FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbal matematic

fcsteaua.ro08.09.2007 09:40

Oamenii din fotbal au avut dreptate. O victorie in Belarus ne va consolida pozitia de favorita pentru castigarea grupei de calificare la CE. Partida din aceasta seara reprezinta un moment de rascruce pentru tricolori pentru ca un pas gresit ne poate arunca intr-o pozitie de aspiranti la obtinerea locului doi cu sanse la a ajunge pe trei in cazul unei infrangeri in Bulgaria si a obtinerii unui egal cu Olanda acasa.

Referitor la meciul dintre contracandidatele Bulgaria si Olanda, am o mare nelamurire insotita de multe semne de intrebare. De ce toata lumea prefera o victorie a uneia dintre cele doua (in special a Olandei), atata vreme cat Romania are deja cele mai mari sanse sa castige grupa daca va invinge in Belarus si va reusi sa bata Olanda acasa? Adica e mai comod sa fim siguri ca am ocupa locul doi decat sa ne batem direct pentru primul loc? Cica o victorie olandeza i-ar scoate pe bulgari din cursa. Iaca scartz. Ce ma intereseaza pe mine, odata ce eu afirm in gura mare ca "ne batem pentru locul intai si ca avem valoare pentru a-l obtine"?

Oamenii uita ca am mai intalnit o data Bulgaria, tot in deplasare, tot cand aceasta fusese scoasa din cursa, tot intr-un ultim meci de calificare si tot pentru un campionat european. Rezultatul? Demobilizatii vecini iesiti din cursa de calificare, s-au dat de ceasul mortii, au tras cu dintii, au luptat si s-au calificat....scotienii. Asta pentru ca romanii au prins o zi mizerabila, Hagi a ratat un penalty, iar arbitrul ne-a anulat un gol pe motiv de offside. Intr-adevar, acum se califica doua echipe, dar de ce sa nu te bati tu pentru locul intai si sa nu te mai uiti in curtea vecinilor. Cica ne mai trebuie doua puncte, unul cu olandezii si altul cu bulgarii ca sa....ca sa prindem locul doi. Si ce te faci daca vin batavii si-ti ard acasa o corectie asa cum au mai facut-o, punandu-te in situatia de a castiga cu "regii castravetilor murati" in deplasare?

De ce sa preferi ca una din echipele cu care te lupti sa se "intareasca" cu trei puncte in loc sa speri ca ambele sa se multumeasca cu o pomana a saracilor de un singur punct, mai ales ca sistemul de punctaj este nemilos cu aceia care in loc sa castige patru meciuri si sa faca goua egaluri, reusesc sa obtina doua victorii si obtin patru remize.

Revenind la meciul nostru cu bielorusii nu putem sa uitam dubla mansa a Stelei cu Bate Borisov si cata bataie de cap ne-au dat adversarii. Iar la nivel de "nationala" gazdele noastre din aceasta seara stau chiar si mai bine. Cu o linie de atac foarte puternica in care Hleb este taticul, cu o linie de mijloc extrem de mobila si muncitoare, cu mare presiune si pericol la fazele fixe, putem aprecia dificultatea meciului din aceasta seara. Avantajele noastre? Faptul ca Romania joaca mai bine in deplasare decat acasa si apararea bielorusilor, una greoaie ce poate fi suprinsa de jocul rapid de pase al tricolorilor.

Hai Romania!

Romania:

Lobont - Petre Marin, Goian, Chivu, Rat - Dorinel Munteanu, Ov Petre, Nicolita, Dica - Sergiu Radu, Mutu

Antrenor:

Victor Piturca

Rezerve:

D. Coman, Radu Stefan, Marius Constantin, Fl. Petre, Adrian Cristea, Gigel Bucur

puyol08.09.2007 10:01

inseamna ca Ovidiu Petre e si titlar si rezerva ? :)))

cristinelly08.09.2007 10:46

5 stelisti in prima echipa...BUUNNN!!!:) fularsteau2 Cu toate ca ov Petre.....dar sa speram ca o sa faca un meci bun, impreuna ca Dica, Nicolita, P. Marin si Goian;)) forzateaua

