FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pentru unii muma , pentru altii ciuma ! GB

ADRIAN PACURAR31.03.2005 07:16

ontracte mari şi un tricou plin de istorie. Acestea sînt primele lucruri pe care orice fotbalist le primeşte cînd ajunge la Steaua. De aici înainte are două variante. Să fie pe placul patronului şi să intre în grupul de preferaţi ai acestuia, şi în acest caz are o viaţă frumoasă în Ghencea, sau să cadă în dizgraţia lui Ciobanul. Cine ajunge în această situaţia e deja aproape de a fi dat în şuturi afară din echipă.

Cel mai bun exemplu, care vine să susţină ambele variante, este cazul lui Marian Aliuţă. În anul 2003, a fost protejatul lui Ciobanul, care, încîntat de evoluţiile mijlocaşului, a mers pînă acolo încît s-a certat la cuţite cu Anghel Iordănescu pentru că acesta nu-l selecţiona la echipa naţională. Apoi, brusc a fost trecut pe linie moartă. De ce? Pentru că a fost considerat "omul lui Piţurcă" şi, după plecarea acestuia din Ghencea, Becali a hotărît să se despartă şi de jucător, pe care l-a şi caracterizat în două cuvinte: "Fără caracter!".

PROTEJAŢII

"Rădoi şi Florentin pot să facă ce vor ei la Steaua"

1. Mirel Rădoi

Adus în Ghencea la indicaţia lui Victor Piţurcă, Rădoi este în momentul de faţă jucătorul cel mai apreciat de către Ciobanul. Patronul îi este şi naş de cununie şi surse din cadrul clubului susţin că de fiecare dată cînd jucătorul are nevoie de bani, în afara contractului sau a primelor de joc, primeşte atît cît vrea de la Becali.

2. Florentin Dumitru

Cel mai elocvent exemplu că Florentin Dumitru este pe lista favoriţilor patronului e faptul că după meciul de la Vila-Real, Becali s-a certat cu Zenga şi cu Mihai Stoica deoarece mijlocaşul n-a fost folosit. "Rădoi şi Dumitru au un statut special la Steaua, ei pot face, practic, tot ce doresc", a mai spus patronul. Încă un amănunt: Florentin Dumitru a luat primă după eliminarea Valenciei deşi n-a jucat vreun minut, primind mai mulţi bani decît unii colegi de-ai săi care au evoluat în "dubla" cu spaniolii.

3. Andrei Cristea

Un alt protejat al boss-ului din Ghencea. Pentru că a plătit în schimbul său 1,2 milioane de dolari, Becali l-a impus cu forţa în echipă după turul cu Valencia, spunînd că "Andrei Cristea este jucătorul pe care eu sper să iau peste cîţiva ani 20 de milioane de dolari".

4. Laurenţiu Diniţă

"E un băiat cuminte, la locul lui. Îmi place foarte mult de el şi nu înţeleg de ce nu joacă, însă o să vedeţi că el va intra de aici înainte", a spus Ciobanul spre finalul turului de campionat, cînd Diniţă prindea doar banca de rezerve. Imediat, Zenga l-a băgat titulat într-un meci cu FC Braşov, cînd a reuşit să şi înscrie un gol.

5. Sorin Paraschiv

Este jucătorul căruia i-a fost mărit contractul de două ori în ultimul timp, el ajungînd să cîştige acum peste 60.000 de dolari pe an, adică de 3 ori mai mult decît acum 2 ani.

RENEGAŢII

"Dică un căcat, Dorinel nu mai poate"

1. Vasili Hamutovski

În urmă cu un an, Ciobanul îl includea pe Hamutovski între cei 6 jucători care sînt indispensabili Stelei. Acum este pe lista neagră şi a fost la un pas să fie dat afară după incidentul pe care l-a avut cu Neaga în turneul din Italia. Chiar dacă a rămas în Ghencea, Hamutovski pare a avea zilele numărate la Steaua.

2. Nicolae Dică

Ce valoare are el pentru Ciobanul? Iată ce le spunea patronul suporterilor la întîlnirea lor din urmă cu două luni: "Dică e un căcat la echipa asta, însă deocamdată n-am ce să-i fac că e important în angrenajul formaţiei, dar eu l-aş da afară imediat".

