Asa au gratulat ziaristii englezi Steaua dupa meciul cu Arsenal. Intr-adevar Steaua a facut atunci probabil cel mai bun joc al ei din actualul sezon.
Meciul cu cea mai buna echipa englezeasca a momentului i-a ambitionat pe jucatorii nostri, i-a stimulat, i-a determinat sa se daruiasca.
A fost un meci greu, din pacate terminat cu 0 goluri si 0 puncte in dreptul Stelei, dar a fost un meci la care te poti referi. Pentru calitatile enumerate mai sus si pentru mai mult decat atat.
E drept ca astfel de jocuri le poti face indeosebi in fata unor echipe grele, cu nume, atunci cand se afla o miza serioasa in joc. Acea viclenie si acel spirit observate de englezi se pot repeta si in meciuri de campionat si Cupa, daca antrenorul si jucatorii vor sti, vor avea puterea interioara sa le repete.
Am pierdut si am fost laudati pentru joc, pentru determinare, pentru dorinta de a fi cel putin egalii Arsenalului. As fi preferat sa jucam mai putin viclean, dar un pic mai inteligent si sa inscriem goluri si sa acumulam puncte. Paradoxal Steaua a ajuns sa fie laudata atunci cand pierde si criticata atuci cand invinge. Vezi meciurile cu Slavia si Arsenal in paralel cu meciurile cand am castigat in Liga 1.
Personal cred ca socul pe care echipa l-a suferit recent, in afara de raul pe care l-a produs lui Hagi, in randul suporterilor si in al celor apropiati de fenomen, a adus si ceva bun. Un nou spirit al echipei. E lucru cert ca echipa reuseste sa depaseasca acei 30 de metri din fata portii adverse de care se vorbea cu putin timp in urma si sa ajunga in apropierea ei. Am vazut faze in care atacam cu cate 5 sau 6 jucatori. Acest lucru trebuia sa aduca in mod normal goluri, dar am intalnit o echipa uluitor de echilibrata in toate cele trei compartimente si nu a fost sa fie. Cu golul anulat al lui Badea si cu golul ratat al lui Iacob din acea ocazie excelenta, am fi facut valva in Europa.
Duminica avem un joc infinit mai usor la Mioveni. Atuurile sunt de partea noastra. E important ca baietii sa fie bine motivati, pentru a nu intra infatuati pe terenul de joc si cu atitudinea aratata cu cateva zile in urma, o Victorie cu V de la Virgil, ar fi cat se poate de normala.
Steaua trebuie sa stranga randurile si sa intre in cadenta meciurilor de referinta. Cu Victorii si jocuri bune.
Ar mai fi o problema. Suporterii. Pe care El Ciobandante Suprem a reusit sa-i indeparteze de arena si de echipa. Nu i-a fost greu. A stricat atmosfera si a umflat preturile biletelor, reteta privand clubul de foarte multi bani. A fost arogant si avar. In ritmul asta ne va indeparta de tot. Dar nu asta doreste, e clar, pentru ca acum pentru a-i reuni pe toti in Templu organizeaza tombole cu castiguri in masini.
Unde nu-i cap, vai de buzunare.
Finalul ar fi trebuit sa fie de fapt mottoul prezentului comentariu si suna cam asa: "Steaua si Sevilla sunt echilibrate valoric, dar dupa ce-am vazut in seara asta sper ca romanii, nu spaniolii, sa prinda locul doi"
Alexander Hleb
Sa ai gura aurita Alexander!
Virgil