Rãzboi!
Marius Mãrgãrit, Dan Udrea
Dupã ce ani de zile s-a aflat în conflict deschis cu Steaua din cauza lui Victor Pițurcã, Ioan Becali a intrat ieri din nou într-o disputã violentã cu gruparea din Ghencea. Impresarul și antrenorul și-au aruncat replici dure, totul plecînd de la declarația procuratorului de dupã meciul România - Olanda 0-2: "Dorinel Munteanu chiar nu vrea sã înțeleagã cã nu mai are ce cãuta la echipa naționalã, de care trage ca de un butoi cu miere?".
INCREDIBIL
Giovanni l-a amenințat la telefon
Surse autorizate susțin cã Ioan Becali l-a sunat ieri pe Walter Zenga, în jurul orei 15:00. Apropiați ai italianului spun cã el ar fi fost înjurat și amenințat de impresar: "Ai grijã cum mergi pe stradã!"
ORA 10:30
Zenga: "Incredibil, inadmisibil"
Înainte de antrenament, Zenga i-a luat apãrarea lui Dorinel: "Nu pot decît sã rîd de ceea ce zice Giovanni, pentru cã e incredibil, anormal și inadmisibil sã vorbești așa despre un profesionist ca Dorinel, un exemplu pentru toți copiii din țara asta. Iatã însã cã avem în România oameni de acest fel, care vin și aratã cu degetul un om care pune toatã inima și sufletul lui pentru fotbal, pentru Steaua și pentru echipa naționalã. Repet, e incredibil! Nu-mi vine sã cred! Nu e treaba lui Giovanni Becali cînd vine momentul retragerii din «naționalã» a lui Dorinel, asta e problema lui Pițurcã".
ORA 14:20
Giovanni: "Sã vorbeascã despre femei și divorțuri"
Auzind declarațiile italianului, Ioan Becali a luat foc. El s-a folosit în discursul lui de expresia lui Ciobanul, care spusese cã "eu sînt ursul!", și a suferat o posibilã împãcare cu vãrul sãu. "De ce vorbește Zenga de echipa naționalã, vrea sã-i facã pe plac ursului? Dacã și-a permis sã se ia de mine, atunci sã știe cã de astãzi mai are încã un urs, unul cu o labã apãsãtoare. Trebuie sã știe cã noi sîntem urși polari, puternici, avem același sînge și urșii nu se ceartã între ei, la o adicã se și unesc". Impresarul a devenit apoi și mai dur: "A venit un italian sã ne dea nouã lecții? De ce nu vorbește despre femei sau despre divorțuri, cã e capitolul care îi place cel mai mult? Oricum, Steaua e ultima lui trambulinã în România".
ORA 15:30
Italianul fierbe, dar nu rãspunde
Antrenorul Stelei a ascultat cu rãbdare cele spuse la adresa sa de Ioan Becali. La final, deși era evident cã vorbele impresarului l-au deranjat, tehnicianul roș-albaștrilor a refuzat sã-i rãspundã. "Dacã Giovanni Becali vrea sã discutãm probleme tehnice, îi stau la dispoziție. Refuz însã orice polemicã legatã de echipa pe care o antrenez și, cu atît mai mult, de viața personalã", s-a limitat sã spunã Zenga.
ORA 16:30
Ciobanul nu se bagã în disputa celor doi
Întrebat ce pãrere are despre conflictul dintre Zenga și Ioan Becali, patronul Stelei, Ciobanul, a ales calea diplomației, dar a pãrut atins de faptul cã vãrul sãu i-a preluat expresia cu "ursul": "Ei sînt persoane publice și nu pot sã mã bag eu în disputa lor. Walter a fãcut bine cã nu i-a rãspuns lui Giovanni, el e vãrul meu și îl iubesc. Niciodatã n-am sã mã cert cu el, dar e cazul sã înțeleagã cã trebuie sã-mi respecte angajații. Tot ce înseamnã Steaua este sîngele meu". Ciobanul a mai spus cã a discutat cu Zenga și cã "l-am asigurat cã nimeni pe lume nu mã va putea inflența sã-l dau afarã, dacã pierde un meci sau dacã pierde cinci meciuri. El a fãcut performanțã la aceastã echipã".
Imi plac filmele cu mafioti,romanele,dar nu realitatea.
E cam prea mult sa se faca publice asemenea amenintari.
Consider înca o data ca ziarele si ziaristii pot deveni uneori adevarate pericole în calea formarii caracterelor copiilor si motive în plus pentru cei cu caractere deja formate,sa nu respecte legea,sa-si faca singuri dreptate.[/img]
PS.Facând o analiza minima a textului scris de "prietenul" Stelei,Dan Udrea",remarc faptul ca spusa lui Ion Becali la adresa nu a trecut în zbor pe la urechea lui Zenga.Ci ca aceasta i-a zgândarit sentimentul de "tata" al propriilor elevi si a sarit sa-i apere.Totodata echipa.
Ideea care se desprinde:desi stia cu cine se pune,Zenga nu a ezitat sa-si apere ceea ce sufleteste si profesional îi apartine.Zenga iubeste Steaua si tot ce tine de Steaua.Ceea ce e mare lucru.
In al doilea rând,desi se afla între ciocan si nicovala,patronul F.C.Steaua Bucuresti,a privit cu diplomatie lucrurile.Nu s-a mai repezit ca în atâtea rânduri.Nu a "dat" nici în varul sau,dar nici nu a lasat sa se înteleaga ca i-ar purta sâmbetele lui Zenga pentru acest "conflict" de imagine.A subliniat ca Steaua si tot ce tine de ea,reprezinta "sângele"sau.