FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre joc

fcsteaua.ro11.10.2007 00:11

ªtiu cã reacția la ordinea zilei este o preocupare din ce în ce mai scãzutã pentru felul efectiv în care joacã Steaua. O încerc eu însumi. Dupã toate porcãriile care s-au întâmplat în ultimele 3 sãptãmâni și dupã toate inepțiile pe care "finanțatorul" le debiteazã sistematic, pe mulți ne încearcã o stare de lehamite când vine vorba sã ne mai gândim și la fotbal. Explicabil: când ai un patron cu care știi cã nu existã viitor, când o legendã a fost izgonitã din Ghencea (și este în continuare atacatã la modul cel mai josnic), când pânã și jucãtorii par implicați în toatã aceastã mocirlã, cãtre cine sã te mai întorci?

Sã încercãm totuși sã ne aplecãm puțin privirea asupra jocului Stelei din ultimele 3-4 meciuri. ªi sã încep prin a spune cã se observã o ușoarã ameliorare, în ciuda numãrului (în continuare) exasperant de absenți. De la meciul cu FCM Bacãu din Cupã și pânã la cel de duminicã, de la Mioveni, Steaua a început sã se miște un pic mai bine. Astfel se explicã și cele 3 victorii, dar și înfrângerea la limitã cu Arsenal, din Ghencea. În meciul cu "tunarii", roș-albaștrii au practicat pe alocuri un joc foarte bun, în fața unui adversar care în acest moment este nu cu una, ci cu douã clase peste noi. Petre Marin, Baciu, Rada, Ovidiu Petre (chiar el!) și Emeghara au jucat la un nivel foarte înalt, mult peste ce ne așteptam în mod realist de la ei. Zapata continuã sã confirme meci de meci.

În același timp, partidele cu Bacãu și cu Dacia Mioveni au "reinventat" doi atacanți - Zaharia și Iacob, într-un compartiment care este în suferințã la Steaua încã din vremea lui Olãroiu. Rada se dovedește pe zi ce trece înlocuitorul perfect al lui Ghionea, iar Emeghara pare sã fi trecut cu bine peste accidentarea suferitã.

Pe de altã parte, nu se poate sã nu remarcãm scãderea evidentã de formã a unor jucãtori de la care se aștepta foarte mult. Dicã ar fi primul. Chiar dacã noul rol de dispecer nu-l mai scoate la rampã ca înainte, Dicã pare sã nu mai fie în forma din sezonul trecut și chiar de la începutul sezonului acesta. Coleg de "suferințã" îi este Neaga, ce nu și-a gãsit cadența de la revenirea în Ghencea. Mai mult, scandalul atitudinii sale în privința lui Hagi nu-l ajutã deloc în aceste momente, mulți dintre fanii foarte fideli ai lui Ricã devenind foarte circumspecți în ce-l privește. Un alt fotbalist de la care personal așteptam multe este Vali Badea. Cele 2 luni de accidentare par sã-l fi scos din circuit pe vârful nostru, însã eu unul rãmân convins de marele potențial al acestuia. Vali Badea este vârful care nu trebuie sã lipseascã din atacul Stelei, însã pentru asta el trebuie sã lupte și sã demonstreze cã meritã poziția de titular.

Tot la ieșiți din formã îi trec și pe Bãnel Nicolițã (ce-i drept, cu același travaliu impresionant) și pe Bãdoi (din nefericire pentru noi, în continuare neadaptat jocului de la Steaua), precum și în mod cert pe Surdu, pentru care Steaua s-ar putea sã fie o pãlãrie cam mare. Nici Cristocea nu este la capacitate maximã, posibil tot din cauza accidentãrii. În ce-l privește pe Goian, evoluția sa este destul de oscilantã, alternând partidele foarte bune, cu cele în care trãdeazã nesiguranța.

Un plus pe care l-am observat la Mioveni a fost creșterea mare a numãrului de ocazii ale echipei. Mai mult decât atât, Steaua a atacat pe jos, faza primului gol nefiind o obișnuințã a roș-albaștrilor din ultimul an. Pasa "flitrantã" a lui Dicã, urmatã de devierea finã a lui Cristocea l-a pus pe Iacob într-o poziție din care un vârf cu oarecare pretenții nu trebuie sã rateze. Spre lauda lui, Victoraș n-a fãcut-o. Repriza a doua a adus și mai multe ocazii ale Stelei, urmare a aceluiași joc combinativ (forma slabã a lui Nicolițã și Bãdoi ducând, iatã, la diminuarea mult prea numeroaselor centrãri din trecut), golul lui Iacob din final fiind, din punctul meu de vedere, absolut meritat.

