Antrenorul Gheorghe Hagi a declarat, marți searã, cã Steaua merge întotdeauna sã câștige și cu aceastã idee vor intra în teren jucãtorii steliști și la meciul cu Slavia Praga, din prima etapã a grupei H a Ligii Campionilor.
"Slavia este un adversar foarte bun, care a câștigat douã meciuri cu Ajax. Este o echipã bine organizatã, joacã acasã și va dori foarte mult sã câștige. Când vorbim de Liga Campionilor, vorbim de un fotbal de înalt nivel, unde toți dau maxim. Respectãm adversarul cum trebuie, dar ne gândim la ce trebuie sã facem noi. Steaua mereu merge sã câștige și o sã intrãm cu aceastã idee în teren. Avem potențial, dar în Liga Campionilor cel mai important lucru este sã te adaptezi la ce înseamnã adversarul. Nu știi, dar te adaptezi la condițiile lui. Echipa care se va adapta mai repede va avea un atu. Nu am emoții la debutul în Liga Campionilor. Emoții nu trebuie sã fie nici la mine, nici la echipã. Miercuri, vor fi în teren douã echipe foarte motivate. Nu este un meci decisiv, este doar primul din grupã, mai sunt cinci", a spus Hagi, care a afirmat cã nu este momentul sã discute despre afirmațiile patronului Gigi Becali.
Întrebat ce pãrere are despre faptul cã tehnicianul Slaviei, Karel Jarolim, a spus cã ideal ar fi câștigarea a 18 puncte, Hagi a râs, iar apoi a adãugat: "Toatã lumea vrea. Eu vreau un randament bun, un comportament bun și un rezultat bun. Sã mergem acasã cu un rezultat pozitiv. Nu se știe niciodatã câte puncte poți face, mai mult, noi și Slavia nu trebuie sã vorbim de puncte, ci sã demonstrãm ce putem. Nu este nicio revanșã fațã de meciul din 1999, acum suntem în grupele Ligii Campionilor, este total diferit și trebuie sã acumulãm puncte".
În momentul în care un jurnalist local l-a întrebat în limba cehã ce amintiri are de la meciul Sparta Praga - Steaua, scor 1-5, din 1988, când a marcat douã goluri, Hagi a rãspuns râzând: "Da, da, vezi cã am înțeles". Apoi a adãugat cã trebuie ca Steaua sã aibã respect pentru fotbalul ceh: "Fotbalul ceh este unul cu istorie, cu cluburi mari și performanțe la fel. Sper sã surprindem adversarul așa cum am fãcut-o atunci, când a fost un rezultat fantastic, contra unei echipe extraordinare. Steaua a fãcut ce era greu de fãcut la început de sezon, cu o presiune extraordinarã, atmosfera de la noi probabil nu este așa bunã ca a adversarului, dar echipa a confirmat prin pãtrunderea în Liga Campionilor, demonstrând cã este valoroasã".
În ceea ce privește problemele de efectiv, Hagi a spus cã se adapteazã la ceea ce are. "Am studiat adversarul, dar nu știu câți bani câștigã fiecare jucãtor. Glumesc. Este o echipã care stãpânește sistemul pe care îl joacã, una foarte greu de bãtut, dar o sã încercãm sã o facem. Dacã m-ar mulțumi un egal? Nu știu, vom vedea miercuri. M-ar mulțumi dacã am câștiga, dacã iese egal, mai vedem", a comentat Hagi.