FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Norocosul

fcsteaua.ro19.08.2007 00:40

"The only sure thing about luck is that it will change" - Bret Harte, scriitor american

Cu alte cuvinte, bulanul nu poate ține la infinit. Nici golurile din faze fixe sau ricoșate din genunchiul lui Dicã. ªi atunci când incerci sã pãcãlești fotbalul, ajungi sã fi pãcãlit de acesta (axiomã universal valabilã, de altfel, indiferent de domeniul ales). Primele etape de campionat și tururi preliminare ne-au arãtat o Stea norocoasã. Un Gicã Hagi bãftos, așa cum n-a fost poate niciodatã in scurta și zbuciumata lui carierã de antrenor. Soarta a vrut parcã sã-și rãscumpere pãcatele pentru toate ghinioanele sãracului Oleg. Sã ne rãzbune pentru Rosenborg, Supercupã, pentru toate partidele in care atacam ca leii, aveam ocazii nenumãrate dar scorul final era, totuși, defavorabil. Acum, nu jucãm nimic și câștigãm. Nu pasãm, nu facem pressing, nu avem nici o idee de joc și totuși câștigãm. Avem noroc, dar asta nu poate ține la nesfârșit. ªi Gicã știe asta. Deși afișeazã o minã optimistã, se simte ingrijorare in glasul lui. Frica de eșec, teama de a nu dezamãgi. Teama asta il face sã afirme de fiecare datã: "vom fi mai puternici, aveți rãbdare, suntem la inceput". Vorbește tot timpul despre viitor, ignorând prezentul. Gicã, viitorul sunã bine, dar ce facem acum? Nu avem timp sã așteptãm sã devenim puternici. Cu fiecare etapã campionatul devine mai incins, iar 5 puncte intr-o grupã de Champions League par acum un vis frumos.

Gicã se afla in poziția ingratã de a fi mãcinat de propriile indoieli. Nu știe cu siguranțã dacã are sau nu ceea ce trebuie pentru a deveni un antrenor de succes, și asta se vede in jocul echipei. Se vede in trãirile pe care Regele le are la fiecare meci, in descãtușarea de dupã golul lui Bicfalvi, in stereotipia declarațiilor, toate croite parcã dupã același calapod: "sunt mulțumit de rezultat, vom crește, veți vedea o altã fațã a Stelei, chiar dacã jocul suferã important e cã am câștigat, etc".

O recomandare: Gicã, la naiba cu toți specialiștii, gazetarii și colegii de breaslã care abia așteaptã sã greșești. Iți pasã atât de mult de felul in care ești privit de ceilalți incât ai uitat sã fi tu. Ai incredere in tine. Nu te mai gândi atâta la rezultat, incearcã sã imprimi echipei stilul ofensiv și dezinvolt care ți-a adus ție apelativul "Regele". Privește șansa de a antrena Steaua ca pe o bucurie, o onoare, nu ca pe un mod de a arãta celorlalți ceea ce poți. Nu trebuie sã demonstrezi nimãnui nimic, decât ție. Incearcã asta. S-ar putea sã reușești, s-ar putea sã nu. Dar dacã vei cãdea, vei cãdea de undeva de sus, de foarte sus. Aterizarea nu va fi cu siguranțã prea plãcutã, dar vei rãmâne pentru totdeauna cu senzația inconfundabilã a zborului. ªi cu respectul nostru necondiționat.

Andrei (papillon)

max_imus19.08.2007 02:29

..... vorbesti *******...

Poti critica si folosind un limbaj decent.

endorama19.08.2007 02:36

foarte buna prima parte a articolului...

partea a doua, desi suna bine in teorie, sincer nu cred ca are relevanta. dupa parerea mea, Steaua nu joaca asa cum joaca fiindca Hagi ar avea probleme cu self-esteemul, ci fiindca nu are valoare ca antrenor. asa cum eu sunt bun la matematica, dar mediocru la orice altceva, asa si Hagi stie sa faca multe cu piciorul dar aparent mai putine cu intelectul - iar pentru a fi un antrenor bun, asta conteaza... ca mai exista si contraexemple de fosti jucatori de valoare care au devenit si antrenori pe masura, e iarasi irelevant

SebaSS19.08.2007 06:28

poate daca citai scriitor neamericani... erai mai convingator:))

