FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Moartea se vinde bine

fcsteaua.ro14.08.2007 01:17

Nu m-am grãbit sã scriu despre asta pentru cã s-a vorbit destul în ultimele sãptãmâni despre moartea celui care a fost Florian Pittiș. Însã e greu de trecut cu vederea faptul cã suporterii rapidiști încearcã sã profite de pe urma acestui eveniment într-un mod poate chiar mai dezgustãtor decât au fãcut-o "spurcații" cu Cãtãlin Hîldan.

Trebuie sã spun cã gesturile lor nu mã surprind deloc. În loc sã-l lase sã plece liniștit, a fost nevoie ca un grup sã-i scandeze la marginea mormântului. Oare și-or fi adus aminte și de morții lui Rãdoi, dacã tot veni vorba ? Desigur, Pittiș era membru al Clubului Aristocratic Rapid și ar fi fost de înțeles ca rapidiștii sã-l regrete. Dar i se pare cuiva cã îl regretã ? Toate discuțiile s-au învârtit în jurul faptului cã Rapid e clubul care ar fi luptat împotriva regimului ("noi ne-am luptat cu Ceaușescu" - George Copos, Uniunea Tineretului Comunist) și cã Pittiș ar fi fost un simbol în acest sens. Se discutã schimbarea numelui unei tribune din Giulești în "Tribuna Florian Pittiș" (existã deja, dupã cum știm, "Peluza Nicolae Vãcãroiu"), totul pentru a întãri consistența legendei din abur de lokomotivã.

A murit un OM, domnilor. Aparent, a murit Florian Pittiș al vostru, revoluționarul (deși niciodata nu mi-a trecut prin gând a asocia Rapidul cu o altã revoluție decât cea proletarã) și Florian Pittiș al nostru, artistul. Lãsați-l sã se odihneascã în pace !

greco

excon14.08.2007 05:33

Respect pentru omul Florian Pittis. Respect pentru un om care a stiut ce inseamna sa fii suporter, fara sa injuri echipele adverse la emisiuni indoielnice. Respect pentru un om care a compus un imn frumos pentru echipa de suflet. Rusine rapidistilor care ii intineaza memoria urland in stanga si in dreapta ca a murit cel mai reprezentativ suporter al lor, numai pentru a aduce o raza de compasiune prosteasca. Acuma vor sa il acapareze ca si artist.. vor sa numeasca o tribuna Florian Pittis, sunt convins ca Pittis nu ar fi vrut asta, a facut mult mai multe pe plan artistic (ca si actor, regizor, canteret, director de radio) Dar unde erau ei cand Pittis traia? Foarte rar am auzit la televizor despre rapidistul Pittis. Copos oricum probabil nici nu stia cu ce se ocupa .. acuma este cel mai mare fan. RUSINE !

steagsimplu fularsteaua2 steagsimplu

geoct14.08.2007 07:20

Felicitari pentru articol. Sunt un mare fan al muzicii folk; stau sa ma intreb cati din cei care au strigat langa mormant stiu cine a fost si ce a reprezentat Florian Pittis, dincolo de iubirea sa fata de Rapid.; nu stiu cine mai face parte din Clubul Aristocratic dar ma indoiesc ca vreunul din ei a fost printre cei care au strigat.

axl2314.08.2007 07:27

Nu sunt de parere ca actiunile rapidiste in legatura cu moartea lui Pittis sunt de blamat. In schimb, daca nu gresesc la capitolul "comemorare", o fac, si inca grosolan, la capitolul "ostentatie". Pe de alta parte, numirea unui sector dupa numele regretatului artist iar nu-mi pare o greseala, este chiar un gest frumos.

HAKA14.08.2007 07:35

Eu propun celor de la Rapid cand termina de botezat tribunele sa inceapa sa boteze si scaunele..........mama atunci sa vezi cand am sa merg la un Rapid - Steaua o sa stau cu popoul pe George Copos :biggrin:

P.S. Motu a murit dar Florin Pittis traieste - NOTRE RESPECT !

steagro

ULTRASZ0R14.08.2007 11:12

tiganu tot tigan.........

st_194714.08.2007 11:51

ai zis foarte bine in articol...ii luasera la inmormantare lu`PiTTis lu corsicanu un interviu... vai ce afectat era saracu[se vedea dupa fatza]..ciori spurcate dica10

IL_Diablo14.08.2007 12:07

Chiar daca am lucrat ani buni cu Pittis nu am putut ajunge la inmormantare. Am urmarit momentul la televizor insa. Am fost profund dezgustat cand toti coloratii au inceput sa urle in cimitir. Incredibil, dar venisera imbracati in trening. Unul avea chiar cu nationala de fotbal a Romaniei. Sunt fapte hilare, lipsite de respect fata de Motu. Made In Romania.

oviser14.08.2007 12:26

Pacat de Pitis. Dar cum el a vrut ca totul sa ramana in anonimat (ce era legat de boala sa) cred ca acele urlete din cimitir nu le-a dorit sub nici o forma. Sa pastram un moment de reculegere pentru marele OM care a fost Pitis. El va ramane vesnic in amintirea noastra ca artist si nu ca fan Rapid.

SSK14.08.2007 12:38

Pittis a fost mai mult, MULT mai mult decat un rapidist.

cristian8614.08.2007 13:36

In fata "marii treceri" suntem cu totii egali, indiferent de pasiunile noastre.

crafft14.08.2007 15:10

da,intradevar un om despre care aveam mare stima,acum am aflat ca facea parte din masonerie,asta ma cam dezamageste,asocierea lui cu Rapid ,este strict mediatica,pai burtosii aia,manelisti,care au venit la cimitir,nu cunosteau o piesa din repertoriul Pasarea Colibri,sa fim seriosi,sa mai spun ca cyorile,de fel nu suporta folkistii,rockerii etc.

camitza14.08.2007 15:11

Cred ca exagerati. A murit un om drag noua si totodata un om care era rapidist declarat. Oare noi nu tot asa am face daca s-ar duce un stelist( si vedeta pe deasupra)? Eu nu-i condamn. Mi se pare un lucru frumos, ceea ce au facut ei. Fara suparare.

st_194715.08.2007 01:18

macar era un rapidist decent nu ca fane`,noni`,corsi dica10 & co.

ariven2115.08.2007 08:44

Ce au în comun Florian Pittiș și tovarãșul Ion Iliescu?

Faptul cã sunt suporteri ai echipei ''feroviare''.

Mai existã tupeu sã spui cã ai luptat împotriva comuniștilor când de fapt comuniștii sunt chiar ei?

Celebrii comuniști rapidiști: Iliescu, Vãcãroiu, Geoanã, Gh.Gherghiu Dej, Silviu Brucan...Hmmm, ei pe dracu'...

Serilius16.08.2007 19:57

canarul negru ca un rapidist...Respect Pittis