FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

In groapa cu lei

fcsteaua.ro02.10.2007 00:21

Vine Arsenal !!! ªi ce dacã? O mai mult decât probabilã victorie a englezilor nu ar trebui sã ne descurajeze prea tare, nici sã arunce suporterii și massmedia româneascã in nesfârșite și inutile polemici. Nu spun cã suntem dinainte bãtuți, nici gând. Speranța intr-un rezultat bun ar fi echivalentã insã cu probabilitatea ca un nebun, sãrind de la etajul 15, sã cadã intr-un pom din fața blocului și sã scape - ea existã totuși. Dar nu vreau sã gãsim vinovați in cazul in care Arsenal ne va face sã arãtãm ca un roi de muște bete pe teren. Nimeni nu ar fi de vinã pentru asta, nici Pedrazzini, nici echipa, nici transferurile nerealizate de jucãtori stelari. Nici mãcar nea Gigi, cu tot amestecul lui inoportun și optimismul exagerat. Pentru cã azi ne vom ciocni cu un adversar dezarmant de puternic. Unsprezece caractere, in adevãratul sens al cuvântului, luptãtori conștienți de propria valoare și de valoarea omului ce-i conduce de pe bancã. Niste puști teribili, care și atunci când pierd câștigã. La mentalitate, dãruire, ambiție, tocmai acele capitole care pentru noi sunt (incã) o frumoasã necunoscutã. Diferența nu este fãcutã neapãrat de calitatea driblingului sau tactica genialã a antrenorului, ci de atitudinea de "never surrender" a echipei. Iar cu așa ceva e foarte greu de luptat.

Din pãcate, o astfel de atitudine nu se invațã peste noapte. Vreau sã credem in șansa noastrã, dar ca niște oameni raționali și lucizi ce suntem, nu ca mici "gigei" care viseazã cu ochii deschiși sferturi sau finale de Champions League. Personal, cred cã va mai trece ceva timp pânã vor putea fi rearanjate ierarhiile la vârful celei mai prestigioase competiții intercluburi. Vor mai trece ani buni pânã când nu va mai exista o delimitare clara intre "noi" și "ei", atât din punct de vedere al fotbalului practicat cât mai ales a atitudinii.

Principala noastrã grijã trebuie sã fie acum câștigarea competiției interne, care ne asigurã continuitatea in Champions League. ªi, cine știe, dupã câțiva ani de "rodaj" la nivel inalt, diferența dintre "noi" și "ei" nu va mai fi, poate, atât de evidentã.

Andrei (papillon)

Harald02.10.2007 05:48

eu cred ca si Steaua este caracterizata de spiritul de lupta. Nu se poate sa avem atitudinea asta, sa credem ca suntem dinainte batuti. Aici pot sa iti amintesc ca in statisticile unui alt articol scrie ca Steaua nu a pierdut nici un meci cu echipele din Anglia pe teren propriu. De ce ar face-o acum ?

Si inca ceva, daca nu noi, atunci cine ? Dinamo, rapid ? CFR-ul ? tot Steaua caracterizeaza cel mai bine spiritul de lupta dintre echipele romanesti

La ce bani se invart in aceasta competitie (vezi si pretul biletelor), jucatorii or sa isi dea sufletul pe teren pentru a scoate un rezultat bun, astfel ca am presimtirea, avand in considerare stilul nostru de joc, ca o sa fie ceva de genul 1-0, 0-0, 1-1. Adica un joc inchis, pragmatic gol din faze fixe etc...

fularsteau2

cosano02.10.2007 06:48

Ca luam sau nu bataie de la Arsenal conteaza mai putin...Pentru unul ca mine care intai a spus "Steaua" si abia dupa aceea "mama", important e doar faptul ca echipa mea de suflet a fost transformata intr-o stana cu un singur caine, Becali, care nici macar nu e de rasa:(:(

steaua nr102.10.2007 07:17

mi-as dori ca arsenal sa intre pe teren ca Dinamo Kiev,plini de ei,sa ne subestimeze si sa pateasca ce au patit si cei de la Kiev.oricum mi-e greu sa cred ca se va intampla acest lucru.de un lucru insa tre sa fim siguri SUNT OAMENI au doua maini ,doua picioare iar meciul incepe de la 0-0.

Steaua!