3. Gabriel Boştină

Un alt fotbalist pe care Ciobanul nu-l are la inimă. Prima reacţie violentă a patronului a fost după meciul pierdut în tur cu Rapid. "Nu pot sub nici o formă să înţeleg cum unii jucători au fost buni în partida precedentă, iar astăzi au fost catastrofali", a spus Becali, Boştină fiind unul dintre cei mai buni în prima etapă, împotriva Gloriei, şi printre cei mai slabi în Giuleşti. Apoi, după returul cu Villarreal, Gigi s-a certat cu MM susţinînd că Boştină a jucat slab.

4. Dorinel Munteanu

"Nu mai poate şi din vară ne trebuie altcineva în locul lui", aşa sună caracterizarea făcută de Ciobanul lui Dorinel Munteanu. Un alt motiv, poate mai important, pentru care patronul vrea să se despartă de mijlocaş este salariul pe care acesta îl are în Ghencea: 180.000 $!

5. Cristian Ciocoiu

"Dacă îl mai văd pe teren, plec de la stadion", a spus Ciobanul referitor la Ciocoiu. "Eu am încercat să-l reabilitez, dar nu mai poate, nu mai e de Steaua", a continuat patronul, care a luat decizia de a-l îndepărta de la Steaua la doar o jumătate de an de la venirea sa.

CE URMEAZĂ

Cine e în dizgraţie pleacă!

Pădureţ, Aliuţă, Falemi, Neaga. Ce au în comun toate aceste nume? Faptul că au fost trecuţi mai devreme sau mai tîrziu pe lista neagră a patronului. "Aliuţă şi Neaga n-au caracter, Pădureţ nu e de Steaua, Falemi e depăşit", acestea au fost argumentele lui Becali cînd le-a spus "adio" celor 4 care căzuseră în dizgraţie.

Şi MM are favoriţi

Pe lista preferaţilor preşedintelui Stelei, Mihai Stoica, alături de Rădoi şi Florentin Dumitru, stă la loc de cinste Sorin Ghionea, pe care MM îl consideră "copilul meu". De altfel, la intervenţia sa Răchită a fost dat afară din Ghencea tocmai pentru a-i face loc lui Ghionea printre titulari. Boştină, Paraschiv şi Opriţa îi urmează lui Ghionea în topul favoriţilor lui Stoica.

Remarcaţii lui Zenga

Chiar dacă se fereşte să evidenţieze pe cineva anume după meciuri, Zenga a ţinut şi el să remarce cîţiva jucători. Invitat în studioul unei televiziuni italiene în pauza de iarnă şi întrebat ce fotbalişti de la Steaua ar face faţă în Italia, Zenga a enumerat: "Hamutovski, Ogăraru şi Rădoi".

Pedrazzini e încîntat de Rădoi şi Dică

Antrenorul secund al Stelei, Massimo Pedrazzini, a spus după primele luni petrecute în Ghencea că doi jucători din actualul lot pot face oricînd faţă cerinţelor într-un campionat cum este cel italian. "După modul în care se pregătesc, Rădoi şi Dică sînt cei care ar putea juca în Serie A. Pentru ei, un antrenament e tot-una cu un meci oficial", a spus Pedrazzini.

Walter şi patronatul

Walter Zenga a comentat ieri disputa pe care el şi MM Stoica au avut-o cu Ciobanul după înfrîngerea cu Villarreal. "Cine nu se ceartă cu patronul? Nu asta contează acum. După ce ai avut nişte probleme, drumul trebuie să continue pentru că mai important este ca Steaua să meargă mai departe. Eu pot să stau aici 10 ani, un an, şase luni, patronul poate să stea aici 20 de ani, dar ştiţi cine va rămîne pentru totdeauna lîngă Steaua? Fanii. Ei trebuie respectaţi mereu de fiecare fotbalist, chiar dacă joacă 10 minute, un minut sau niciodată", a declarat Zenga. y Dan Udrea

