FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbal in culori pastelate

fcsteaua.ro01.10.2007 11:05

Mi-a placut atitudinea publicului stelist fata de Dorinel la meciul cu Vasluiul. Ia te uita, "huliganii" au gasit resurse pentru a aplauda un jucator advers in ciuda unei rautati in exces manifestata de adversarii mobilizati de Munteanu. Mai mult, la iesirea de pe teren, Munti si-a auzit numele scandat si a fost invitat la salut, primind aplauze suplimentare.

Reintorcandu-ma in timp nu pot sa nu-mi reamintesc flaimucii primiti de neamt in urma cu doi ani la un meci in Stefan cel Mare din partea unor frustrati, frati gemeni cu golanii ce l-au snopit in bataie pe acel steward in urma cu doua saptamani dupa partida de placuta amintire cu suedezii de la Elfsborg. Raplata aceasta venind dupa ce furnicuta a castigat un titlu de campion cu echipa din groapa si dupa ce a reusit sa joace cele mai multe meciuri pentru echipa Nationala a Romaniei.

Mergand pe acelasi fir in analiza dinamicii galeriei echipei Steaua putem aprecia ca aceasta a luat-o putin inaintea evolutiei echipei. Pur si simplu jucatorii au ramas datori fata de niste baieti care au pus la bataie timp, resurse fizice si bani tocmai pentru a fi alaturi de echipa chiar si in momentele de cumpana. Lucrurile trebuie sa reintre pe un fagas normal, iar fotbalistii Stelei trebuie sa aduca si ei ceva in relatia cu proprii sustinatori. Victorii mai clare, un fotbal convingator si o reintoarcere in lupta pentru castigarea titlului de campioana.

Meciul impotriva moldovenilor a adus putina culoare in obrajii nostri decolorati de impotenta fotbalistica din ultima vreme a ros albastrilor. Desi prestatia baietilor este departe de ce ne-am dori, iar scorurile la limita se tin lant, s-a simtit un plus mic in jocul nostru, mai ales in conditiile in care adversarul a venit supermotivat datorita pozitiei pe care o ocupa in clasament inaintea meciului dar si din punct de vedere financiar. Nu trebuie uitat ca acesti vasluieni au reusit sa castige in debutul campionatului in deplasare impotriva campioanei si de-o maniera dezarmanta. In echipa noastra Rada demonstreaza inca o data ca este indispensabil in clipa de fata, iar Nicolita a suprins prin cateva executii de tehnice - minune mare - de efect. Surdu a dat semne ca nu este introdus in echipa doar pentru a fi al unsprezecelea pe teren acesta avand doua situatii cand si-a scos adversarii din joc prin dribling si chiar o bara.

Un mare semn de intrebare este legat de evolutia lui Badoi. Acest jucator deosebit de util in trecut pentru Rapid se pare ca nu-si gaseste locul in sistemul practicat de Steaua in prezent. Este mare pacat ca randamentul sau nu este unul egal cu cel pe care-l dadea pentru giulesteni, mai ales ca experienta sa, precizia paselor si a centrarilor, longevitatea si plasamentul deosebit il recomanda ca pe un jucator ce merita sa joace titular. Asta in ciuda faptului ca la meciul de acasa cu FC Vaslui a comis o serie de erori, probabil cauzate de faptul ca nu joaca meci de meci titular. Una peste alta s-a simtit din plin prezenta lui Dica, acesta din urma corectand in mare masura jocul nostru si aducand un plus de forta atacului. Centrarea sa, urmata de mingea expediata cu capul in bara de catre Surdu, ne demonstreaza inca o data ca decarul stelist vede jocul la alt nivel decat coechipierii sai.

Dupa evolutia buna din Cupa nu ar strica "un rezultat bun" impotriva Arsenalului. La urma urmei balonul este rotund, nu? Mai ramane "sa ne dorim mai mult victoria". Oare ar fi suficient pentru a elimina decalajul evident dintre fotbalul britanic si cel din Liga I? Oricum ar fi pacat sa asistam la o noua debarcare a unui tehnician, mai ales ca Pedrazzini este cea mai indicata persoana sa ocupe in acest moment functia de antrenor al Stelei.

rivelino01.10.2007 11:40

Nicolita a jucat mai bine pentru ca i s-a permis, dar in meciul cu tunarii va fi depasit total.

st_194701.10.2007 14:00

meciu ala cand l-au scuipat pe Dorinel a fost in cotroceni 5-2 pentru national cu Dinamo

Azazello01.10.2007 14:35

Si mie mi-a placut atitudinea asta si este de aplaudat. Dar as vrea sa te intreb ce parea ai de atitudinea fata de Ovidiu Petre. Cum o consideri tu?

greenyes01.10.2007 15:43

Ov Petre poate merita fluierat, ca nu joaca cine stie ce, dar se pare ca "yo" face ce face si scapa, el trebuia fluerat nu de 57 de ori cat a fost fluerat jucatorul ci tot meciul, dar nu s a intamplat asa. Saptamana trecut era plin forumul de mesaje razboinice, batiste albe, etc si care a fost rezultatul, "yo" a scapat din nou.

