FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbal fentat

fcsteaua.ro04.10.2007 19:49

"O sa avem un campionat al dracului in acest an" a declarat Mitica Dragomir inaintea inceperii acestui sezon fotbalistic, zambind sugubat si cu subinteles, lasand astfel sa se inteleaga ca ar avea vreun merit intr-un progres competitional presupus de implicarea unor asa zise superputeri fotbalistice.

In clipa de fata toate echipele romanesti angajate in cupele europene au parasit deja competitia in care erau angrenate, iar Steaua risca sa devina ciuca batailor in Champions League. Aceasta este adevarata masura a competitiei interne si nicidecum linia ce va fi trasa la finele balacarelii din Liga lu' Mitica.

Sa dam vina pe Otelul si CFR? In cazul primilor nu este cazul, iar in cel de-al doilea e vorba de o strategie haina a romanului de origine maghiara Paszcany, un tip care viseaza la Fata Morgana numita Champions League uitand de responsabilitati "nationale". Sa le plangem pe Dinamo si Rapid? Nu, de 100 de ori nu. Totusi, acest esec in bloc doare. Luate separat, fiecare eliminare a rivalelor Stelei straneste zambete, dar puse in corelatie ne lasa un gust amar.

A fost suficienta masura ca sa fie redus numarul echipelor la 16 si doi ani de competitie incrancenata pentru ca Romania sa obtina cel mai bun coeficient european de dupa Revolutie si posibil, din istorie. Rapid s-a distrat cu adversari net superiori Nunbergului de astazi, iar Steaua a fost la un pas de Finala UEFA. Gandind ca poate am obtinut prea mult, oficialii nostri au revenit marind numarul echipelor din campionat, influentati fiind si de recomandarile calduroase ale marelui Lucescu. A urmat apoi aceasta miere veninoasa numita Champions League si geneza unui mare malaxor al nebuniei dictat de interese si ratiuni ce exclud insasi filosofiile sportului si a competitiei, in care orice mintenas izmanar cu oarece implicare in fotbalul romanesc viseaza doar sa-i pupe crampoanele lui Kaka pe stadioane care nici nu indeplinesc cerintele UEFA. In felul acesta s-a neglijat insusi fenomenul fotbal jucat in afara viselor de glorie, jocul fiind umbrit de strategii manageriale cu gandul la bistarii competitiei supreme.

androsteaua04.10.2007 19:57

e pacat..dar asta e adevarul,asta e Romania!

shack3r04.10.2007 19:59

Si totusi de ce s-a revenit la sistemul cu 18 echipe? Cu 16 echipe campionatul s-a jucat pana in ultima etapa doi ani la rand,pe cand cu 18 o echipa avea un avans de 15 puncte fata de locul 2 si a castigat lejer campionatul

DelPiero1004.10.2007 20:05

Mda...incet-incet,ne ducem de rapa!Ne-am ridicat repede si entuziast,la fel de abrupta si rapida ne va fi caderea...

RaDoooI04.10.2007 20:17

Da, doare cand Steaua e singura echipa ramasa in competitie. Nu stiu de ce, dar doare! Mai ales cand vezi 2 echipe, laudandu-se ca nu au fost singurele eliminate. "Bine ca nu suntem singurii eliminati!" asa au strigat amandoua echipele :) ... doare prostia!

Cand intr-un campionat nu se pune pret pe tineri, asa se intampla! Si da, dau din nou exemplu pe Arsenal! Uitati-va la Roma! Experienta combinata cu tinerete = Performanta! Rar reusesti sa castigi cu batrani cum a facut AC Milan.

THE RADICAL04.10.2007 20:17

Catalin, o remarca totusi .Rapid nu s-a distrat cu adversari superiori celor de azi nici o clipa. Nu cadea si tu in capcana pe care ne-o intind mizeriile din presa, care vedeau in parcursul lor din 2005-06 unul de exceptie, toate astea fiindca Tiganul Mare controleaza toata presa si vroia sa i-o aseze la picioare si Tiganului Mic. Parcursul lor din acel sezon a avut un singur secret : butoiul si polonicul cu rahat ,daca ma intelegi. (meciurile cu Feynord si Hamburg pot fi mostre, daca la avdersarii astia te refereai)Aceste doua ingrediente (de fapt e unul...dar sa nu ma exprim scarbos,totusi) isi au si ele locul in fotbal, insa nu pot tine sezoane intregi. Drept dovada, anul trecut si mai ales anul asta si-au dat masura adevaratei valori.

De aia Steaua a fost sie este altceva, nu numai fiindca reuseste mereu cele mai mari performante, dar le si leaga cativa ani la rand . Astfel rezultatele europene din ultimile 3 decenii s-au intins pe 4-5 ani.

kosm1n04.10.2007 21:30

Sincer acum ca numai noi mai suntem intr-o competitie europeana, ne meritam fara indoiala sloganul "Mereu Superiori"! Si ma mir in continuare de "ekipe" precum CFR Cluj care nu au fost in stare sa treaca de turul 2 al UEFA si viseaza la CL! Apoi vin doua ekipe care la fel nu le inteleg Rapid si Dinamo...uite cine viseaza la CL nu intra nici in grupele UEFA! Steaua asa "prost" cum joaca e in grupele CL unde pana acum numai ea ne onoreaza cu prezentza! as vrea sai vad acum pe rapizi cum tin pumnii Stelei sa salveze coeficientii pentru ca peste 2 ani o sa dam iar 3 tururi de calificare in CL! Asa imi pare de rau ca Steaua plateste pentru aceste ekipe de rahat care se considera net superiore Stelei de fiecare data dar in fond nu au nici o performantza! sunt pana peste cap de ekipele astea ra fi mai bn sa avem numai o echipa in Europa adica Steaua! Stelist pana la moarte!

cristian8604.10.2007 21:42

Noi sa ne vedem de meciurile noastre, de punctele noastre , de coeficientul nostru. Nu stiu exact cate puncte am cules in acest sezon, dar vom avea coeficient mai bun decat anul acesta pentru sezonul urmator.

Trebuie neaparat sa castigam acest campionat, nu pentru ca am mai adauga inca o Steluta in vitrina, mult mai important este faptul ca in sezonul urmator se intra in CL fara tururi preliminarii.

Joga Bonito04.10.2007 21:42

Ma tem de o revenire a Stelei, ma tem ca vom ocupa locul 3 in grupa si vom merge mai departe in UEFA pana cel putin in sferturi. Iarasi ma tem ca vom avansa in fazele superioare ale Cupei Romaniei.

De ce ma tem? De faptul ca CFR, Rapid si Dinamo vor fi inaintea noastra in clasament, desi au fost penibili in Europa!

amarel04.10.2007 22:12
Si totusi de ce s-a revenit la sistemul cu 18 echipe? Cu 16 echipe campionatul s-a jucat pana in ultima etapa doi ani la rand,pe cand cu 18 o echipa avea un avans de 15 puncte fata de locul 2 si a castigat lejer campionatul

da, se vede in cupele europene adevaratul avans din campionatul trecut !!!

amarel04.10.2007 22:19
Ma tem de o revenire a Stelei, ma tem ca vom ocupa locul 3 in grupa si vom merge mai departe in UEFA pana cel putin in sferturi. Iarasi ma tem ca vom avansa in fazele superioare ale Cupei Romaniei.

De ce ma tem? De faptul ca CFR, Rapid si Dinamo vor fi inaintea noastra in clasament, desi au fost penibili in Europa!

Dinamo deja si-a inceput campania!! Borcea laudarosul,a dat iar cu mucii in fasole,unde e deja expert in materie,si deja si-a inceput campania interna pentru castigarea campionatului, vedeti meciul cu CFR-ul, sa vedeti ce ne asteapta la meciul cu potaile....,

In alta ordine de idei, Copos, tipa in gura mare la arbitri intr-un meci unde echipa lui n-a jucat nimic......,de ce oare????

CaTaLiNsm StElIsTu04.10.2007 22:25

Ce ar mai fi de spus....revenim de unde am plecat...cu coeficientii"adunati"anul acesta ne pregatim iar de tururile1preliminare.Sa fim seriosi...toti viseaza la banii din Ligile Europene dar cand ajung acolo parca uita sa joace fotbal sau chiar nu pot mai mult,doar Steaua ce mai zmulge cate un rezultat bun si Rapidul care a prins anul trecut un un an bun...o dovada vie ca in liga1 e inaca in floare "cooperativa de blaturi".Sincer si pertinent vorbind:ne indreptam catre...nimic:(

Tupac Amaru05.10.2007 08:08

Da, este adevarat ca noi suntem singurii ramasi in competitie, dar asta numai datorita sistemului competitional din Champions League!

Pentru ca am "reusit" doua infrangeri din doua meciuri, adica, mai pe scurt, mai slab decat Dinamo si Rapid!

Stau si ma intreb: oare om reusi si noi macar un punct in aceasta grupa???

mirceaor05.10.2007 08:16

@ TupacAmaru

Prietene,mingea e rotunda , data viitoare Badea poate nu va mai fi in ofsaid, suturile lui Dica vor intra sau Victoras va fi mai concentrat si nu asa "speriat de viata" ... Cum se spune, nici un meci nu seamna cu altul. Cat priveste punctele noastre, eu pot paria oricat ca nu vom pierde acasa cu Sevilla si ca vom bate Slavia ( care fie vorba intre noi, are o aparare mai slaba ca Otelul Galati ).

In ceea ce priveste problema sistemului, nu cred ca ea este reala. 16 sau 18 echipe,nu aici este problema..

LARI05.10.2007 08:19

@Tupac Amaru

Dude, vezi ca noi avem vreo 2 victorii cu unii, Zaglebie, un egal si o alta victorie cu BATE.

Hai sa socotim, sa vedem care ce-a adus pentru Romania...

;)

aditza_stelistu05.10.2007 09:17

13 Steaua Bucuresti CL 3 1 0 0 0 2 3 6.5 not out

83 Dinamo Bucuresti UC 0 1 1 1 0 1 0 2.5

90 Rapid Bucuresti UC 0 0 0 0 2 0 0 2.0

162 Otelul Galati UC 0 1 1 0 0 0 0 0.5

162 CFR Cluj UC 0 1 1 0 0 0 0 0.5

iata si punctele aduse...Steaua avand deja cele mai multe primind si bonus 3 pentru intrarea in grupe ;)http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/UEFA/d.../ccoef2008.html

predatorpulse705.10.2007 09:23

Surprise,surprise tot noi aducem cele mai multe puncte la coeficient si anul asta...

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

yo_marius_xxx05.10.2007 09:35

@ Catalin

avea mare dreptate mitica atunci cand a spus ca vom avea cel mai al dracu' campionat......gandeste-te ca acel celebru de acum "coeficient de tara" e in cadere libera iar sezonul urmator ar fi primul si singurul cand campioana va fi direct in grupele UCL!! deci toata lumea va lupta cu toata lumea pentru acele 10 milioane din grupe!!

p.s. cum la anul vom inscrie vreo 6 echipe prin europa coeficientul acela cred ca va ajunge la nivelul de inteligenta al domnului Becali!!!(n-am putut sa ma abtin :laugh: )

alexmk1705.10.2007 10:45

Curat, murdar COANE MITICA!

Eu sunt fericit ca am adaugat dupa 17 nentori si Knattspirknufellag pe :ELFSBORG! o echipa un pic mai buna decat Arsenal sau Real!

Am spus-o si o spun: VREM FOTBALISTI DE Liga LA Steaua! Si nu romani din campionat! Astia sunt rahat!

Vrem argentinieni! Vrem Belluschi de la River sau Zapata de la Velez (nu Rufayul nostru care e bun oricum)!

Vrem brazilieni! Adevarati, nu din aia de 2 lei si 3 parale!

Sa speram ca batem pe Mioveni!

danimarcu05.10.2007 14:04
Da, este adevarat ca noi suntem singurii ramasi in competitie, dar asta numai datorita sistemului competitional din Champions League!

Pentru ca am "reusit" doua infrangeri din doua meciuri, adica, mai pe scurt, mai slab decat Dinamo si Rapid!

Stau si ma intreb: oare om reusi si noi macar un punct in aceasta grupa???

Liga Campionilor nu e Cupa UEFA,si nici Arsenal sau Sevilla nu se compara cu Elfsborg(de care nu am auzit pana acum) sau Nurnberg...

Imagineaza-ti maidanezii jucand cu Arsenal,cred ca se termina 0-5 ...

In plus de asta,matematic(si practic),noi mai avem sanse sa intram in primavara,pe cand rivalii nostri nu...

The Flyer05.10.2007 15:46

asta e un campionat in care sa bat orbii cu chiorii si cistiga schiopii!mitica vede lucrurile in felul sau pentru ca interesele i-o dicteaza!

la nivel de cluburi nu avem pregatire psihologica!de ce oare?!doar pentru ca ilustrii comandanti de oi,osti,scuze,fac greseli grave alaturind psihologul, psihiatrului,ceea ce denota faptul ca sunt limitati din punct de vedere tehnic!as se citi mental!si daca ar fi doar la noi,era ok!da' e generalizata!cind se primeste un gol,oamenii cad,pentru ca nu sunt invatati sa fie tari din punct de vedere mental!si comasind cu alte lipsuri elementare,sintem unde sintem!

endorama06.10.2007 05:20

eu nu cred ca rezultatele slabe din anul asta se datoreaza maririi numarului de echipe din Divizia A. in general sunt de acord sa avem 18 echipe: mai multe etape, mai multe orase in Divizia A, mai multe echipe care sa dea sansa tinerilor, etc.

cred ca rezultatele slabe de anul asta sunt conjuncturale, asa cum au fost si cele exceptionale de acum 2 ani. poate nivelul campionatului e undeva intre cele 2 extreme - poate anul trecut a fost unul mai relevant din acest punct de vedere.

w3bmaster06.10.2007 14:09

De ce le plangem de mila ?

pe mine ma Intereseaza Steaua restu fiecare cr poate si asta e atat pot

Vad pe aci oameni care se intreaba daca vom face un punct ... nu facem asta e da noi am jucat cu Arsenal Sevillia si Slavia (parca ar fi amatori oare ce ar face Dinamu cu Slavia cand ei sau inpiedicat de nijte desculti ca Elfsborg) dar nu imi pasa o sa vedeti ca jucam iar in primavara europeana

Forza Steaua

dax4707.10.2007 12:13

Acum toti se vor concentra pe castigarea campionatului, investind tot ce vor putea pentru indeplinirea scopului, pentru ca milioanele de euroi sunt mult mai dulci decat rusinea rezultatelor ce le vor avea in Champions League.

Banii sunt totul in lumea asta romaneasca. Restul e auxiliar. Nu conteaza ca esti un taran cu 3 clase daca ai mercedes sau ceva de genul. Asa si la fotbal : nu conteaza ca nu te poti califica in Cupa UEFA, dar daca ai gura mare te poti bate cu pumnii in piept ca tu ai valoare de Champions League. Si au dreptate, intr-o mica masura. Au valoare de un bilet la un meci de Champions League, dar nu si de a participa la actiune.

Asteptati-va la multe meciuri strategice ! Va fi incrancenata rau lupta. Fata lui borcica de dupa eliminarea si din UEFA a spus totul.

Va doresc sa aveti nervii tari ca sa puteti privi totul cu detasare, astfel incat sa nu va afecteze prea tare, ca va fi urat de tot.

ps : ca sa avem un campionat puternic ar trebui sa avem maxim 14 echipe in prima divizie. Maxim !