FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Acalmie

fcsteaua.ro07.09.2007 03:42

Dupa una dintre cele mai agitate perioade de la venirea lui Becali la Steaua, traversam oarecum un interval de timp mai linistit. Desi evenimente exista, agitatia din jurul lor este redusa pentru ca principala sursa de agitatie, parcursul campionatului, a fost intrerupta de meciul nationalei Romaniei impotriva Belarusului.

Am avut ocazia sa ne contrazicem in opinii, referitor la jocul prestat de echipa in acest sezon, de venirea lui Zenga la rivala de-o viata a Stelei noastre... Urmatorul subiect care poate fi dezbatut, poate fi trecerea lui Bostina la clubul din Stefan cel Mare pentru doi ani, la insistentele lui Zenga si ca urmare a faptului ca a intrat in dizgratia patronului stelist.

In ultima vreme, desi exista un tabu nescris, jucatori ai Stelei, inclusiv un tehnician care promisese credinta clubului nostru, au luat fara pic de retinere drumul clubului din Stefan cel Mare. In sens invers, adica spre Ghencea, niciunul. De aici se pot trage concluzii. Una ar fi ca Dinamo e un club inferior din punct de vedere al puterii financiare si nu numai, si ia jucatori la mana a doua de la noi, pe sume mici sau degeaba. E drept ca si noi am luat jucatori de la concitadina noastra de sub Grand, dar preturile au fost la mana a-ntaia.

Si ce daca, s-ar putea intreba unii? Pai mare filosofie nu ar fi, atata doar ca Steaua a platit 1.400.000 (?) euro lui Copos si se presupune (si chiar asa este} ca a luat jucatori valorosi, bine cotati pe piata interna, in timp ca cainii au luat cu doar 150.000 euro doi jucatori care nu prea mai aveau loc la Steaua. Din motive diferite desigur.

Un alt subiect care frige si care surprinzator nu a fost dezbatut pe masura importantei sale, il reprezinta pretul pachetelor cu bilete la cele trei meciuri de acasa din Liga Campionilor. Fata de anul trecut preturile pachetelor au crescut cu sume importante, ajungand sa atinga si chiar sa depaseasca preturile practicate in occident la partide mai atractive si cu echipe mai importante. O astfel de marire trebuia justificata intr-un fel de club si ar fi aratat un minim respect fata de suporterii Stelei. Din pacate acest lucru nu s-a facut, demonstrand astfel domnia bunului plac si pentru astfel de situatii. Iata ca nu numai Becali sustine clubul de fotbal, ci si noi cei de la care, pentru a vedea campioana sufletelor noastre la lucru platim per total sume care depasesc doua milioane de euro.

Meciul cu Belarusul din 8 septembrie va trece si vom reveni la trairile noastre de toate zilele. Trairi care pot fi produse de multumire cat si de nemultumire in egala masura. Speram intotdeauna in mai bine, ne place sa vedem lucrurile in culori frumoase. Speram ca jocul Stelei, care in ultima vreme nu a avut parte de aprecieri magulitoare, sa faca o intoarcere la 180 de grade si sa aiba darul sa ne incante ochii, sufletele, si sa ne ofere acea incredere pe care o tot asteptam. Pentru ca avem probabil cel mai bun lot din campionat, cu jucatori talentati, inteligenti si muncitori, care pot juca ceva superior acelui joc echilibrat din toate puncte de vedere (?), cum ii place lui Hagi sa spuna.

Steaua e Steaua si lucrurile ar trebui sa se rezolve rapid atunci cand scartaie. Ne-am calificat in Liga dar am pierdut 5 puncte in campionat in 5 meciuri. Mult? Putin? Suficient ca Steaua sa se afle in prezent pe un deloc onorant loc 8. E adevarat, cu o partida mai putin jucata care ar putea aduce 3 puncte, dar in niciun caz primul loc.

Semnalul de alarma se impune a fi tras. Altfel Urziceniul si Vasluiul se vor duce de nu le mai prindem nici cu Intercity-ul.

Virgil

steauafan07.09.2007 04:19

Parte din acalmie e mai degraba lehamite de problemele fara sfarsit de la Steaua. Parca nu era de ajuns ca-l avem pe boul de Becali, acum vine si Zenga si rasuceste cutitul in rana. Sper ca Zenga sa se faca de cacao la Dinamo, mai ales in meciurile directe.