-=Danny=-19.08.2007 07:18

Ba mie mi-a placut mult articolu , mai ales la sfarsit , cand il sfatuiesti pe Hagi ..... in timp ce citeam scrisoare , ma gandi sa fac rost de adresa lui Hagi , si sa ii trimit ultima parte , aia cand il sfatuiai tu , si as scrie cu drag suporterii fcsteaua.ro :P . Atunci cand il sfatuiai pe Hagi , ti-a iesit foarte bine , si daca ma gandesc mai bine , chiar ai dreptate . Succes in continuare , vezi poae ii trimiti tu lu Hagi scrisoare cu sfaturile tale , ca sa nu ma mai chinui io ...... :happy:

Za Best19.08.2007 07:43

@Danny:tu pe ce lume traiesti? :rolleyes:

IONUTZ-CIPRIAN19.08.2007 08:06

In lumea SF-ului!!Mai bine il intrebati cati ani are!!

maimultdecatstelist19.08.2007 08:20

eu nu cred sub nici o forma ca ceea ce joaca Steaua acum este noroc pur.

nu poti sa pui totul pe seama norocului.

are Steaua un joc intr-adevar incalcit dar nu poti sa-l cataloghezi "norocos".

eu sunt 100% convins ca nu este doar noroc.

este doar o lipsa de limpezire, cristalizare a jocului care are totusi o personalitate dar care inca nu s-a concretizat.

eu am incredere ca dupa aceasta perioada infernala cu atatea meciuri intr-un timp atat de scurt si dupa returul cu Bate jocul va incepe sa arate ceea ce se vrea a fi.

parca totusi mai deunazi - undeva prin iulie inainte de inceperea campionatului - am declarat toti la unison ca ii vom da timp lui Hagi !?

se pare ca se cam pierde rabdarea. nu e prea devreme?

mfun19.08.2007 09:00

Mie mi se pare foarte inteligent ce a zis Hagi acum cateva zile "cu aceste rezultate bune eu castig timp". Asta face si mi se pare normal. Nu poti sa vii la o echipa si in 2 luni sa ti impui stilul, avand in vedere ca o data cu tine au mai venit inca 10 jucatori noi.

Deci ca sa aiba liniste, isi asigura rezultatele astea cu un joc mai putin spectaculos, iar cand o sa fie momentul o sa forteze sa jucam si ofensiv cu riscul de a sacrifica si rezultatele la inceput. Nu si permite in momentul de fata sa piarda puncte, doar ca sa joace ofensiv.

Dar cu timpul yo zic ca va veni si momentul in care vom juca din prima cu passe scurte si cu multe ocazii de poarta.

Trebuie doar timp ..

grizzly19.08.2007 09:10
se pare ca se cam pierde rabdarea. nu e prea devreme?

adevarat ai grait

AndreyCor19.08.2007 10:02

nu mai vorbiti prostii ma....ati inceput gata sa bagati strambe dupa un egal in deplasare.....am mai spus eu,parca sunteti de la gsp sau psp,pe bune sunteti de nerecunoscut.....pana acu cateva luni scriati articole foarte bune,dar acu....?

cotnari219.08.2007 10:10

cu cine tii bai pustiule? 1984,da, aveam patru ani, de-abia puteam sa spun o poezie sa nu mai vorbim de altele dar stiam de Steaua, de Hagi si de acolo a inceput cariera mea de suporter stelist. Hagi este antrenorul Stelei la acest moment, eu nu am vazut nici un meci al Stelei de multi ani, dar nu a plecat din mine, din sufletul meu spiritul acesta care ii face pe atatia sa mearga la meciurile Stelei si care ma face sa ma cutremur de fiecare data cand Steaua are un joc important, indiferent de rezultat. de ce atatea comentarii despre ce ar putea fi cand noi il avem pe Hagi antrenor? ca este norocos? poate! ca este intr-un moment in care poate sa decida viitorul unor meciuri? nu poate! CE POATE: SA DEPINDA DE SPRIJINUL NOSTRU! Al celor care tinem cu Steaua fara sa conteze care este scorul. Stiu, este greu sa tii cu o echipa indiferent de scor. Poate vor ajunge pe locul 6 anul acesta. I DONT'T CARE! Am plans pentru Steaua inainte sa am de ce plange pentru mine. Acum aud doar de scoruri, nu vad meciurile. Inca o data I DON'T CARE! Steaua! Steaua! Steaua! Restul este efemer!

