FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ienei:"Jucatorii trebuie sustinuti!"

fcsteaua.ro24.08.2007 20:35

Un interviu cu Nea Imi, intotdeauna bine dispus,politicos si degajat...spunand lucrurilor pe nume.

fcsteaua.ro: Buna seara domnule Ienei, am dori un scurt interviu, spuneti-ne parerea dvs vizavi de Steaua actuala,ca joc si tensiunile din sanul echipei.

E.Ienei Haide sa facem unul repede, ma grabesc inspre Urziceni-Craiova.Dupa cum am sintetizat si in emisiunile sportive la care mi s-a cerut sa vorbesc despre Steaua, in acest nou sezon jocul Stelei sufera dar rezultatele au fost bune. Sunt convins insa ca dupa ce accidentatii isi vor reveni jocul Stelei va creste din punct de vedere calitativ, fanii vor vedea un al fotbal la Steaua, eu zic sa avem rabdare.

fcsteaua.ro:Presa specula...

E.Ienei: Deageaba s-au transferat 14-15 jucatori,Steaua avand in momentul de fata 25-26 de jucatori, titularii sunt titulari si din pacate Stelei ii lipsesc cativa jucatori titulari importanti. Rezervele sunt rezerve nu se pot compara cu titularii, si in felul asta Steaua a scazut, valoric vorbind, nu conteaza numeric cati jucatori are Steaua in momentul de fata.

fcsteaua.ro: Cum vi se par achizitiile?

E.Ienei: Nu pot sa ma pronunt inca.Este nevoie de mai mult timp pentru a emite o parere competenta despre jucatorii adusi in aceasta vara.Pana acuma au facut meciuri bune si Golanski si Zapata ca evidentiati dar nu pot sa spun care este valoarea lor reala pana nu ii vad in mai multe meciuri.

fcsteaua.ro: Lupta pentru titlu?

E.Ienei :La fel, prea devreme. Abia dupa 2-3 etape din retur pot sa intuiesc cine are sansele cele mai mari la titlu.

fcsteaua.ro: Inevitabil ajungem la subiectul nr din presa sportiva in ultimele zile...ce parere aveti de scandalul de la Steaua aparut dupa meciul cu CFR?

E.Ienei: Hagi a fost un mare jucator, un jucator foarte apreciat de mine, este un antrenor extrem de ambitios si eu sunt convins ca el va reusi sa devina un antrenor de valoare, sunt convins ca va reusi in aceasta meserie. El trebuie sa fie ajutat de suporteri, el trebuie sa reuseasca iar aceste imixtiuni in cadrul echipei nu fac bine Stelei, mai ales in momentul de fata

fcsteaua.ro: Din pacate acest scandal a venit din senin si trebuie sa fie cineva in spatele lui.Becali a acuzat ca jucatorii au venit la palat pentru ca apoi sa spuna ca el i-a chemat, varianta oficiala a jucatorilor dealtfel. Hagi a cerut liniste...

E.Ienei: Trageti dumneavostra concluziile, este inadmisibil sa te comporti asa cu antrenorul tau indiferent ca se numeste Hagi sau nu. Eu va intreb pe dumneavoastra, cand a spus adevarul? Cand a declarat ca au venit jucatorii sa se planga sau cand a spus ca el i-a chemat pe jucatori?

fcsteaua.ro: Nu stim logica pare sa lipseasca din ecuatia problemei...s-a ajuns sa avem o situatie neplacuta la Steaua...ba ca Mirel trebuie sa joace la marcaj...ba ca Hagi nu are valoare, ba ca Gigi e dresor de oameni.Presa a speculat si marea perdanta e Steaua...Ajungem sa huiduim jucatori care poate nu merita, ajungem sa ii punem fata in fata cu Hagi si nu e bine...Are Mirel asa influenta la Steaua?

E.Ienei: Eu cred ca gresiti in privinta lui Radoi.Nu cred ca are asa influenta negativa la Steaua, nu cred ca este asa de influent precum zice presa.Fiecare jucator are interesul sa castige meciuri, nu cred ca si-ar submina antrenorul prin meciuri proaste. Jucatorii Stelei trebuie sustinuti, ei aduc bucurii publicului. Sa nu cadem intr-o capcana.

fcsteaua.ro: Nationala?

E.Ienei: Placut impresionat de repriza a doua a amicalului cu Turcia. Marica,Mutu, Dica si vesnicul tanar Dorinel au fost incantatori. Avem sanse mari de calificare si ma bucur ca suntem pe drumul cel bun. Dorinel a dat claritate atacurilor noastre si avem in continuare nevoie de el la echipa nationala.

fcsteaua.ro: Cel mai important meci pentru campania Euro 2008?

E.Ienei: Primul care vine...Intotdeauna.