In alta ordine de idei, l-am vazut pe Hagi la Carbunaru cu Calea lui Europeana si chiar mi-a placut tonul calm cu care vorbeste si se pare ca e constient de probleme si totodata increzator ca poate sa schimbe ceva. Sper sa reuseasca!

Sper sa nu mai avem accidentati dupa meciul cu bielorusii.

Hai Romania!

Hai Steaua!

MD (uie inamo)

andyro07.09.2007 07:37

Salut Virgil,

Jucatorii de mana a doua (sau de "mana intai") nu sunt caracterizati doar de pret. Bostina valoreaza, dupa parerea mea, mai mult de 100.000 de euro (sau dolari). Este o problema (cauzata de primitivismul in gandire, probabil) a ciobanului. Daca el avea o problema (personala) cu Bostina si a vrut doar 100.000, cei de la dinamu sunt prosti sa ii ofere mai mult ? Aceeasi problema cu Elton, sau Carlos (sau Neaga, la timpul lui) - sunt jucatori care puteau fi vanduti pe mult mai multi bani, dar daca ciobanul simte nevoia de publicitate si de a iesi in fata cu declaratii gen "ii dau eu 100.000 cui vrea sa il ia", etc, etc, de ce ar fi ceilalti mai prosti si i-ar da mai mult decat cere ?

Pe de alta parte Copos a tacut din gura, si chiar daca nu mai avea nevoie de X sau de Y, a tinut la pret. Si abia dupa s-a apucat sa spuna ca X oricum nu mai intra in vederile antrenorului.

Rezultatul ? Becali se plange ca investeste in Steaua (cand de fapt ia jucatori supraevaluati), si ca nu castiga nimic din vanzari (cand nu castiga, in unele cazuri, exact din cauza ca vorbeste prea mult).

Ar mai fi de discutat si despre realismul pretului de transfer (al jucatorilor la Steaua). Parca intr-un interviu luat lui Saban de catre un cotidian israelian, se mentiona ca de fapt pretul de transfer la Steaua fusese mult mai mic decat cel anuntat in Romania. Si asta cu un jucator strain. Ma intreb atunci care e pretul real platit pe jucatorii cumparati din campionatul intern, investitiile de 10 milioane de euro de anul asta despre care vorbeste toata presa ?

Preturile la bilete...da, sunt mari. Si poate nu m-ar deranja atat, daca as avea un minim de conditii la stadion - o parcare pe mai multe nivele astfel incat sa nu caut o ora un loc de parcare, un sistem de acces care sa imi permita sa intru fara sa stau 45 de minute de la poarta stadionului pana ajung inauntru, o toaleta normala (nici nu mai comentez aici), niste locuri de unde sa pot cumpara un pahar de suc (la meciul cu Bate, de prin minutul 30 functiona o singura taraba de aia pentru toata T2), si alte conditii pentru care MERITA sa platesti niste bani. Asa, avem preturi europene la conditii romanesti.

sadeyes07.09.2007 07:54

"Semnalul de alarma se impune a fi tras. Altfel Urziceniul si Vasluiul se vor duce de nu le mai prindem nici cu Intercity-ul. " Cand s-or bate Vasluiul si Urziceniul la titlu ma fac popa, si credeti-ma ca nu vreau deloc asta. Sa fim seriosi, tot Steaua, Dinamo, Rapid si cred ca posibil CFR se vor bate pentru. titlu. Daca ar fi sa ne luam dupa valoarea lotului, clar Steaua ar trebui sa castige titlul, si asta de o maniera lejera...Dar in viata multe lucruri sunt ciudate... La Steaua singurul lucru in negativ in momentul actual este jocul, care sufera (sa fie din cauza antrenorului), daca ne uitam la rivale au venit antrenori scoliti in afara si care au facut lucruri bune pe unde au antrenat.

raul stelistu07.09.2007 08:01

Eu sper ca odata cu revenirea oamenilor de baza sa inceteze si problemele legate de jocul echipei.