Nu am vazut meciul si nu ma pot pronunta asupra jocului dar am fost tare curios care a fost atmosfera la meci vizavi de "yo", din pacate a fost foarte anosta!!!!

Il Soldatino01.10.2007 15:52
Si mie mi-a placut atitudinea asta si este de aplaudat. Dar as vrea sa te intreb ce parea ai de atitudinea fata de Ovidiu Petre. Cum o consideri tu?

Din punctul meu de vedere Ov Petre nu are ce cauta in lotul Stelei. Asta daca vrem sa reconstruim o stea a vitezistilor, desigur. Este un jucator bun, are o carte de vizita consistenta dar, daca studiem cu atentie traseul sau de la terminarea junioratului pana in prezent, o sa constatam cu suprindere ca nu a existat niciun moment in care acesta a reusit un salt valoric evident concretizat printr-o performanta notabila. Sincer, faptul ca el este selectional la Nationala (ca si Nicolita) il pun doar pe lipsa de optiuni pentru Piturca. De asemenea, consider ca la Steaua se fac experiente in continuare, ca nu exista nici cea mai mica strategie de a construi o echipa, ca totul se face dupa ureche sau dupa cum anumiti oameni de fotbal reusesc sa-si bata joc de d-l Becali influentandu-l in a face exact ceea ce nu trebuie facut.

shack3r01.10.2007 15:53

Domnule Catalin,dupa domnul Ardeleanu sunteti cel mai respectat redactor de pe acest site.Cred ca aveti cele mai bune articole,insa aici nu pot sa nu remarc doua lucruri gresite.

Primul este acela ca meciul in care Dorinel a fost scuipat a avut loc in Cotroceni,la un meci National ( actualul Progresul ) - Dinamo (nu mai tin minte scorul),iar al doilea lucru este faptul ca aveti consideratia ca meciul Dinamo-Elfsborg a fost unul placut. Cred ca este o lipsa de profesionalism si nu cred ca ar trebui sa ne coboram la nivelul lor,incat sa ne bucuram pentru victoria adversarilor dinamovistilor.

E doar o parere...oricum,tineti-o tot asa si bucurati-ne in continuare cu articolele dumneavoastra

Il Soldatino01.10.2007 17:02

@shack3r

Va rog sa ma credeti ca a fost un meci placut...ma rog, fizic...Daca erati cu mine in autocarul ce readucea membri AISS de la Praga ar fi trebuit sa vedeti care a fost reactia acestora la golul doi marcat de suedezi. Atunci stau si ma intreb si eu - de ce sa mint? Eu chiar m-am simtit bine fara sa am remuscari in acest sens. Mi-a parut rau ca Dinamo a pierdut cu Lazio (desi nu-i voiam calificati) la fel cum m-am bucurat de infrangerea lor de acum doua saptamani. Motivul? E acelasi sentiment pe care l-am avut atunci cand au fost eliminati de 17 Nentori. Adica ridicolul in care au cazut le-a aratat clar faptul ca Steaua ar trebui sa-i preocupe mai putin in emiterea ineptiilor.

Cum naiba sa nu ma bucur odata ce anul trecut cautau tricouri cu Middlesbrough dupa ce am fost eliminati in penultimul act? Posibil sa fi fost ceva deplasat, mai mult decat am incercat: o ironie....

Numai bine,

Catalin

P.S. Intr-adevar, acel meci a fost in Cotroceni (am verificat mai atent)

milovan djilas01.10.2007 17:29

@shack3r

Evident ca pentru un suporter neutru sau mai putin patimas este un lucru reprobabil sa te bucuri de infrangerile suferite de echipe romanesti cu squadre straine.

Tatal meu, care mi-a transmis pasiunea pentru Steaua, incerca sa fie corect si sa tina cu toate echipele romanesti. Marturisesc ca am scapat la mustata de niste perechi de palme in 1990, cand am vazut Dinamo-Anderlecht, cu prieteni si colegi de-ai tatalui meu si m-am trezit sa urlu de bucurie la golul lui Nilis (in tur n-am avut probleme, l-am vazut numai cu un var, stelist infocat si el, putandu-ne bucura in voie la golul aceluiasi Nilis).

Cum se explica toate astea? In primul rand, nu este deloc ceva romanesc, se intampla in toata Europa. Niciodata n-o sa vezi un fan Inter lacrimand de bucurie pentru Milanul care face instructie cu Steaua sau Barca in finala... eventual ti-l poti imagina devenind fan Kluivert, in 1995, cand Ajax doboara "diavolul milanez", iar exemplele pot continua pana maine dimineata.

Mai este o problema: de atatia ani, de cand fiecare a devenit fan Steaua, etapa de etapa tinem cu ABSOLUT ORICE ADVERSAR AL RIVALELOR (rivalele fiind Dinamo sau Rapid), pentru a ne putea distanta noi sau, dupa caz, pentru a putea egala la puncte liderul vremelnic. Nu mai pun meciurile directe sau finalele de cupe, cand Dinamo sau ailalti devin personificarea raului si al dusmanului absolut.

