FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Doar de bine

fcsteaua.ro17.10.2007 23:57

În aceste clipe, încerc sã recompun gustul acela dulce al vechilor victorii. Al vechilor calificãri. Al partidelor care ne-au scos în stradã.

România s-a calificat - dupã mult prea multã vreme - la un turneu final. Euro 2008, de aceastã datã. Aceastã naționalã atât de hulitã în ultimii ani, numitã naționala drogaților, a alcoliștilor, a barbugiilor, a lui Sandu, a lui Dragomir, a lui Becali (frații, nu vãrul), a lui Pițurcã - aceastã naționalã este totuși a noastrã. A tuturor. Generația aceasta aratã cum aratã și nu este nici mai bunã, nici mai rea decât societatea pe care o reprezintã. Iar aceastã generație - nu una de excepție, îndrãznesc sã spun - și-a câștigat locul la europene prin muncã. Nu cu ajutorul lui Dumnezeu, nu cu ajutorul arbritrilor, nu fiindcã Sandu conduce federația sau Dragomir pãstorește Liga I, ci fiindcã bãieții aceștia au muncit. Dupã ani irosiți cu petreceri, distracții și femei, au ajuns și ei la mintea de pe urmã: nimic fãrã muncã.

Tranziția lui Mutu, Lobonț sau Raț (pentru a-i numi doar pe cei mai "zurbagii") este chiar tranziția noastrã. Fãrã sã fie excepționali, ei au trebuit sã parcurgã toate treptele drumului pentru a ajunge la capãt. Au dat cu capul de prag de 3 ori, pânã sã guste șampania a patra oarã. Au trãit zi de zi cu sentimentul cã asta e ªansa, Ultima lor șansã sã mai demonstreze cã sunt cineva în fotbal.

ªi trecând peste distracții, petreceri și femei, au fãcut-o. Au muncit, s-au întors la fotbal și le-a ieșit. Pentru asta - și pentru cã vãd în chinul lor, chinul nostru - eu unul nu pot decât sã-i respect. ªi sã le mulțumesc.

Ce va mai fi în rest, vom mai vedea.

Mulțumesc, bãieți! Hai România!

Ovidiu

P.S. Nu știu cum a fost pe vremea lebedelor, dar la anu', mânați de GPS-uri, hãrți sau doar de pasiune, avem șansa sã demonstrãm Austriei, Elveției și Europei cã și noi, românii de rând, suntem vrednici de respect. Aștept, deci, cu nerãbdare propriul nostru meci.

papillon18.10.2007 00:29

Ce-ar mai fi de adaugat? Frumos spus, din suflet...

Hai Romania !

adi_steaua18.10.2007 07:18

Nu stiu cat de mult ma bucura aceasta calificare, dat fiind ca situatia de la echipa pe care o iubesc e dezastruasa. Acest Becali e cel mai oribil personaj. Toate scandalurile, toate jignirile la adresa suporterilor, prostia lui ma face sa fiu intr-o permanenta stare de lehamite.

Sunt in domeniu fotbal de la 12 ani, am jucat fotbal la o echipa de club, la juniori, fotbalul, Steaua sunt pasiunile mele. Erau, mai bine zis, pentru ca acest Becali m-a facut sa nu-mi mai placa fotbalul. El, Dragomir, toate scandalurile si noroiul din fotbalul nostru m-au transformat din suporter in nepasator.

Totusi, daca vreodata ne trezim si organizam o forma ampla de protest la adresa ciobanului, voi fi acolo. Doar anuntati-ma.

DelPiero1018.10.2007 08:58

@Adi_Steaua:sa nu ne gandim totusi ACUM la acest lucru!Aceasta calificare vine ca sa ne aline suferintele traite in ultima vreme ca stelisti!Nu stiu cum ganditi voi,dar pentru mine realizarile Echipei Nationale au o savoare aparte!Desi ne-au dezamagit in ultimii ani,in sfarsit Mutu&co au prins gustul muncii si au vazut ca numai astfel poti face performante!Si nu uitati:inainte d etoate suntem ROMANI!

cristian01418.10.2007 11:24

"Aceastã naționalã atât de hulitã în ultimii ani, numitã naționala drogaților, a alcoliștilor.."

ALCOÓLIC, -Ã, alcoolici, -ce, adj., s.m. și f.

CaTaLiNsm StElIsTu18.10.2007 16:31

Cine n-a gresit niciodata sa "arunce primul cu piatra"....inteleg sa semnalezi greseli de ortografie acolo unde sa gresit flagrant,dar nu pentru ca i-a scapat omului o virgula sau a"mancat"o litera.Oare stimabile<cristian014>,d-ta n-ai gresit niciodata?!Eu unul am fost"urecheat"pentru greseli semnificative de ortografie si punctuatie si am primit cu"caldura"corecturile de rigoare si sfaturile;insa in acest gest vad mai multa ranchiuna decat "spirit de observatie"

Este interzisa citarea in intregime a postului anterior.

cristian01418.10.2007 18:38

Stimabile Catalin, dupa cum ai vazut in mesajul meu, n-am comentat de nici un fel respectiva greseala de scriere, ci am dat un simplu Ctrl+C/V din dexonline.ro si asta pentru ca nu e prima data cand vad greseli de acest gen pe forum, sau chiar in articole.

