As avea si eu cateva sugestii pentru AISS (pe care le voi continua din "pozitia" de membru, sper eu in saptamanile urmatoare).
1. Referitor la atragerea de noi membri
a) Oameni buni, aveti cel mai bun "instrument" de a atrage noi membri in AISS - siteul fcsteaua.ro. Parerea mea e ca nu e indeajuns de folosit - ma gandeam, de exemplu, ca 2-3 zile pe saptamana sa aveti un banner pe prima pagina cu ceva gen "Arata ca vrei sa faci ceva pentru Steaua - Inscrie-te in AISS acum (link)". Eventual bannerul sa contina pe scurt si actiunile principale efectuate de AISS pana acum, posibile beneficii. Daca aveti pe cineva care lucreaza/studiaza marketing, cred ca va poate ajuta cu asa ceva (eu am facut management si secundar marketing, dar as putea ajuta)
b) Vorbeam cu cineva de pe aici (nu spun cine, persoana importanta
) despre faptul ca gruparile sunt in general grupuri inchise. Adica daca Ionel, stelist infocat care vine meci de meci de ani de zile, vrea sa intre intr-un grup, are 90 % sanse sa i se dea cu flit. Poate ca pe acesti suporteri "liberi" - care nu fac parte dintr-un grup - s-ar putea axa o actiune de promovare a AISS. La fel, poate o actiune de organizare a unei deplasari (fara sa fie implicate fondurile AISS, normal - doar va interesati de niste oferte, etc). Sunt multi oameni in tribune si in peluza care vor sa faca ceva pentru Steaua, si nu stiu cum, si se simt mici si neimportanti. Puteti sa le aratati ca si ei conteaza
.
Cum se face asta, e o discutie mai lunga. De la fluturasi impartiti in tribune/peluze cam la fiecare meci, fluturasi bine structurati (iar marketingul) si pana la discutii directe cu cel de langa tine, in care sa ii explici ce inseamna AISS, cum functioneaza si ce poate face el in cadrul AISS.
2. Referitor la transparenta
O idee foarte buna e publicarea extraselor de cont, desi poate ar fi util un sumar al lor (lunar), si nu detaliat pe fiecare zi. M-ar interesa daca (si urmeaza o combinatie de intrebari si sugestii) :
- exista o structura de conducere, iar in cadrul acelei structuri fiecare are un rol bine determinat (spre ex. PR, atragere de membri, financiar, organizatoric, etc)
- acea structura este fixa (membri fondatori) sau flexibila (spre exemplu, alcatuita partial din membri fondatori si partial din 1-2-3 membri obisnuiti); daca prima varianta este corecta, daca exista un plan ca pe viitor sa se treaca la a doua varianta, care, spun eu, ar creste dinamica luarii deciziilor + ar fi un motiv de atragere a noilor membri.
- cateva detalii despre modul in care se iau deciziile - spre exemplu, unele comentarii relativ la comunicate, care au rezultat in urma discutiilor dintre membri AISS. Ar da dovada de mai multa transparenta, de faptul ca exista democratie - banuiesc ca nu exista unanimitate in luarea deciziilor de fiecare data, si deci de cresterea increderii in AISS.
3. Referitor la proiecte - cred ca ar fi utila o lista de proiecte CONCRETE ale AISS, pentru acest an de exemplu, cu eventuale deadlineuri. Again, ar contribui la imaginea de seriozitate si la increderea in capacitatea AISS de a gestiona proiecte si actiuni.
4. Un articol din cand in cand, despre numarul de membri, fluctuatia lui, acoperirea zonala (de exemplu) - stiu ca in prima luna au fost vreo 30 de membri parca, dar de atunci nu mai stiu daca e vorba de 50, 100, 200, 500 - un articol in acest sens avand si scop de informare dar si de publicitate.
5. Adaugarea la siteul AISS.ro (care mi se pare updatat cam greu) a unei pagini de PR, unde sa fie prezentate actiunile si acoperirea mediatica. Pagina care ar putea fi folosita mai departe la atragerea de parteneri la diverse proiecte - si aici probabil ca se pot selecta o gramada de idei, prima care imi vine in cap fiind un mini-campionat de fotbal pentru "piticii" din cartierele preponderent steliste, cu premii simbolice oferite de sponsori (si cred ca aici ati gasi destul de usor sponsori).
6. Reluarea intalnirilor publice cu toti membrii AISS si cu alti posibili membri, o data pe luna de exemplu, intr-un cadru mai mult sau mai putin formal (as sugera o intalnire "oficiala", urmata de un meci de fotbal si bere
).
Sunt sigur ca unele din sugestiile de mai sus au fost discutate de voi sau urmeaza sa fie puse in aplicare(nu am de unde sa stiu asta deocamdata), dar sper ca macar o parte dintre ele sa va ajute (si in curand, sa ne ajute). Daca alti membri de pe forum mai au alte sugestii, cred ca le pot posta aici
.