FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Groapa Marianelor

fcsteaua.ro25.09.2007 06:50

Suntem în groapã! Nu, aceasta nu este o cronicã a vreunui meci cu echipa Securitãții, substantivul "groapã" nu este unul propriu, care sã desemneze porecla unui stadion, este în acest caz cât se poate de comun și definește starea în care se aflã Steaua!

Când eram în școala primarã, se intâmpla demult, pe când puricele se potcovea cu o mie de ocale și fãcea plopul pere și rãchita micșunele, iar Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni și juca o altã finalã cu AC Milan, așadar atunci am învãțat despre cel mai adânc punct al planetei: Groapa Marianelor. Atunci profesorul ne-a spus cã adâncimea ei nu este cunoscutã cu exactitate, dar cã este în jur de 11.000 de metri.

Steaua se aflã acum într-o groapã asemãnãtoare și este în cãdere liberã. Din când în când, se mai oprește în vreun ciot de stâncã ce-i mai atenueazã viteza cu care se duce în jos. Steaua se oprește un pic, parcã reușește sã se menținã, dar un balast ce nu a fost de mult aruncat o face sã-și reia parcursul vertiginos spre fund. Balastul acesta trebuie evacuat cât mai repede! Doar în acest fel Steaua va putea sã înceapã un urcuș anevoios cãtre suprafațã. Doar în felul acesta mai putem spera cã Steaua va ieși din adâncuri și va urca din nou pe cer, unde va strãluci încã o datã! Dacã nu aruncãm acest balast, vom afla exact cât de jos este fundul gropii, pentru cã-l vom atinge. ªi vom rãmâne acolo!

La început am crezut cã de vinã a fost Oli, îl mai știți, cel cu 5 fundași la Midllesborough, cel cu ratarea prezenței în finala cupei UEFA, cel cu jocul italian nedus pânã la capãt, în sensul cã apãrarea era beton doar din când în când și nici nu exista vreun Pippo Inzaghi autohton care sã dea gol cu degetul mic de la picior sau cu alte pãrți anatomice nu prea des folosite în jocul de fotbal. Oli e acum la un pas de semifinala Ligii Campionilor Asiei cu Al-Hilal. Îi doresc sã se califice și sã ajungã în Finalã, sper cã a învãțat din semifinala de cupã UEFA pierdutã cu Steaua.

Pe urmã l-am învinuit în sinea mea pe Meme, managerul-scandal, omul care invita la un moment dat adversarii sã urmãreascã Steaua în Cupa UEFA la televizor și care proclama hegemonia Stelei. Am crezut cã arbitrii ne furau câteodatã pentru cã Meme îi contesta de fiecare datã, dupã fiecare meci. Așa face și acum, iar Urziceniul are 5 victorii în ultimele 5 meciuri, dintre care una împotriva noastrã, și e pe locul 3. Poate o sã-l mai vedem pe Meme invitându-și adversarii sã urmãreascã la televizor echipa la care activeazã în Cupa UEFA. O singurã deosebire: nu va mai fi vorba de Steaua.

Oricât de mult îl respect pe Hagi ca simbol stelist, nu m-am putut abține sã nu mã întreb dacã el chiar este antrenor sau doar un fost mare jucãtor ce ar trebui sã ia calea biroului în fotbal. Mi-am spus cã el este de vinã pentru jocul slab al echipei, cã el e arogant, cã nu știe sã comunice cu jucãtorii, m-am gândit cã orice antrenor putea sã treacã de Zaglebie și BATE în preliminariile UCL. Orice s-ar spune, el totuși și-a câștigat gloria pe terenul de fotbal, una din marile echipe la care a activat fiind Steaua București! Trebuie sã-i fim recunoscãtori pentru asta! Speram sã fie omul care sã declanșeze Revoluția în Ghencea, onul care sã-l înfrunte pe Gigi Becali, omul care sã aprindã scânteia revoltei. Nu a fost sã fie așa și acum mã întreb cine o va putea face!

Pe "Maximo" Pedrazinni nu o sa-l mai învinuiesc. Nu o sa mai învinuiesc niciun jucãtor de la Steaua, pentru cã nu e vina lor cã nu sunt demni de culorile Stelei, e vina celui care îi susține. O sã învinuiesc un singur om: Gigi Becali! El ne-a adus în aceastã adevãratã Groapã a Marianelor, el este balastul de care vorbeam la începutul articolului.

alexblaja

glow25.09.2007 08:13

Genial scris articolul. FELICITARI !

