FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gânduri pentru retur

fcsteaua.ro05.08.2007 01:42

A trecut primul hop cu polonezii de la Zaglebie și spiritele s-au mai liniștit...Cel puțin eu, care imediat dupã meciul de marți am avut (pentru a câta oarã? ;) ) câteva ieșiri "in decor". Eh, ce vreți, suntem oameni și, câteodatã, inima "judecã" inaintea capului (ar trebui, cum bine indeamnã rațiunea, sã numãr pânã la zece inainte de a rãspunde, dar...). Acum, mult mai liniștit, imi permit sã fac câteva observații prin prisma returului care se apropie.

Nu e nici un dubiu cã Hagi a pregãtit echipa in primul rând ca sã nu piardã. Victoria, dacã ar fi fost sã vinã, s-ar fi produs in urma unei intâmplãri și nicidecum datoritã unei tactici bine puse la punct. Ceea ce de fapt s-a și intâmplat (cu ocazia asta mã bucur sincer cã Gicã are și un dram de noroc). Echipa trimisã in teren, cu Rãdoi-Lovin mijlocași, a avut unicul scop de a "strica" acțiunile adversarului, nicidecum de a construi și a oferi pase utile cuplului de atacanți. Fundașii laterali au urcat extrem de rar: revãzând meciul, am surprins 2 urcãri ale lui Golanski (prima, la o centrare a lui Nicolițã de pe dreapta) și una singurã a lui Marin. In rest, fundașii laterali au fost blocați de o linie invizibilã la 30-35 m de poarta lui Cernea. Benzile au fost cele care au mai mișcat, Croitoru și Nicolițã zbãtându-se dar, la fel, pãrând a fi preocupați mai mult de defensivã decât de atac. Cuvântul de ordine a fost, deci, prudențã. O fi bine, o fi rãu, in fața unei echipe ca Zaglebie? Eu zic cã e de bine, și, pentru exemplificare, redau o declarație a lui Emerich Jenei: "Pentru Gicã Hagi a fost un meci dificil, atât in teren, cât mai ales in afara lui". Mai ales in afara terenului, ce-o vrea sã insemne asta? Nu-ți trebuie diplomã in psihologie sã-ți dai seama cã, in momentul de fațã, Gicã Hagi se aflã intr-un fragil echilibru psihic. Indrãznesc chiar sã afirm cã trei eșecuri consecutive (indiferent de competiție) l-ar determina, fãrã prea multe explicații, sã-și dea demisia. In el se dã o luptã aprigã prin care incearcã sã demonstreze, in primul rând lui, cã e capabil. Cã poate și meritã sã conducã Steaua. Pentru Gicã, prioritarã este acum victoria, indiferent de mijloacele prin care aceasta e obținutã. ªi nu pentru coeficientul de țarã sau banii din Liga Campionilor, ci pentru a mai pune o pietricicã la temelia "zidului de incredere" in el insuși. Circul (ptiu, m-a luat gura pe dinainte, am vrut sa spun spectacolul) va veni mai târziu, in momentul in care un eșec nu va mai fi privit ca o nepricepere ci ca un simplu accident - va fi mai ușor digerat. Pentru cã de un singur lucru sunt convins, lui Gicã nu-i place sã se apere!

Din aceasta cauzã, tactica pentru retur trebuie sã fie una care sã ne aducã victoria, indiferent cât de defensiv (ah, ce cuvânt nesuferit) ar juca echipa. Gicã nu trebuie sã facã favoruri nici patronului, nici suporterilor, care iși doresc probabil o victorie cu 5-0 in Ghencea. Nu. Echipa trebuie sã interpreteze partitura cu care Gicã se simte cel mai confortabil acum.