Off topic foarte amuzant sa ne scoata din starea asta de acalmie

http://www.libertatea.ro/index.php?section...&sid=186586

FORZA Steaua FORZA CAMPIONII

cristi_mold07.09.2007 08:40

Eu unul ma bucur ca Bostina a ajuns la Dinamo. Pentru ca era el jucator bun, dar foate inconstant. Avea si o varsta considerabil.

Jocul echipei nu il comentez, pentru ca astept sa revina Vali Badea, Iacob si Cristocea pentru a vedea daca schimba ceva.

Preturile biletelor mi se pare foarte mari. Eu unul daca vreau sa vin de la Targu-Mures, m-ar costa in jur de 5-6 milioane. Asta daca mai gasesc bilete la peluze. Daca nu. oricum voi face tot posibilul sa fiu prezent indiferent de pretul biletelor.

Virgil07.09.2007 08:58
Salut Virgil,

Jucatorii de mana a doua (sau de "mana intai") nu sunt caracterizati doar de pret.

Te-as ruga sa constati ca am scris ca sunt jucatori la mana a doua. Doamne fereste, nici prin cap nu-mi trece ca Bostina nu ar fi jucator de prima mana. :)

@ sadeyes

Asa gandesc si eu, ca tot dintre Steaua, Dinamo, Rapid si poate CFR se vor alege campioana si ocupantele celorlalte doua locuri de pe podium. Dar paza buna trece primeajdia rea si niciodata nu stii de unde sare iepurele.

Fan_Piturca07.09.2007 09:13

Bostina era batran si e bine ca nu mai e "de baza" ca ne trezeam fara un jucator de baza in scurt timp deoarece el are o varsta si o viata extrasportiva care ii va grabi retragerea.

De Oprita ma bucur c-a ajuns la Dinamo sa-i enerveze si pe aia si sa-i exaspereze cu jocul slab. Sper numai sa nu ne dea gol ca s-au mai vazut minuni d'astea: un jucator praf nu face nimic intr-un campionat dar UN GOL...

AMANDOI vor avea din pacate soarta lui Curt, fie ca se vor accidenta sau nu (nu le-o doresc) dar soarta le e pecetluita: urmeaza anonimatul seriei B, retragerea sau trecerea ca secunzi pe la cine stie ce echipa...

Fata de ce am dat la rivali si ce am luat e diferenta mare: Badoi e bun desi la noi n-a prea aratat-o dar RADA e un castig, joaca de parca ar fi stelist de o viata.

La fel Plesan...asa mi s-a parut in scurtul interval cat a jucat pana sa-l accidenteze canibalul ala!

andyro07.09.2007 10:07
Te-as ruga sa constati ca am scris ca sunt jucatori la mana a doua. Doamne fereste, nici prin cap nu-mi trece ca Bostina nu ar fi jucator de prima mana. :)

Cred ca am inteles esenta postului tau, asa ca nu vad diferenta (considerata semnificativa de tine) intre "la mana a doua" si "de mana a doua". E fix acelasi lucru.

shack3r07.09.2007 10:10
Eu sper ca odata cu revenirea oamenilor de baza sa inceteze si problemele legate de jocul echipei.

Nimic neobisnuit . In curand o sa se bage si prin raliuri sau poate o sa-si scrie si biografia

il_scorpio07.09.2007 10:55

@andyro

De acord cu tine, Becali se lauda ca stie totul, dar mai are inca mult de invatat. In plus Bostina era un jucator bun, mult peste cei ce joaca momentan pe partea stanga la Steaua.

ariven2107.09.2007 11:27

"Gigi Becali se apucã de muzicã! Gigi Becali se apucã de muzicã. Patronul Stelei a bãtut palma cu Radu Baron, directorul casei de discuri RBA, pentru a scoate un CD cu melodii religioase și colinde, anunțã Libertatea. Sînt sigur cã albumul va avea mare succes pentru cã am o voce foarte bunã. Am moștenit-o de la bunicul meu, tatãl mamei mele, care a cîntat canțonete în italianã, la Boston. Eu am muzica în sînge, așa cã nu va fi nevoie sã iau nici un fel de lecții. Am ureche muzicalã și un timbru puternic. Cu vocea mea, o sã vînd de rup și sînt convins cã voi face bani buni și din muzicã. Pe de altã parte, vreau sã readuc poporul român la credința în Dumnezeu"

Punem pariu ca favorita va fi aia cu Steaua sus rasare?... Doamne!

