FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Trei la cinci mii

fcsteaua.ro15.10.2007 00:46

"Trei la cinci mii, trei la cinci mii, bãieți!". Asta auzeam zilnic acum câțiva ani în preajma gurii de metrou de la Piața Unirii. Nu mai țin minte dacã era vorba de comerț cu pixuri sau cu alte bunuri, însã cu siguranțã produsele se vindeau la pachet, ca și biletele pentru Sevilla și Slavia.

Când cumperi mai mult, cumperi mai ieftin – spune un principiu evident al capitalismului. Astfel, conducerea secției de fotbal a clubului face un cadou suporterilor fideli care vor sã asiste la ultimele douã partide din grupele ligii. Frumos din partea lor... s-au gândit și ei o datã la noi, la cei care respirãm Steaua.

Din pãcate pentru ei, cei care se presupune cã am fi vizați de prețul acestor bilete ne împãrțim în douã categorii: aceia care și-au cumpãrat de mult pachetul de 3 deoarece nu rateazã niciun meci, și aceia care, scârbiți de ultimele evenimente, nu au de gând sã mai dea prea curând pe la stadion indiferent de prețuri. Pe cei din a doua categorie îi putem lãsa momentan deoparte. Din moment ce oricum nu vor veni, noile tarife nu-i afecteazã prea tare.

Dar ce se întâmplã cu cei care s-au reprezit la casele de bilete din primele zile, fie ei abonați sau nu? De ce pentru fidelitatea lor au de pierdut și nu de câștigat ? Prea puțin conteazã sumele de care vorbim în comparație cu gestul în sine. De ce s-ar mai înghesui aceștia vreodata la prima ofertã, din moment ce, contrar bunului simț, aceasta nu este garantat cea mai bunã? ªi de ce și-ar mai face cineva abonament din moment ce, în campionatul trecut cel puțin, abonamentul a reprezentat un pariu greșit din punct de vedere financiar?

Compania Apple a restituit clienților sãi 100 de dolari dupã ce produsul numit iPhone s-a ieftinit cu aceeași sumã în mai puțin de o lunã de la lansare. Obsedații de "mãr" s-au simțit jigniți când au vãzut ca fidelitatea lor nu numai cã nu-i ajutã, dar îi mai și costã în plus. ªi vorbim totuși de o relație între o corporație și consumatori ce se presupune a fi mai puțin puternicã decât legãtura dintre un club și suporteri!

Dacã Argãsealã și compania au hotãrât sã ieftineascã biletele, ar putea petrece câteva minute încercând sã înțeleagã de ce lumea se îndepãrteazã ușor – ușor de Steaua, în loc sã continue cu gesturile care nu pot decât sã accentueze aceastã tendințã. Dar poate cã nu le pasã chiar așa de tare. Chiar și intrarea liberã ar putea fi profitabilã pentru Steaua pe termen lung. Chiar și ultimii oameni ai societãții au drept de vot. Voturile înseamna putere politicã, iar puterea se traduce în bani.

Bani pentru Becali, ce-i drept. Dar vedem pe zi ce trece cum Steaua și Becali tind sã devinã douã concepte inseparabile...

greco

alpopa15.10.2007 01:44

Unde a aparut stirea cum ca s-au ieftinit biletele ?! Nu se poate, preturile au fost fixate inainte de inceperea competitiei si au fost comunicate UEFA. Nu pot fi modificate.

dee15.10.2007 04:01

Clubul Steaua incearca din nou o tehnica de manipulare a maselor alegand sa ieftineasca biletele. Peste tot în lume functioneaza principiul roman "paine și circ", prin care se dorea ca populatia sa inchida ochii la neregulile conducatorilor prin distragerea atentiei. Deci, haideti fratilor la stadion, va dam bilete ieftine! Pe cine favorizeaza insa aceasta ieftinire? Pretul mic al biletelor va aduce un profit sigur bisnitarilor,spectatorii vor plati tot la fel pentru a vedea circul de pe teren.

Jony_stelist15.10.2007 06:05

POate sa fie si gratis intrarea la meciurile din ull ca tot nu ma duc, asi vrea sa se trezeasca acesti oameni si sa isi dea seama ca nu mai suntem in secolul 19 , ci in 21.