O sã inchei spunând câteva cuvinte despre nesfârșitele dispute pe tema "Oli-Hagi". Promit sã fie ultima referire la fostul antrenor al Stelei, cel puțin in cadrul unui articol. In comentarii... probabil voi gãsi iarãși justificare in caracterul boem si extrem de complicat al naturii umane ;). Vreau sã spun cã ar fi bine și frumos sã incetãm comparațiile Oli-Hagi, pentru cã nu-și au rostul. L-am susținut pe Oli și nu mã voi dezice de el, așa cum nici unul dintre noi nu ne dezicem (sunt convins) de titlul 23 și de semifinala UEFA. Cârcotașul din mine ar vrea sã strige: "Ați vãzut? Pe naiba tupeu și indrãznealã la Gicã". Sau faptul cã Gicã i-a permis lui Gigi sã-i arunce pe Boștinã și Gurițã, când s-a vãzut bine (din amicale) cã primul era om de bazã in echipa gânditã de Hagi. Dar...nu vreau. Pentru cã in joc este Steaua, nu Oli sau Hagi. ªi Steaua nu meritã caterinca asta intre suporteri. Pentru mine, susținerea lui Oli s-a incheiat in momentul in care a plecat de la noi - acum sunt alãturi de Hagi din toatã inima, fãrã ascunzișuri. Imi doresc sã reușeascã pentru ceea ce-a fost, dar mai ales pentru ceea ce ar putea deveni, alãturi de Steaua. Ce ziceți?

Echipa de miercuri: Cernea - Marin, Goian, Rada, Neșu - Bãdoi, Rãdoi, Croitoru, Nicolitã - Dicã - Zaharia. Analizând și meciul cu Farul, un mijloc Rãdoi - Lovin este total ineficient pentru ofensivã. Cel puțin Lovin ar trebui ținut pe bancã, cu el in teren am impresia cã jucãm in zece - chiar și Bicfalvi, asa necopt cum e, a arãtat mai multa siguranțã. Croitoru ... este un jucãtor suficient de tehnic, suficient de rapid astfel incât sã aducã un plus compartimentului ofensiv. Ceea ce-i lipsește, in opinia mea, este imaginația: se pierde in driblinguri nesfârșite la mijlocul terenului dar nu are (incã) clarviziunea pentru pasa decisivã (in meciul cu Farul am remarcat o singura pasã bunã a lui Croitoru, o minge pe culoar pentru Dicã (prea rapidã insã). Oricum, este clar preferat in locul lui Lovin sau in locul celui de-al doilea inchizãtor, pentru cã scopul principal este sã inscriem, sã ne punem la adãpost de orice surprize. Pe urmã, dacã se dorește, putem inchide jocul. Dacã trecem de Zaglebie, suntem in Champions League si Gicã poate sã bifeze deja primul obiectiv in agendã.

Forza Steaua!

Andrei (papillon)

endorama05.08.2007 04:14

as vrea sa comentez ceva relativ la articolul asta, dar chiar n-am mai nimic de zis...

deocamdata astept sa vad meciurile si mai ales rezultatele din august ca sa-mi formez o opinie despre 'Steaua sub Hagi'.

sper sa trecem cu bine de returul cu polonezii fiindca mi-e putin teama - jucatorii se vor gandi la cei 150.000 de euro si la faptul ca dubla cu Bate pare superaccesibila si ma tem sa nu le tremure din nou picioarele cum s-a mai intamplat cu Rosenborg si cu Boro.

in rest, meciul cu CFR din etapa a 4-a il voi considera destul de relevant pentru sansele in campionat.

cat despre grupele Ligii, dupa cum mai ziceam si in alte posturi, nu am mari sperante cu lotul actual.

mihai___slobozia05.08.2007 06:36

nici nu cred ca ar trebui sa ne facem griji cu zaglebie la Bucuresti pentru ca e o echipa sub nivelul nostru,dar in fotbal mingea e rotunda si tre sa tratam acest joc cu seriozitate dupa care va fi practic o formalitate sa mai dam piept cu Champions League steagcruce2 sprecl2

