FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

ZENGA il ataca pe nea' geovanni becali ...

Dansan01.04.2005 09:31

Zenga îl atacă pe Giovanni Becali

Antrenorul Stelei i-a luat astăzi apărarea lui Dorinel Munteanu, după ce stelistul a fost acuzat de Ioan Becali că "nu vrea să renunţe la echipa naţională, de care trage ca un butoi cu miere". "Nu pot decît să rîd de ceea ce zice Giovanni. E anormal, e incredibil, e inadmisibil să te iei de un fotbalist care e un adevărat exemplu pentru copiii din România. Iată ce oameni avem în fotbalul de aici! Momentul retragereii lui Munteanu de la lot e problema lui Piţurcă, în nici un ca a lui Giovanni", a spus Zenga

Sursa GSP

BRAVO Zenga!

ADRIAN PACURAR01.04.2005 11:46

Aici sunt lucruri de discutat . dar ma bucur ca antrenorul a facut un gest normal si firesc , sa-is apare jucatorii.

George Stan01.04.2005 12:24

Titlurile astea din ziarele noastre de sport sunt su orice critica. De cate ori exista o declaratie in care y este contrazis de x, titlul este "X il ataca pe Y!!!". Hai sa fim seriosi, Zenga nu e genul de om care sa atace pe cineva.

sorin_77701.04.2005 12:35

Zenga a dat un exemplu de cum trebuie vazut un jucator de talia lui Dorinel, un om de sport cu un caracter MARE. Un idol adevarat pe care trebuie sa il urmeze toate generatiile. El nu a atacat pe nimeni..

Virgil01.04.2005 14:04

Iesirea lui Ion Becali îi tradeaza caracterul.

Un om care este acuzat de tâlharie si de amenintare cu moartea,ca sa ma rezum numai la cele mai noi ispravi ale sale,e un zero barat pentru oricine are cât de cât habar de el.

Hagi putea foarte bine sa mai adauge fara probleme 5-10 meciuri la cele 125 jucate pentru echipa nationala.Nu a mai putut,s-a retras,jos palaria.

Daca Munti e potent si vrea sa bata recordul lui Hagi unde e problema?Doar în capul lui Ion Becali.

Nu stiu de ce,dar am eu o presimtire ca în momentul în care îl va egala pe Hagi,Munteanu se va opri.

Dar cine stie daca nu va dori sa transforme oportunitatea în realitate si sa-l întreaca?

Oricum,Munteanu nu este selectionat pentru a-l pune în umbra pe Gica.El merita sa joace înca la nationala.[/i]

dbd01.04.2005 14:30

da auzi George ...inteleg nici ca titlurile din ziare de la noi despre sport...dar astia de aici ...pun sitiri din sport de doua trei ori pe an...

serban2301.04.2005 16:14

mie mi-se pare ca-l ataca si inca destul de dur, dar sunt sigur ca este in asentimentul majoritatii

Virgil01.04.2005 16:39

Cel putin în asentimentul nostru al stelistilor,în mod sigur.

reddog01.04.2005 16:44

Voi chiar nu vedeti ca Dorinel ar cam trebui sa renunte, nu prea il mai tin balamalele...Din pacate.

Virgil02.04.2005 07:30

Dorinel are contract cu Steaua pâna la sfârsitul acestui sezon.Cât va juca la Steaua,va juca probabil si la echipa nationala.Urmatorul meci al echipei nationale este tocmai la începutul lunii iunie,cu Olanda.Probabil ca acela va fi si ultimul joc al lui Dorinel la echipa nationala.

Virgil02.04.2005 07:36

Rãzboi!

Marius Mãrgãrit, Dan Udrea

Dupã ce ani de zile s-a aflat în conflict deschis cu Steaua din cauza lui Victor Pițurcã, Ioan Becali a intrat ieri din nou într-o disputã violentã cu gruparea din Ghencea. Impresarul și antrenorul și-au aruncat replici dure, totul plecînd de la declarația procuratorului de dupã meciul România - Olanda 0-2: "Dorinel Munteanu chiar nu vrea sã înțeleagã cã nu mai are ce cãuta la echipa naționalã, de care trage ca de un butoi cu miere?".

INCREDIBIL

Giovanni l-a amenințat la telefon

Surse autorizate susțin cã Ioan Becali l-a sunat ieri pe Walter Zenga, în jurul orei 15:00. Apropiați ai italianului spun cã el ar fi fost înjurat și amenințat de impresar: "Ai grijã cum mergi pe stradã!"

ORA 10:30

Zenga: "Incredibil, inadmisibil"

Înainte de antrenament, Zenga i-a luat apãrarea lui Dorinel: "Nu pot decît sã rîd de ceea ce zice Giovanni, pentru cã e incredibil, anormal și inadmisibil sã vorbești așa despre un profesionist ca Dorinel, un exemplu pentru toți copiii din țara asta. Iatã însã cã avem în România oameni de acest fel, care vin și aratã cu degetul un om care pune toatã inima și sufletul lui pentru fotbal, pentru Steaua și pentru echipa naționalã. Repet, e incredibil! Nu-mi vine sã cred! Nu e treaba lui Giovanni Becali cînd vine momentul retragerii din «naționalã» a lui Dorinel, asta e problema lui Pițurcã".

ORA 14:20

Giovanni: "Sã vorbeascã despre femei și divorțuri"

Auzind declarațiile italianului, Ioan Becali a luat foc. El s-a folosit în discursul lui de expresia lui Ciobanul, care spusese cã "eu sînt ursul!", și a suferat o posibilã împãcare cu vãrul sãu. "De ce vorbește Zenga de echipa naționalã, vrea sã-i facã pe plac ursului? Dacã și-a permis sã se ia de mine, atunci sã știe cã de astãzi mai are încã un urs, unul cu o labã apãsãtoare. Trebuie sã știe cã noi sîntem urși polari, puternici, avem același sînge și urșii nu se ceartã între ei, la o adicã se și unesc". Impresarul a devenit apoi și mai dur: "A venit un italian sã ne dea nouã lecții? De ce nu vorbește despre femei sau despre divorțuri, cã e capitolul care îi place cel mai mult? Oricum, Steaua e ultima lui trambulinã în România".

ORA 15:30

Italianul fierbe, dar nu rãspunde

Antrenorul Stelei a ascultat cu rãbdare cele spuse la adresa sa de Ioan Becali. La final, deși era evident cã vorbele impresarului l-au deranjat, tehnicianul roș-albaștrilor a refuzat sã-i rãspundã. "Dacã Giovanni Becali vrea sã discutãm probleme tehnice, îi stau la dispoziție. Refuz însã orice polemicã legatã de echipa pe care o antrenez și, cu atît mai mult, de viața personalã", s-a limitat sã spunã Zenga.

ORA 16:30

Ciobanul nu se bagã în disputa celor doi

Întrebat ce pãrere are despre conflictul dintre Zenga și Ioan Becali, patronul Stelei, Ciobanul, a ales calea diplomației, dar a pãrut atins de faptul cã vãrul sãu i-a preluat expresia cu "ursul": "Ei sînt persoane publice și nu pot sã mã bag eu în disputa lor. Walter a fãcut bine cã nu i-a rãspuns lui Giovanni, el e vãrul meu și îl iubesc. Niciodatã n-am sã mã cert cu el, dar e cazul sã înțeleagã cã trebuie sã-mi respecte angajații. Tot ce înseamnã Steaua este sîngele meu". Ciobanul a mai spus cã a discutat cu Zenga și cã "l-am asigurat cã nimeni pe lume nu mã va putea inflența sã-l dau afarã, dacã pierde un meci sau dacã pierde cinci meciuri. El a fãcut performanțã la aceastã echipã".

Unde dai si unde crapa.Cam asa ar putea fi rezumat acest articol.

Deci Nelu Becali se ia indirect de Dorinel,prin intermediul mass mediei,si pâna la urma ajunge sa-l ameninte pe Zenga.

Mie îmi miroase a comportare în stil mafiot.

Imi plac filmele cu mafioti,romanele,dar nu realitatea.

E cam prea mult sa se faca publice asemenea amenintari.

Consider înca o data ca ziarele si ziaristii pot deveni uneori adevarate pericole în calea formarii caracterelor copiilor si motive în plus pentru cei cu caractere deja formate,sa nu respecte legea,sa-si faca singuri dreptate.[/img]

PS.Facând o analiza minima a textului scris de "prietenul" Stelei,Dan Udrea",remarc faptul ca spusa lui Ion Becali la adresa nu a trecut în zbor pe la urechea lui Zenga.Ci ca aceasta i-a zgândarit sentimentul de "tata" al propriilor elevi si a sarit sa-i apere.Totodata echipa.

Ideea care se desprinde:desi stia cu cine se pune,Zenga nu a ezitat sa-si apere ceea ce sufleteste si profesional îi apartine.Zenga iubeste Steaua si tot ce tine de Steaua.Ceea ce e mare lucru.

