Eu tot nu am inteles care a fost infractiunea finantatorului Stelei atunci cand a bagat ceva bani in ecuatia meciului Dinamo-CFR Cluj. Stiu, o sa imi pomeniti de ultimile legi federale adoptate la inceputul sezonului ce tocmai s-a incheiat si care pedepsesc aceste "stimulari". Automat o sa aduc in atentia voastra banii oferiti de actionarii cainilor, echipei Politehnica Iasi pentru ca aceasta sa smulga "un rezultat bun" impotriva vizitatoarei Steaua. Rezultat bun a fost pentru ca iesenii au egalat pe final de meci, iar bucuria lor trada mai mult decat satisfactie "profesionala" ci si un "bulgare de iepuroi". Mai mult, au urmat si probele concretizate de declaratiile atacantului Balba (Poli Iasi) in care acesta preciza clar sumele primite. Nicio reactie din partea mediei, nicio sanctiune federala. Nu sunt un simpatizat al lui George Becali, ba din contra am ceva "dinti" impotriva acestui om. Totusi, consider ca se aloca prea multa atentie acestui episod - sanchi - din partea unora care se vad mari stelisti doar in numele vizitarii stadionului din Bulevardul Ghencea mascand o suferinta pentru culori ros albastre.
Revenind la episodul evocat, fara indoiala ca as fi fost scandalizat daca latifundiarul ar fi platit ca un adversar al Stelei sa piarda un meci sau ca unii jucatori ai CFR-ului sa renunte la pretentiile de a castiga pe terenul dinamovistilor. Dar acest om a incurajat cu bani nu "dezarmarea" unor fotbalisti ci tocmai a incurajat combativitatea, succesul. Sunt curios asupra unui singur aspect: ce s-ar fi scris in presa daca d-l Becali ar fi fost dispus sa premieze o eventuala victorie a CFR-ului pe stadionul Stefan cel Mare? Sa inteleg ca ar fi fost la fel de contestat?
Apoi alte intrebari logice: daca aceasta forfecare a Stelei in gazete sportivo erotice este incurajata sub obladuirea unui asa zis simpatizant stelist, atunci cum ar fi tratata echipa pe care o iubim de o replica dinamovista a acestuia?