FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua Rosie Belgrad

cristian8631.08.2007 12:51

Deschid acest topic deoarece consider ca Steaua Rosie Belgrad, club infiintat la 4 martie 1945, formeaza alaturi de Steaua si Dynamo Kiev trioul celor mai bune echipe din est din istorie.

Ca si performante in Europa, fiindca acestea au cea mai mare insemnatate, se pot enumera castigarea CCE in 1991 , 5-3 la penalty-uri cu Olympique Marseille, Belo transformand un penalty atunci, si castigarea cupei intercontinentale in acelasi an (3-0 cu Colo Colo).

Echipa care a reusit performantele respective :

Portari : Miliæ Jovanoviæ, ®eljko Kaluðeroviæ, Stevan Stojanoviæ (captain)

Fundasi: Miodrag Belodediæ, Slobodan Maroviæ, Ivica Momèiloviæ, Ilija Najdoski, Du¹ko Radinoviæ, Refik ©abanad¾oviæ

Goran Vasilijeviæ

Mijlocasi: Vladimir Jugoviæ, Sini¹a Mihajloviæ, Robert Prosineèki, Dejan Saviæeviæ, Vlada Sto¹iæ, Rade To¹iæ

Atacanti: Dragi¹a Biniæ, Vladan Lukiæ, Darko Panèev

Dupa parerea mea, alaturi de S*T*E*A*U*A , Steaua Rosie Belgrad este o adevarata STEA a Estului.

Un vis mai vechi de-al meu este ca intr-o zi cele 2 STELE sa se intalneasca, eventual chiar in Champions League.

The_Foxes31.08.2007 18:11

da este una dintre marile echipe din est ...desi avem acelasi nume (Steaua) Steaua Rosie Belgrad apartine insa "militiei" -varianta catelusilor dalmatieni- iar echipa armatei ( suriooara noastra sa zicem asa :biggrin: e partizan belgrad )..sa speram ca ne vom intalni candva cu aceasta Crvena Zvezda

cristian8631.08.2007 23:53

Stiam ca Partizan este (sau a fost) echipa armatei, de asemenea nu stiu daca e dezinformare sau nu, ca Steaua Rosie a fost infiintata de niste studenti, probabil ulterior a fost acaparata de militie.

Oricum trecutul nu il putem schimba si daca am putea nu cred ca ne-am dori asta intr-adevar.

cristian01421.10.2007 15:26

Nu cred ca are importanta cui apartine Steaua Rosie, a 'militiei' sau nu. Anul asta au ajuns in grupele UEFA, unde vor avea de infruntat Bayern Munich. Sezonul trecut au avut ghinion la tragerea la sorti din turul 3 preliminar UCL, cazand tocmai cu Milan, viitoarea campioana a Europei. Dincolo de toate performantele astea, sau contraperformantele pe plan european in ultimii ani, Steaua Rosie are niste suporteri extraordinari. Atmosfera de pe Marakana (aprox. 50 000 de locuri) e senzationala.

Joi, 25 octombrie au de infruntat Bayern-ul pe teren propriu, si cu siguranta se va denzlantui infernul pentru germani.

I na nebu tom na koje idem ja, sija moja Zvezda Crvena !!!

cristian8621.10.2007 20:38

@cristian014

As zice ca Delije este printre cele mai tari tifoserii din Europa, daca nu cumva cei mai tari, la coregrafii cred ca sunt primii detasat.

cristian01421.10.2007 20:58

Intr-adevar. Baietii aia sunt de-a dreptul incredibili, si interesant e ca organizeaza coregrafii aproape la fiecare meci, iar la ei tortele sunt permise pe stadioane.

Cristocea_21.10.2007 22:22

Steaua e o echipa mai mare ca Crvena si plus am avut si jucatori mai buni ca sarbi.

mlacatus23.10.2007 01:38
Nu cred ca are importanta cui apartine Steaua Rosie, a 'militiei' sau nu. Anul asta au ajuns in grupele UEFA, unde vor avea de infruntat Bayern Munich. Sezonul trecut au avut ghinion la tragerea la sorti din turul 3 preliminar UCL, cazand tocmai cu Milan, viitoarea campioana a Europei. Dincolo de toate performantele astea, sau contraperformantele pe plan european in ultimii ani, Steaua Rosie are niste suporteri extraordinari. Atmosfera de pe Marakana (aprox. 50 000 de locuri) e senzationala.

Joi, 25 octombrie au de infruntat Bayern-ul pe teren propriu, si cu siguranta se va denzlantui infernul pentru germani.

I na nebu tom na koje idem ja, sija moja Zvezda Crvena !!!

Si mie mi se pare un meci interesant Steaua Rosie - FC Bayern, dar doar nu crezi ca au nici cea mai mica sansa plavii , nu ?!

**alex**26.10.2007 10:22

Ce aproape au fost sarbii sa scoata un rezultat mare, au condus cu 2-1 pana in min.85, dar au pierdut nemeritat cu 3-2. Meritau macar un egal pentru jocul prestat si bineinteles pentru suporteri.

mirceaor26.10.2007 10:29

Mi-a parut rau aseara de infrangerea total nemeritata a Stelei Rosii . Bayern a jucat ca o echipa mare , dar s-a vazut ca s-ar fi multumit si cu un egal , desi a fortat pe final. Am ramas foarte impresionat de Koroman si Basta , doi jucatori extraordinari ,care au tras echipa dupa ei si au pus suflet si inteligenta in fiecare minge jucata .

