FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Unsprezece

fcsteaua.ro23.07.2007 11:14

Am urmarit la televizor Super Cupa Poloniei pentru a-i spiona pe viitorii adversari ai Stelei intr-un meci cu miza. Personal sunt nemultumit fiindca mi-am incalcat un principiu, aratand atat de mult interes pentru un adversar cotat teoretic la un nivel inferior ros albastrilor, dar nelinistea pe care-o simt inaintea debutului lui Gica in meciuri oficiale, m-a determinat sa aloc timp si energie.

Zaglebie e acel tip de echipa care te baga in ceata, te face sa nu intelegi mult din fenomenul fotbal. Poti s-o domini categoric, sa ai senzatia ca te poti distra cu fotbalistii acesteia, fara ati face griji pentru rezultatul final. Tocmai aici este capcana. Aparent o formatie mediocra, fara stralucire, dar care iti amorteste vigilenta. O Slovenie perfida, o Norvegie al carui joc il inveti repede, dar care iti baga mingea-n ate desi stii exact ce poate si care-i sunt automatismele.

Fara a excela la capitolele inventivitate si tehnica, este previzibila, iar jocul sau ofensiv se rezuma la pasele lungi, si progresie pe spatiile largi. Aglomereaza foarte bine jumatatea terenului in care se apara, optand sa astepte greseala adversarului, iar in atac se bazeaza pe angajament, forta si fructificarea fazelor fixe, nefiind o formatie care sa te macine prin posesia balonului si viteza de circulatie a acestuia. Registru tactic pe care-l aplica este unul simplist, dar ceea ce stie sa faca, face foarte bine. Ar fi o greseala sa-i subestimam, cum ar fi o mare tampenie sa-i consideram "tari". Fiecarui adversar trebuie sa-i aloci respect si atentie atat cat merita, fara a te speria si fara a-l bagateliza. Adversarul campioanei Poloniei de ieri, Belchatow, dupa ce a aratat de-a lungul finalei, cu greu s-ar putea compara cu o formatie din zona 6-12 a Ligii I, fara nicio exagerare. Un fotbal mimat, putine solutii, putina presiune asupra lui Zaglebie, fapt ce ma duce cu gandul ca fotbalul polonez la nivelul competitiei interne este net inferior celui din Romania.

Reintorcandu-ne spre baietii nostri, gasesc ca e mult mai firesc ca preocuparea noastra sa se indrepte asupra lor. Daca Steaua nu va trece de polonezi sau nu va ajunge in Grupele Champions League, acest fapt se va intampla din propria-i vina si nu din cauza adversarilor. In clipa de fata vicecampioana are jucatori, dar nu are o echipa, acest fapt intretinand confuzia si nelinistea justificata a suporterilor. Faptul - laudabil pana la un moment dat - ca Gica Hagi a preferat sa sacrifice ideea de formare a unui prim 11, a condus la situatia de a avea un lot valoros, dar neexistand o partitura prin care echipa sa se identifice.

Din pacate, timpul este nemilos, iar dubla mansa cu Zaglebie bate la usa. Ramane de vazut capacitatea antrenorului de a aduce omogenitate in joc, de a identifica jucatorii cei mai potriviti spre a fi titularizati. Bicfalvi, Ochirosii si Croitoru reprezinta marile provocari, Goian, Dica, Neaga, Cernea si Marin certitudini, iar Badoi, Emegara si Gurita semne de intrebare. De asemenea un semn mare de intrebare este legat de forma sportiva a capitanului Radoi dar si de utilitatea introducerii lui Nicolita in conditiile in care Golansky si Badoi acopera foarte bine atat faza de aparare cat si cea de atac pe banda dreapta.

Adaugandu-l pe Zapata dar si preconizatele transferuri ale lui Camus si Vladimir Ivic, il regasim pe Hagi in fata unei situatii aparent ideale - doua, trei optiuni pe fiecare post, dar si a unor probleme mari - a motivarii jucatorilor si a mentinerii acestora intr-o atmosfera propice performantei, depasind frustrarea netitularizarii permanente.