Am pretentia ca site-ul fcsteaua.ro nu e asemenea fzr.ro sau dinamoprostia.net unde apar frecvent greseli de scriere in articolele celor de-acolo. Nu am exprimat nici un fel de ranchiuna, ci doar am atras atentia asupra unui cuvant scris gresit.

Si nu mi-o lua in nume de rau, dar una e SA, adica societate pe actiuni si alta e "s-a gresit flagrant".

Asemenea lucruri se mai accepta, din graba, dar altele nu.

axl2318.10.2007 18:44

@Catalin

@Cristian

Sa nu starnim o disputa inutila din cauza unui termen. Ovidiu a folosit probabil argoul sau a citat din "vorbele de duh" ale presei.

Sunt admirabile atat indemnul la clementa cat si dorinta de corectitudine gramaticala, si pentru asta va multumesc.

cristian01418.10.2007 18:49

Cu placere. :tongue:

On-topic : felicitari baietilor pentru calificarea muncita, si sper sa faca o figura frumoasa la turneul final.

SSK18.10.2007 20:56

Da, imi asum greseala. De obicei, caut sa fiu cat de atent posibil, de data asta mi-a scapat.

FortuneTeller19.10.2007 03:40

Felicitari pentru calificare! Oricum, suntem tot balcanici precum vecinii cu cefe groase si mintea murata. Dincolo de calificare sta un joc slab consistent pe parcursul preliminarilor si daca ne facem ca nu stim acum, o vom afla cu siguranta la CE. Ne-am calificat pe merit dar mai ales pentru ca am avut o grupa accesibila, unde doar bulgarii puteau concura la locul 2 iar albanezii ne puteau incurca in deplasare. Ne-am calificat pentru ca Berbatov si ai sai au avut mai multe scandaluri decat la Steaua lui Becali (au schimbat 3 antrenori!!!), pentru ca olandezii au mai multa treaba in perioada asta pe la echipele lor de club si pentru ca Nasul a ajuns in comitet. Niste cetateni europeni respectabili ar vedea in aceasta calificare doar un preambul la ce se poate face cu adevarat, dar la noi tonul pompieristic e la moda si toti ne bucuram de vizita in Elvetia si Austria precum sarmanul Vali Badea la tricourile transpirate ale Real-ului. Deci cine suntem si ce vrem cu adevarat?

ariven2119.10.2007 08:36

Felicitari echipei nationale a Romaniei pentru calificarea la EURO 2008!!!

Off topic vreau sa remarc aparitia intre link-uri a site-ului H.C.Steaua. Un lucru foarte bun, mai ales ca echipa militara merita toata atentia, mai ales acum cand conditiile din hokei-ul de la noi nu sunt grozave de loc.

Din pacate site-ul nu mai este actualizat din 2005, cred...Pacat...Personal nu gasesc decat putine informatii legate de lot, prea putine imagini de la meciurile Stelei...asta in urma cautarii pe net nu in site...La un moment dat pe fcsteaua.ro erau postate informatii despre meciuri, chiar materiale multimedia. Se poate re-incepe aceasta munca? La fel si cu Handbal Club Steaua, Polo Club Steaua, Rugby Club Steaua, Sectia de Echitatie daca mai funtioneaza...

Cred ca nu trebuie sa ne plafonam doar la fotbal...

Oricum bafta echipei fcsteaua.ro pentru ca acest site este mentinut la un nivel ridicat. fular-campioniifularultras

paraipan_2919.10.2007 09:50

Bravo pentru articol! Super..... Si eu gandesc exact la fel.

androsteaua19.10.2007 15:20

foarte bun articolul!! Romania a avut nevoie de 7 ani pentru a ajunge la maturiatea dar niciodata nu e prea tarziu. hai Romania!!

st_194719.10.2007 19:47

mai intai sa batem la Sofia

think_again19.10.2007 19:56

bah Romania asta e mai buna decat generatia de aur pentru ca o sa castige camp europeaN asta e visul meu si va deveni realitate

trebuie admis ca Mutu e cel mai muncitor jucator al nationalei si ca s-a schimbat bv lui

androsteaua19.10.2007 21:15

bravo Romania!!! ne-am calificat meritat.

danimarcu19.10.2007 21:16
bah Romania asta e mai buna decat generatia de aur

THINK AGAIN! :wink: ...

puiu mordasan21.10.2007 00:17

salutari de bine tuturor stelistilor de pretutindeni. Sunt mandru ca fac parte din marea familie ros-albastra