[FORZA Steaua]

eddie the 'ead05.08.2007 06:56

Da, perfect de acord cu tine mai ales in ceea ce priveste tema Hagi-Oli. Am vazut pe alt topic ca se discuta aprins pe marginea acestui subiect. Cred ca cei care l-au sustinut pe Oli chiar si pina la plecare (n-am fost unul dintre aceea si m-am bucurat cind a plecat, fara a-i uita meritele, insa) vor sa ne arate in continuare ca el era bun, iar Hagi nu e, ca a fost o greseala sa-l contestam asa de vehement etc. Apoi, ma gindesc si la cei care il plingeau pe Protasov, desi, in mod ciudat, asta a inceput sa se intample cam la un an dupa plecarea lui...

Nu inteleg rostul acestor discutii. Acum antrenor e Hagi, daca e bun, perfect, daca nu, va pleca singur si nu va spune "gata, plec", apoi o va da la intors "de fapt, vreau sa raman linga echipa". Hai sa nu zic ca poate are o coloana vertebrala mai dreapta (vezi plecarea lui Bostina, pe care nu o depling, insa), ci e poate mai orgolios. Dar gata, asta e. Hagi e aici, Oli a plecat. Acum ce facem? De fiecare data cind va veni un alt antrenor il vom plinge pe cel dinaintea lui? Toti au plecat pentru ca rezultatele premergatoare plecarii lor au fost SLABE. Asta e tot ce conteaza. Nu toate cluburile sunt Manchester United, sa tina un antrenor pe banca 20 de ani, chiar si in perioade de criza.

fcr196905.08.2007 08:24

scuze de off-topic,dar mie chiar mi-e dor de Elton !!! El ne-ar fi adus bucuria jocului,magia spectacolului,chiar si bagat pe finaluri de partida.Ce combinatii ar fi facut cu Dica si Neaga !!! ce pase ideale ar fi dat !!! doamne cat il urasc pe Becali ca l-a dat si si-a batut joc de el !!!!

iov05.08.2007 08:49

Steaua are mijlocul neutru ca sa nu zic egal cu zero, un mijloc care nu poate sa ajute atacul deloc si care isi face bine treaba in fata apararii( nu-l includ pe Lovin care a mancat kkt si spre rusinea Stelei nu are o alternativa viabila pentru acest antitalent), in acest caz suntem foarte vulnerabili iar jocul nostru este usor de citit, astfel cursele extremelor sunt usor de oprit acestia terminand actiunile in mare masura prin centrari asta daca nu se pierde mingea, acestia neputand intra in combinatie cu mijlocasii centrali, cat despre atacanti la acestia s-a vazut ca este de ajuns marcajul om la om, mijlocasii urcand rar si departe de poarta adversa pentru a ajuta, prin urmare un joc de toata jena cu jucatori mediocri pentru CL, astept revenirea celor accidentati, poate Hagi schimba un pic sistemul de joc. De ce ma bucur ca a plecat sluga Oli ("am lucrat io cu seicul seicilor")? Oli a acceptat si nu a cerut nimic, a incercat sa faca din rahat bici, nu a cerut jucatori pentru a imbunatati jocul si a creste valoarea lotului, nu a promovat talentul si juniorii, nu a avut tupeu sa sacrifice, sa reformeze, a preferat sa conserve fara a avea resurse, dorinta sa de afirmare s-a vazut cand a plecat pentru un pumn de galbeni, din aceste motive cred ca ne aflam in situatia in care

nu avem complexitate in diversitatea lotului. Hagi nu are toate premisele pentru a reusi si asta este doar problema lui dar macar a cerut jucatori, de valori numai de Gigi apreciate, ideea fiind securizarea echipei intai, cat despre cresterea valorii in lot vom vedea ce solutii sunt daca transferurile sunt prea costisitoare pentru ala din pipera. Ne vom califica si vom face aceeasi "figura frumoasa" in grupe ca anul' trecut in primu si probabil ultimele doua meciuri cand soarta vi fi deja pecetluita, dar e bine si asa. Against modern football.

