FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Statutul Jucatorilor Amatori

PortarNr4323.08.2007 06:19

Salutare,

Am si eu o problema si am tot cautat forumuri cu discutii de acest gen si n-am gasit. Pana la urma m-am gandit cine m-ar putea ajuta cu niste sfaturi mai bine decat fanii sau oficialii echipei pe care o iubesc de cand eram copil? Si ... iata-ma aici.

Problema mea e urmatoarea:

Sunt jucator de fotbal amator si am activat doar la cluburi din campionatul judetean (Timis) si mai nou Onoare (deh, am imbatranit :) ). In returul ultimului campionat de onoare am activat la o echipa care acum imi face probleme in sensul ca nu-mi elibereaza carnetul de joc. Intelegearea dintre mine si cluburi (fost si actual) a fost ca voi activa acolo ca imprumutat pana la 01.08.2007. Acum doresc sa ma transfer la o alta echipa si aflu ca sunt transferat definitiv la echipa unde eu credeam ca sunt imprumutat si ca nu-mi primesc carnetul de joc si transferul.

Intrebarile mele sunt:

1. cum s-a putut face transfer definitiv fara acordul meu in scris (nu am semnat nimic)?

2. in ce conditii pot optine transferul si carnetul de joc fara acordul clubului la care sunt legitimat?

Mentionez ca nu am si nu am avut nici un fel de contract cu echipa la care sunt legitimat in prezent, nu am nici o datorie la acest club, nu mi s-au asigurat conditiile optime de joc si pregatire si nu mi s-a facut polita de asigurare (ceea ce am inteles ca este obligatoriu).

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si va rog insistent sa ma ajutati cu niste sfaturi in ceea ce trebuie sa fac pentru obtinerea transferului, sau sa ma indrumati spre un alt loc unde pot discuta aceasta problema.

In incheiere as dorii sa mai fac o mentiune: am incercat sa iau legatura cu responsabilii locali si judeteni, dar toti imi spun ca nu se poate face nimic fara acordul clubului. Eu sunt convins ca daca se vrea exista o portita de iesire din clubul care m-a pacalit (fara ca eu sa-mi fi data acordul scris sau verbal pentru transferul definitiv).

Multumesc pentru rabdare si ... eventualul ajutor.

Wally23.08.2007 10:59

Faci memoriu la LPF sa devii jucator liber de contract :tongue:

shmekheru23.08.2007 11:54

mi se pare mie sau LPF si jucatorii amatori sunt 2 chestii care se bat cap in cap?

PortarNr4323.08.2007 13:53

Corect, LPF nu are nici o treaba cu jucatorii amatori. Fiind amator in general rezulta ca nu ai contract, deci nu poti devenii liber de ceva ce nu ai. Si uite asa intram intr-un cerc vicios si daca studiezi legislatia FRF observi ca nu e specificat niciunde in ce conditii un jucator amator poate sa obtina transer la o alta echipa daca clubul la care activeaza nu e de acord. Adica mi se pare stupid ca un om liber sa nu-si poata exercita dreptul de joc doar pentru ca un taran nu vrea sa-i dea transferul (ca asa s-a ambitionat el). Si toate astea in conditiile in care eu nu am semnat nici un contract si in conditiile in care am fost transferat definitiv fara acordul scris al meu.

Nu are voie sa ceara bani pentru mine din moment ce nu devin profesionist la clubul la care vreau sa merg (si oricum am peste 23 de ani); nu mi s-a facut polita de asigurare de sanatate in cazul accidentarilor, nu mi s-au asigurat nici cele mai elementare conditii de joc (am jucat chiar cu echipament cumparat de mine), nu mi s-a dat sa semnez nici macar regulamentul de ordine interioara ... nu am semnat nimic. In conditiile de fata orice jucator amator se poate trezii ca e transferat la Cucuietii din Vale si ca daca mai vrea sa joace in urmatorii 2 ani e obligat sa se prezinte la lot?

Nu cred ca nu exista o cale de iesire din situatia aceasta!!!

Eu joc fotbal din placere, iubesc jocul asta .... pentru el i-am amenintat pe parintii mei ca daca nu ma vor trimite intr-un oras (ales de mine) la liceu, eu la examen nu voi scrie nimic.

... Pacat ca exista si niste exemplare care te fac sa-ti fie scarba ...

PortarNr4327.08.2007 07:47

Acum am vazut ca am scris gresit titlul : "statulul". Am incercat sa editez titlul, dar nu am putut (sau nu am stiut). Rog un admin sa-l editeze pentru mine in "Statutul" ... sau sa sterga topicul, ca oricum se pare ca nu ma poate ajuta nimeni si am sa ma las de fotbal :angry:

Decat sa fac jocurile unor nesimtiti ... mai bine ma las.

PortarNr4329.08.2007 05:39

Vazand ca topicul a avut 91 de vizualizari m-am gandit ca vreti sa aflati sfarsitul "telenovicii", asa ca uite aici:

Dupa cum banuiam ciobanu' vroia bani (ceea ce este interzis prin lege), asa ca ... cum alta sansa n-am avut dat fiind faptul ca forurile competente nici nu ma bagau in seama (deh ... a dat omu' in stanga si in dreapta numai ca s-mi faca felul ca, citez : "am avut tupeul sa sun la AJF si sa-mi cer drepturile" <oare de unde a aflat ca am sunat?>) l-am luat pe patronul noii echipe de manuta si i-a dat malaiu'. Asa ca ... DUMINICA VOI JUCAAAAAAAAA!

Multumesc celor care au fost in asentimentul meu chiar daca nu au scris nimic si au tras doar cate o injuratura printre dinti! :biggrin: