FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Editare Topic

andyro20.08.2007 21:55

Salut,

As dori si eu o scurta explicatie pentru editarea mesajului meu de aici : http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?sho...st&p=165455

Activez de multi ani pe multe forumuri, atat ca simplu user cat si ca moderator. In general orice editare se face partial, iar moderatorul/administratorul lasa o nota (in functie de tipul forumului) cu "modified by moderator X", tocmai pentru a putea lamuri exact ce a fost editat si de ce, daca este cazul.

Mai mult, pe unele forumuri (SoftPedia, de exemplu), se trimite si un scurt PM (chiar si standard) in care utilizatorul este anuntat ca mesajul a fost editat, eventual si o scurta explicatie.

Referindu-ma strict la mesajul meu, continea 3 parti. O prima parte care putea fi considerata obscena, dar care cita un mesaj de mai sus - adica cel de AICI. Formularea era exact la fel, doar ca destinatia "M**ei" era alta. Intrucat mesajul de mai sus nu a fost editat/avertizat/sters, nu vad de ce mesajul meu - care continea exact acelasi text - trebuia editat/avertizat/sters.

A doua parte continea - daca nu ma insala memoria - o referire la oier folosindu-se cuvantul retardat - si la o simpla cautare pot gasi cel putin alte 50 mesaje extrem de asemanatoare.

Ultima parte a mesajului se referea la Hagi si la situatia de la Steaua, fara referiri "obscene", si chiar nu inteleg de ce a fost editata. Poate intr-un sistem paralele de valori in care unii useri au voie sa posteze cu "M**e" (mai ales referitor la MM) si altii nu, prima parte a mesajului meu ar fi fost editata, dar nu inteleg motivul pentru care a fost editat (sau sters, daca vreti) tot mesajul.

Totodata, asa cum spuneam mai sus, nimeni nu a "revendicat" actiunea, astfel incat sa pot lamuri problema simplu, prin PM, fara sa fie nevoie sa deschid topicuri. Mai mult, formularea de "ultim avertisment" mi se pare futila si curioasa, din cate stiu eu nu am mai fost "avertizat" pana acum.

Multumesc mult pentru intelegere si sper intr-o explicatie logica.

Azzido20.08.2007 23:02

eu nu ti-am modificat postul, drept pt care am sa-l rog pe respectivul care a facut-o sa iti explice exact care i-a fost motivatia.

forever_STEAUA21.08.2007 07:24

@andyro

Nici eu nu ți-am modificat postul.

Virgil21.08.2007 07:49

Nici eu nu i-am modificat postul, dar nu inteleg de ce face atata caz? Ce-ar fi sa ne traga acum la raspundere fiecare user pentru posturile sterse sau editate? Ce i se pare atat de curios? Sa nu mai faca atat pe ofensatul atata timp cat nu e un model pentru altii. Ia uite frate, s-a intors lumea cu fundul in sus!

Iar voi doi, ii dati apa la moara in loc sa-i retezati tupeul, repezindu-va sa va dezvinovatiti.

Prevederi finale

Administratorii si moderatorii pot modifica oricand si oriunde mesajele, fara explicatii prealabile. Administratorii si moderatorii au intotdeauna dreptate, lucrand cu discernamantul de a mentine forumul curat si interesant pentru toata lumea.

Citat din regulament

Later edit: Revin. L-am confundat pe andiro cu Andicor. Il pretuiesc pe andiro, dar chiar trebuia sa faca un caz din asta? Daca ar fi fost cel putin a doua oara l-as fi inteles.

andyro21.08.2007 08:11
Nici eu nu i-am modificat postul, dar nu inteleg de ce face atata caz? Ce-ar fi sa ne traga acum la raspundere fiecare user pentru posturile sterse sau editate? Ce i se pare atat de curios? Sa nu mai faca atat pe ofensatul atata timp cat nu e un model pentru altii. Ia uite frate, s-a intors lumea cu fundul in sus!

Iar voi doi, ii dati apa la moara in loc sa-i retezati tupeul, repezindu-va sa va dezvinovatiti.

Buna Virgil,

Nu fac "pe ofensatul" - este pur si simplu un topic de reclamatii (vezi titlul), unde am postat o reclamatie. Daca se va intampla ceva cu ea, deja nu mai este decizia mea.

Totodata, nu am pretins niciodata ca sunt un model pentru cineva. Ceea ce tu numesti tupeu eu il numesc dreptul meu de a deschide un topic si de a cere explicatii in legatura cu un comportament (pe care eu il consider) abuziv al unui moderator. Si altii au ales sa faca asta - si sunt convins ca stii foarte bine la cine ma refer. Nu ma consider nici superior, nici infailibil, nici tupeist, nici ofensat, nu cer cont nimanui pentru ce a facut, nu trag pe nimeni la raspundere, nu acuz pe nimeni de rea vointa sau intentii criminale :) - pur si simplu e un drept de care am ales sa ma folosesc, o optiune care este disponibila pentru orice utilizator al acestui forum. Intrucat am considerat ca acel post a fost modificat/sters abuziv, TOT CE AM CERUT e o explicatie (scurta) printr-un topic, neavand posibilitatea de a contacta moderatorul respectiv printr-un PM. Explicatie care intarzie sa apara.