cristi_mold05.08.2007 08:50

Vad ca tot mai multe posturi ca inclina spre ideea ca Steaua lui Hagi joaca defensiv. Dati-mi voie sa va contrazic. Steaua nu joaca spectaculos, insa nicidecum nu joaca defensiv. Uitati-va in meciul cu Farul, mingea a stat mai mult la mijlocul terenului si in terenul constantenilor, Steaua a avut posesia, Steaua a avut ocazile. Mai mult Farul a avut o singura ocazie si aceea neclara.

La fel si cu Zaglebie in tur. Rar au trecut polonezii de mijlocul terenului, doar in final cand erau presati de rezultat.

In aceeasi masura insa este adevarat ca Steaua a inscris 4 goluri in acest sezon din faze fixe. Reuseste sa aduca mingea foarte usor la 25-30 de metri in fata portii adeverse insa acolo parca se rupe filmul. Incearca pase, centrari, suturi insa fara folos. Si mai mult, cand isi creeaza ocazii de gol, rateaza cu seninatate (vezi meciul cu Ceahlaul).

Toate aceste lucruri pot fi insa remediate si eu astept sfarsitul lunii septembrie pentru a-mi putea forma o parere obiectiva despre Steaua lui Hagi

MALDINI_STEAUA05.08.2007 09:14

Eu unu , mai astept cateva meciuri pana sa imi dau cu parerea de ceea ce joaca Steaua .pentru. miercuri : sper sa ne calificam.Asta ar insemna o calificare in Champions League ( ma indoiesc ca BATE Borisov e o echipa de speriat ).Sa fim sinceri , nu spune nimeni ca cei din Borisov trebuie "luati de sus" dar totusi , sa fim realisti , nu putem compara Steaua cu BATE Borisov...in fine , astept meciul de miercuri cu mare nerabdare.Sper sa invingem si sa ne calificam!

Forza Steaua !!!!!!!!!

nascutstelistfloryn05.08.2007 11:35

-Zapata-

-Golanski- -Goian- -Rada- -P. Marin-

-Badoi- -Radoi- -Croitoru-

-Nicloita- -Dica-

-Neaga-

4-3-2-1 care sa se transforme in functie de faze in 4-3-3 cu Nicolita, Dica si Neaga in atac sau in 4-4-2, poate chiar un 4-5-1 cand adversarul va ataca ;)

sNp05.08.2007 16:50

Forța Steaua !! steagsahmic , îi batem pe polonezi 99,999 %

endorama05.08.2007 21:12

citesc acum tirada lui Borcea la adresa arbitrului de la meciul cu Vasluiul.... cica a vrut sa scoata echipa din teren....

parca traim in zona crepusculara....

va tot plangeti voi de Gigi Becali, dar ce-ar fi daca l-am avea pe Borcea la conducere? omul ala e atat de disperat de gandul ca s-ar putea sa mai treaca inca un an fara sa inceapa sa scoata bani de la Dinamo ca e in stare sa faca afirmatii ce frizeaza ridicolul... doar, doar vor lua arbitrii de seama si data viitoare nu vor mai arbitra corect, ca in meciul cu Vasluiul, ci vor trage si ei la obiectivul lui Borcea....

www.mfun.ro06.08.2007 09:55

Intr-adevar Steaua nu prea sta bine la creatie, dar sper yo ca lucrurile se vor rezolva pana pe 31 august. Sper ca, jucatorul lui Charleroi, Camus, sa accepte dupa meciul cu Zaglebie, oferta Stelei si cine stie poate mai vine inca unul la fel de bun. Ca genul asta de jucator ne lipseste de ceva vreme. In rest, e mai bine ca pe vremea lui Olaroiu, ne creeam multe ocazii (ma refer la primele 2 etape) si cu timpul o sa inscriem si mai multe goluri. Tb doar timp, parerea mea.