Goian, la primul gol

Steliştii au disputat ieri un nou joc-şcoală în compania echipei a doua clubului, scorul fiind 4-0 pentru elevii lui Walter Zenga, prin reuşitele lui Dorin Goian, Boştină, Diniţă şi Simion. Pentru întîlnirea care s-a disputat de-a lungul a două reprize de cîte 30 de minute, tehnicianul italian a aliniat formaţia Tudor - Keca, D. Goian, E. Baciu, Boştină - Fl. Dumitru, Paraschiv, Lovin, Dică - Diniţă, Liţu (Simion). y Marius Mărgărit

"Tricolorii" criticaţi

Antrenorul Stelei s-a arătat contrariat de faptul că mai mulţi jucători de la echipa naţională a României au declarat că nu mai există şanse de calificare la CM. "Cu tot respectul, dar dacă un fotbalist de la echipa pe care eu o antrenez îmi spune că nu mai sînt şanse de calificare în şase meciuri, înainte de a se fi jucat, l-aş lăsa acasă", a declarat Zenga, care a spus că nu acceptă acuzele care le-au fost aduse după meciul cu Olanda lui Ogăraru şi Petre Marin: "Nu mi se pare corect ca atunci cînd joacă echipa naţională să se vorbească doar despre un fotbalist al unei echipe sau alta. Pe teren e România, nu Rapid, Craiova sau Timişoara". y Dan Udrea

Opriţa va juca împotriva lui Dinamo

Accidentat la antrenamentul echipei naţionale de dinaintea meciului cu Olanda, cînd a suferit o întindere musculară, Daniel Opriţa va rata meciul cu Apulum, de duminică, însă va fi refăcut pentru derby-ul cu Dinamo. "Opriţa va reveni ori la meciul cu Gloria de miercurea viitoare, ori la confruntarea cu Dinamo", a confirmat ieri Walter Zenga. În acest moment, italianul are la dispoziţie doar doi atacanţi, pe Andrei Cristea şi pe Diniţă. preluat din gsp.

George Stan31.03.2005 15:39

Ciobanul este intradevar un om inprevizibil, ca toti nebunii de altfel. Totusi, consider ca articolul este rautacios, ce vreti... juca Nationala, nu aveau baietii ce sa scrie despre Steaua si au reapelat la solutia de a scrie despre Gigi. Asta e, din pacate ne-am obisnuit cu asta, daca avem un asemenea om la club, ne ducem crucea... Dar sa nu-l puna necuratul sa treaca de la vorbe la fapte, cum aproape a facut in cazul Zenga, caci va constata pe propria-i piele ca banii, bodyguarzii si nici chiar icoana cu Sf Gheorghe nu-l scot din mana suporterilor.

Virgil31.03.2005 15:44

Comunicat

Dorim sa informam suporterii nostri ca, mai nou, cotidianul "Gazeta Sporturilor" publica informatii false referitoare la Steaua Bucuresti, apeland la dezinformari gen cele aparute in articolele "Ochii pe Cursaru" din data de 29 martie 2005 si culminand cu "Muma si ciuma", din data de 31 martie 2005, ambele semnate de Dan Udrea. Atacantul lui FCM Bacau nu s-a aflat in nici un moment in vederile Stelei, amanunt declarat public de patronul Ciobanul in conferinta de presa din 28 martie 2005. Lista renegatilor de la Steaua publicata in "Gazeta Sporturilor" exista doar in mintea ziaristului respectiv sau, eventual, a celor care ii directioneaza penita "veninoasa".

www.steauafc.ro

ADRIAN PACURAR31.03.2005 16:43

da multumesc virgil , asta as fi dorit eu sa fac , poate e adevarat , poate nu , dar se stie clar ca prima calificarii , dupa meciul cu Valencia , cei 20.000 de euro , se pare dupa anumite cotidiane , ca nu toti jucatorii ar fi primit-o si cred ca un club ca si Steaua , nu trebuie sa ia atitudine , faptele vorbesc , nu vorbele , cluburile de afara , nici nu se sinchisesc de ce scriu gazetarii ciociu a plecat , de munti se tot scrie ca din vara gata , Hamu cred ca ii sta in coaste , iar pe Dica sunt sigur ca s-a suparat , atunci cand a scuipat suporterii , " electoratul ".

serban2331.03.2005 17:13

pai vezi ca prostiile astea scrise de ziare le citesc suporterii si unii le cred(nu ca nu ar fi si ,poate, 10% adevar) si atunci e nevoie de astfel de comunicate ca sa-i lamureasca.

inca "vorbesc vorbele" ca dupa fapte Gigi ar trebui sa fie foarte apreciat si defapt el e hulit.

intr-un astfel de mediu cred ca cel mai important este , inca , care tipa mai tare, ca pe maidan.

