Desi parcursul de anul asta al Stelei nu trebuie dramatizat, el indica fara putinta de tagada triumful complet si definitiv al incompetentei.
Un triumf la a carui implinire, ca ne place sau nu, avem si noi suporterii contributia noastra extrem de importanta. Aproape la fel de importanta ca a marelui strateg...
Dar sa le luam pe rand...
De ce spun ca parcursul nostru (atat in campionat, cat si in Ch. League) nu e dramatic pentru un club de valoarea Stelei?
Pentru ca in campionat daca vom castiga cele doua restante cu Pandurii si Gloria suntem pe doi (ceea ce nu ar fi foarte ok pentru Steaua, dar nici catastrofal n-ar fi dupa o treime de campionat).
Iar in Ch. League am pierdut la limita cu doua echipe forrmidabile - Arsenal si Sevilla in fata carora nu puteam emite pretentii si cu o echipa valoroasa Slavia - si nu va luati dupa dezastrul de pe Emirates, caci orice s-ar spune Slavia nu e nici Nurnberg, nici Elfsborg si cu atat mai putin Anorthosis Flamagusta.
Deci privind strict din punct de vedere statistic lucrurile, un observator extern obiectiv ar putea conchide ca Steaua nu se afla nicidecum pe marginea prapastiei.
Si desi ne-am referi la lucruri complet diferite, ar trebui sa-i dau dreptate unui astfel de observator.
Sa-i dau dreptate pentru ca Steaua a cunoscut deja un triumf glorios. Al incompetentei.
Al unei incompetente delirant-grandomane...
Al acelei incompetnte care ii permite unui om a carui singura calitate o reprezinta banii pe care ii are sa creada ca banii iti confera competente in orice domeniu: politica, religie si chiar antrenorat...
Al acelei incompetente care il face pe omul responsabil cu strategiile pe termen mediu si lung ale Stelei sa sustina convins porcarii sinistre cum ar fi aceea ca "Bunul Dumnezeu" ii va ierta pe toti stelistii...
Al acelei incompetente care il asteapta pe Sfantul Anton sa marcheze cu Arsenal...
Al acelei incompetente absurde care face ca primul 11 sa nu fie stabilit exclusiv de antrenor in functie de forma jucatorilor si de tactica aleasa, ci de dispozitia si "inspiratia" (divina, bineinteles) trimisului lui Dumnezeu pe pamant.
Al acelei incompetente condimentate cu un bigotism agresiv exhibat...
Al acelei incompetente lipsite de viziunea a ceea ce va fi Steaua peste 5 sau 10 ani...
Al acelei incompetente generate de un delir mistico-grandoman al unicului patron-antrenor-mare preot-viitor presedinte salvator al patriei si Mantuitor al tuturor Romanilor - unic beneficiar al unui telefon direct cu Dumnezeu, Sfantul Petru, Sfantul Anton si Fecioara Maria ...
Al acelei incompetente generate si de noi prin faptul ca nu am luat atitudine impotriva nebuniei care ameninta sa intineze tot ce inseamna Steaua de dragul rezultatelor si al stabilitatii...
Al acelei incompetente la caream fost partasi atunci cand am crezut ca se poate convietui si dialoga cu un patron care ii dispretuieste profund pe amaratii de suporterii care n-au nici banii si nici relatiile lui personale cu Divinatatea...
Triumful acestei incompetente este total si incontestabil...
Si cata vreme sursa raului nu va fi extirpata nu vom putea spera la normalitate...
Vom putea spera doar sa ii oferim celui care pentru prima oara a avut revelatia propriei sale conditii - aceea de gandac - procentele de care are nevoie pentru a isi trai plenar delirul grandoman...
Vom putea doar sa ne asteptam sa fim in continuare dispretuiti si ignorati...
Vom putea doar sa asteptam din nou ironiile caustice legate de relatia extrem de stransa dintre dumnezeire si fotbalul jucat de Steaua din partea adevaratilor profesionisti cum e Wenger...
Vom putea doar sa privim cum o alta legenda ne e calcata in picioare de Pontifex Maximus...
Vom astepta infrigurati la fiecare meci de care depinde viitorul politic al Alesului sa vedem daca rugaciunile calugarilor de la Athos au avut vreun efect macar de data asta...
Iar dincolo de toate astea nu ne ramane decat revolta... Revolta si furia... La care sub nici o forma nu mai putem renunta acum... Pentru nimic...
Pentru ca altfel nu ne-ar mai ramane decat resemnarea si scarba...
Iar eu unul nu vreau sa ma resemnez.
Steaua imi apartine de prea mult timp ca sa accept ca nebunia nu poate fi stopata...
Forza Steaua! Mandru ca sunt stelist!
the quiet romanian
P.S. Un gand pios in amintirea Printului din Trivale care ne-a parasit (mult prea devreme) spre a-i incanta si pe ingeri cu driblingurile sale. Sau poate pentru a semna in sfarsit, acolo sus, contractul cu Santiago Bernabeu. La revedere Gicule! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!