INTODEAUNA CAMPIONI!

INTODEAUNA DEASUPRA TUTUROR!

forever_STEAUA02.10.2007 07:22

@Steaua nr1

ªi mingea e rotundã.

Nu conteazã de la ce scor începe un meci, important e la ce scor se terminã.

Virgil02.10.2007 08:54

Frumos scris. Din pacate, Andrei, te-ai predat inainte ca meciul sa fi inceput. Daca asta ar fi si atitudinea jucatorilor, atunci degeaba mai jucam fotbal. Parerea mea e ca trebuie sa ne concentram in aceeasi masura asupra ambelor competitii. Daca tot ne numaram printre cele mai bune 32 de echipe ale continentului, trebuie sa demonstram ca meritam sa jucam alaturi de Arsenal, Sevilla, Slavia.

Arsenal e o echipa foarte buna, nu contest, dar parca tot mai tare e Real. Cu ea slava Domnului am facut un joc bun la Madrid si numai gafa momumentala a lui Nicolita ne-a privat de o egalitate meritata.

Liverpool in urma cu cativa ani nu a reusit sa ne invinga in doua manse (1-1 la Bucuresti si 0-0 la Liverpool). Si atunci pentru ce sa ne vaitam atata timp cat nici macar nu ne-am lovit de ei?

Fara sa vreau gandul imi zboara la povestioara cu drobul de sare a lui Ion Creanga.

Magica Steaua vinci per noi!

...E...O..O forza magica Steaua... E...O..O.....

dax4702.10.2007 09:22

Oricat as fi de suporter, nu pot sa fiu atat de blond incat sa nu observ diferenta mai mult decat notabila dintre mitica`s league si Premier League. Arsenal e o echipa care n-are cum sa se impiedice de nicolitza sau ov Petre.

Numai simplul fapt ca nu joaca Goian ne da de inteles ca nu vom putea marca macar un gol, dat fiind faptul ca toti atacantii nostri sunt mai impotenti la goluri decat fundasii nostri.

Singura baza ramane in Zapata, in sperantza ca va face minuni aparand poarta de suturile englezilor.

Sa fim fericiti ca macar vom vedea fotbal, ca de miutze ne-am saturat cu totii. Sunt curios ce-o sa mai zica oaia neagra a natiunii dupa acest meci. O sa recunoasca ca e daltonist si ca n-a vazut bine in vis echipa castigatoare ?

Forza Steaua ! Mai cu mila, Arsenal , please !

milovan djilas02.10.2007 10:07

@virgil ardeleanu

Buna ziua, maestre!

Fac o precizare doar pentru rigoarea statisticii si nu pentru ca as fi carcotas, cu atat mai mult cu cat articolele dumneavoastra sunt o mare incantare pentru mine.

In editia 2003-2004 a Cupei UEFA, in dubla mansa Steaua - Liverpool, in returul de pe Anfield, "cormoranii" au castigat cu 1-0, gol Kewell, in repriza 2.

Toata stima!

CaTaLiNsm StElIsTu02.10.2007 10:52

Nu cere nimeni Stelei sa castige,pentru ca e cam imposibil,dar sper ca macar sa vad un sir de pase,o deschidere frumoasa,suturi pe poarta,o coordonare si o asezare buna in teren care sa nu-i lase pe cei de la Arsenal sa se"plimbe"printre"randuri"...asta imi doresc...o dovada ca stim si noi sa dam in minge chiar daca nu avem forta de a marca,de a domina jocul sau de a juca in jumatatea lor...atat astept,sa vad fotbal.Nu mingi bubuite cre'n-cotro...Forza Steaua!!!

axl2302.10.2007 10:58
Nu cere nimeni Stelei sa castige

Eu cer Stelei sa castige. Sa intre pe gazon cu atitudinea unui invingator. Indiferent daca vom pierde la scor, vreau sa vad o Stea care vrea sa castige, nu sa se apere pentru 0-0.

Miaus02.10.2007 11:10
Oricat as fi de suporter, nu pot sa fiu atat de blond incat sa nu observ diferenta mai mult decat notabila dintre mitica`s league si Premier League. Arsenal e o echipa care n-are cum sa se impiedice de nicolitza sau ov Petre.

