FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Zenga,ramâi draga în Italia !

Virgil23.03.2005 12:35

Raluca Rebedea vrea sa devina purtatoarea de cuvânt a umanitatii.Se chinuie sa scrie o carte cu poze."Un roman de fictiune cu personaje imaginare".La felul cum gândeste si cum se exprima,slabe sperante sa descopere cheia succesului.Dar daca va reusi sa cucereasca mapamondul,asa,la plesneala,poate ca-l va scoate din ceata-a se citi foame-si pe iubitul ei prieten,Walter Zenga.Care prieten,aflat acum în Italia,e foarte suparat.Pe toata lumea.N-avea una de-un leu în trusa aia de plaja cu care aterizase la Bucuresti,sa preia Steaua,dar face pe mândrul.

E suparat în primul rând pe Ciobanul,patronul care l-a tratat ca pe un "catelus",certându-l de fata cu toata lumea pe motiv ca nu stie sa alcatuiasca un "11" destept la Steaua.

Dincolo de manifestarile ciobanesti ale magnatului(urs nu rus!),trebuie spus ca,pe undeva,maybascianul Gigi are dreptate:Zenga e paralel cu meseria de antrenor.Dar acelasi Zenga si-a procurat un mare atu.L-a tras aproape pe tacticianul Pedrazzini,care,de fapt si de drept,gândeste toata strategia la echipa.Apropiatii echipei Steaua,cu exceptia lui Mihai Stoica,tovaras de conjunctura cu Walter,pot confirma acest lucru.Daca n-ar fi existat Pedrazzini,Zenga si-ar fi rupt de mult gâtul ala bogat în margele de fitze.

Acum,crede el,se afla pe cai mari."Ma mai gândesc daca sa ma întorc sau nu la echipa".Auziti domnilor,"se mai gândeste".Pai ce s-ar face fotomodelul iubitor de pisoiasi si raluci blonde fara banii lui Gigi?Va spunem noi:si-ar relua rolul de prezentator de teleshoping în Italia,facând reclama unor lampi cu ultraviolete si unor chilotei comestibili,cu trompa de elefantel.

Ne pare rau,rau de tot,pentru domnul Walter,însa domnia sa îsi merita soarta.Merita acest tratament.Cine l-a pus pe gloriosul "paianjen" de pe "San Siro" sa se înhaite cu Ciobanul,semnând pe un servetel parfumat contractul cu echipa din Ghencea?

De ce a trebuit el sa lase deoparte siropoasele clipuri publicitare ori galetusa si castelele din Spania,acceptând sa stea legat în lesa în curtea becalica?Nu si-a pus întrebari înainte sa accepte oferta?Nu si-a chestionat distinsa logodnica,altfel desteapta foc când doarme,de ce l-a matrasit Gigi pe Piturca?

De ce s-au facut mismasuri în alegerea noului tehnician?De ce el si nu [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color],care,bârfeste lumea,ar fi fost de fapt câstigator?Nu s-a întrebat de loc,e limpede.

Pentru ca "valorosul"Zenga voia si vrea,îi place,sa fie tratat precum un catzelus.

Acum însa,latratorul Walter ne preda lectii de personalitate din Italia,neuitând sa precizeze în final ca ne vom revedea sapamâna viitoare "a Romania".Lasa Zenga,nu te mai umili,nu te mai întoarce.Oricum nu ai nici-o treaba cu Steaua.Iar ursul Becali tocmai a mormait ceva de genul ca tot catzelus o sa ramâi.Fie ca te întorci,fie ca nu!Exista o vorba."Decat o viata întreaga iepuras,mai bine jumatate,dar leu".Eventual,un leu pe auriu.Daca nu pricepi,îti explica scriitoarea.

articol aparut în ziarul National/23.03.05,pagina 10,sub semnatura lui Liviu Stanciu.

Astept comentarii.

Iata si ziaristi competenti care nu urmaresc neaparat scandalul.Consider ca e foarte bine venit si necesar unora care spre rusinea lor sunt foarte usor influentabili si vorbesc în nestiinta de cauza.

dbd23.03.2005 12:48

va fi totushi decizia lui...

Motanu D23.03.2005 13:02

"Incompetenta" lui Zenga nu-l scuza pe Gigi !!! Acesta s-a comportat ca starostele ciobanilor pe tarla, certandu-si subalternul ca in loc sa aiba grija de oile lu' Badea Florin, a avut grija de cele ale lui Badea Mihai... Chiar si daca dorea sa-l impuna pe Dumitru in prima echipa (parerea mea este ca Dumitru joaca si intr-un picior mai bine decat Dica...), putea sa o faca si altfel, fara atata scandal...