Off topic: Am si yo o nelamurire. Voi ati observat o chestie si anume : Unii jucatori pe care ii vrem noi sa i cumparam din Romania, au un pret pentru Steaua, si alte preturi pentru celelalte echipe. Ex Plesan, care daca vroiam noi sa-l cumparam cred ca mai putin de 1,8 mil nu ni-l dadea nenea Iancu, iar daca il ia Dinamo, il ia pe o caruta de balegar. La fel cu Herea, Mazilu si alti jucatori, care dupa ce am renuntat sa i cumparam, i-a luat imeddiat alta echipa cu o suma modica

pentru noi au un pret extrem de piperat, insa daca vrea sa l ia crapidu sau Dinamo, pretul scade ingrozitor de mult.!!

O fi din cauza oierului care se afiseaza ca prostu si zice ca da oricat pe un jucator bun??

fane_casieru06.08.2007 11:05

O fi din cauza oierului care se afiseaza ca prostu si zice ca da oricat pe un jucator bun??

@mfun.ro - nu e normal ?....cum e si vorba : Cand prinzi o gasca s-o jumuli bine..sa nu-i mai creasca pene....

ariven2106.08.2007 11:28

mai dar ...plesaan la Steaua, pai chiar asa am ajuns sa luam toti refuzatii care nu au facut mare branza...daca a spus nu acum 2 ani , NU trebuia sa fie...mie nu imi plac jumatatile de masura...

ca in cazul Badoi...Mie personal imi place ca si jucator enorm...dar sa zici ca esti steist de mic...mi bine tacea si nu musca mana care l-a tinut ...oricare a fost aia...

Bun sai acum alt refuzat...Plesan...Cred ca si Lovin e mai bun ca el...

ariven2106.08.2007 11:31

CITAT:

"Am fãcut o alegere cu sufletul. Acum 2 ani am greșit cã nu m-am dus la Steaua, dar am reparat aceastã greșealã", a declarat Pleșan dupã ce a semnat înțelegerea cu Steaua" :blink:

La anul poate pleca de la noi inaopi la Craiova... :biggrin:

1on06.08.2007 12:01

Opinia mea cã o sã facã treabã.

@www.mfun.ro: Nu dã din banii mei, așa cã nu mã intereseazã.

www.mfun.ro06.08.2007 12:10
CITAT:

"Am fãcut o alegere cu sufletul. Acum 2 ani am greșit cã nu m-am dus la Steaua, dar am reparat aceastã greșealã", a declarat Pleșan dupã ce a semnat înțelegerea cu Steaua" :blink:

La anul poate pleca de la noi inaopi la Craiova... :biggrin:

Nu fiti carcotasi ma

E un jucator bun si sezonul asta pare mai hotarat ca niciodata sa arate asta!

Yo zic ca o sa faca treaba la Steaua!!

MoWeed06.08.2007 14:11

@ariven21

Lovin orice e numa jucator de fotbal nu...bine macar ca nu il mai vedem pe asta titular acu

VrCristian07.08.2007 22:43

Zapata // Nesu - Goian - Rada - P.Marin // Nicolita - Croitoru - Radoi - Badoi // Neaga - Dica

FORZA Steaua Bucuresti ! LUPTA DACA NE IUBESTI ! fular-campioniifularsteaua2

steagsimplu

Nosferatus07.08.2007 23:20

Baieti fara suparare dar Hagi nu este un antrenor pe masura Stelei ....nush pur si simplu nu vad un antrenor bun...mi se pare cel mai slab antrenor din Liga I si mie frik rau de parcursul Stelei in sezonu asta sper sa avem noroc

ultra_steaua_ole_ole_ole08.08.2007 14:06

trebuie sa batem tot