FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Noi, primii!

fcsteaua.ro23.09.2007 21:26

La Praga, ultrașii steliști au scris o paginã însemnatã pentru istoria scenei ultra' din România. Prestația noastrã a fost la înãlțime din multe puncte de vedere, culminând cu prima coregrafie externã româneascã!

Prezența la primul meci al echipei noastre în Liga Campionilor a fost foarte ridicatã, dacã ținem cont de distanța deloc neglijabilã dintre București și Praga (1400 de kilometri).

La meci au fost prezenți în jur de 1000 de suporteri steliști, din care aproximativ 250 de membri ai grupurilor ultra, avantajul fiind de partea Peluzei Nord.

Începutul partidei a coincis cu un adevãrat spectacol de culoare, în sectorul stelist apãrând zeci de torțe și fumigene care au creat o atmosferã incendiarã, atât la propriu cât și la figurat. Torțe au continuat sã aparã de altfel pe parcursul întregii prime reprize, inclusiv dupã golul lui Goian.

Din pãcate, prestația noastrã pe stadionul Strahov a fost umbritã de decizia oficialilor cehi de a nu permite accesul cu bețele de la steaguri, de orice fel. Ceea ce se anunța a fi o nouã demonstrație de culoare marca Sud&Nord s-a limitat la un singur steag (al grupului Nucleo), care a fost - totuși - singurul steag de pe întregul stadion!

Vocal, prima reprizã am fost la înãlțime, reușind, în ciuda evidentei inferioritãți numerice, sã ne facem auziți în multe momente și sã ne încurajãm cu succes favoriții. În a doua reprizã, ritmul a mai scãzut, doar spre final reușind sã cântãm din nou puternic, în ciuda rezultatului de pe tabelã.

La începutul celei de-a doua reprize a avut loc și momentul pe care îl pregãteam de foarte multã vreme: afișarea primei coregrafii a unei peluze românești în strãinãtate! Astfel, unul din cele douã sectoare în care se gãseau suporterii steliști a fost colorat în întregime: în stânga au fost ridicate 3 fâșii roșii, în dreapta 3 fâșii albastre, pentru ca în centru sã aparã o fâșie albã pe care era scris "1947". Mesajul coregrafiei afișat pe gard, cu caractere albe pe un fond roș-albastru - a fost simplu și la obiect: "60 de ani de glorie".

Coregrafia a fost realizatã de grupuri ale Peluzei SUD. În stadion, membrii ambelor peluze au contribuit la realizarea cu succes a coregrafiei. Asociația Independentã a Suporterilor Steliști a avut la rândul ei o contribuție financiarã însemnatã la realizarea acesteia, dorind sã ajute la marcarea acestei borne prin care ultrașii steliști sã demonstreze încã o datã cine dominã scena din România. Dacã mai era nevoie...

st19raul24.09.2007 00:12

sper ca la sevilla sa ne strangem si mai multi din RO decat am fost la praga..oricum acolo chiar o sa fim intr-un numar foarte mare si poate pe teren jucatorii vor reusi sa faca un meci frumos si de ce nu sa aducem cele 3 pct la Bucuresti

dee24.09.2007 04:46

Pacat ca a trebuit sa ma uit la pozele postate pe site ca sa-mi dau seama de atmosfera de la Praga.

Televiziunea ceha va cam omis , am vazut putine secvente cu galeria stelista.

neli24.09.2007 05:16

noi cei din tara suntem alaturi de voi cu sufletul, si alaturi de echipa , va multumesc pentru. ca sunteti alaturi de ei si-mi pare rau ca eu nu pot sa merg cu voi, iubitii neconditionat ca pe copiii vostrii, ei sunt bucuria noastra impreuna "la bine si la greu"

potra24.09.2007 08:44

sa inteleg ca nu suntem singurii care nu au voie cu steaguri pe stadion? wow, credeam ca numai pe ai nostri ii duce capul la asa ceva!

felicitari baietii, e frumos sa vezi ca frumoasa atmosfera din Ghencea se face simtita si pe alte stadioane!

ultrasbr24.09.2007 12:50

Libertate penru suporteri !!!!!

fane_casieru24.09.2007 13:27

@Dee-Televiziunea ceha va cam omis

Nu ne-a omis....a fost invidioasa pe noi,ca galerie in comparatie cu ai lor.I-am dominat net...crede-ma.

handrei24.09.2007 15:37

Coregrafia a fost excelenta.