Ramane sa ne rugam intr-adevar la Dumnezeu sa scapam de acest ... personaj sau ce o fi el care ne tortureaza pe toti, pe noi stelistii nu numai pe antrenori si jucatori.

Aseara mi s-a aprins un beculet, cand l-am auzit pe Dragomir, in emisiunea Nasu pe B1tv, ca vor incepe controale de la DNA si ANAF la documentele aferente tuturor transferurile efectuate in Liga, ma refer la vanzarile pe care vrea sa le faca GB, tocmai ca, din acesti bani pe care vrea sa-i ia pe jucatori (vezi Dica, Goian....), sa poata acoperi datoriile care vor reiesi din controale catre Bugetul Statului (impozite si alte taxe). DECI sa ne asteptam la o viata extrem de grea laturi de echipa noastra iubita.

Macar Cupa sa o luam !

Pleaca Becali daca vrei binele Romaniei !

forzateaua

il_scorpio25.09.2007 08:29

Trist, dar adevarat! Cam prin toate starile care le-ai expus am trecut si io....poate mai putin pe MM nu l-am invinuit niciodata pentru ca a demonstrat ca este un stelist adevarat. Cred ca la categoria "balast" i-am putea include si pe totii preferatii lui nea Jiji: Ovidiu Petre, Surdu s.a.m.d. Sa plece si sa ne lase.....

Si apropo de altceva acum......cu ceva ani in urma cand antrena Piti eram exasperat pur si simplu ca tot plimbam mingea si ca nu eram deloc eficienti. Na ca m-a pedepsit Dumnezeu pe mn si pe cei care gandeau ca mine....umilinte ca la Arad, la Urziceni, la Praga nu mi-am imaginat ca o sa traiesc asa ceva( mai ales cand am vazut cati bani am dat pe jucatori). Ce s-a intamplat la Praga cand de la ora 11 pana la 11:20 noi nu am reusit sa trecem jumatatea terenului decat cu mingi bubuite in afara terenului , in conditiile in care eram condusi m-a innebunit pur si simplu.

Cred ca pe langa Becali care este raul principal, un al doilea neajuns major este lipsa unui antrenor pentru spiritul Stelei....cred ca Protasov era genul acela de antrenor si oricum Piturca era destul de aproape. Sincer prefer sa vad ratandu-se o sumedenie de ocazii(gandindu-ma ca acest lucru se poate remedia) decat sa vad ca echipa nu e in stare sa dea 4 pase succesive pe jos....

gascoine25.09.2007 08:30

Haideti cu toti la meciul cu Vaslui sa ii aratam ''dragostea si devotamentul ''nostru!

Piece of Mind25.09.2007 09:17

Da, bun articol, felicitari!

Azzido25.09.2007 09:57

Da, este interesant articolul.

Felicitari si jos cu balastul !

twetwet25.09.2007 10:16

subscriu si eu...bun articolul si la obiect

Andrei(papillon) spunea ca ar fi bine ca Steaua sa piarda de acum incolo pentru a facilita deversarea balastului! e ciudat...realizez ca orice performanta de acum incolo se poatesa fie trecuta de neavizati in contul ciobanului o_O si atunci ma intreb...ce e de facut??

oricum cu un ochi rad si cu celalalt plang..rad pentru ca observ mai multa adversitate pentru cioban ca niciodata >:)))

ioanitoaia a promis sa nu mai scrie de barbutier (da doamne sa se tina de cuvant si fomistu ala)

tolontan a prezis ca vom fi suspendati tocmai ca incultul sa nu fie obligat sa indure injuraturi...ce bine ca s-a inselat >:))))

10...9....8...7...6..5

ooooooo daaaa nenorocitule!! timpul tau se scurge!!!