Pai in conditiile astea, cand ne porcaim non-stop, sa-mi explice si mie cineva cum as putea deveni, de cateva ori pe an (de obicei cand incepe stagiunea europeana si foarte rar prea multe meciuri), pentru 90 de minute, un suporter total al echipelor romanesti, cum m-as putea aseza cu o bere in fata TV-ului, gandind in termeni de interes si consens national: "dom`le, pentru binele fotbalului romanesc trebuie sa tin cu Dinamo sau cu rapid!" Nu pot!!!!!! N-am cum!!!!!! Pai dupa ce astept sa piarda in fiecare etapa, dupa ce imi doresc nespus sa-i batem, ma apuc dintr-o data sa am emotii pentru suturile lui Niculescu. Nu merge, am incercat cu Lazio, mi-am impus sa ma bucur la golul lui Bratu, am schimbat canalul si am revenit mai tarziu in rep. II. Era 1-1 si asta e, m-am simtit bine, desi as fi vrut sa sufar.

Acum, pentru a intra totusi si in topic, vreau sa se inteleaga ca eu tin in primul rand cu Steaua si performantele ei, nu cu contraperformantele adversarului, cum fac dinamovistii!

Si la noi, la toti, este clar alta mancare de peste!!!! De aceea poate fi scandat numele lui Munti - lansat de la Dinamo in fotbalul mare - de aceea Lacatus va fi mereu adulat, chiar daca vine ca antrenor al unei alte echipe si ia 3 puncte in Ghencea si tot din acelasi motiv a fost iubit si incurajat Hagi, dupa 17 ani de la ultimele meciuri in tricoul Stelei...(isi mai aminteste cineva lovitura libera de langa marginea terenului, 30 m lateral stanga, pe care i-a pus-o lui Stelea in vinclu, coltul scurt? A fost ceva fabulos

- Dinamo-Steaua 2-2 1990).

O alta reactie de mare fair-play a publicului din Ghencea a fost la meciul cu Valencia, cand Dorinel a ratat penalty-ul. Cred ca daca juca la Dinamo isi gasea masina scrijelita cu "spalama" (in cel mai bun caz).

La acel meci, toti i-am scandat numele, imediat dupa ce ratase! Alt spirit la Steaua!!!

androsteaua01.10.2007 19:04

din cate am vazut s-au vandut doar 12000 de bilete pana luni!! ar fi o palma data echipei dak stadionul nu ar fi plin...dar jucatorii merita aceasta palma pentru modul in care isi trateaza suporterii!!

shack3r01.10.2007 19:31

@Il Soldatino

Am 16 ani dom'le,eu tre` sa va respect si sa vorbesc la pers. 2 plural

@milovan djilas

Corect,insa pe un site,chiar daca este in totalitate al suporterilor,nu trebuie sa privim lucrurile asa. Credeti-ma ca si eu la fel ma simt cand pierd Dinamo sau Rapid,doar o singura data mi-a parut rau de Dinamo,in meciul cu Marseille de acum vreo 2 ani. In rest,cel mai fericit am fost la memorabilul Dinamo-Foresta 4-5 . De vis .. insa zic ca e mai bine sa ne bucuram de echipa noastra si sa ne mandrim cu ea si cu infrangerile rivalelor mai pe ascuns. E doar o parere...

Il Soldatino02.10.2007 05:21

@shack3r'

am 28 de ani si trebuie sa va respect la randul meu, mai ales ca ati ales sa va adresati atat de civilizat (un lucru atat de rar la un tanar de varsta dumneavoastra).

Numai bine

Catalin

Azazello02.10.2007 09:16
Din punctul meu de vedere Ov Petre nu are ce cauta in lotul Stelei. Asta daca vrem sa reconstruim o stea a vitezistilor, desigur. Este un jucator bun, are o carte de vizita consistenta dar, daca studiem cu atentie traseul sau de la terminarea junioratului pana in prezent, o sa constatam cu suprindere ca nu a existat niciun moment in care acesta a reusit un salt valoric evident concretizat printr-o performanta notabila. Sincer, faptul ca el este selectional la Nationala (ca si Nicolita) il pun doar pe lipsa de optiuni pentru Piturca.

De acord din punct de vedere fotbalistic cu privire la Ovidiu Petre, dar eu am vrut sa subliniez alta problema. Latura umana...De bine de rau, bun sau slab este jucatorul nostru...Poate ca ar trebui ca huiduieleile sa inceteze. Si-a primit lectia. Si cred ca au fost si fotbalisti mai slabi ca el prin curtea Stelei. Nu valoarea lui a fost huiduita, ci "implicarea"sa pe axa conflictului Becali - (Craciunescu) - Hagi. Si crede-ma, eu am fost total pentru Gica. Din pacate am pierdut, ca toti suporterii - mai mult decat un simbol. Chiar daca poate era unul ineficient, as fi fost dispus sa-l accept ! Dar sa marsam in continuare pe vendete nu va duce la nimic bun. Nici pentru noi si nici pentru fotbalist.