Azazello23.07.2007 11:29

Ca de obicei o analiza buna , lucida. O mica observatie : il vad pe Banel Nicolita titular si poate juca si pe stanga la nevoie. Si pe Radoi fundas central - cu toate ca uitandu-ma la meciurile si rezumatele din ultima vreme -il vad cam iesit din forma.

ronalseby23.07.2007 11:38

ne trebuie un 11 bun ca sai batem pe poloni si ei au 11 bunicel

fularsteaua2

DonAndres23.07.2007 11:48

Intr-adevar Zaglebie este o echipa greu de 'citit' si caracterizat deoarece dau impresia unui joc haotic bazat mai mult pe calitatile jucatorilor(si aici ma refer la forta si ambitzie)decat printr-o organizare deosebita la nivelul grupului.Foarte potrivita pare asemanarea ta intre polonezi si Slovenia.Pare sora mai mica a acestora dar sper din toata inima ca nu vor reusii ceea ce au reusit Rudonja et comp.

Cele doua partide vor trebui tratate cu atentie dar si cu optimism si incredere!Am incredere in Hagi,am incredere in Steaua!

Hai baieti!!!!!!!!

axl2323.07.2007 11:55
Un fotbal mimat, putine solutii, putina presiune asupra lui Zaglebie, fapt ce ma duce cu gandul ca fotbalul polonez la nivelul competitiei interne este net inferior celui din Romania.

Nu poti judeca un intreg campionat dupa un singur meci, si ala de cupa.

Daca Steaua nu va trece de polonezi sau nu va ajunge in Grupele Champions League, acest fapt se va intampla din propria-i vina si nu din cauza adversarilor.

Afirmatie universal valabila, poate chiar truism.

P.S.

Ca sa fiu eu mai cu mot, si nu in nota generala de apreciere, articolele tale nu-mi mai plac deloc. Memento mori!

Il Soldatino23.07.2007 12:15
Nu poti judeca un intreg campionat dupa un singur meci, si ala de cupa.

Afirmatie universal valabila, poate chiar truism.

P.S.

Ca sa fiu eu mai cu mot, si nu in nota generala de apreciere, articolele tale nu-mi mai plac deloc. Memento mori!

Opinia ta :)

Face parte din suita de provocari la care eu si colegii mei am fost supusi de la o vreme incoace si dintr-o anume zona. Nu am sa-ti dau satisfactie si am sa te tratez egal ca si pe ceilalti.

Noroc :)

axl2323.07.2007 12:21

Super, ma bucura echidistanta ta. Si vorbind de provocari, ar trebui sa luati bine in considerare anumita zona si genul de user care le face, asta daca vorbim aceeasi limba. Si nu vorbesc despre "moldoveneasca".

Virgil23.07.2007 12:41

Nu prea am obiceiul sa-mi dau cu parerea despre articolele colegilor de redactie. Probabil ca nu mi-as fi dat nici acum, daca nu as fi socotit ca e un articol perfect scris, care acopera tot ce ne intereseaza despre Zaglebie.

Indraznesc sa spun ca e cam peste tot ce se scrie in gazetele sportive.

Nu pot decat sa ma bucur ca am astfel de colegi si ii promit ca in scurt timp voi reintra in circuit.

In ciuda contestatarilor mei. Se stiu ei care.

Bravo Cataline!

ariven2123.07.2007 12:58

Nicolita a dat randament foarte bun atunci cand partea dreapta spate era acoperita de George care oricum urca si el des in atac si mai ales centra de foare multe ori. Daca va aducti aminte , exact pe acest fond s-a inregistrat explozia lui Banel, care, nefiind fortat sa faca faza de aparare cum s-a intamplat sezonul trecut, ajungea de multe ori chiar si la finalizare. Daca Golo ca reusi sa tina bine flacul drept fara interventia maora al lui Banel, atunci acesta din urma va putea sa sprijine mult mai bine atacul. De asemea si Emeghara este o solutie in dreapta, cat ca el a fost utilizat cu precadere pe stanga la Timisoara. Sau ,evident , Petre Marin, care euspun ca ar trebui sa-i facem o medalie si un mic tablou ca sa aratam cat il apreciem noi pe "batranul' Petre Marin...

In rest aceeasi rabdare pe care galeria nu a aratat-o la prezentarea de vineri. Daca terenul Stelei va fi suspendat din nou anul acesta eu propun ca Steaua sa joace in provnce pe termen nelimit (o utopie evident...)

steaua_ro

SSK23.07.2007 13:02

Buna treaba, Cataline!

As vrea sa spun si eu ceva in legatura cu Nicolita: meciul cu Charleroi mi-a intarit parerea ca Nicolita este un fotbalist esentialmente limitat. Un munte de bunavointa, dar prea putina..."putirinta". Sunt de parere ca Nicolita trebuie sa stea binisor pe banca si sa jucam cu Golanski-Badoi pe banda dreapta!