O intrebare : tortele au fost introduse legal? Sunt acceptate la meciurile de CL?

fane_casieru24.09.2007 15:47

@handrei - hai sa-i spunem...legal.. :biggrin:

c.ronaldo1724.09.2007 15:53

@handrei

Fane este un mare huligan care face ravagii prin UCL. :biggrin: Sa nu ai incredere in el. :laugh:

bodanelu24.09.2007 17:25

pe fane, eu cu ochii mei l-am vazut cand si-a bagat 2 torte si o fumigena la brau si a intrat cu ele pe stadion. si dupa ce le-a aprins a aruncat cu ele in politai :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

JDERUL24.09.2007 17:35

Mai baieti terminati cu glumele ca poate citeste,,Mitica"pe site si-l da-n gat pe Fane la jijot de-i pune interdictie sa mai intre in stadion !

fane_casieru24.09.2007 18:50

@bodanelu - iar ti-ai pus ochelarii pe dos.....la aveam in alta parte bagate...d`aia nu s-au prins cehii......norocul meu ca nu au fost aprinse... :biggrin:

@c.ronaldo17 - cand au vazut ultasii lor ca baietii au venit cu mine au si inceput discutiile.....Bai stati cuminti ca e Fane cu ei..... :laugh: :laugh: :laugh:

grizzly24.09.2007 22:02

pacat ca va chinuiti degeaba :mellow:

fularultras

Shabalala25.09.2007 06:16

Torte, fumigene, ce frumos...

A, sunt ilegale? Ce conteaza, noi sa fim sanatosi.

Ultras = dobitoc

MALDINI_STEAUA25.09.2007 06:39

@Shabalala probabil tu esti un papa lapte care vine si mananca seminte si spune omului din fata sa nu mai strige si sa stea jos sa vezi meciu.Dobitoci sunt cei care nu cunosc fenomenul ultras.Ce daca au avut torte ? Au omorat pe cineva?Au dat foc stadionului?A fost ranit cineva?S-a intamplat ceva grav?Spectacol cum au dat baietii la Praga vezi rar , si stiu sigur ca mai aveau ce arata dar s-au abtinut ... mai aveau destule torte.Deci decat sa vi sa spui ca Ultras = dobitoc mai bine te-ai gandi inainte care e dobitocu

c.ronaldo1725.09.2007 14:04
Ultras = dobitoc

Ce de ultrasi pe forum... :biggrin:

mlacatus25.09.2007 16:04

Bravo baieti pentru aceasta coreografie UNICA, ati fost la inaltime toti cei care ati fost la Praga !!!

Am venit special din Germania sa vad acest meci si mi-a placut f. mult "spectacolul" facut de voi asa ca nu-mi pare rau pentru deplasarea pe care-am facut-o la Praga & sunt mandru ca am facut parte din galeria ros-albastra acolo !!! Rar vezi pe stadioanele din Bundesliga asa ceva, acolo unde sunt stadioane de 5 stele, milioane de spectatori in decursul unui sezon, dar ei raman, desigur, numai "spectatori" ne fiind "suporteri adevarati". Respect tuturor Ultrasilor Stelisti care s-au deplasat la Praga, tineti-o tot asa !!!

cristian8625.09.2007 16:17

Ultras = GENIU :biggrin:

Am impresia ca tu esti ILEGAL pe site!

fane_casieru25.09.2007 16:31

@shabalalalala - scuze dar cu seminte nu ne-au lasat sa intram si nici cu floricele de porumb au zis ca nu sunt bune la colesterol...asa ca am intrat cu coregrafia+torte si fumigene,dar la urmatorul meci in CL vom face tot posibilul sa intram cu pufuleti si poate cu bombonele TicTac ( daca nu ni-le gasasc aia )

Stanici25.09.2007 16:34

Ultras = dobitoc

Asta e... mai sunt si oameni care nu apreciaza spectacolul din tribune, care vin la meci exlusiv pentru a vedea meciul, pentru a se bucura de spectacolul oferit de fotbalisti. Eu, personal, nu as putea asista la un meci fara a participa la atmosfera dar sunt in stare sa inteleg si sa accept ca exista si fani ai Stelei pe care ii intereseaza (parerea mea e ca si tin cu Steaua din cauza asta)- ii intereseaza in primul rand rezultatul. Iar, parerea mea personala, e ca numai un dobitoc ar pune niste etichete unor persoane pe care nu le cunoaste.

Oricum, sunt mandru ca am participat la creearea atmosferei de acolo; din punctul meu de vedere eu mi-am facut datoria, am sustinut echipa spre deosebire de altii care stiu sa critice fara a incerca sa faca ceva mai bun.