FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sã fim uniți!

fcsteaua.ro10.09.2007 21:52

Nu m-am bãgat niciodatã în discuții, online sau face to face, despre viața galeriei, pentru cã pur și simplu nu știu nimic despre treaba asta și nu mi-e rușine sã spun asta! Fiecare om are destinul sãu în viațã, fiecare susține echipa așa cum știe el cel mai bine.Eu, spre exemplu, știu câte ceva despre imagine, eu știu sã citesc printre rândurile articolelor din ziarele de sport și am vãzut o încercare de manipulare crasã: se spunea deja de vineri în anumite ziare ca acest miting va fi o adunare a huliganilor, s-a înjurat efectiv în diverse editoriale Agentia de Monitorizare a Presei (organizație pe care eu personal nu o prea am la suflet), care a luat partea suporterilor în aceastã problemã a legii Dragomir. Scriu despre aceste lucruri, arãt cã eu unul cel puțin nu mã las mințit de aceste articole și încerc sã îi conving și pe alții de asta! Acesta este felul meu de a lupta pentru Steaua!

Consider cã galeria Stelei meritã tot respectul nostru, al suporterilor "obișnuiți", pentru eforturile pe care le face meci de meci ca sã susținã echipa! Nu același respect îl meritã însã oamenii care amenințã cu represalii pentru ca alții au alte opinii decât ale lor (vezi articolul lui Il Soldatino, omul care publicã sub numele sãu real și cu poza afișatã, intitulat "Legea Da, Formularea Ba") , nu același respect îl meritã cei care sunt "sãmânțã de scandal" pe stadioane!

Suporterii steliști au fost singurii impușcați cu gloanțe de cauciuc, gazați și vânați ca niște animale pe strãzile din jurul gropii ãleia de gunoi care poartã numele unui mare voievod român. De aceea eu personal cred cã asocierea cu reprezentanții acelei parșive galerii a clubului din groapã trebuie exclusã în orice condiții!

Niciodatã n-am discutat/scris despre ceva la care nu mã pricep și nu o sã încep sã o fac nici acum. E o chestie care ține de educația mea, mi se pare aiurea sã vorbesc despre lucruri la care nu am luat parte. Trãiesc însã între oamenii "normali" si vãd ce spun aceștia. Oamenii "normali" vãd aceste alãturari ale suporterilor ca pe o unire a huliganilor.Eu nu vãd așa lucrurile, dar așa sunt ele percepute de publicul larg, cu largul concurs al presei "sportive". ªi nu putem spune cã nu ne intereseazã ce cred ochelariștii, cetãțenii, sãmânțarii și celelalte categorii din afara galeriei. Ce rost ar mai avea atunci aceste mitinguri? Trebuie sã avem grijã de imaginea noastrã! Trebuie sã luptãm cu armele lor, nu mai suntem în secolele trecute, unde luptele erau fizice in preponderențã. Acum lucrurile sunt mult mai complicate decât atunci! Luptele se poartã altfel!Toți oamenii ãștia care scriu pe acest site, redactori sau useri, , toți oamenii care posteazã comentarii în favoarea Stelei pe forumurile ziarelor mârșave sau care fac orice altceva prin care îmbunãtațesc imaginea echipei noastre meritã și ei respect! Luptã cu armele lor, pun în slujba culorilor roș-albastre calitãțile pe care le au ei! Trebuie sã fim uniți și sã ne dãm seama cã toți avem un singur scop: binele Stelei, unii de pe stadion, altii din spatele monitoarelor! Suntem aliați, nu dușmani, luptãm pe același front de aceeași parte a baricadei, TREBUIE SÃ FIM UNIÞI!

- Bineînțeles cã mi se pare stupid sã nu ai voie cu steaguri! Unde va mai fi spectacolul atât de apreciat de toți suporterii, inclusiv de cei din tribune?

- Bineînțeles cã mi se pare stupid sã fii obligat sã îți respecți locul de pe bilet MAI ALES ÎN PELUZÃ! (din aceastã cauzã protesteazã membrii galeriei fațã de aceastã prevedere, nu e vorba de oamenii care stau la T1 sau T0, vã dați seama cã 50 de oameni nu pot lua bilete alãturate ca sã facã spectacol în peluzã și sã-și respecte locul de pe bilet în același timp)

- Despre prevederea referitoare la protestele impotriva oficialilor LPF și FRF nici nu mai are rost sã discutãm. Adicã nu pot protesta împotriva lui Dragomir, a lui Sandu, a vânduților Lupescu și Prunea? Pentru numele lui Dumnezeu, trei dintre ei sunt dinamoviști declarați!

