Steaua a avut primul preparator fizic venit din artele marțiale, pe Florentin Marinescu, modelul fiind ulterior urmat de AC Milan. Caz unic în lume, între1985 și 1988 nici un jucãtor nu s-a accidentat.
Anul 1984 este unul crucial în istoria Stelei. De patru ani, campionatul era dominat de Universitatea Craiova și de Dinamo. Începînd cu 1980, roș-albaștrii nu obținuserã decît locurile 4, 6, 5 și respectiv 2. Era prea mult pentru orgoliul lui Valentin Ceaușescu, care a spus: "Gata! Ajunge, vom face din Steaua cea mai puternicã echipã din România!".
Fiul cel mare al Ceaușeștilor avea vocația unui Berlusconi comunist. Au venit în Ghencea Bumbescu, Bãrbulescu, Radu II și Bölöni. Însã cel mai mult a insistat Valentin pentru aducerea maestrului Florentin Marinescu. Astfel Steaua a fost primul club din lume care a avut preparator fizic provenit din artele marțiale, modelul fiind urmat dupã 1986 de AC Milan.
Insistența lui Valentin a avut efecte concrete. Timp de trei ani nici un stelist nu s-a accidentat. "Nu este o legendã. Am venit în '84, iar din '85 s-au vãzut beneficiile pregãtirii fãcute de mine. Din '85 pînã în '88, cînd am plecat din țarã, nu am avut nici mãcar o leziune muscularã la echipã", s-a destãinuit Marinescu.
La Sevilla, jucãtorii Barcelonei se trezeau mereu proiectați în panourile publicitare la fiecare duel cu solizii Iovan sau Bumbescu.
"Am realizat întîi o reconstrucție a corpului. Am lucrat cu jucãtorii toate grupele musculare, fiecare ligament. I-am învãțat și cum sã respire. Fizic și psihic, jucãtorii din 1986 erau deja niște campioni înainte de a cîștiga Cupa. Aveam 30 de minute la fiecare antrenament în care îmi puneam în aplicare metodele. Ienei proceda ca un profesionist, lãsîndu-mã sã-mi fac meseria. Nu se bãga niciodatã", a precizat Sensei.
În 1988, Florentin Marinescu a rãmas în strãinãtate, alegînd libertatea. Urmarea a fost simplã. A fost scos din poza echipei care a cucerit Cupa Campionilor. Uite asa se pregateau campionii, nu ar fi bun si acuma un asemenea preparator , preluat din www.prosport.ro , am luat asta ca sa mai uitam un pic de scandal.