Sigur cã în mare adversarii au fost modești. ªi sigur cã un antrenor nou n-apucã sã-și lase amprenta în 3-4 meciuri. Acest ușor reviriment poate fi pus mai degrabã pe seama șocului produs de schimbarea bãncii tehnice. Din pãcate însã, conducerea noastrã alege sã revinã la niște practici pe care le credeam uitate, preferând sã amâne pe bandã meciuri, în loc sã profite totuși de trendul pozitiv pe care s-a înscris Steaua de câteva sãptãmâni. Așa se va face cã vom disputa restanțele pe potențialele ploi sau geruri din noiembrie și decembrie, când vom avea de disputat și meciuri de Liga Campionilor și din Cupa României.

Pânã una alta însã, Hai România!

Ovidiu

ghuru11.10.2007 04:07

Un articol realist, dupa cum ne-ai obisnuit ...

Dar am o mica neclaritate.

Cand spui "legendã izgonitã din Ghencea" te referi la legenda Hagi inainte de 1998 sau legenda Hagi de dupa 1998 - conflicte cu antrenorii (inadmisibil) si arbitrii (sfertul de finalã cu Italia de la Campionatul European 2000, finala UEFA 2000 etc.), santajul cu retragerea de la Nationala si demiterea lui Piturca etc. ?

Iar despre legende si cum ar trebui valorificate e cam mult de discutat.

revivo11.10.2007 05:41

Se pare ca jocul Stelei a mai crescut un pic, asta datorita faptului, bine precizat de tine, ca a inceput sa joace pe jos, cu pase scurte si "din prima".

Poate ca daca Dica nu ar mai fi utilizat in spatele varfurilor, ci chiar varf impins, cam ceea ce joaca Inzagi la Milan, cred ca Steaua ar marca mai mult.

neli11.10.2007 05:53

se vede o scadere de forma la baieti, dar poate si lipsa unui antrenor bun a dus aici ! oricum trebuie sa-si doresca mai mult de la inceputul meciului nu atunci cand sunt condusi sau se apropie de final si nu au dat gol, accelereaza, trebuie rezolvat meciul din prima repriza si sa mai lase mainile jos ca sunt de groaza cu fauturile si hent-urile lor, asa ceva nu se poate, cartonase rosii cu gramada .

RaMs3s11.10.2007 09:22

foarte adevarat ce ai spus in articol...cu o singura exceptie...mie imi palce cum joaca surdu....km atat steag3

st_194711.10.2007 11:32

Daca isi gaseste si Neaga locul in echipa..NUMAI BINE :steag_steaua_ro:

Piece of Mind11.10.2007 12:13

Tocmai ce am aflat ca jocul cu Gloria s-a amanat, la cererea noastra. Suntem realmente ridicoli, vom avea doua jocuri complicate pe propriul teren la final de sezon, atunci cand echipa va fi si mai obosita decat acum si poate in regres de forma...

androsteaua11.10.2007 12:58

Steaua joaca mai bine--e un semn bun

Martin_Tudor1211.10.2007 20:46

Steaua incepe usor usor sa isi revina... sper sa se trezeasca mai repede si sa castige meciuriile la scor:p

P.S. felicitari pentru comentariu:p

CaTaLiNsm StElIsTu11.10.2007 20:49

Tot ce pot spune despre jocul Stelei e ca da semne de vitalitate!Nu stiu daca datorita adversarilor;nu stiu daca datorita jucatorilor,care inainte parca nu vroiau sa joace sau erau neinspirat asezati in teren;nu stiu daca datorita bancii tehnice,de care inainte toata lumea se plangea in loc sa muncesca iar acum se pare ca toata lumea e multumita;nu stiu daca datorita conducerii(dar cred ca nu...poate prin cooperativa de blaturi);.....pur si simplu nu stiu carui fapt se datoreaza acesta"resuscitare"reusita(sper)din jocul echipei dar parca ceva incepe sa mearga si sper sa o tinem in acelasi sens ascendent.

Forza Steaua!

MEREU SUPERIORI!!!

kilygonzalez11.10.2007 20:59

nu cred ca jucatorii joaca neaparat mai bine, ci sistemul de joc a fost mai curajos. oricum rezultatele echipei vor depinde mult de forma celor de pe faza ofensiva, pentru ca pe faza defensiva suntem in ordine. si ma bucur ca avem portar, in sfarsit.

endorama11.10.2007 22:21

dintr-un ziar:

<<Adi Ilie îi va propune lui Gigi Becali aprobarea unui proiect de înființare a unui departament de scouting care sã acționeze în țarã, dar și în strãinãtate. Dupã ce s-a ocupat de negocierea și perfectarea transferurilor efectuate înainte de startul sezonului, dar și dupã începutul campionatului, Adrian Ilie vrea sã demareze un proiect de anvergurã. Noul manager sportiv al vicecampioanei intenționeazã sã punã bazele unui departament de scouting extrem de puternic, ceva asemãnãtor modelului pe care Arsenal l-a urmat o datã cu venirea lui Arsene Wenger ca manager.

Ilie îl vrea pe Gabi Popescu

"Nu copiem ce e la Arsenal, ci vrem sã fim și noi, la Steaua, la nivelul marilor echipe de afarã. Îmi doresc sã înființez un sector de scouting și cred cã la începutul sãpentruãmînii viitoare voi definitiva strategia, dupã care o voi supune aprobãrii", a spus Ilie, dupã care a explicat: "Sînt mai multe nume pe listã, primul ar fi Gabi Popescu. Alãturi de el voi mai adãuga alte 3 nume din țarã, însã noutatea va fi cã vor face parte foarte mulți colaboratori din strãinãtate. Aceștia vor trebui sã propunã jucãtori tineri, de mare valoare, pe care sã-i aducem nu pe sume exorbitante".

În calea realizãrii proiectului, Ilie va avea de trecut peste douã obstacole. Primul: Gigi Becali nu este foarte încîntat sã mai aducã jucãtori din afara României. Al doilea: Gabi Popescu nu este agreat de toți oamenii din club.>>

in sfarsit si-a dat cineva seama ca trebuie facut lucrul asta.

sper ca incuiatul de Becali sa fie de acord. desi tare ma tem ca el mai degraba ar da $500.000 pe un jucator aproape terminat de gen Badoi decat sa investeasca intr-un centru de scouting.

si apropos, eu zic ca merita sa cititi si interviul lui Puscas din GSP de vineri. nu mai tin minte ce a facut Puscas la Steaua, dar in interviul asta pune punctul pe i cand vine vorba de antrenorii pe care i-a avut Steaua in ultima vreme: Olaroiu si Hagi.

danimarcu11.10.2007 22:34
Un articol realist, dupa cum ne-ai obisnuit ...

Dar am o mica neclaritate.

Cand spui "legendã izgonitã din Ghencea" te referi la legenda Hagi inainte de 1998 sau legenda Hagi de dupa 1998 - conflicte cu antrenorii (inadmisibil) si arbitrii (sfertul de finalã cu Italia de la Campionatul European 2000, finala UEFA 2000 etc.), santajul cu retragerea de la Nationala si demiterea lui Piturca etc. ?

Iar despre legende si cum ar trebui valorificate e cam mult de discutat.

In ambele cazuri e vorba de acelasi om,Gica Hagi cu bune si cu mai putin bune...

Nu poti sa judeci un om doar dupa partile sale rele,sau doar dupa calitati.Trebuie luat exact asa cum a fost,iar daca e sa le punem in balanta,tot legenda ramane...

La fel cum legenda a ramas si Maradona,cel care pe de-o parte facea minuni in teren,dar pe de alta impusca ziaristii in fata casei sale...

Referitor la articol, cred-dar nu vreau sa-mi pun pe nimeni in cap- ca jocul nostru este doar un pic mai bun, si probabil la fel arata si daca ramanea Hagi antrenor...

Apropo',excelent evenimentul de la Cluj, m-am simtit din nou ca pe vremuri cand romanii chiar jucau fotbal...

Am vazut la Hagi si la Lacatus o ambitie pe care in ziua de azi nu o mai vedem la jucatorii Stelei...

Ar fi o buna terapie sa li se puna jucatorilor nostri casete cu jocurile din vremurile bune ale fotbalului romanesc,cred ca le-ar crapa obrazul de rusine...

Hai Romania,asta putem spune ca e momentul adevarului pentru generatia asta semi-ratata!...

paraipan_2912.10.2007 09:31

Fratilor spuneti-mi si mie daca ati auzit ce se mai intampla cu Radoi, Ghionea sau Plesan. Se mai aude ceva? Cand vor reveni? Am inteles ca Radoi la primavara dar ceilalti?

Forza Steaua!!! :steag_steaua_ro:

forever_STEAUA12.10.2007 09:42

@paraipan_29

ªi ceilalți.

florin_b_*12.10.2007 11:58
Fratilor spuneti-mi si mie dak ati auzit ce se mai intampla cu Radoi, Ghionea sau Plesan. Se mai aude ceva? Cand vor reveni? Am inteles ca Radoi la primavara dar ceilalti?