Dar mai ales imi pare rau de suporteri,care au facut o atmosfera extraordinara, cum poate doar in Turcia si pe Ghencea am mai vazut :)

cristian01426.10.2007 11:14

Au jucat destul de bine si cred ca meritau cel putin un egal. Deocamdata fotbalul din est nu se compara cu cel din vest, dar modul in care sarbii au tratat partida a fost deosebit.

Sa nu uitam ca Bayern este lider in Germania cu 6 pct. avans si este principala favorita la castigarea Cupei UEFA.

Sarbii au dat dovada de curaj cand nimeni nu le acorda nici o sansa si au fost la jumatate de pas de surpriza etapei.

Pe suporteri i-as descrie ca fiind senzationali, au cantat tot meciul iar acele zeci de kilograme de confetti au creat o imagine superba.

Daca vor aborda si meciurile urmatoare cu aceeasi determinare au sanse mari de calificare.

Astristul27.10.2007 08:10

Am vazut meciul si am ramas placut impresionat de jocul Stelei Rosii. Au jucat cu ambitie, tupeu, si-au creat faze de poarta.

Au pierdut jocul pe 2 greseli de portar (desi la golul lui Kroos si apararea a fost de vina)

Apoi daca jucam noi cu Bayern in Ghencea, cred ca ne aparam tot meciul si rar vedeam actiuni spre poarta lui Bayern. Deznodamantul cred ca era o infrangere la 2-3 goluri diferenta!

forzateaua

redondo31.08.2008 23:23

Seful galeriei lor a fost celebrul Arkan, Zelico Raznatovici. Sincer imi pare rau sa vad ca acest club nu mai reprezinta mai nimic in fotbalul de azi. Poate ca fara Becali am fii ajuns si noi ca ei intr-un anonimat total. Poate.....

stelist cu acte un regula10.11.2008 20:43

darko pancev in atac......am auzit si eu de el.....pe la televizor.... :wink: :thumbsup: ma indoiesc ca atacul lor este imperfect

cristian01405.03.2009 00:43

Weekend-ul trecut s-a jucat derby-ul belgradean, intre Partizan si Steaua Rosie.

Meciul s-a disputat pe Stadion Partizana, gazdele avand prima sansa, din postura de lider. Totusi, Steaua Rosie a inscris prima, fiind egalata in ultimele minute de joc.

In etapa 18, clasamentul arata in felul urmator :

1 FK Partizan 18 38

2 FK Vojvodina 18 34

3 FK Crvena Zvezda 18 31

......................................

La capitolul suporteri, Delije Sever a fost inca o data la inaltime.

Lari11.04.2009 12:00

Jucãtorii echipei sârbe de fotbal Steaua Roșie Belgrad au probleme sã-și procure pânã și hrana, precum și sã-și plãteascã dãrile obișnuite, precum chiriile și întreținerea locuințelor, din cauza crizei financiare prin care trece clubul, a declarat mijlocașul Mirnes Sisic. Slovenul, care a ajuns la Steaua Roșie la mijlocul acestui sezon, în ianuarie, a fost evacuat din locuințã, întrucât de când a venit la Belgrad nu a primit niciun ban.

Proprietarul m-a chemat sãptãmâna aceasta și mi-a spus sã plãtesc chiria pe ultimele 3 luni, dacã nu - sã-mi iau catrafusele și sã plec. Dacã Steaua Roșie nu poate sã-mi dea bani sã pot pune capul undeva peste noapte, nicio supãrare, sã mã lase sã plec înapoi în Slovenia, voi sta la pãrinți, a spus mijlocașul care a adãugat cã nu și-a imaginat niciodatã cã un club ca Steaua Roșie, campion al Europei poate ajunge într-o asemenea situație, parcã ar fi Titanicul în ultimele ore. a spus Sisic pentru un cotidian belgrãdean.

Lari12.12.2011 21:09

Red Star Belgrade coach Robert Prosinecki has put 11 players on the transfer list after the 1991 European Cup winners endured a poor first half of the season.

Red Star headed into the December-March winter break 10 points behind Serbian champions and league leaders Partizan Belgrade. They also suffered a 20th successive early exit from European competition.

Once a force in Europe, Red Star are now a pale shadow of the side who won Europe's premier club competition before political strife in the Balkans in the 1990s and economic mismanagement at the club reduced them to also-rans.

"We need to inject fresh blood into the club at once by adding young talents from Red Star's academy" Prosinecki told reporters on Monday. "They are the club's future and I am convinced that's the only right way of looking at things because signing players who become surplus to requirements after six months is not the best policy," he said.

The list of players shown the exit door includes captain Milan Vilotic, former international midfielder Nenad Kovacevic, Ghana defender Lee Addy and striker Andrija Kaludjerovic.

Red Star have added three players from their youth ranks to the first-team squad and are set to sign left back Filip Mladenovic from first division rivals Borac Cacak.

Prosinecki acknowledged rekindling even a fraction of past glory at the debt-ridden club would be a tall order.

"Building a team capable of giving our fans something to cheer about will take time and we can only think of domestic silverware again in a few years" he said. "We also need to buy several quality players to add steel to a team based on youngsters but it's up to the board to decide whether we can afford them."

Reuters