Daca ai impresia ca acest topic incalca cu ceva regulile forumului, esti liber sa il stergi.

Si inchei cu unul din citatele mele preferate din John Stuart Mill, On Liberty, 1859 - "...if any opinion is compelled to silence, that opinion may, for aught we can certainly know, be true. To deny this is to assume our own infallibility."

Virgil21.08.2007 08:26

Cu citatul de mai sus m-ai dezarmat.

Ce sa mai spun? Poate ca tu ai dreptate si eu m-am repezit crezand ca esti Andicor. Poate ca dreptatea e pe undeva pe la mijloc. Cred ca s-a actionat prea brutal asupra acelui post, fara a se face cunoscut motivul. Asa cum in mod normal ar trebui sa se faca.

Sper si eu sa citesc o explicatie in posturile ce urmeaza. Sper sa-si asume cineva responsabilitatea.

forever_STEAUA21.08.2007 08:32

În primul rând, Andy avea tot dreptul sã întrebe de ce i-a fost editat postul. Cã doar e egal în drepturi cu tine, cu mine și cu restul utilizatorilor.

În al doilea rând, din câte știu eu moderatorii sunt puși pentru a menține forumul curat, nu pentru "a tãia și spânzura" dupã bunul plac.

În al treilea rând, omul a dorit sã afle cine i-a modificat postul pentru a cere o explicație. Din moment ce persoana în cauzã nu a binevoit sã rãspundã, eu și azzido am ales sã îi spunem cã nu noi i-am modificat mesajul. ªi poate prin eliminare Andy va primi rãspunsul.

PS: Unii și-au mai pierdut "discernãmântul" câteodatã...

Virgil21.08.2007 08:50

Nu cred ca e cazul sa prelungim discutia in contradictoriu in fata utilizatorilor! Suntem o echipa unita si mai ales avem o sectiune proprie unde putem sa ne spunem cate si mai cate. Corect era sa intervina cel care a editat acel post. Dar poate ca inca nu a intrat pe forum azi sau poate pur si simplu nu vrea sa raspunda.

Cat despre retezat, era o figura de stil. Stiu, e greu...

Discernamantul? Haida de, poate cumpatul. Sunt doua notiuni diferite. Invata sa fii blanda.

Azzido21.08.2007 09:36

SteauaToronto Moderator a editat titlul topicului: (ID: 8357) de la 'Piturca, Zenga, Dumitriu, Lacatus, Hagi � urmeaza Romania' la 'Piturca, Z Astazi, 08:04 AM

I.N.Money Postari sterse si trimise la gunoi 'Piturca, Zenga, Dumitriu, Lacatus, Hagi � urmeaza Romania' Astazi, 03:33 AM

armanovici Postari sterse si trimise la gunoi 'Piturca, Zenga, Dumitriu, Lacatus, Hagi � urmeaza Romania' Astazi, 12:17 AM

I.N.Money Postari sterse si trimise la gunoi 'Piturca, Zenga, Dumitriu, Lacatus, Hagi � urmeaza Romania' Ieri, 11:13 PM

axl23 Ieri, 04:53 PM

Cam asta vad eu ca s-a intamplat in ultima perioada cu acest topic.

Cel mai probabil I.N.Money a sters, dar nu garantez.

Discutati si voi pe privat si rezolvati-va neintelegerile.

andyro21.08.2007 09:44

I.N.Money mi-a zis pe privat ca nu el mi l-a editat (il vazusem chiar atunci on-line si i-am trimis un mesaj).

Imi pare rau pentru dialogul de mai sus, nu am vrut sa starnesc discutii (fierbinti) intre moderatori, ci pur si simplu sa imi lamuresc problema.

Virgil21.08.2007 09:55

Nu-ti face probleme. Ne tachinam. Ca intre moderatori. Pacat ca nu poti sa intri in sectiunea destinata moderatorilor ca sa vezi cat de bine ne intelegem. Ea mi-a dat dreptate si si-a cerut scuze. Eu, cavaler, i-am spus ca nu se face si am incurajat-o. Cu totii mai gresim :)

I.N.Money21.08.2007 12:07

Nici eu nu i-am editat mesajul.Cum i-am spus pe privat,probabil cineva care l-a mai avertizat in trecut s-a hotarat sa ii editeze postul in intregime.

bodanelu21.08.2007 14:17

bine bine.. ma sacrific eu... Eu am editat.

:rolleyes:

andyro22.08.2007 18:29

Daca in 48 de ore nu s-a gasit nimeni care sa posteze, asta e. Nici macar nu stiu ce se va intampla dupa acel ultim "avertisment", sau cu ce am gresit (chiar si pentru a nu o mai face data viitoare).

Tacerea e, si ea, o forma de a-ti recunoaste vinovatia.

Rog un moderator/administrator sa inchida topicul. Avem probleme mult mai mari si mai grele in saptamanile care urmeaza...

Virgil23.08.2007 06:16

Dupa acel avertisment? Stai linistit, nu se poate intampla nimic. Cel mult iti poate fi adresat un avertisment identic.