Forza Steaua!!! :steag_steaua_ro:

Radoi si Plesan vor reveni abia in ianuarie . Insa nu e sigur, darar fi bine sa poata merge in primul cantonament ca de nu...iar vor intra greu in ritmul echipei.

Ghionea va reveni in noiembrie la antrenamentele Stelei. El are o problema ciudata: genunchiul sau este ok, insa i-a fost atins un nerv (sau ceva de genul asta) la operatie si el simte dureri la genunchi atunci cand depune efort chiar da ca genunchiul sau este OK.... ciudat, nu? El acum face antrenamente foarte multe tocmai pentru ca genunchiul sa se obisnuiasca si sa nu ii mai transmita dureri false. In momentul in care acest lucru se va intampla va reveni pe gazon. Insa acest lucru se poate intampla in 2 saptamani, 2 luni sau chiar 15 luni... din pacate.

@paraipan_29

ªi ceilalți.

Lovin va reveni pentru urmatorul meci (oricum Ov Petre "ceas" are rosu..deci sigur va reveni)

Goian e la nationala ...spatele ii va crea mai tot timpul probleme din cauza lipsei musculaturii raportata la inaltimea sa..

Golanski, Bicfalvi si Nesu probabil vor reveni in curand...

Sincer, am cam scapat de accidentati..doar Radoi, Plesan si Ghionea ce sunt mai gravi.

paraipan_2912.10.2007 14:11

@florin_b

merci mult!!!

Evita posturile bi sau tri silabice, o interzice regulamentul.

gabriel_04pyb15.10.2007 19:02

Nu voi fi nici primul si cu siguranta nici ultimul care sa analizeze cu sange rece si la obiect parcursul Stelei in aceasta stagiune! Si nu-mi pot infrana un anumit sentiment al frustrarii ca inca nu am ajuns sa jucam, asa cum orice stelist si-ar dori! Nu poti uita cum, nu cu mult timp inainte eram o echipa care facea furori prin Cupa UEFA cu un stil ofensiv si debordant, cu jucatori care aveau o placere nebuna de a ajunge din 2-3 pase la poarta! Dar se pare ca zilele acelea au apus. Se poate sa fie de vina conducerea administrativa! Se poate sa fie de vina modificarile pe banda rulanta la nivelul bancii tehnice! O echipa de antrenori are nevoie de ceva timp pentru a impune o anumita idee de joc, o strategie de abordare a jocului , in functie de adversari! Se poate sa fie de vina o parte a jucatorilor, pentru care Steaua a devenit sau dupa caz, a fost de la inceput o palarie prea mare pentru posibilitatile tehnice si fizice ale lor! Dar nu pot uita cum, cu numai 2-3 ani in urma umileam Valencia si Lens in Ghencea! Oare atunci nu aveam antrenori? Oare atunci nu aveam jucatori? Oare atunci nu aveam aceeasi conducere administrativa( e adevarat, cu mici exceptii, vezi cazul MM)? Si totusi ce s-a intamplat? Nu mai exista placerea de juca? Nu mai exista placerea de a vedea tribunele pline, cu oameni ninsi din cap pana in picioare care aratau ca niste fantome albe, dar fericiti pentru echipa lor? Pentru mine, un suporter inflacarat al Stelei, pentru care ma deplasez din Targoviste in Ghencea sa vad la lucru echipa iubita, a fost o dezamagire si o uluire fara margini sa vad stadionul pe jumatate gol la meciul cu Arsenal! Atat merita aceasta echipa fara egal in Romania? Atat merita acesti suporteri fara egal in Romania? Nu cumva toate aceste scandaluri, modificari de antrenori, meciuri slabe, jucatori iesiti din forma si mai ales o anumita strategie gresita a conexiunii si comunicarii dintre club pe de-o parte si suporteri pe de alta a facut ca tribunele stadionului sa fie dezolant de goale?

Ma rog ca aceasta perioada prin care trece echipa Stelei (si aici nu ma refer strict la jucatori, eu vad in echipa Stelei tot ce tine de culorile ros-albastre) sa fie un vis urat din care sa ne trezim cat mai repede, sa ne bucuram cu totii de aceasta echipa care ne-a adus atatea satisfactii!

HAI Steaua!

androsteaua16.10.2007 10:48

Steaua,in momentul de fata, trebuie sa invete sa fie o echipa,un grup unit!! fara aceste lucruri nu se poate face performante!!