In rest, se pare ca Vivi Rachita avea dreptate: Zenga ar trebui sa-si gaseasca cat mai repede coloana vertebrala. Asta, daca a avut-o vreodata...

serban2323.03.2005 17:33

virgile prima oara cand am citit am zis ca ai luat-o razna , abia pe urma am vazut ca nu erai tu...

ideea astuia ca Zenga si-a facut-o cu mana lui , si ca trebuia sa fuga de la inceput de Gigi ,nu se potriveste cu noi suporterii care privim lucrurile subiectiv, iar daca ar fugi toti de Gigi nu mai facem nimic...

asta ar pute sa-si reproseze Zenga , ca s-a bagat in rahat, dar totusi a obtinut niste performante pe care nu-i treceau prin cap lui asta vara , si lucrurile astea le datoreaza si el cuiva...

dar oricum toate chestiile astea nu au nici o legatura cu comportarea lui Gigi, pe care nu incerc sa o descriu ,pentru ca mi-e greu

Virgil23.03.2005 18:11
...

dar oricum toate chestiile astea nu au nici o legatura cu comportarea lui Gigi, pe care nu incerc sa o descriu ,pentru ca mi-e greu

Hai ma zi si tu doua vorbe.Ca utilizator de vaza,ca sa nu mai spun ca esti si de baza.Fa un efort mic si da si tu putin în "situatie" cu parerea ta.

Ce zici?Te-am mobilizat putin? :lol:

gone23.03.2005 18:28

Performanta obtinuta de noi i se datoreaza in mare pare lui Zenga. Daca Piti era antrenor acuma era pe locul 2 si eliminati de mult din UEFA. Becali e un cioban care a ajuns sa creada ca banii sunt totul, iar pt ca are bani e cel mai "dastept". Si eu in locul lui Zenga nu m-as mai intoarce.

PS: Motane, Dica un fotbalist de 10 ori mai bun decat Dumitru.

serban2323.03.2005 21:39

pai nu sunt f multe de spus

Gigi , contrar astepatarilor si sperantelor mele, o ia razna din ce in ce mai rau, mai mult nu am de comentat la adresa lui

personajul central si care poate schimba ceva ,in toata tarasenia asta, este MM, dar care da semne ca ar fi ajuns si el la capatul rabdarii si al puterilor.

eu personal nu l-am considerat pe MM niciodata o persoana fara coloana vertebrala,lingau , etc ce s-a mai zis. si aici s-ar putea sa ma hazardez si sa gresesc, dar el trebuie sa para mieluselul bland pt a putea intra pe sub pielea lui Gigi si sa dirijeze, usor ,usor, lucrurile pe fagasul benefic Stelei, dar se para ca nu mai are puterea sa faca chestia asta, ca dovada ca a vrut sa renunte. cred ca plecarea lui ar fi un adevarat dezastru pt noi, pt ca ar ramane Gigi de capul lui.

s-ar putea sa-l supraevaluez pe MM si chiar sa fie ce se spune despre el, dar nu cred. l-as considera fara coloana vertebrala si las daca ar pleca si ar lasa echipa la greu

despre Zenga ce scrie asta aici mie personal imi par vorbele unuia care are boala pe el, sau care vrea sa-i explice ca el e singurul vinovat de situatie pt ca de la Gigi nu poti avea pretentii, dar Zenga nu avea de unde sa stie toate treburile astea , pt ca nu le stiam nici noi (la nivelul asta, sau mai bine zis in halul asta)

ce scrie el la adresa lui Zenga sunt doar rautati.

iar treaba asta cu coloana vertebrala de multe ori mie mi-se pare ca e un pic gresit inteleasa. adica Zenga nu are ca accepta sa se bage Gigi in echipa , iar piti are ca a plecat si a lasat echipa in voia sortii.nu e bine in nici un fel ,dar mai rau mi-se pare lasul care fuge si-l doare undeva de ce se intampla in urma lui, iar apoi spune ca s-ar putea intoarce, daca se iveste ocazia.

in concluzie nu cred ca trebuie sa-i minimizam meritele lui Zenga, dar nici sa-l ridicam in slavi. conjunctura a fost favorabila si lui si noua, tuturor.

despre florentin Dumitru ar trebui sa vorbeasca prietenul nostru Gica chioru care cred ca sta si isi savureaza victoria pe undeva. eu inca nu ma hazardez pt ca nu am vazut nici o declaratie a lui florentin, referitor la ce a fost acolo. daca a fost,asa vorba lui Lucescu la echipa a 3a cu el, dar ar fi pacat.

