Tocmai am terminat sa ma uit la Sevilla - Steaua pentru a doua oara si pentru mine cel putin este din ce in ce mai clar ca tactica utilizata de Steaua la mijlocul terenului nu ne va duce nicaieri:
Jucator --------------- Jucator
Jucator
Acea tactica in diamant la mijlocul terenului nu o sa mearga niciodata cu lotul pe care il avem acum. Ne lipseste viteza la mijlocul terenului si dupa cum se vede si in acea simpla diagrama, tactica in diamant la mijloc lasa un spatiu in centru care trebui sa fie umplut cumva in faza de constructie fie de fundasii care urca din spate, sau de aripi. Din pacata fundasii nostri centrali sunt foarte lenti (Goian, Rada) iar aripile nu fac aceste incursiuni pentru ca se bazeaza pe mingile fie a lui Dica, Petre, Croitoru etc... Toti acei trei jucatori sunt lenti, Croitoru mai putin totusi ca ceilalti doi dar nici el nu este vreun vitezoman. Daca am indesa un pic mijlocul terenului si nu ne-am baza asa de mult pe aripi atunci spatii s-ar crea fara probleme pentru ca echipele adverse ar venea in mijloc sa apere si tusele s-ar descoperii unde Nicolita ar putea sa isi foloseasca viteza sa.
Din pacate se Para ca aceasta tactica nu v-a fi schimbata prea curind, in acest caz de ce nu punem patru mijlocasi in line si doi atacanti? Ce s-a intamplat cu clasicul 4-4-2? Cand joci asa nu iti trebuie jucatori chiar asa de rapizi pentru ca jocul se bazeaza mai mult pe pase consistente si nu alergari si demarcari rapide pentru a ne crea spatiu. Pentru aceasta tactica s-ar putea juca de exemplu asa:
Dica/Neaga - Badea/Iacob
Este o mutare simpla dar trebuie facuta neaparat in opinia mea daca jocul Stelei o sa ajunga undeva unde il vrem toti sezonul acesta.