In al doilea rând,desi se afla între ciocan si nicovala,patronul F.C.Steaua Bucuresti,a privit cu diplomatie lucrurile.Nu s-a mai repezit ca în atâtea rânduri.Nu a "dat" nici în varul sau,dar nici nu a lasat sa se înteleaga ca i-ar purta sâmbetele lui Zenga pentru acest "conflict" de imagine.A subliniat ca Steaua si tot ce tine de ea,reprezinta "sângele"sau.

serban2302.04.2005 10:43

ba da e incredibil nu putem sa avem si noi un moment de liniste, cum scapam de una , cum apare alta.

cine se crede si giovanni asta...

veri astia doi vad ca incep sa se inteleaga din ce in ce mai bine, tare mi-e frica ca nu mai e mult pana vor face din Steaua o afacere de familie

dbd02.04.2005 10:58

ma tre sa intervina cineva sa rezolve problemele astea...oare Laca....sau cine oare ...

serban2302.04.2005 11:08

papa

dbd02.04.2005 11:10

:lol: :lol: a fost tare ... dar pacatosi suntem...Doamne Iarta-ne ! ... altcineva caci Papa nu cred ca mai are forta...

gianini02.04.2005 13:51

giovani nu e decat unul dintre nenorocitii fotbalului romanesc.

sigur vrea sa se retraga doorinel ca sa intre vreunu' care are contract cu el, sa-i creasca valoarea si sa-l vanda ca nu prea a mai vandut in ultimul timp.

dar cine sa intre atat timp cat Dorinel e unul dintre putinii care pun suflet si joaca bine la nationala?

dbd02.04.2005 15:33

pune suflet dar n-ai cei sa-i faci e cam batran...mie nu mi se pare ca joaca cine stie ce ...

gianini02.04.2005 19:35

da dar spre deosebire de altii mai tineri, totusi mai joaca.

si stim ca niciodata Dorinel nu a avut un joc foarte spectaculos care sa iasa in evidenta. el a fost un muncitor.

Virgil03.04.2005 05:11

Ioan Amenințãtoru'

de Cristian Geambașu

Nervozitatea lui Ioan Becali nu se potrivește cu a noastrã, neurșii polari, fãrã procese penale pe rol. Noi, focile, morsele, pinguinii și alte viețuitoare ale banchizelor tranziției nu avem blana atît de groasã încît sã ne permitem sã dãm indicații rutiere extreme dușmanilor. "Ai grijã cum mergi pe stradã!". Poate dã o mașinã peste tine, bãi Zenga!, era continuarea nerostitã, dar gînditã a îndemnului rãstit din Pipera Land Rover. Cãlcați de un Rolls sau de un Maybach?, acesta-i întrebarea, sãrmane Yorrick! Nimic nou sub soare, de la "Vã fac de la brîu în jos" susurat ziariștilor pînã la gãlețile cu lãturi vãrsate în direcția lui Zenga.

Nu grija sincerã pentru binele naționalei l-a enervat pe Becali întîistãtãtorul. Motivul real care l-a scos la rampã pe impresar a fost numãrul de selecții ale lui Dorinel Munteanu. În creștere alarmantã fațã de cele ale lui Hagi, protejatul sãu dintotdeauna și dincolo de orice frontiere. Inclusiv ale decenței. 122 la 125 este scorul la zi, dar urmeazã alte meciuri, iar Pițurcã joacã la cacealma pe mîna lui Dorinel, mimînd mirarea. Piți îi plãtește astfel o Polițã lui Gicã, omul care l-a debarcat în '99, Dorinel nu este nici el chiar atît de altruist încît sã se retragã aristocratic, spre binele global al naționalei și liniștea "regelui".

Motiv suficient pentru Ioan autointitulat Giovanni sã ia foc. Din proprie inițiativã, fiindcã ne place sã gîndim cã nu Hagi a alimentat amenințãrile cu iz penal ale celui care mai ieri delira într-un dialog televizat, pretinzînd nici mai mult nici mai puțin cã s-a aflat la un pas sã devinã președinte la Inter Milano. I se fãcuse așa o milã de Moratti, sãracu', era 1 aprilie, dragilor, dar agentu' FIFA vorbea serios, Papa era pe moarte la fel de serios și Ioan, nu Botezãtoru', ci Amenințãtoru', îi dãdea înainte cum ar fi redresat corabia nerazzurrã, unde cîndva apãra și Walter Zenga, necunoscutul acesta care-i ia apãrarea lui Dorinel, veneticul acesta care cu un tupeu formidabil a purtat Steaua pînã-n primãvara europeanã și mai cuteazã sã se înfrupte și din campionat, așa cum o fãcea Becali din fripturã în era glaciarã de cîteva etape Rapid. Tãia și savura, savura și tãia, cu un George Copos privindu-l mirat și puțin complexat. Ce înseamnã sã știi sã guști din plãcerile simple ale vieții!

În final, o întrebare pentru cititorii care nu se simt urși. Dacã, în virtutea recomandãrilor lui Ioan Becali, Walter Zenga ar trebui sã facã reclamã la frigidere (Fram, ursul polar?), atunci impresarul cu ce ar trebui sã se ocupe într-o Românie normalã, unde libertatea nu s-ar confunda cu domnia bunului plac, bogãția n-ar ține loc de bunã creștere și tupeul n-ar substitui coeficientul inteligenței?

Cu bisnita cu bilete de intrare,în fata la cinematograful Aro,fost Patria.

3 aprilie 2005