Dica e nebun si mai nou , pt ca eu aveam o alta impresie despre el , observ ca nu stie fotbal, sare mingea din el , nu stie preluari, dribling, nimic. vorba ta(ca parca am vazut ca ai zis pe undeva) si m-am gandit si eu , ca prostu, la chestia asta, o avea el un rol secret de care nu reusim noi sa ne dam seama.

si uite asa am abordat mai multe probleme si ar mai fi destule de zis, ca de ex duelul cu ruptii astia de la noi din campionat care cauta tot felul de scuze pt parcursul nostru bun din UEFA si garanteaza ca ar fi putu face chiar mai multe decat noi, dar nu au avut sansa, unii pt ca nu au apucat sa joace, iar altii pt ca nu au fost cap de serie.

in concluzie cred ca totul va fi bine inca ,dar sincer ma ingrijorez pt ca nu stiu pt cat timp, va reveni si Zenga, va ramne si MM, va juca si florentin, singurul lucru pe care incep sa nu-l mai cred , cu toate ca trag de mine, e ca se va cizela Gigi, asta ca sa nu mai vorbim de scapat de el.

p.s.:hai ca am spus cateva :D

Dansan24.03.2005 07:27

Nu cred in impartialitatea/obiectivitatea celui ce a scris articolul de mai sus...Personal, nu cred ca numai lui Pedrazzini i se pot aroga toate meritele pentru ceea ce a ajuns Steaua acum...Ex: Piturca este un antrenor bun, dar ii lipseste o dimensiune care s-a/ se dovedeste a fi esentiala pentru performanta...si anume latura UMANA...Zenga a stiut sa isi apropie jucatorii, si prin acest lucru a si reusit sa-i motiveze ca nimeni altul pana acum...Si cum fara motivatie nu exista performanta...Iata de ce Zenga&Pedrazzini sunt "responsabili" pentru ceea ce a reusit Steaua in aceasta primavara...Sa ne repuna pe harta Europei si sa ne redea demnitatea sportiva...

FORZA Steaua!!!FORZA Walter !!!

sorin_77724.03.2005 07:43

Articolul este rup din fictiunea realitatii. Nu poti sa il condamni pe Zenga prin prisma blondei lui, care de altfel se ridica MULT peste multe asa zise vedete feminine autohtone... Autorul articolului nu vrea decat sa loveasca in decizia de inceput a acestei povesti si aceea nu a fost decat a italianului. El a spus DA in vara.... dar din pacate nu a vazut ca a jucat acum doi ani finala cupei Romaniei cu o echipa "necunoscuta"... De ce nu a jucat-o Olaroiu|? Da, Zenga a venit de pe plaja, dar si Laudrup cu ai sai coechipieri au venit tot de pe plaja, si s-au incoronat campioni Europeni. Si Ronaldo, Ronaldinho sau R. Carlos tot de pe plaja au venit... Si se pare ca plaja e o formula magica pentru performantze...

Eu propun sa duca toata echipa sa faca antrenamente la malul marii Negre cand e caldura mai mare si sa vedem atunci performantza...

horse3724.03.2005 07:45

normal ca trebuie sa existe si "niste aia" care sa-l muste de dos pe Walter.

poate ca sant printre primii care care au scris de pedrazzini daca nu primul, ca nu degeaba a trecut pe la ac Milan adica este un meserias.

dar ce este la Zenga special!? stie sa se faca inteles si mai ales sa fie iubit de jucatori (mai putin gibonul).

si mai cred ca nu-i chiar asa cu Zenga. are baiatu stofa de antrenor in el. la national a facut treaba. si mai stiu ca are coloana vertebrala!

forza Walter jos ciobanul!

Andros24.03.2005 09:30

:evil:

sunt surprins de atitudinea voastra...parca Jiji va are pe toti in turma lui de lipitori...chiar nu vedeti ce rau face retardatul cioban acestui club...chiar credeti prostiile lui cu "familia mea Steaua".n-a facut decat sa inchirieze imaginea celui mai titrat club din estul europei...sa vedeti cand o sa piarda iar alegerile ce-si ia jucariile si pleaca..il doare in cur de Steaua...si mai crede ca toti pe care-i plateste sunt proprietatea lui...intr-o vreme credea si despre suporteri acelasi lucru...daca voi sunteti suporteri ai Stelei,mi-e rusine sa ma numesc astfel...din fericire nu ma raportez la voi,ci la orgoliul,traditia si palmaresul unui club devenit simbol national:Steaua Bucuresti...PANA LA MOARTE!!