Numai simplul fapt ca nu joaca Goian ne da de inteles ca nu vom putea marca macar un gol, dat fiind faptul ca toti atacantii nostri sunt mai impotenti la goluri decat fundasii nostri.

Singura baza ramane in Zapata, in sperantza ca va face minuni aparand poarta de suturile englezilor.

Sa fim fericiti ca macar vom vedea fotbal, ca de miutze ne-am saturat cu totii. Sunt curios ce-o sa mai zica oaia neagra a natiunii dupa acest meci. O sa recunoasca ca e daltonist si ca n-a vazut bine in vis echipa castigatoare ?

Forza Steaua ! Mai cu mila, Arsenal , please !

Istoria ar fi fost alta daca nu ar fi existat nebuni care sa creada ca pot si doar 300 (remember spartanii) sa infrunte o Armata intreaga.

Poate dax47 ar trebui sa puna mana pe o carte de istorie sa citeasca cum le-o trageam turcilor in evidenta "inferioritate" ca sa ma exprim asa.

E adevarat ca nu avem toti jucatorii de valoarea lor dar tactica lui Pedrazzini, daruirea (daca va exista) si mai ales NOI, PUBLICUL din Ghencea ii putem calca in picioare pe cei de la Arsenal.

M-am saturat pana peste cap de articole de oameni invinsi de dinainte sa inceapa meciul, de adeptii lui capul plecat sabia nu il taie, de oamenii care vorbesc din genunchi.

Si in incheiere un citat de-al lui Napoleon : "Fiecare soldat are in ranita bastonul de maresal"!

Virgil02.10.2007 12:34
@virgil ardeleanu

Buna ziua, maestre!

Fac o precizare doar pentru rigoarea statisticii si nu pentru ca as fi carcotas, cu atat mai mult cu cat articolele dumneavoastra sunt o mare incantare pentru mine.

In editia 2003-2004 a Cupei UEFA, in dubla mansa Steaua - Liverpool, in returul de pe Anfield, "cormoranii" au castigat cu 1-0, gol Kewell, in repriza 2.

Toata stima!

Buna ziua!

Ma onoreaza felul in care v-ati adresat umilei mele persoane. Intamplator sau nu a intervenit o confuzie. Nu sunt maestrul acela ale carui articole va incanta. Acela e Constantin Ardeleanu. Eu sunt Virgil. Pur si simplu.

In privinta scorului aveti dreptate. Cormoranii au invins cu 1-0. Am avut si noi un penalty la Raducanu, clar ca lumina reflectoarelor, pe care din pacate arbitrul german al partidei nu l-a semnalizat.

Stima deosebita!

2_liverpool_-_steaua_1-0-1210534366.jpg

Claudiu Raducanu in meciul despre care s-a facut vorbire mai sus.

androsteaua02.10.2007 13:26
"e greu sa castigam dar nu este imposibil. imi imaginez ce ar fi dupa o victorie a Stelei in meciul cu Arsenal-----probabil Gigi fecali isi va atribui aceasta victorie spunand ca Hagi ar fi luat bataie cu 4-0!!! afara cu ciobanu' "
shack3r02.10.2007 14:29
Liverpool in urma cu cativa ani nu a reusit sa ne invinga in doua manse (1-1 la Bucuresti si 0-0 la Liverpool). Si atunci pentru ce sa ne vaitam atata timp cat nici macar nu ne-am lovit de ei?

Fara sa vreau gandul imi zboara la povestioara cu drobul de sare a lui Ion Creanga.

Am impresia ca au dat un gol cu capul in retur,dupa ce la faza anterioara arbitrul ne-a refuzat un penalti la Claudiu Raducanu.Oricum,ideea in sine am priceput-o si e foarte buna

Last edit : scuze,am vazut apoi rectificarea

adriano02.10.2007 14:29

Eu cred ca ar trebui sa intram pe teren cu o mentalitate de invingator si sa atacam din primul minut.Ar trebui sa ne aducem aminte si de celelalte rezultate ale Stelei cu echipe englezesti:nicio infrangere.Speram ca in seara asta sa se mai adauge inca un rezultat bun(un egal sau visul:o victorie).