Il Soldatino23.07.2007 13:08
Super, ma bucura echidistanta ta. Si vorbind de provocari, ar trebui sa luati bine in considerare anumita zona si genul de user care le face, asta daca vorbim aceeasi limba. Si nu vorbesc despre "moldoveneasca".

omule, de ce incerci sa dezvolti o discutie care nu mai are legatura cu articolul? Si ce treaba are regiunea Moldovei din care provin in acest cadru?

Faptul ca nu iti mai plac articolele mele reprezinta un aspect, dar modul in care pui tu problema e clar ca nu are legatura cu textul in sine.

Cel mai bine are fi sa nu-mi mai citesti articolele in viitor si in felul acesta am reusi sa eliminam o farama mica din multitudinea posturilor de pe acest site care nu au legatura cu un text ci cu o persoana. In felul acesta am scapa si de polemici gratuite, de antipatii...asta daca si tu iti doresti sa se intample. Nu scriu pentru tine, nu scriu pentru mama mea ci scriu pentru aceia care vor sa-mi citeasca textele.

Il Soldatino23.07.2007 13:12
Buna treaba, Cataline!

As vrea sa spun si eu ceva in legatura cu Nicolita: meciul cu Charleroi mi-a intarit parerea ca Nicolita este un fotbalist esentialmente limitat. Un munte de bunavointa, dar prea putina..."putirinta". Sunt de parere ca Nicolita trebuie sa stea binisor pe banca si sa jucam cu Golanski-Badoi pe banda dreapta!

Asa cred si eu Ovidiu, dar ce te faci cu toata simpatia publicului de care se bucura Jardel? Oare va avea antrenorul Hagi curajul sa-si asume aceasta "miscare" nepopulara?

Si ce se va intampla daca Steaua va pierde un meci cu Badoi si Golansky titulari, iar Banel sa nu fie introdus? Stii cum judeca suporterii - intotdeauna e mai bun acela care nu joaca...

axl2323.07.2007 13:20

@il soldatino

Am banuit eu ca nu vorbim aceeasi limba.

In primul post am fost autoironic: pentru ca multa lume te apreciaza si-ti spune asta, eu n-o s-o fac, desi le dau dreptate.

In al doilea post sugeram sa-i luati in serios pe cei ce va provoaca, din "zona" respectiva, pentru ca majoritatea sunt oameni cu cap, care stiu sa se exprime si care argumenteaza logic si frumos. Nu era o provocare din partea mea, era un sfat. Si de-acum o sa ma abtin de la sfaturi.

Cat despre "moldoveneasca", era o gluma, vorbeam despre limbi pe care le vorbim amandoi, si "moldoveneasca" ESTE una dintre ele.

Deci, din partea mea, toata contra asta a fost doar o problema de comunicare. Daca tu consideri necesar continuam pe privat sau mess, pentru a nu strica frumusetea articolului.

Azazello23.07.2007 15:05
Asa cred si eu Ovidiu, dar ce te faci cu toata simpatia publicului de care se bucura Jardel? Oare va avea antrenorul Hagi curajul sa-si asume aceasta "miscare" nepopulara?

Si ce se va intampla daca Steaua va pierde un meci cu Badoi si Golansky titulari, iar Banel sa nu fie introdus? Stii cum judeca suporterii - intotdeauna e mai bun acela care nu joaca...

antrenorul Hagi vede mult mai bine fotbalul ca oricare dintre noi de aici de pe site. iar daca-l va foloi inseamna ca este mai bun.

malasorte1323.07.2007 15:10
Nu prea am obiceiul sa-mi dau cu parerea despre articolele colegilor de redactie. Probabil ca nu mi-as fi dat nici acum, daca nu as fi socotit ca e un articol perfect scris, care acopera tot ce ne intereseaza despre Zaglebie.

Indraznesc sa spun ca e cam peste tot ce se scrie in gazetele sportive.

Nu pot decat sa ma bucur ca am astfel de colegi si ii promit ca in scurt timp voi reintra in circuit.

In ciuda contestatarilor mei. Se stiu ei care.

Bravo Cataline!

Si eu ma bucur ca ai astfel de colegi... singura problema ar fi cu colegul colegilor tai !!! Iar daca vei "reintra in circuit" doar pentru a face in ciuda contestatarilor tai...

In alta ordine de idei, insa, articolul e foarte bun si nu pot decat sa sper ca si in continuare Il Soldatino va urmari adversarii Stelei pentru a aduce informatii despre acestia. Informatii care altfel le putem culege ATAT DE DEFORMAT din presa.

Il Soldatino23.07.2007 15:19
@il soldatino

Am banuit eu ca nu vorbim aceeasi limba.

In primul post am fost autoironic: pentru ca multa lume te apreciaza si-ti spune asta, eu n-o s-o fac, desi le dau dreptate.

In al doilea post sugeram sa-i luati in serios pe cei ce va provoaca, din "zona" respectiva, pentru ca majoritatea sunt oameni cu cap, care stiu sa se exprime si care argumenteaza logic si frumos. Nu era o provocare din partea mea, era un sfat. Si de-acum o sa ma abtin de la sfaturi.

Cat despre "moldoveneasca", era o gluma, vorbeam despre limbi pe care le vorbim amandoi, si "moldoveneasca" ESTE una dintre ele.

Deci, din partea mea, toata contra asta a fost doar o problema de comunicare. Daca tu consideri necesar continuam pe privat sau mess, pentru a nu strica frumusetea articolului.

poi, de ce nu ai scris asa de la inceput? (ai idee cati suporteri au ales ca sa comunice cu mine pe privat sau pe YM ori de cate ori au avut ceva sa-mi spuna?...de bine sau de rau...). Stii cum pune problema Gica Chioru intr-o discutie pe YM cu mine?...Crede-ma ca ma distruge. Asa este stilul sau, direct, nesuferit si trebuie sa-l accept pentru ca e sincer...nu inseamna ca-mi place

Il Soldatino23.07.2007 15:20
Si eu ma bucur ca ai astfel de colegi... singura problema ar fi cu colegul colegilor tai !!! Iar daca vei "reintra in circuit" doar pentru a face in ciuda contestatarilor tai...

In alta ordine de idei, insa, articolul e foarte bun si nu pot decat sa sper ca si in continuare Il Soldatino va urmari adversarii Stelei pentru a aduce informatii despre acestia. Informatii care altfel le putem culege ATAT DE DEFORMAT din presa.

Am vrut chiar sa fac o captura la meciul cu Zaglebie....cu tot respectul fata de voi am considerat ca nu se merita, pentru ca e o forma de mandrie a suporterului stelist....

danimarcu23.07.2007 16:23

Si eu am vazut meciul,cred ca echipa poloneza este destul de clar sub Steaua,sa zic asa cam de nivelul lui Poli tm de anul trecut,genul ala de echipa care,daca joci de 10 ori cu ea,te bate de 2 ori,si tu o bati de 8!Cu toate astea,ne poate surprinde ,de aceea sper sa dam totul pe teren...

Anul si ceva trait alaturi de Oli, ne-a adus in stadiul asta trist de a ne face prea multe griji in fata unui adversar mediocru...

maimultdecatstelist23.07.2007 18:40

cum puteti spune ca e un "articol perfect scris" ???

acest articol imi aduce aminte de-alde Buzarin&co. carora li se face dor sa scrie cate-un articol si aleg un subiect tratandu-l "din avion".

spuneti-mi, va rog, cate nume de jucatori de la polonezi gasiti in articol ? chiar daca nu e o echipa de individualisti cu siguranta se pot remarca 2-3 jucatori.

spuneti-mi, va rog, daca din articol va dati seama ce asezare in teren au polonezii ? din descriere nu se poate distinge asezarea ... dar, totusi, e un "articol perfect scris".

tipic romaneste: daca nu ne lauda altii o facem noi.

FlowerPower25.07.2007 13:23
cum puteti spune ca e un "articol perfect scris" ???

acest articol imi aduce aminte de-alde Buzarin&co. carora li se face dor sa scrie cate-un articol si aleg un subiect tratandu-l "din avion".

spuneti-mi, va rog, cate nume de jucatori de la polonezi gasiti in articol ? chiar daca nu e o echipa de individualisti cu siguranta se pot remarca 2-3 jucatori.

spuneti-mi, va rog, daca din articol va dati seama ce asezare in teren au polonezii ? din descriere nu se poate distinge asezarea ... dar, totusi, e un "articol perfect scris".

tipic romaneste: daca nu ne lauda altii o facem noi.

Cred ca autorul articolului nu a dorit sa faca o analiza "pur tehnica" a viitorilor adversari. Daca vreau componenta echipei, cred ca pot s-o gasesc pe net.

Si chiar e un articol bine scris.