**alex**19.08.2007 10:37

Adevarul e ca Hagi s-a cam obisnuit sa spuna dupa fiecare meci "vom fi mai buni in etapele urmatoare, aveti rabdare vor veni si victorii la 3-4 goluri", dar o tine asa din prima etapa..

bad_joke19.08.2007 11:52

Felicitarii Papillon foarte frumos articol,eu ce spuneam de atatea si atatea ori,Gica Hagi e norocos,si voi ziceati e ce ma tie oricum nu-ti place de Hagi,eu spuneam mereu ca victoriile sunt norocoase,si nu imi dau deloc sigurantz aca va fi mai bine,e defapt un moral fals,tot timpu aud avem un moral bun,de unde dreaq atata moral extraordinar,daca dati gol cu genunchiul cu Farul su late goluri norocoase,nimeni nu zice ca nu iti trebe si noroc dar ala chiar e noroc cu caru,si nu jucam nimic asta e marea problema.

ma bucur ca ai observat declaratile stereotipice pe care le da de la inceputu campionatului ,Gica Hagi,exact cum ai spus tu parca vrea prin ce spune sa arate ceva,sa le zica la sfarsit na ca v-am facut-o si meciu asta,adik na mah ca l-am castigat si pe asta si sa speram ca voi mai castiga ca s ava oftic,si vreau sa adaug cateva declarati care arata lipsa lui de cultura,repeta de 1000 de oria celasi lucru,intreaba o tanti reportera"...da,dar ati jucat slab" la care Hagi repeta frenetic"...nu-i usor...e greu,e greu s ajoci din 3 in 3 zile,dar asta e e greu,trebe multa munca,si serizitate,cand alti sunt in concediu noi muncim".....poi da bey Hagi dar parca nu-ti mai vien sa faci pe victima ca muncesti,cand auzi ca patronu da niste prime de 75 mii de euro de caciula,praca iti vine sa joci fotbal,parca mie unu numai imi vine sa pacalesc fotbalu cu jocul ala de divizia C steagsimplu fularsteaua2fular-campionii

danimarcu19.08.2007 11:57
Adevarul e ca Hagi s-a cam obisnuit sa spuna dupa fiecare meci "vom fi mai buni in etapele urmatoare, aveti rabdare vor veni si victorii la 3-4 goluri", dar o tine asa din prima etapa..

...mult,dom'le!... din prima etapa au mai trecut doar doua,domnule...

@bad joke

Si ce ai vrea sa tot spuna Hagi,daca in fiecare zi este intrebat aceleasi lucruri?...

Tu daca ai fi antrenor ai sta toata ziua sa dai interviuri inteligente,sau le-ai arunca acolo doua vorbe sa te scapi de ei?...

Hagi e antrenor, nu academician sa-si sorteze cuvintele pentru fiecare prost care vine sa-l bata la cap cu aceleasi intrebari...

Chestia asta cu repetatul pana la obsesie a unei fraze este specific tuturor antrenorilor si jucatorilor!

**alex**19.08.2007 12:31

Din prima etapa si pana azi Steaua a jucat sase meciuri, cinci victorii la limita si un egal. Dupa fiecare meci Hagi declara "vom fi mai buni", daca in prima etapa a declarat asa nu crezi ca pana acum trebuia sa se vada o schimbare in joc? :huh:

cristi_mold19.08.2007 12:38

Inca nu s-a incheiat camania de achizitii a Stelei. Dupa ultimele informatii din presa se pare ca in urmatoarele zile vor ajunge in Ghencea, Sandu si Conjocnean de la Otopeni, cat si Romeo Surdu de la Cluj. In plus se spune ca forma maxima a echipei este undeva la sfarsitul lunii septembrie. Sa nu uitam ca si anul trecut am atins forma maxima la meciu de la Kiev.

Astept cu nerabdare meciul de diseara se vedem cum va aborda Hagi acest meci, si cum joaca Steaua sub presiune.