Andros24.03.2005 09:40

:oops:

ca un idiot ce sunt,am citit doar prima parte a topicului,netinandu-ma nervii sa citesc nimic mai departe...am zis ca a-ti luat-o razna cu totii...se pare ca la nivelul reactiilor necontrolate nu sunt cu mult peste adoratul Jiji...imi cer scuze,desi e prea tarziu ca sa evit penibilul...sper sa intelegeti ca totul are la origine o pasiune prea aprinsa pentru Steaua...ingnranta mea nu e oricum scuzabila asa ca...mea culpa!!!

sorin_77724.03.2005 10:58

ca un idiot ce sunt,am citit doar prima parte a topicului,netinandu-ma nervii sa citesc nimic mai departe...am zis ca a-ti luat-o razna cu totii...se pare ca la nivelul reactiilor necontrolate nu sunt cu mult peste adoratul Jiji...imi cer scuze,desi e prea tarziu ca sa evit penibilul...sper sa intelegeti ca totul are la origine o pasiune prea aprinsa pentru Steaua...ingnranta mea nu e oricum scuzabila asa k...mea culpa!!!

ai fost haios oricum... m-ai amuzat... :lol: :lol:

Virgil24.03.2005 14:19

ca un idiot ce sunt,am citit doar prima parte a topicului,netinandu-ma nervii sa citesc nimic mai departe...am zis ca a-ti luat-o razna cu totii...se pare ca la nivelul reactiilor necontrolate nu sunt cu mult peste adoratul Jiji...imi cer scuze,desi e prea tarziu ca sa evit penibilul...sper sa intelegeti ca totul are la origine o pasiune prea aprinsa pentru Steaua...ingnranta mea nu e oricum scuzabila asa ca...mea culpa!!!

Referitor la articolul de mai sus consider ca e necesar sa prezentam nu numai ce ne place noua sa auzim.Ca ciobanul a facut si a dres,ca ciobanul în sus si în jos,jos cu analfabetul care s-a folosit de numele Stelei pentru a îsi face imagine...

Orice muzica ascultata la nesfârsit,ca si orice mâncare mâncata mai mult de doua ori la rând,oricât de bune ar fi ele(muzica si mâncarea),duc la saturatie.

Pentru a avea si un alt subiect de discutie am scos în evidenta acel articol.Pentru a vedea si alte opinii ref.la aceiasi actori.

Nu înseamna ca daca eu am o opinie care nu coincide cu a ta,trebuie sa ma ataci cu clasicul de acuma "nu esti stelist","se vede cât de colo ca esti un lingau,pupincurist,dinamovist,cioara,etc".

Hai sa stam strâmb si sa judecam drept.

Nu o opinie,poate gresita,poate nu,nu o simpatie de moment,nu o influenta poate gresita,ne pot da dreptul de a jigni,de a insulta pe altul.

Totul se poate realiza la modul civilizat prin lamuriri pe forum sau pe pm.In nici un caz nimeni nu are dreptul sa conteste calitatea de suporter stelist,cuiva care si-o declara.

Nimeni nu cred ca se poate declara mai stelist decât altul.Poate cu mai multe merite da.Si ma refer aici la acei suporteri care însotesc echipa în deplasari.Sa ne gândim ca poate si altii ar veni,dar diverse lucruri îi împiedica.Poate banii,poate sanatatea,poate vârsta,poate timpul.Si altii,care acum sunt taxati ca vin numai la meciurile de acasa sau numai la cele importante,au fost la timpul lor alaturi de echipa atunci când juca în deplasare.

Exista pareri pro dar exista si pareri contra.

Indiferent de ce am crede despre ele,trebuie respectat dreptul fiecaruia de a spune lucrurilor pe nume asa cum crede.

Andros25.03.2005 08:43

fara indoiala,ai dreptate...dintr-un anumit punct de vedere...facand apel la respect reciproc si la dreptul la opinie aduci in prim plan ratiunea,care,asa cum se vede pe acest forum(eu sunt unul mai bune exemple),ne paraseste deseori...indemnurile la ratiune nu lipsesc niciodata,si sunt,prin scopul si natura lor,intemeiate...insa trebuie tinut cont de faptul ca o pasiune nu se poate "gandi"...se poate partial controla,insa e irationala prin definitie...putin echilibru e binevenit intotdeauna,dar ceea ce vreau sa spun este ca nu suntem la un seminar stiintific unde se discuta cele mai bune strategii de manageriat la clubul Steaua.regulile sunt altele...aici sunt de inteles generalizarile,uniperspectivismele,atacul la persoana,etc.,tocmai deoarece subiectul nu are legatura cu ratiuneasa privesc lucrurile dintr-un alt punct de vedere....inca o data,nu combat aici parerea ta,din contra,o sustin...vreau doar sa privesc lucrurile dintr-un alt punct de vedere...e greu sa judeci la rece o pasiune arzanda-Steaua Bucuresti...PANA LA MOARTE!!!

Motanu D25.03.2005 20:13
[...]

PS: Motane, Dica un fotbalist de 10 ori mai bun decat Dumitru.

Dica mai bun ca Dumitru? Ok e parerea ta. Dar eu am vazut copii de 10-12 ani pe maidan care joaca mai bine decat Dica...

Dumitru insa, a dat dovada de lipsa de caracter. Iar Gigi e principalul vinovat !!!

dbd26.03.2005 05:42

dar de 13 ani nu ai vazut ??? :wink: