In mijlocul lucraturilor de tot felul, intrigiilor, demisiilor sau accidentarilor, a trecut oarecum neobservata noutatea de pe banca tehnica a Stelei: Massimo Pedrazzini. Noutate intre ghilimele pentru ca de fapt omul n-a facut decat sa schimbe treningul de secund cu costumul de principal. Din pacate pentru Massimo, el a picat la Steaua intr-un moment in care nici un antrenor nu-si doreste sa vina: patronul isteric creaza scandal si pune presiune pe toata lumea. In aceste conditii, intaiul sofer auto al patriei, i-a cerut fostului jucator al academiei de fotbal de la Milanello sa scoata cel putin un egal cu cea mai in forma echipa a Angliei, altfel va fi exonerat. Nu stiu cati dintre noi ar fi acceptat sa mai ramana in conditiile astea, probabil ca nu multi, insa el a facut-o.
E adevarat, sansa oferita de idolul cartierului Ferentari, este unica pentru el, Massimo fiind pentru prima oara principal in cariera la o echipa de calibru. Dar, totusi, daca ar fi ales sa nu lucreze in conditiile "exceptionale" oferite de Becali, l-ar fi condamnat cineva? Ei bine, iata ca el o face. Momentan, nu cred ca ne putem pronunta cu certitudine in privinta aptitudinilor lui de antrenor, dar cu siguranta, recunosc in el, o parte din pedagogia care l-a facut atat de regretat pe Zenga in randul jucatorilor.Ori eu cred ca tocmai de asta avea nevoie echipa acum. De un om care sa-i faca sa joace si pentru antrenor, nu numai pentru ei. Repet, astea sunt doar impresii, sigur ca meciul cu UTA este de uitat, Bacaul este in Divizia B, iar cu Vasluiul n-am jucat precum in meciul cu Lens, dar eu afirm ca acest om chiar munceste. Si mai afirm ca acest om lucreaza onest. Ce dovada mai vrem decat faptul ca insusi Hagi, care avea tot dreptul sa afirme ca cel care i-a luat locul l-a lucrat, l-a incurajat si i-a multumit pentru corectitudine? Oare un om fara coloana vertebrala il tinea in afara echipei pe favoritul patronului? Oare un om fara demnitate il baga titular doua meciuri consecutive pe unul despre care acelasi patron spunea ca nu vrea sa-l mai vada niciodata titular la Steaua?
Maine jucam cu o echipa mare. Acum 51 de ani( fara 14 zile) Steaua( pe atunci CCA) uimea Albionul terminand la egalitate meciul pe care il disputa impotriva aceleasi mari echipe engleze care vine maine in Ghencea. Este sansa lui. Este sansa acestui italian care a venit aici sa munceasca. In conditiile care sunt. Haideti sa nu-i facem misiunea si mai grea decat este. DA, Ovidiu Petre, Becali, Hagi, Craciunescu, Piturca, Hrebe, vor fi si miercuri in vietile noastre, insa marti seara va fi sansa noastra si a lui Massimo sa aratam cine suntem cu adevarat. In boca al lupo, Massimo!
Mihai Somanescu