Virgil31.03.2005 17:25

E un comunicat si atâta tot.

Când judeci un lucru,vorbind la modul general,trebuie sa audiezi ambele parti.In continuare daca vrei sa dai o hotârâre dreapta,trebuie sa judeci cu obiectivitate.Evident,în cazul de fata unul spune ceea ce crede,din diferite surse pe care nu le face cunoscute,si ma refer la Udrea.Nu vine cu dovezi palpabile.Cum ar fi o înregistrare,declaratiile a cel putin doi martori,etc.

Celalalt,SteauaFc.com,se apara negând.

Adevarul este ca atunci când acuzi pe cineva trebuie sa prezinti si dovada.Iar Udrea nu a facut acest lucru.

Daca nu o ai,actiunea se respinge.Si totul se rezuma la a fi o simpla bârfa.

ADRIAN PACURAR31.03.2005 17:34

In genrak sursele nu se dezvaluie , poate ca unele dintre surse daca exista sunt chiar , oameni destul de apropiati de Ciobanul , ca de obicei , timpul le va decide pe toate , vom vedea ce se va intampla in timp si vom vedea cum vor pleca unii dintre ei , cu cae viteza.

Virgil31.03.2005 20:22

Daca stau bine sa ma gândesc nici nu ar trebui sa ne deranjeze prea mult acea presupusa "lista neagra".

Dorinel se afla într-adevar la limita carierei de fotbalist.

Pe Dica,nu exista meci în care suporterii sa nu-l înjure si sa ceara trecerea lui pe banca de rezerve.

Rachita,Falemi si Ciocoiu îsi aratasera si ei limitele.

Hamutovsky?Da,aici ar mai fi de discutat.

Dumitru a primit mai multi bani(în nici un caz 20.000 E) decât unii dintre jucatori care au jucat integral meciul cu Valencia.Aici ar fi iar de discutat.Conducerea a rasplatit jucatorii numai pentru acel meci sau a tinut cont si de meritele anterioare?

Dar chiar asa sa fi fost,care e problema daca eu care dau banii din buzunarul meu,îi dau mai mult lui x decât lui y?

Creez invidie între baieti?Da,asta ar fi alta mâncare de peste.

ADRIAN PACURAR31.03.2005 22:42

Da printr-un comportament preferantial , poti sa creezi invidie , intr-un grup care pare unit , ma refer la jucatorii Stelei ,sper sa aducem jucatori adevarati , ca de unii dintre cei pusi pe lista neagra m-am saturat , e bine , poate unul , Dica.

dbd01.04.2005 14:15

chiar se dezvolta virusul din capul lui Jiji ???

ADRIAN PACURAR03.04.2005 20:41

Acuma sa revin , la ce am spus se pare ca cei din gazeta sporturilor , nu au gresit , Gigi a declarat de doi jucatori dupa meciul de azi , ca nu alearga si joaca prost , o sa vedem in viitor , dar inca doi sunt pe lista neagra oficial (Dica si Bostina) , Munti clar din vara , caput contract ,Hamu se pare ca si lui i se pregateste farasul.Acuma cred ca se poate lua comunicatul si se poate trimite la gunoi.

dbd04.04.2005 07:50

si vrea Jiji sa le dea papucii la majoritatea jucatorilor echipei SUPER Steaua ?

ADRIAN PACURAR11.05.2005 18:21

Hamu , la prima greseala a zburat , hai sa vedem cine urmeaza? Poate aveau dreptate...

elvis12.05.2005 20:05

Munteanu a alergat si a fost f. util echipei si inca mai poate. Si ma mai gandesc ca spaniolii se roaga de G. Craioveanu sa mai joace un sezon... Nu se uita la bani. Cam jenant!

Hai Steaua!