Nu m-am bãgat niciodatã în discuții, online sau face to face, despre viața galeriei, pentru cã pur și simplu nu știu nimic despre treaba asta și nu mi-e rușine sã spun asta! Fiecare om are destinul sãu în viațã, fiecare susține echipa așa cum știe el cel mai bine.Eu, spre exemplu, știu câte ceva despre imagine, eu știu sã citesc printre rândurile articolelor din ziarele de sport și am vãzut o încercare de manipulare crasã: se spunea deja de vineri în anumite ziare ca acest miting va fi o adunare a huliganilor, s-a înjurat efectiv în diverse editoriale Agentia de Monitorizare a Presei (organizație pe care eu personal nu o prea am la suflet), care a luat partea suporterilor în aceastã problemã a legii Dragomir. Scriu despre aceste lucruri, arãt cã eu unul cel puțin nu mã las mințit de aceste articole și încerc sã îi conving și pe alții de asta! Acesta este felul meu de a lupta pentru Steaua!
Consider cã galeria Stelei meritã tot respectul nostru, al suporterilor "obișnuiți", pentru eforturile pe care le face meci de meci ca sã susținã echipa! Nu același respect îl meritã însã oamenii care amenințã cu represalii pentru ca alții au alte opinii decât ale lor (vezi articolul lui Il Soldatino, omul care publicã sub numele sãu real și cu poza afișatã, intitulat "Legea Da, Formularea Ba") , nu același respect îl meritã cei care sunt "sãmânțã de scandal" pe stadioane!
Suporterii steliști au fost singurii impușcați cu gloanțe de cauciuc, gazați și vânați ca niște animale pe strãzile din jurul gropii ãleia de gunoi care poartã numele unui mare voievod român. De aceea eu personal cred cã asocierea cu reprezentanții acelei parșive galerii a clubului din groapã trebuie exclusã în orice condiții!
Niciodatã n-am discutat/scris despre ceva la care nu mã pricep și nu o sã încep sã o fac nici acum. E o chestie care ține de educația mea, mi se pare aiurea sã vorbesc despre lucruri la care nu am luat parte. Trãiesc însã între oamenii "normali" si vãd ce spun aceștia. Oamenii "normali" vãd aceste alãturari ale suporterilor ca pe o unire a huliganilor.Eu nu vãd așa lucrurile, dar așa sunt ele percepute de publicul larg, cu largul concurs al presei "sportive". ªi nu putem spune cã nu ne intereseazã ce cred ochelariștii, cetãțenii, sãmânțarii și celelalte categorii din afara galeriei. Ce rost ar mai avea atunci aceste mitinguri? Trebuie sã avem grijã de imaginea noastrã! Trebuie sã luptãm cu armele lor, nu mai suntem în secolele trecute, unde luptele erau fizice in preponderențã. Acum lucrurile sunt mult mai complicate decât atunci! Luptele se poartã altfel!Toți oamenii ãștia care scriu pe acest site, redactori sau useri, , toți oamenii care posteazã comentarii în favoarea Stelei pe forumurile ziarelor mârșave sau care fac orice altceva prin care îmbunãtațesc imaginea echipei noastre meritã și ei respect! Luptã cu armele lor, pun în slujba culorilor roș-albastre calitãțile pe care le au ei! Trebuie sã fim uniți și sã ne dãm seama cã toți avem un singur scop: binele Stelei, unii de pe stadion, altii din spatele monitoarelor! Suntem aliați, nu dușmani, luptãm pe același front de aceeași parte a baricadei, TREBUIE SÃ FIM UNIÞI!
- Bineînțeles cã mi se pare stupid sã nu ai voie cu steaguri! Unde va mai fi spectacolul atât de apreciat de toți suporterii, inclusiv de cei din tribune?
- Bineînțeles cã mi se pare stupid sã fii obligat sã îți respecți locul de pe bilet MAI ALES ÎN PELUZÃ! (din aceastã cauzã protesteazã membrii galeriei fațã de aceastã prevedere, nu e vorba de oamenii care stau la T1 sau T0, vã dați seama cã 50 de oameni nu pot lua bilete alãturate ca sã facã spectacol în peluzã și sã-și respecte locul de pe bilet în același timp)
- Despre prevederea referitoare la protestele impotriva oficialilor LPF și FRF nici nu mai are rost sã discutãm. Adicã nu pot protesta împotriva lui Dragomir, a lui Sandu, a vânduților Lupescu și Prunea? Pentru numele lui Dumnezeu, trei dintre ei sunt dinamoviști declarați!
- Torțele ar trebui sã fie admise, ele fac parte din spectacol. O lege înțeleaptã ar fi implicat responsabilizarea anumitor persoane din galerie pentru folosirea acestora, concret predarea unor liste cu persoanele care au dreptul sã foloseascã aceste torțe, iar dacã una dintre ele ar ajunge în teren, persoanele respective sã fie fãcute culpabile. Interzicerea unui lucru nu garanteazã decât folosirea acelui lucru mai des!
- Bineînțeles, și nu în ultimul rând, cã aceastã lege nu are niciun fel de legitimitate moralã, fiind propusã de un om care a admis, într-un interviu televizat, cã a fãcut blaturi, cu alte cuvinte cã a comis niște infracțiuni!
alexblaja