptiv? Sa fie oare jucatorii nostri atat de ...josnici (nu am gasit un cuvant mai frumos) incat daca nu le convine antrenorul sa nu dea totul pa teren? Sa fie oare atat de puternici incat daca antrenorul nu le convine sa dea rasol la un meci stiind ca patronul il va schimba imediat pe acesta? Parca nu vreau sa cred asa ceva se poate intampla si nu de aici vine diferenta.
Stau si ma gandesc la jocul impleticit din primavara cu un Olaroiu fara inspiratie si cu declaratii ezitante la sfarsitul jocului. Il vad si pe Hagi cu ochii afara din orbite, zbatandu-se ca un posedat pe margine la fiecare meci, cu acelesi declaratii: am facut cel mai bun meci -doar doar sa nu jigneasca cumva jucatorii. Parca i-mi vine in minte si un Petrazini neputincios si coleric...agitandu-se pe tusa cu parul valvoi in cap. Parca am vazut si la javre cum se schimba un antrenor prin actiunea...pasiva a jucatorilor. N-as vrea sa i se intample si lui Marius asa ceva.
Poate i-mi imaginez eu ca jucatorii sunt de fapt "sefii" care dicteaza totul, la antrenamente joaca de rup iar in timpul partidei joaca sau nu functie de interesele lor. Parca prea aduce a scenariu SF - jucatorii fac si desfac echipa. Vreau sa cred ca este doar un sentiment fatalist al meu dar ...daca este adevarat? Daca si in vestiarul Stelei dicteaza forta grupului de jucatori? Daca ei se cred deja mai brazilieni decat Pele insusi, noi ce ne facem?