Il Soldatino08.09.2007 11:13

:)) inseamna ca uneori postez articolul, il recitesc, descopar greseli si cand dau sa intru pe pagina de admin se "agata" si ramane asa pe fondul unui internet de cacao...apoi, intre timp userii citesc si fac caterinca...si pe buna dreptate (nu strica si ceva umor). Cel mai frustrant este atunci cand descopar greseala, dau sa o corectez constient fiind ca baietii deja au intrat sa citeasca si privesc la pagina de net cum se incarca....si se incarcaaa...si se incaaarcaaaaaaaaa.... :))

Noroace

killian200308.09.2007 11:13

unul din noi nu vede bine.Rezerva e Fl. Petre

Dragoshel08.09.2007 11:16

gata, comentati despre articol, da a fost o greseala, s-a rezolvat.

Net-ul lui Il Soldatino este de vina.

w3bmaster08.09.2007 11:55

Nu stiu din ce motiv dar nu mai ma pasioneaza meciurile "nationalei" decat Steaua conteaza de ce poate fiindca consider ca aia nui nationala mea ....

Forza Steaua

maimultdecatstelist08.09.2007 12:04

cum nu-i nationala ta???

joaca 5 (cinci) stelisti ... aproape o jumatate de echipa?!

sau nici Steaua nu-i echipa ta?

Este interzisa citarea in intregime a postului anterior. Citeste regulamentul.

Fecior_stelist08.09.2007 12:42

Dar Ciprian Marica?El nu a fost convocat,sau are suspendare?Si mai cred ca sunt atacanti mai valorosi decat Sergiu Radu !

In Rest le urez bafta baietilor in meciul cu Bielorusii

Hai Romania !!!

Forza Steaua !!!

Dragoshel08.09.2007 12:57

@Fecior_stelist Marica, este accidentat, pana aacum nu a fost trecut nici pe foaia de joc, dar pana la inceputul meciului mai este. In primul 11 sigur nu o s afie, dar s-ar putea sa il vedem pe la finalul meciului.

Alexica08.09.2007 13:03

Cinci stelisti la nationala si nici unul de la caini(Miau miau!!!!)si aici vb de titulari si fara sa il mentionez pe Lobont care e un jucator prea bun pentru Dinamo.Si sa mai zica ca au lot mai valoros ca noi.

Forzza fularsteau2

Hai Nationala

syfer8908.09.2007 13:13

E bine sa bata Olanda pe Bulgaria pentru ca daca vin cu cutitul la os in Romania nu e bine deloc. O sa vina sa castige cu orice pret. Avem oricum sanse sa-i batem, si daca nu o facem.. asta e, macar avem locul 2 asigurat Bulgaria iesind din peisajul frumos al calificarii. Sper sa nu ne incurcam cu Belarus si sper sa dea gol Dica.

trahjan_steaua08.09.2007 13:22

Foarte bun articol , marii nostri conducatori trebuie sa inteleaga ca locul 2 NU inseamna calificarea directa. Si daca am ajuns pana aici de ce sa ne multumim cu un loc doi chinuit si sa nu luptam pentru tot ? Pacat ca nu toti cei implicati direct la echipa nationala nu gandesc asa . In alta ordine de idei , impresionant numarul de jucatori ai Stelei fularsteau2

il_scorpio08.09.2007 14:24

Nu prea sunt de acord cu chestia aia care ai spus-o tu cum ca nu ar trebui sa fim interesati de meciul olanda-bulgaria si ca trebuie sa ne batem pentru primul loc.

Intr-adevar asa ceva ar fi valabil pentru o mare echipa ceea ce noi nu prea suntem, tinand cont ca nu ne-am calificat la ultimile 3 turnee finale( chit ca aproape mereu in circumstante nedrepte). Daca astazi bate Olanda, Bulgaria va mai avea inca 2 meciuri grele in albania si slovenia si trebuie sa ne gandim ca nu este exclus sa se mai impiedice o data deoarece pana acum au jucat firav in toate meciurile , poate doar cu olanda aratand ceva in mod deosebit. Daca azi batem si noi si olanda 95% suntem la Euro.

Hai Romania! 2-0 pentru noi vor inscrie Dica si Goian.

Il Soldatino08.09.2007 15:39
E bine sa bata Olanda pe Bulgaria pentru ca daca vin cu cutitul la os in Romania nu e bine deloc. O sa vina sa castige cu orice pret. Avem oricum sanse sa-i batem, si daca nu o facem.. asta e, macar avem locul 2 asigurat Bulgaria iesind din peisajul frumos al calificarii. Sper sa nu ne incurcam cu Belarus si sper sa dea gol Dica.

Prefer sa fie egal intre Olanda si Bulgaria in aceasta seara si sa obtinem un egal cu olandezii pe teren propriu. Sincer, e mai facila o victorie romaneasca la Sofia (ca sa nu pomenesc ca ar fi de ajuns si un egal). Unde mai pui ca si partenerii nostri de competitie ar putea sa se impotmoleasca in alte partide....

Olandezii vor veni oricum montati la noi pentru ca ei nu calculeaza....ei joaca fotbal si vor dori sa ne bata oricum, chiar si daca vor castiga in aceasta seara.....iar daca vor putea, nu ne vor cruta. Oricum, eu zic ca e mai bine sa obtinem noi o victorie in aceasta seara si dupa aia sa vedem ce rezultat ne-ar avantaja atunci cand ne raportam la competitoarele noastre.

Il Soldatino08.09.2007 15:48

salut

1. Nu-mi aduc aminte sa fi scris asa ceva "nu ar trebui sa fim interesati de meciul olanda-bulgaria....". Poti sa regasesti asta in textul de mai sus?

Pe mine ma deranjeaza mai mult aceasta meteahna a noastra: calculam, calculam si iar calculam. In loc sa ne concentram mai mult pe joc nostru si rezultate, ne facem planuri asteptand partidele competitorilor nostri. La preliminariile CM din SUA ne-a mers "schema" (dupa aia nu prea a mai fost nevoie pentru ca ne-am calificat mereu la pas), dar, din anul 1999 parca nu mai reusim sa ne desprindem de acest fotbal al calculelor. De ce sa privesti in urma odata ce tu esti deja sus si trebuie sa te intereseze doar jocul tau?

2. Sincer, odata ce esti pe locul I de ce sa nu lupti sa termini tot acolo? Nu cumva aceasta este spiritul competitiei? Nu asta ar insemna mentalitate de invingator? In legatura cu posibilele impiedicari (tu ai pomenit doar de Bulgaria) eu sunt de acord cu tine - tocmai de aceea sper sa obtina un rezultat de egalitate in aceasta seara, iar Romania sa se califice de pe locul intai.

Noroace

st19raul08.09.2007 15:55

cataline, aici te contrazic putin...e bun si locu 2 ca tot direct ne ducem...chiar dk nu e mentalitate de primul loc conteaza sa fim prezenti la euro. dk Steaua ar fi avantajata de jocul rezultatelor sa prinda locul 2 in grupa sau sa se lupte pentru primul loc(cu riscul de a pierde si locul 2) ce ai alege?? parerea mea e ca mentalitatea de invingator trebuie sa o avem la un turneu final si acolo sa mergem pe totul sau nimic..da ca sa putem tinti sus trebuie sa ne facem si interesul

greenyes08.09.2007 16:54

Eu nu vad nici o diferenta dintre ce joaca nationala astazi si jocul nostru, is curios cati or sa se ia de aspectul jocului nationalei dupa meciul asta. A ajuns fotbalul romanesc sa nu ,ai produca nici un mijlcoas ofensiv??????

Sergiu Radu s misca bine. Offf Ogararu, de data asta a fost accidentat asa ca nu putem sti daca l convoca sau nu dar le da clasa la multi de pe partea dreapta unde atletul nu are cum sa mascaze lipsa lui de creatie si tehnica oricat de mult ar alerga, chiar adaca acum m a contrazis.

Asteptam salvarea la mijloc de la un jucator de valoare dar care are aproape 40 de ani.