EuroSTELIST24.08.2007 20:47

O atitudine neutra, din care am avea de invatat. Steaua nu are nevoie de presiunea noastra, a maselor de suporteri, indiferent impotriva cui ar fi ea indreptata. Asa cum am mai spus-o, important e sa ne sustinem neconditionat clubul si echipa de suflet.

Multumim pentru exemplu, nea Imi!

cosmo_krmr24.08.2007 20:47

Cu totii in gandurile si inimile noastre spunem ca am vrea sa vedem macar o data Steaua intr-o finala suprema europeana, insa ceea ce ne-a demonstrat acest scandal nu a facut altceva decat sa ne arate cat de departe suntem de marile echipe care ajung acolo periodic si practic joaca acea finala numai intre ele.

Am sa iau exemplul fotbalului engelez, nu intamplator(aceast campionat a avut 3 echipe in semifinalele competitiei).

Am sa vorbesc de mentalitatea care domina campionatul romanesc. De ce? Fiindca Walter ne-a demonstrat tuturor ca avand o mentalitatea sanatoasa putem trece chiar si de cea mai buna echipa a Europeidin anul in curs.

Prima ar fi aceea ca patronii fac ce vor fiindca ei sunt cei care baga banii la echipa, este una complet gresita daca ne uitam la exemplul englezesc(Manchester United, Arsenal Londra, Liverpool sau Chealsea). Mai exact formele de finantare difera in istoria unui club, cum e cazul lui Manchester United. A fost o perioada club pe actiuni in timp ce acum este un club achizitionat de Glazer, un american simpatic care nu are nici o treaba cu soccer-ul. Prima declaratie pe care o face este aceea de a intari pozitia manegerului general al clubului, care avea in jur de vreo 15 ani in club. De asemenea el informeaza staff-ul tehnic cu privire la bugetul pe care il au pentru transferuri in acel sezon. Managerul impreuna cu directorul general de la acea ora, Peter Kenyon, sunt cei care se ocupa de acest aspect. La noi in schimb Supremul este cel ce declara ca de acum incolo el se va ocupa de aducerea atacantilor si a mijlocasilor, indiferent de decizia antrenorului, pe simplul motiv ca el are ochii formati pentru asemenea jucatori - pe care ii vede pret de 15 minute in biroul sau.

A doua mare greseala este pozitia antrenorilor in sine, mai exact niciodata in fotbalul mare un jucator nu va rasturna un antrenor, concret in Romania antrenorii vin si pleaca iar jucatorii trebuie sa ramana, asa spune o "vorba populara", impartasita si de unii din fanii de pe forum. S-a demonstrat in Anglia acelasi lucru, culmea la aceeasi echipa, Manchester United, cu jucatorul David Beckham, care intrat in conflict cu managerul Alex Ferguson a fost nevoit sa-si caute echipa la finele sezonului, atentie nimeni din conducerea clubului nu a ciripit la decizia antrenorului, desi acelasi jucator adusese pana atunci in jur de 100 de milioane de euro in conturile clubului si ar fi mai putut aduce, dupa cum a demonstrat la Real Madrid. Ca sa facem o mica paralela cu Romania decizia luata de Suprem ar fi aceea ca antrenorul sa-si caute echipa iar jucatorului respectiv sa i se mareasca contractul. Sir Alex intre timp, dupa plecarea megastarului hotaraste sa aduca un pusti, descoperit de Ladislau Boloni la Sporting Lisabona, in urma unui amical cu aceasta echipa. Imi permit iarasi o paralela cu Romania, daca un antrenor hotaraste sa transfere o tanara speranta, atunci Supremul ar spune ca nu este multumit de prestatia tanarului, timp de 15 minute cat a urmarit in biroul din propriul sau palat.

De asemenea Supremul urla in gura mare ca este nemultumit de atitudinea pe care Hagi o arata la adresa jucatorilor. Am sa vorbesc tocmai de atitudinea acelorasi jucatori care injura in teren si motiveaza ca nu sunt la teatru. Pai daca nu esti la treatu, tu ca si individ, cum poti sa ai dorinta aceasta de la un regizor al terenului, sa-ti vorbeasca conform ultimului indreptar al bunelor maniere? Am sa dau de asemenea, spre disperarea celor ce vor citi acest mesaj, tot exemplul lui Sir Alex, care in vestiarul lui Manchester United si-a permis sa-i sparga arcada celui mai sexy sportiv al planetei - urmarea acestui conflict - in locul lui a venit Cristiano Ronaldo, care avea sa faca in 4 ani cam ce a facut si David in 7 ani, culmea culmilor nimeni din conducerea clubului nu a scos o vorba nici macar in presa despre incident.

Pot spune ca se putea lua exemplul oricarui club din Anglia, de ce fiindca acolo o data fisa postului stabilita nu se mai trece peste ea si astfel jucatorii nu se mai duc sa se planga patronului, dovada si spusele lui Mutu care a marturisit ca nu a vorbit niciodata cu Abramovici cat a stat la Chelsea, un an.

Probleme de mentalitate au si suporterii romani care au preluat asemenea conducatorilor lor modelele gresite ale fotbalului mondial, si anume suntem o echipa care nu are un imn - spre deosebire de Rapid si Dinamo care si-au compus niste imnuri dea dreptul superbe - nu are un cantec pe care sa-l cante atunci cand Simbolul(Lacatus sau orice membru al Stelei '86 sau '89) al acestui club vine in Templul sau si multe alte belele pe care le mai avem.

Aceasta e atitudinea pe care o asteapta si Hagi de la suporterii romani si conducerea clubului, pentru ca si STEAUAsa ajunga ceea ce al isi doreste, sa fie ceea ce sunt Manchester United, Barcelona, Real Madrid si alte echipe de top, acum.

Atunci cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni, Manchester United nu avea dreptul sa participe in competitiile europene, din 89 si pana acum Manchester United a avut un singur antrenor in timp ce Steaua a avut 15 antrenori fara Hagi. Manchester a castigat o Liga a Campionilor, o Supercupa a Europei, o Cupa a Cupelor si o Cupa Intercontinentala. Steaua se lauda in tot acest rastimp cu o semifinala in UEFA.

Asa ca e timpul macar ca noi suporterii sa ne schimbam mentalitatea.

PS: Ne-a Iemi este un om care ar fi facut multe daca ar fi mai ramas la Steaua, are tot ce ii trebuie unui antrenor.

comore24.08.2007 21:08

Mare dreptate are domnul Ienei cand indeamna suporterii sa sustina jucatorii. Sunt exact aceiasi jucatori care ne aduceau atatea bucurii prin performantele obtinute in Europa. Acum au o noua sansa de a patrunde in grupele UCL. Sa fim alaturi de ei, sa-i incurajam !

cristian8624.08.2007 21:17

Subscriu la parerea ca jucatorii trebuie sustinuti, pana la urma ei sunt Steaua in teren.

De asemenea trebuie sa sustinem si antrenorul.

alexmk1725.08.2007 05:17

Venim la meci ca sa il sustine,vom vedea ce se intampla,apoi vom lua pozitie

FORZZA Steaua! Bate Borisovu (sau Berisovu, dupa alt cretin)!

PS: Sa nu uit,Forza Lazio

Scoate javrele de unde nu le e locu! Nu au ce cauta astia in Liga!

Steaua si atat restul nu exista!

Abuz de caps

Lucia25.08.2007 06:13

mie imi este foarte clara situatia cu jucatorii si Becali. nu stiu ce ne mai invartim atat in jurul cozii. omul a spus clar si raspicat: m-au chemat in olanada!

ca aurmare a acestui fapt , el le-a spus ca la intoarcerea in tara sa vina la palat sa lamureasca situatia.

deci, unde e nelamurirea? s-au chemat unii pe altii!

doamne am impresia ca toate ziarele astea ne-au sucit rau de tot mintile! gata luminarea!!!

echipa trebuie sustinuta indiferent de ce s-ar intampla!!!

cristi_mold25.08.2007 08:26

Pacat ca Nea Imi nu este director tehnic sau nu are niciun rol in staff-ul Stelei, pentru ca ar fi de mare ajutor echipei, jucatorilor si lui Hagi

@dy_00725.08.2007 11:27

Respect pentru dl Ienei. Daca lar numi antrenor sau ceva in stafful tehnic in 4-5 ani am ajunge din nou acolo sus, unde ne e locul forzateaua spre24

dr.adrian925.08.2007 11:39

vine Bogdan Stancu !?

vanfootball25.08.2007 21:22

Nu.

Oradeanu25.08.2007 22:25

In primul rapt @cristi_mold

Consider ca "Imi Bacsi" - printre putinii unguri care imi plac - nu mai e bun pe un post de director tehnic. Si spun asta pentru ca la F.C. Bihor nu a reusit mare lucru, in ciuda faptului ca la finalul sezonului 2005 / 2006 echipa a jucat barajul de promovare in Liga I. Are si o scuza ca Bihorul a facut jocul altora pentru un pumn de bani. Asta e. E nevoie de Nea Imi cu sfaturi pe care Hagi sa le ia sau nu in considerare? Nu stiu. POate ca da, poate ca nu. Eu spun ca nu.

In rest stimez orice stelist - jucator, antrenor - care a facut istorie in Ghencea, care m-a facut sa uit macar pentru o zi, pentru o saptamana, sa uit de tot.

Mandru ca sunt stelist.

andreea_steaua4ever28.08.2007 19:57

Nu mai scrie cu Caps.

Ultimul avertisment