- Torțele ar trebui sã fie admise, ele fac parte din spectacol. O lege înțeleaptã ar fi implicat responsabilizarea anumitor persoane din galerie pentru folosirea acestora, concret predarea unor liste cu persoanele care au dreptul sã foloseascã aceste torțe, iar dacã una dintre ele ar ajunge în teren, persoanele respective sã fie fãcute culpabile. Interzicerea unui lucru nu garanteazã decât folosirea acelui lucru mai des!

- Bineînțeles, și nu în ultimul rând, cã aceastã lege nu are niciun fel de legitimitate moralã, fiind propusã de un om care a admis, într-un interviu televizat, cã a fãcut blaturi, cu alte cuvinte cã a comis niște infracțiuni!

alexblaja

Santy10.09.2007 22:23

Oricum vorbesti cu peretii........................

Orice ai face si orice ai spune, degeaba 20 de milioane de romanai vor un lucru ca tot ce doresces parlamentarii se face. E Romania.........

Partea cu setagurile e absolut cretina, dar cum zici tu cu tortele nu e normal sa raspunda unu sau daoi sau 10 de o fapta a unui suporter dintr-o mie. oricum in Ghencea exista camere si pot fi identificati vinovatii usor. Camerele sunt o investitie buna si se poate recupera in timp de catre LPF, asta daca i-ar interesa.... Partea cu biletuletul nu e nasoala din cauza ca te face sa iti respecti locul, ci pentru ca sunt putini care vin la stadion pentru echipa, sa cante, sa incurajeze. Daca am avea o educatie fotbalistica, ca prin alte parti nu ar fi o problema. Cel mai bine ar fi ca doar in peluze sa fie fara loc, ca aproape peste tot acolo e galeria. In rest ai perfecta dreptate, DAR OARE TE AUDE CINEVA SAU "A VAZUT" CINEVA ACEST MITING???????

P.S.: referitor la presa, au fost penibili cand au dat stirea cu reporteri agresati, dar care nu au au depus plangere ca nu au avut dovezi :biggrin:

Felicitari pentru miting si mai ales pentru faprul ca nu au fost evenimente neplacute!!!

"Steaua E Steaua!!!!!"

st_194710.09.2007 22:30

Dragomir, steag3 steag3 steag3 m**e Dragomir

Stukha_steaua10.09.2007 23:14

Vreau sa vad si eu cum suna legea exact,adica asa cum a fost ea propusa de Dumitru Dragomir.

Admit faptul ca ziarele incearca sa manipuleze societatea(asta este si primul motiv de infiintare a unui ziar),dar tocmai din aceasta cauza tind sa nu te cred nici pe tine,sa ma explic:tu fiind suporter al Stelei cand vezi aceasta manipulare si in incercarea de a descoperii adevarul,poti gresi si sa cazi in extrema cealalta,nu zic ca ai gresit neaparat dar cred ca merita postat proiectul de lege daca cienva stie de unde.

referitor la locul pe scaune si cei 50 de oameni care nu pot canta deoarece sunt la distanta unul de altul......la tren poti cere ce loc vrei tu,la fel si la avion,sunt sigur ca si pe stadion se poate cere,biletele fiind personalizate=>se paote da si loc la cerere.

AndreyCor11.09.2007 08:17

frumos articol,trebuie sa fim uniti si sa ajutam si sa aparam echipa asa cum putem,unii pe stadion altii care sunt din provincie,sau care nu pot ajunge la stadion din spatele monitoarelor.

mesajul la unitate este foarte potrivit in aceste momente cand toti vor sa bage raca la echipa..

Forza Steaua!

cristi_mold11.09.2007 08:46

Si eu sunt total impotriva acestei legi. Dragomir a declarat ca a vazut in Belarus femei si copii in tribuna si i s-a parut foarte frumos. Dar a fost atmosfera in Belarus. I-au urcat pe garduri pe romani? NU

Tot Dragomir spunea ca i-a placut atmosfera de la Dinamo - Lazio. Ei bine cine a facut acea atmosfera. Ultrasii au dat tonul, iar apoi i-a urmat tot stadionul.

Asa ca sustin legea dar formularea ei nu!

Heart_For_Steaua11.09.2007 09:08

@Stukha_Steaua

Pai nu prea se poate sa ceri bilete unul langa altul pentru ca de exemplu vine un om care nu face parte din vreo brigada si ia 1-2-3-4 bilete in sectorul unde sta deobicei galeria, ce te faci atunci ? (Si eu sunt sigur ca nu doar un singur om cumpara bilet acolo.) Galeria nu poate sa mearga toata in prima zi cand se pun biletele , sa fie prima la coada sa cumpere bilete, ca sa poata sa stea in locurile obisnuite.

@Santy

Sa stii ca am vazut multe persoane in peluza ( mai mult de jumate ) care nu stiau cantecele galeriei. Cel putin jumatatea de sus a peluzei , vine la meci exact cum vin cei de la T1.