Forza Steaua suporterilor!!!

alexmk1725.09.2007 12:05

Abuz de Caps !

potra25.09.2007 13:29

trista asemanare si totusi tin sa te felicit, una mai buna nici ca se putea!!

dr.adrian925.09.2007 14:55

vorbe vorbe si iar vorbe ca in parlament.

de ce nu faceti nimic.

in ultimele 2 saptamani ati scris 20 de articole despre Becali si ura voastra(si a mea) impotriva lui, dar nu se misca nimic.

fapte nu vorbe baieti

rivelino25.09.2007 15:23

Se spune ca odata ce ai lovit "rock bottom",nu ai unde sa te duci decat in sus,lucrurile nu pot decat sa se indrepte.Dar am ajuns noi oare in punctul cel mai de jos sau ne asteapta si alte surprize?

vierme_200925.09.2007 15:48

A fost un timp in care credeam ca cineva se va gasi sa ii spuna oierului kt de penibil este....se pare ca toti cei din jurul sau sunt de acord cu comportamentul lui ....eu cred ca atata timp kt Steaua va continua sa aiba si cea mai mica performanta ,"razboinicul lumini" nu ne va lasa in pace...Omului acesta nu ii ajunge ca distruge Steaua .El deja a inceput sa se implice si in degradarea altor cluburi din Romania.....daca nu se v-a gasi cineva care sa puna piciorul in prag curand, vom asista la ditrugerea intregului fotbal romanesc.Ma bucur foarte tare de plecarea lui Hagi,nu pentru faptul ca nu era un antrenor grozav ci pentru ca acest lucru a declansat campania de distrugere a regimului Becali....Toata lumea s-a intors impotriva lui ,inclusiv presa care de fapt l-a facut ce este el astazi.....................si cea mai mare sansa la distrugerea lui Becali o are tot presa.......PRESA TE-A FACUT Jiji , PRESA TE DISTRUGE!!!!!! DE Steaua de altfel nu e mare lucru de zis...Pentru mult timp am acuzat jucatorii si antrenorii care au trecut pe la Steaua ,de esecurile repetate,insa in final miam dat seama de un singur lucru:ASA PATRON,ASA JUCATORI.Jucatorii care au avut o oarecare valoare au plecat sasi continue cariera in strainatate sau au fost alungati de oier, care nui considera destul de viteji pentru a lupta pentru el.Actulul lot al Stelei este construit din nasi si fini ai lu Jiji.Toata lumea vorbeste despre valoarea lui Dica care pana la meciul cu Dynamo Kiev de anul trecut era un nimeni.Singurul motiv pentru care Radoi mai este la Steaua este unul familial ;).Cred ca toata lumea este de acord cu mine ca atata timp kt razboinicul din pipera v-a fi la carma Stelei ,performanta si gloria echipei vor lasa loc profitului in bani.Pur si simplu v-a trebui sa ne obisnuim cu gandul ca mai sus de grupele UCL nu vom ajunge,iar pentru a scapa de bolovanul atarnat de gatul Stelei (Jiji),aflata in cadere libera v-a trebui sa ajutam si noi la degradarea echipei .............................UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Becali!!!!.......

HAI Steaua!!!!!!!!!!!!! fularsteau2

stau si ma intreb kt o ata...cum se face ca jucatori ca Banel Nicolita sau chiar si Nicolae Dica ,Radoi sau Ovidiu Petre ,joaca asa de bine la echipa nationala iar la echipa de club (Steaua :D) nu fac mai nimik.........este un lucru ciudat legat probabil si de intrebarea..."Pentru cine joc?" La Steaua joaca pentru bani si pentru Jiji( ca pentru noi nau mai jucat de mult) dar la echipa nationala isi reprezinta tara si joaca pentru culorile natiuni.....poate ca proasta forma a Stelei din ultimul timp se datoreaza si acestui fapt..........Steaua s-a plictisit sa joace pentru oierul sef si pentru primele sale...ucatorii trebuie sa invete sa joace nu pentru bani ci pentru glorie si pentru suporteri si fani ai fotbalului :) fularsteau2 forzateaua

bobochyka1725.09.2007 16:55
Se spune ca odata ce ai lovit "rock bottom",nu ai unde sa te duci decat in sus,lucrurile nu pot decat sa se indrepte.Dar am ajuns noi oare in punctul cel mai de jos sau ne asteapta si alte surprize?

Cred ca mai sunt surprize... adica n-as putea spune "NU" pentru ca de la oierul asta ma astept la absolut orice, asa ca nu m-ar surprinde ca in viitor sa ne mai ofere ciobanu' o surpriza neplacuta.