DelPiero1002.10.2007 15:22

Mi-as fi dorit sa fiu mai optimist,dar nu pot!Arsenal e mare favorita si doar un joc perfect al echipei noastre o poate opri!Si nu-i vad pe Steaua jucand acum nici macar decent...

think_again02.10.2007 17:13

azi o sa castige Steaua pentru ca anul trecut s-a vazut ca in retur nu ne-a fost frica de real si Lyon si daca azi o sa jucam dezinvolt vom castiga la 2 goluri diferenta poate credeti ca spun vorbe in vant si m-is nebun dar o sa se vada astazi;)

Renunta la limbajul gen MiRC.

papillon02.10.2007 18:27

@virgil, nah, n-am dezarmat de tot ;)

Vreau doar sa nu fim prea duri cu ei in cazul unei infrangeri. Pentru ca stii ce urmeaza: de ce a gresit Petre Marin, da' de ce pedrazzini nu l-a schimbat pe cutare mai devreme, etc. Plus ca presa, ca de obicei, n-o sa fie deloc blanda. Putin realism, atata tot - nu inseamna ca n-o sa urmaresc partida cu sufletul la gura

danimarcu02.10.2007 21:59
azi o sa castige Steaua pentru ca anul trecut s-a vazut ca in retur nu ne-a fost frica de real si Lyon si daca azi o sa jucam dezinvolt vom castiga la 2 goluri diferenta poate credeti ca spun vorbe in vant si m-is nebun dar o sa se vada astazi;)

Renunta la limbajul gen MiRC.

Nu s-a vazut...

Desi am jucat bine,mai e nevoie si de valoare ca sa faci performante,nu ajunge doar sa vrei...

novac02.10.2007 22:46

Salut Andrei

Frumos scris si in acelasi timp trista realitate ne pui in fata cu articolul tau. Nu am vrut sa credem ca este atat de mare distanta dintre noi si fotbalul mare. Am continuat sa ne amagim (cel putin eu am facut-o) ca nu e dracu asa de negru si ca putem face un meci bun. Incepusem chiar sa cred ca avem si noi locul nostru la "masa bogatilor" pe care il meritam. Prea mult TV-u tampeste.

Nu sunt ei extraterestrii - asta este sigur. Au jucat pragmatic, economic (de parca-si calculau benzina/100 Km) si-au conservat fortele si au obtinut victoria parca nemeritat de usor.

Noi suntem aia mici, aia care am cam uitat fotbalul mediu-bun pe care il practicam candva. Au alergat si s-au zbatut surprinzator de mult pana in minutul 70. Dezamagitor este ca :

-atata pot ei fizic (aici putem incrimina slaba pregatire); din pacate baza slaba de selectie si pregatire din juniorat ne fac sa aratam parca rupti de foame ...oameni normali vs atleti.

-nu avem oameni la mijloc. Cu parere de rau am apreciat cum joaca rusul Hleb, naturaletea/ elasticitatea si precizia lui m-au facut sa mi-l doresc si sa-mi inchipui cat de mult ne-ar limpezi jocul un om de valoarea lui.

-nu am vazut niciodata anul asta sa joace si sa puna atata suflet intr-un meci. Poate a fost miza dar nu pot decat sa ma gandesc ca banii sunt din pacate singura lor motivatie. Si iarasi ma gandesc cu ura la Jiji ca a stricat tot ce era frumos in jocul Stelei.

O echipa precum Arsenal se creste in timp, cu multa dragoste, liniste si profesionalism. Antrenorul, preparatorii fizici, nutritionistii, medicii, "fabrica" de juniori si educarea jucatorilor in spiritul clubului pot duce la formarea unei mari echipe. Din pacate din toate astea noi nu-l avem decat pe Jiji care conudce Steaua pecum maibachul prin hartoapele din Pipera. Logica lui tampita este aceiasi - am dat bani pe ea 'tre sa mearga! Ei bine iaca - nu merge!

Mare dreptate ai Andrei cand spui ca:

"Principala noastrã grijã trebuie sã fie acum câștigarea competiției interne, care ne asigurã continuitatea in Champions League. ªi, cine știe, dupã câțiva ani de "rodaj" la nivel inalt, diferența dintre "noi" și "ei" nu va mai fi, poate, atât de evidentã. "

Sunt trist cand ma uit la rezumatele CL si vad ce se joaca si ce jucatori pun pe teren.

Mai traim, mai vedem si ...oricum, multumim baieti pentru efortul depus la meci.

HAI Steaua!