Sper ca se vor lua masuri, iar legea sa fie aprobata dar cu acele schimbari necesare. Dintre toate paragrafele gresit formulate ale legii, cea mai absurda mi se pare cea cu steagurile, deoarece nici cei de la T1 sau T2 nu pot intra cu acele steaguri mici si nici suporterii din galerie cu steagurile mari.

red_blue_ultras11.09.2007 14:16

"Totzi huliganii si drogatzii" striga: Sa-tzi dam la m.. mitica de la Liga!

S.S.Lazio11.09.2007 18:41
"Totzi huliganii si drogatzii" striga: Sa-tzi dam la m.. mitica de la Liga!

Poate "toti alcoolistii,drogatii striga " ;)

Stukha_steaua11.09.2007 18:55

heart for Steaua

se poate sa fie o intelegere intre club si brigazi ca biletele intr-o anumita zona sa fie rezervate.....nu mai cauta scenarii in toata lumea functioneaza numai la brigada Stelei nu.... :))

alexblaja11.09.2007 20:41
Admit faptul ca ziarele incearca sa manipuleze societatea(asta este si primul motiv de infiintare a unui ziar).

Motivul de infiintare al unui ziar este, deontologic vorbind, de a informa publicul cititor. Exista apoi o valenta formativa a mesajului, care s-a transformat, nu numai la noi, intr-una manipulativa. Asta este principala problema la presa de azi. Strategiile de persuadare sunt folosite, voit sau nu (eu personal consider ca voit), intr-un sens negativ, manipulativ, nu in cel pozitiv, formativ. Aici ar trebui sa intervina responsabilitatea si etica creatorului de mesaj...astea sunt deja basme, daca le spui unui editor sau redactor-sef te da ala afara din birou :)

Stukha_steaua11.09.2007 20:46

Pacat ca 2 cuvinte ca deontologia si etica palesc in fata banilor.

alexblaja11.09.2007 21:34

@stukha

Si trebuie sa acceptam treaba asta, sa o luam ca pe o axioma a societatii in care traim?

Stukha_steaua11.09.2007 21:47

pai nu.....exprimarea mea din acel pot nu dadea de inteles ca as accepta asta.....dar chiar daca nu accept eu sau tu.....e cam tot aia......

red_blue_ultras12.09.2007 07:36
Poate "toti alcoolistii,drogatii striga " ;)

:rolleyes:

Virgil12.09.2007 08:32

Legea lui Mitica este un abuz impotriva libertatii de exprimare, in contradictie cu principiile democratiei si in total dispret fata de Constitutie.

"Legea" ar trebui revizuita de la cap la coada si amendata drastic. Este arbitrara, militieneasca.

Mitingul suporterilor, desfãșurat sâmbãtã, a avut efect maxim.

Senatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunțat cã grupul parlamentar din care face parte chiar și inițiatorul legii împotriva huliganismului, Dumitru Dragomir, va cere întoarcerea legii pentru amendarea mai multor paragrafe.

Într-un interviu acordat cotidianului ProSport, Vadim Tudor anunțã cã vor fi modificate anumite paragrafe absurde, cum ar fi interzicerea accesului pe stadion cu steaguri și bannere, sau sancționarea scandãrilor împotriva oficialilor.

"Parlamentul nu face legi pentru un singur om, sau pentru protejarea conducãtorilor din fotbal", a spus senatorul Corneliu Vadim Tudor.

Sursa: Realitatea.net

Liderii galeriilor au demarat o campanie de strângere de semnãturi pentru a putea contesta la Curtea Constituționalã legea propusã, dacã aceasta va fi aprobatã de Parlament.

Iatã cîteva dintre articolele pe care suporterii doresc sã le modifice:

Art.8, Alin.1 - steagurile de orice tip nu vor mai putea fi folosite pe stadioane, fiind considerate "corpuri contondente".

Art.26, Alin.1, lit. a - amenzi de pânã la 200 de lei pentru ocuparea unui alt loc decât cel înscris pe bilet

Art.26, Alin.1, lit. c - interzice protestele sub orice formã la adresa oficialilor din fotbalul românesc (conducãtorii de cluburi, oficiali ai LPF și FRF), sub sancțiunea amenzii de pânã la 1.500 de lei

Art.32, Alin.4 - simpla deținere a unei torțe va fi sancționatã cu închisoare de la 6 luni la 3 ani

Art.32, Alin.5 - folosirea unei torțe se va pedepsi cu închisoarea de la 1 la 4 ani.

Sursa:dianatusa.blogspot.com

red_blue_ultras12.09.2007 16:42

Sa speram ca se va face dreptate. Pana atunci multa m.. mitica !