PS: Sunt curios ce or sa faca bisnitarii acuma, ca data trecuta si-au luat mare teapa

AndyQ15.10.2007 06:58

@ Dee.

Paine si circ functioneaza de cand s-a civilizat pamantu` si nu cred ca o sa dispara. E parte din spiritul omului, cat despre bisnitari... e de admirat spiritul anteprenorial al romanilor, in gluma zic. Cred ca nici astia nu o sa dispara prea devreme, decat in momentul in care 80% din locurile de pe stadion sunt ocupate de abonamente, cum e la altii.

Eu am fost pe Bernabeu la vreo 2 meciuri ale lui Real si numai eu stiu cum am gasit bilet, pentru ca acolo 90% din stadion are abonament, si asa m-am dus si eu, prin intermediul unuia cu abonament.

Ca sa terminam intr-o nota de delectare:

Romania este o tara pe care cu cat o cunosti mai bine, cu atat o intelegi mai putin.*Jonathan Scheele*

ssinpadureacualune15.10.2007 07:27

Preturile sunt la fel.Au schimbat raportul...erau 700,000 cu Sevilla si 400,000 cu Slavia..acum deoarece e mai important ultimul au facut 750,000 respectiv 350,000 ca sa atraga mai multa lume la ulimul meci.Nu ar fi putut sa modifice preturile pentru ca nu ar fi fost legal,multi deja cumparandu'si pachete.

imnikey15.10.2007 08:27

Asa este, biletele nu s-au ieftinit.

LARI15.10.2007 09:26

E imposibil sa se ieftineasca biletele. Inainte de a fi puse in vanzare, clubul a inaintat catre UEFA preturile biletelor, iar o ieftinire sau o scumpire este imposibila acum.

Macar in sezonul viitor sa se intample ceva din acest punct de vedere.

radutheodor15.10.2007 11:41

Preturile biletelor sunt inca mici la Steaua.

Cate pizze mananci de un bilet in peluza la meciul cu Sevilla !? Sa fim seriosi ... cat e biletul la cinema la Mall de exemplu? Ia raspundeti-va la intrebarile astea ...

Si nu mai deveniti melodramatici ... stiti care este o drama? Sa fii pensionar, sa ai pensie 1 milion, cheltuielile de intretinere 1.500.000, sa fii bolnav de inima si medicamentele de inima sa coste 3.000.000 lunar ... asta e drama, nu ca e biletul la meciul cu Sevilla cat doua pizza ... toti cei care au umplut pana la refuz stadionul cu Valencia si Villareal si-ar permite si acum lejer sa vada meciurile ... problema e cu totul alta ...

Hai bafta.

kuivert15.10.2007 12:52

Cu Valencia sau Villareal nu erau biletele atat....ia adu-ti aminte

AndyQ15.10.2007 12:56
Cu Valencia sau Villareal nu erau biletele atat....ia adu-ti aminte

Si totusi era UEFA, nu UCL.

Vorba reclamei de la MasterCard - "Pretul Stelei in CL - nepretuit"

radutheodor15.10.2007 14:02

Iar noi nu eram in UE, salariul era 300$ atunci, 1300 de euro acum ... :D

st_194715.10.2007 16:52

of... :steag_steaua_ro:

AndyQ15.10.2007 18:51
Iar noi nu eram in UE, salariul era 300$ atunci, 1300 de euro acum ... :D

LA mine era 300 si acuma nu-i chiar 1300, dar pe aproape :)

lauren848616.10.2007 07:15

de mult iubes Steaua.dar pe acest nemernic pe care nu il intereseaza de noi acest cioban care isi bate joc de simbolurile Stelei nu merita sa aiba parte ne nimic.deci nu voi mai merge la stadion dupa5ani in care am fost mereu.ciobane nu ne poti cumpara pe toti.

androsteaua16.10.2007 10:55

pai doar asta vrea Becali-bani si imagine

paraipan_2916.10.2007 21:47

Oricum i-am tras-o oierului cu biletele. Nu se astepta el sa nu vina lumea la stadion. Stati fratilor acasa! n-aveti deloc principii?, pai ce de bani n-ati cumparat voi bilete? Adevaratii suporteri se uita la TV. imi este lehamite sa mai vad cu ochiu liber tibuna oficial cu iz de PNG si masline negre..

Forza Steaua. Intotdeauna superiori.

:steag_steaua_ro: