Stau si ma intreb daca d-nii Argaseala si Adrian Ilie mai au vreo farama de ratiune si daca nu cumva le-au fost spalate creierele in studiourile becaliene special concepute. Pur si simplu ori de cate ori ascult o declaratie a acestora verific cu mare atentie in ce data suntem, speriat fiind de probabilitatea SF ca eu sa traiesc intr-o lume paralela sau intr-un alt timp.
Mai intai Ilie debordeaza de optimism desi echipa abia abia reuseste sa castige meciuri in campionatul Romaniei si la scoruri limita mizand pe calificari in primavara europeana in Champions League. Urmeaza apoi declaratia prosteasca a lui Argaseala cum ca el nu intelege de ce suporterii se vor prezenta intr-un numar atat de mic la meciul cu Arsenal. Apoi, sa-ti spun eu nene. Cica preturile au fost absolut exagerate, iar aceasta scumpire s-a potrivit ca nuca-n perete pentru ca a venit intr-o perioada cand Steaua joaca mai nimic in Liga I, simbolul Hagi a fost calcat in picioare, suporterii sunt jigniti si terfeliti de atitudinea sefului matale, iar Arsenal si Sevilla nu sunt Real Madrid si Lyon.
Personal am platit 200 de lei pentru a vedea echipa favorita la Praga, iar in acesti bani am avut incluse atat trasportul cat si biletul la meci. Daca adaugam compania absolut placuta a suporterilor din autocarul cu care am facut deplasarea, mica excursie in "orasul celor 1000 de clopotnite", berea bauta acolo si senzatia placuta de a canta alaturi de aproape 1500 de conationali pentru echipa iubita, eu zic ca m-am scos.
Poate ca stelistii ar fi "gasit" bani pentru a achizitiona aceste bilete, dar conjunctura evidentiata mai sus i-a dezarmat. Si ar mai fi ceva. Un aspect ingrijorator, real. Oamenii incep sa se intrebe daca se merita aceste eforturi financiare. Si dupa cum s-a vazut aseara, se pare ca au ajuns si la o concluzie. Lumea s-a prins ca pe Becali in doare in c...ot de performanta, ca este vorba doar de un spectacol gretos de fatada, o mare minciuna in vederea obtinerii de profit. "In cinci ani vom ajunge la Sevilla". Iata declaratia voievodului data in anul 1999, sugerand faptul ca Steaua va mai trai inca o seara magica castigand inca un trofeu continental. Au trecut 8 ani de atunci si ros albastrii se afla intr-o continua constructie care nu se va termina niciodata pentru ca se actioneaza dupa ureche si in functie de pohtele unui om care se pricepe la fotbal la fel cum ma pricep eu la rachete. Pricipiul "minte-ma, dar fa-o frumos" se pare ca prinde la romani. Politicienii abuzeaza de aceasta metoda, Becali a facut la fel, iar averea sa si popularitatea au crescut de zece ori.
Reintorcandu-ne la conducerea administrativa a Stelei
imi exprim ingrijorarea fata de solutiile pe care le-au identificat cu mare repreziciune pentru a evita ca stadionul sa fie la fel de gol ca si aseara. Tombola. Dumnezeule- chiar atat de jos am ajuns? Se acorda stimulente pentru a fi adus publicul in Ghencea. Inca o dovada ca suntem priviti ca o marfa straina si nicidecum ca pe membri ai marii familii numite Steaua. Aceasta solutie imi aduce aminte de practicile politicienilor romani cand isi momesc votantii cu bere si cu mici. Este scandalos ce se intampla, personal daca as fi dinamovist sau rapidist as merge pe stadionul din Bulevardul Ghencea doar pentru a castiga la tombola acel autoturism si m-ar durea in cot de Steaua. Oricum Becali va fi multumit pentru ca va avea un stadion plin, nu?