Lucas19.08.2007 13:48
Ba mie mi-a placut mult articolu , mai ales la sfarsit , cand il sfatuiesti pe Hagi ..... in timp ce citeam scrisoare , ma gandi sa fac rost de adresa lui Hagi , si sa ii trimit ultima parte , aia cand il sfatuiai tu , si as scrie cu drag suporterii fcsteaua.ro :P . Atunci cand il sfatuiai pe Hagi , ti-a iesit foarte bine , si daca ma gandesc mai bine , chiar ai dreptate . Succes in continuare , vezi poae ii trimiti tu lu Hagi scrisoare cu sfaturile tale , ca sa nu ma mai chinui io ...... :happy:

Wow! Cu asta m-ai naucit complet! Baiatul asta ar fi excelent intr-o productie de desene animate cu titlul "Dan, Daan, and Danny". Asa si mai explica-ne tu cand ai vorbit ultima data cu marmota care inveleste ciocolata in staniol si ce i-ai spus lui Mos Craciun sa-ti aduca.

papillon19.08.2007 16:21
poate daca citai scriitor neamericani... erai mai convingator:))

eh, nu pot sa nu-ti dau dreptate aici :) - dar comentariul astuia s-a potrivit exact cu ceea ce am vrut eu sa subliniez. Nu ca m-as da in vant dupa americani, fie ei scriitori sau nu - dupa mine, sunt cea mai superficiala si tampita natie care poate exista pe fata pamantului

..... vorbesti prostii...

oau, ce argumente. Amice, esti...

Mare dreptate a avut bietul Caragiale

colaps19.08.2007 20:09

Ionutz-Ciprian, sa stii ca intotdeauna ce a fost azi SF, in cativa ani (chiar daca sute uneori) a devenit fizica...

mie mi-a placut articolul si cred ca sfatul de la final este cel mai potrivit posibil pentru Hagi la momentul de fata

cristian8619.08.2007 20:57

O recomandare: Gicã, la naiba cu toți specialiștii, gazetarii și colegii de breaslã care abia așteaptã sã greșești. Iți pasã atât de mult de felul in care ești privit de ceilalți incât ai uitat sã fi tu. Ai incredere in tine. Nu te mai gândi atâta la rezultat, incearcã sã imprimi echipei stilul ofensiv și dezinvolt care ți-a adus ție apelativul "Regele". Privește șansa de a antrena Steaua ca pe o bucurie, o onoare, nu ca pe un mod de a arãta celorlalți ceea ce poți. Nu trebuie sã demonstrezi nimãnui nimic, decât ție. Incearcã asta. S-ar putea sã reușești, s-ar putea sã nu. Dar dacã vei cãdea, vei cãdea de undeva de sus, de foarte sus. Aterizarea nu va fi cu siguranțã prea plãcutã, dar vei rãmâne pentru totdeauna cu senzația inconfundabilã a zborului. ªi cu respectul nostru necondiționat.

Frumos spus, din pacate nu prea se poate din diverse motive bine stiute.

In incheiere ce pot spune decat "Zborul, ce fericire !"

dolbys200119.08.2007 22:24
Iți pasã atât de mult de felul in care ești privit de ceilalți incât ai uitat sã fi tu.

Baiatu' care ai scris articolu', e bine scris bre, frumoase vorbe, dar vezi bre ca ai lipsit de la ora de gramatica, varianta corecta este "Iți pasã atât de mult de felul in care ești privit de ceilalți incât ai uitat sã fii tu."

Daca ai veleitati de ziarist, invata limba romana mai intai si pe urma apuca-te de scris!

glow20.08.2007 06:25

Ok ideea mesajului, dar trebuie sa mai avem un pic de rabdare cu Gica, iar daca nu confirma ar trebui o schimbare rapida cu Zenga sau , ideal, cu Protasov.

Bravo ZAPATA !!! steagsimplu

cris20.08.2007 08:46

Cred ca dupa ce a declarat Nebunul multa vreme nu o sa il mai vedem pe Hagi . Cu noroc sau fara , stam bine in clasament si sunt convins ca o sa trecem si de Bate .

Avand in vedere cele declarate de JJ si la cat de orgolios este Hagi , sunt convins ca o sa avem alt antrenor cat mai curand .

saphyrre20.08.2007 22:36
Baiatu' care ai scris articolu', e bine scris bre, frumoase vorbe, dar vezi bre ca ai lipsit de la ora de gramatica, varianta corecta este "Iți pasã atât de mult de felul in care ești privit de ceilalți incât ai uitat sã fii tu."

Daca ai veleitati de ziarist, invata limba romana mai intai si pe urma apuca-te de scris!

Auzi cine vorbeste, s-a gasit cine sa dea lectii de gramatica... du-te "bre" si culca-te, daca nu ai nimic inteligent de zis macar taci din gura.