Nu si-a face careva un pustiu de bne sa ne scape de asta?

Azazello07.09.2007 11:45

Cred totusi ca si Vasluiul si Urziceniul se vor dezumfla usor usor si ca lupta la titlu o vom da cu Rapidul si, e posibil, cu cainii... :( Inca nu stiu ce sa zic de CFR.

Sper ca baietii de la nationala sa ne bucure cu o victorie si sa pot simiti iar fiorul pe care-l aveam inaintea unui meci al Romaniei pe vremea lui Hagi, Popescu, Petrescu Ilie Dumitrescu etc. Mizez pe un gol al lui Dica.

Matteo07.09.2007 12:24

asta cu interzisul contestarii oficialilor din legea lu Dragomir i-a zis-o fecali sunt sigur... a ramas cu sechele cand il injura un stadion intreg.....fereasca Dumnezeu sa ajunga creatura asta retardata presedinte....ne intoarcem pe vremea lu Ceasca...mai rau, Stalin

SebahSTEAUA07.09.2007 12:51

NU exista mana "intaia" .Poate mana intai!

Virgil07.09.2007 16:09

@ Sebah

Nu ma deranjeaza observatia ta. Sunt convins ca ai facut-o cu buna intentie. Totusi, locul intai, mana intaia. :)

Nu vreau sa dezvolt pentru ca nu vreau sa demonstrez nimic. :)

@ andyro

Ia-o cum vrei, nu ma deranjeaza. In capul meu insa era altceva. In mod cert nu am gasit cele mai potrivite cuvinte pentru a exprima clar ceea ce doream sa transmit. Eroarea mea. Cer scuze. :)

radutheodor07.09.2007 17:59

Salut andyro,

Daca Bostina valoreaza mai mult de 100.000 de euro, de ce nu a dat NAC Breda 200.000 pe el? (aceiasi moneda)

Daca valoreaza mai mult, de ce nu a avut nici o oferta importanta in perioada lui Protasov, cand a fost cea mai buna perioada a lui? De ce nu are tangenta cu echipa nationala, desi ducem lipsa de mijlocasi de banda?

Bostina e semi-nul ca jucator, iar Jiji nu a pierdut nimic cu el, pentru ca l-a adus aproape gratis de la Galati, si cu el in lot a atins semifinalele UEFA si grupele CL.

Cum era cu lectia lui Bostina si cu dragostea lui pentru suporterii ros-albastrii?

Stiti ce: sa nu o dati in patetic ca pleaca jucatorii si Zenga la Dinamo din cauza lui Gigi. Cred ca Bostina putea pleca la orice echipa din Liga 1 si ii putea arata lui Jiji ca are valoare. Ei pleaca la Dinamo pentru ca nu sunt stelisti adevarati. Asta e.

danimarcu07.09.2007 18:06
Cred ca am inteles esenta postului tau, asa ca nu vad diferenta (considerata semnificativa de tine) intre "la mana a doua" si "de mana a doua". E fix acelasi lucru.

Salut,@andyro!

E o diferenta: cand spui despre un jucator ca e de mana a doua,inseamna ca e slabut. Cand spui ca a fost vandut la mana a doua, inseamna ieftin. Cu alte cuvinte,se putea spune despre Bostina ca "un jucator de mana intaia a fost vandut la mana a doua",asa ,mai pe inteles... :rolleyes:

On-topic

Despre linistea din aceste zile,probabil ca e cea dinaintea furtunii...

Vin meciuri grele,si daca nu trecem cu bine peste ele, va incepe deranjul!

Dulah07.09.2007 18:43

LOOOOOL Cat de cretin poate fi ciobanu'

endorama07.09.2007 21:31

acalmia asta se datoreaza meciurilor cu Belarusul si Germania. chiar ma gandeam ca ma cam plictiseste nationala noastra fiindca din cauza ei nu se joaca meciuri intre echipele de club.

dar ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult e situatia asta absurda in care suntem acum. adica, stim toti, incepand de la Becali, continuand cu majoritatea ziaristilor si terminand cu majoritatea suporterilor ca Hagi nu e antrenorul potrivit pentru Steaua.

si totusi, nu facem nimic. asteptam doar ca rezultatele lui Hagi la Steaua sa inceapa sa fie conforme cu valoarea lui pentru a-l schimba. adica, asteptam sa ne compormitem sansele in divizia A suficient de mult, sa ne penibilizam putin prin Liga, etc. si doar dupa aia o sa aducem si noi un antrenor adevarat sa incerce ca impreuna cu banii lui Becali sa repare ce se mai poate. e total absurda situatia asta.....

nu zic eu ca nu exista o sansa ca Steaua sa inceapa dintr-o data sa joace bine - la urma urmei exista si sansa ca Steaua sa castige Liga Campionilor - dar numai daca Hagi nu isi spala tricoul ala cu dungi.... dar probabilitatea ca evenimentele astea sa se intample e mult prea mica pentru a merita sa riscam in continuare.

si ce-mi pare cel mai rau e ca anul asta am fi avut cu adevarat sansa sa stabilim ceva de genul acelei 'dominatii a Stelei in campionat' pe care o anunta MM acum vreun an. asta fiindca banii din Liga ne-au permis sa facem niste transferuri destul de importante vara asta, inclusiv de la contracandidate. iar banii care vor continua sa vina si anul asta, ar permite in continuare sa se creeze o distanta intre Steaua si restul echipelor la nivelul lotului fiindca practic am avea cate 12 milioane in plus in fiecare an fata de celelalte echipe.

din pacate, in loc sa speculam ocazia asta favorabila si sa facem totul ca sa castigam campionatul anul asta, sa intram direct in Liga lasand pe Dinamo, CFR sau Rapid sa intalneasca din nou echipe mari din Europa si sa ramana astfel cel mai probabil din nou pe dinafara, noi facem experimente cu sansa mica de reusita.

experimente de genul: 'hai sa vedem daca nu cumva, in ciuda TUTUROR aparentelor, Hagi are totusi valoare de antrenor' sau 'hai sa vedem daca putem sa jucam cu Ov Petre si Lovin la mijloc un tur de campionat fara sa ne vina sa ne dam cu capul de pereti la fiecare meci'.

inima de stelist07.09.2007 23:37

Steaua are doua probleme majore in acest moment : un finantator dus cu capul ( sa speram ca se va ocupa mai mult de muzica decat de fotbal !) si suporteri nerabdatori .

Trebuie sa intelegem cu totii ca e nevoie de timp pentru a reface o echipa si un stil de joc .Olita a fost tolerat aproape doi ani ,iar cu Hagi nu avem rabdare nici macar cateva luni .Sigur ca jocul nu straluceste , dar trebuie sa admitem ca singurul obiectiv a fost obtinerea rezultatelor . Si acestea au venit ,chiar daca si cu putin noroc .Dar in tot ceea ce facem avem nevoie de noroc .

Rolul nostru , al suporterilor este sa incurajam echipa si sa o purtam spre victorii . Daca adaugam si cele 3 puncte de la meciul cu Panduri ( cel care nu s-a jucat inca) ,suntem la un punct in urma liderului ( Vaslui ) .Si haideti sa fim seriosi , echipe ca Vaslui sau Urziceni se vor taia .Tot intre granzii Bucurestiului se va disputa titlul si eventual CFR va mai fi prin carti .

Haideti sa fim optmisti si sa purtam echipa catre victorii !

Hai Steaua !Hai Romania !

Inima de Stelist

zamainmenu08.09.2007 00:04

Speranta moare ultima. Analizand lucid insa, vom descoperi ca, revenirea pe gazon a lui Badea, Iacob, Cristocea, nu va aduce si limpezirea jocului. Repet, uitandu-ma pe lista trimisa la UEFA de Steaua si vazand componenta compartimentului median - Lovin, Ov Petre, Croitoru, Cristocea, Nicolita, Bicfalvi -, eu personal am ingropat ultima mea speranta.

Jale va fi! Si in campionat si in grupele CL.

Stukha_steaua08.09.2007 23:41

Jale nejale noi trebuie sa fim langa ei...cel putin asa au mai mare incredere si fiind langa ei exte posibilitatea sau probabilitatea(cum vreti sa ziceti) sa nu fie jale...