Nu am inteles foarte exact daca primul paragraf se referea la mine. Daca da, atunci iar imi pare rau ca am fost inteleg gresit, si promit ca pe viitor sa ma abtin de la comentarii de orice fel cu privire la activitatea AISS, chestie care sunt sigur ca ar ramane nesesizata
. Mai exact nu v-am judecat, ci v-am atras atentia cum ATI PUTEA FI judecati, de altii, si ce ati putea face pentru a evita asta.
De ce, e o poveste lunga si ma faci sa devin foarte off-topic. Incepe de la "dati-i poporului paine si circ", trece prin "libertatea, cel mai citit ziar" si succesul pe care il au stirile de la ora cinci, si se termina cu persoana X care citeste Atac, Can-Can si alte fituici cu priza la public, casca ochiii mari si data viitoare cand aude de Y intr-o discutie intervine cu "aaa, pai asta e ala care a facut smenurile alea, am citit eu undeva". Este daca vrei, aceeasi persoana X care il apreciaza pe Basescu cand ii zice unei ziariste "tiganca imputita", "ca bine le-a facut dom'le, merita !".
E o trasatura a (unei parti din) romanilor, provenita din incultura, manelism, lipsa unei gandiri logice si argumentate, inclinare spre mistocareala ca si dovada suprema de inteligenta si simt rafinat. Este daca vrei, dovada unei societati romanesti adancita in cancerul tranzitiei, lipsita de valori si care inca isi cauta locul in Europa.
Ii avem ca valori pe Basescu cu "bine le-o zice, dom'le", pe Vadim cu mitraliera, pe Becali cu incultura si mitomania, pe baronii locali ai trecutei guvernari care inca fura fara jena, avem ministri care se vand pe caltabosi si tuica. Avem personalitati publice (si nu vreau sa dau exemple) distruse prin campanii marsave de presa, nesustinute de dovezi sau de decizii judecatoresti. Si cand astea ne reprezinta, tu te miri ca cel care arunca cu noroi reuseste sa strecoare o urma de indoiala in gandirea unor cititori ?
Da, intr-o societate ideala, bazata pe valori reale si pe oameni cu o gandire matura, un post ca al lui nucleo ar fi fost privit cu amuzament. Din pacate, atat societatea romaneasca, cat si reprezentantii ei - "publicul" de pe fcsteaua.ro sunt departe de acea societate. Si daca vrea sa supravietuiasca, AISS-ul trebuie (again, dupa umila mea parere) sa se adapteze acelui public, sau sa devina o organizatie elitista, dar limitata ca numar de membri si deci posibilitati de exprimare. Sa accepte ca exista stelisti care asculta manele, care sunt inculti, care nu scriu corect gramatical, care n-au citit o carte in viata lor, care pot crede posturi ca al lui nucleo si care pot deveni membri AISS. Si sa se adreseze si lor, la fel ca si celorlalti.
Dar deja am deviat mult, si orele "este" inaintate...