Alexica25.09.2007 17:10

Adevarat ca cel care o trage pe Steaua in jos e Becali.Si putem sa scriem noi ce vrem de el ca oricum il doare pe el undeva,trebuie sa facem ceva cu adevarat sa il lovim acolo unde-l doare la faima si la bani ca el pentru asta tine Steaua pentru popularitate si bani pe care ii face in UCL si cred ca anul asta nu o sa mai faca niciun $ ca si asa Steaua nu castiga nimik.Nu zic ca nu as vrea sa castige Steaua chiar imi doresc sa le bata pe Arsena,Sevilia si Slavia Praga dar la cum merge echipa mie greu sa cred ca vom reusi macar niste egaluri.Si atunci sa vazi cum pleaca Becali de la echipa si vine in locul lui un patron care sa dea bani si doar atat si sa il lase pe antrenor sa isi faca treaba ca doar pentru asta e platit.De jucatori nu mai zik nimik ca nu mai are rost.

Sa speram ca vom scapa de oier si Steaua va redeveni echipa de la Sevilia care castiga UCL.

Cu fularsteaua2 oriunde si oricand.

fular-campionii suntem noi.

Cu fularsteau2 sprecl2

raul stelistu25.09.2007 18:29

Pe cioban nu-l mai inghite nimeni,cred ca sotia lui le trimite pe fete la culcare cand retardatu apare la TV...............astept sa fie huiduit si injurat la urmatorul meci din templu.

Becali comunistu ......................cred ca face infarct gunoiu' daca scandati asta impotriva lui.

Chestia cu aducerea lui Laca ii asa de ochii lumii ca stie ce-l asteapta "acasa"...........m.o.r.t.i.i matii de oier infect ca ai ditrus cel mai pretios bun national

FORZA Steaua **** FECALI

endorama26.09.2007 00:33

de vina pentru degringolada asta sunt Olaroiu, Hagi si Becali.

Olaroiu pentru ca nu si-a dat demisia atunci cand Steaua suferea evident atat prin joc cat si prin rezultate.

Hagi pentru ca a reusit cu incompetenta lui absoluta sa distruga in 3 luni tot ce s-a realizat in materie de constrructie a echipei in ultimii 3 ani.

Becali fiindca pe de o parte a patronat toata caderea asta, mai ales prin alegerile facute: mentinerea absurda a lui Olaroiu cand era evident ca nimic nu mai merge bine cu exceptia aranjamentelor pe care le facea el cu arbitrii sau jucatorii echipelor adverse, si aducerea dupa aceea a lui Hagi, adica a unui antrenor care n-a dovedit nimic pe unde a fost inainte.

iar pe de alta parte, Becali mai nou a inceput sa aiba impresia ca se pricepe la fotbal mai bine decat cei care sunt in domeniu si prin asta.

Matteo26.09.2007 01:15

@endorama

in rest Becali e numai lapte si miere , asa-i?

RedStar26.09.2007 05:39

Endorama, cand echipa nu merge bine nu e numai de vina antrenorul. Trebuie sa ai puterea sa treci peste rezultatele negative si sa-ti continui munca. In situatiile de criza nu se iau masuri radicale, risti sa ajungi si mai rau.

Cele 8 victorii consecutive de dupa perioada neagra, fara Dica, a demonstrat ca Oli a luat o decizie foarte buna.

axl2326.09.2007 07:44

Pe gustul meu analogia cu Groapa Marianelor. Asa ca incerc sa gasesc sau sa inventez partea optimista a articolului: in G.M. s-a ajuns o singura data, cu o batisfera, prin anii 60 daca nu ma insel, si performanta n-am mai fost repetata pana astazi. Deci dupa caderea asta rusinoasa urmeaza vremuri bune.

androsteaua26.09.2007 19:51

nu vreau sa spun ca ii doresc moartea lui Gigi Becali pentru ca as fi exact ca el!! yo si ceilalti suporterivrem doar sa PLECE(CHIAR SI LA PUSCARIE)

androsteaua27.09.2007 13:05

Steaua nu mai este de mult o echipa!! rezultatele pe care le inregistreaza aceasta adunatura care imbraca tricoul ros-albastru ma fac sa cred ca ceea ce s-a intamplat la Kiev(victorie cu 4-1) a fost doar o intamplare!!

si e pacat ca am ajuns aici....

alexblaja27.09.2007 19:55
Deci dupa caderea asta rusinoasa urmeaza vremuri bune.

Cu conditia sa aruncam balastul :)