FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cine are aurul face legile.

fcsteaua.ro29.06.2007 07:27

Din 2004 pana in prezent, Steaua a schimbat nu mai putin de 5 antrenori. Piturca, Zenga, Dumitriu, Protasov, Olaroiu.

Fiecare dintre ei a avut cate un motiv intemeiat sau mai putin intemeiat, dar toate motivele l-au avut in prim plan pe Gigi Becali. Primul a plecat Piturca, cu o saptamana inaintea inceperii sezonului 2004/2005. Dupa cum se stie, inainte de inceperea sezonului respectiv, Gigi Becali si-a bagat pentru prima oara coada in problemele managerului general Piturca. A refuzat sa-l mai plateasca pe Paduret si l-a scos din lot. Suparat pe buna dreptate, Piturca a demisionat imediat, decizie care a lasat cu gura cascata marea masa a suporterilor Stelisti. Personal am privit decizia lui ca pe un gest de lasitate. Cum sa lasi echipa la mana destinului cu doar cateva zile inainte de inceperea oficiala a sezonului?

Al doilea antrenor care parasea Steaua, la interval de doar un an, era Zenga. Tot ca urmare a imixtiunii patronului in treburile antrenorului. Ne amintim cu regret ca Becali si-a permis fata de Zenga, mult mai mult decat fata de Piti. L-a vandut pe Neaga atunci cand aveam foarte mare nevoie de el, fara a se consulta cu nimeni, l-a impus titular pe Cristea care s-a dovedit a fi un mare fiasco, a certat si a amenintat antrenorul in vazul presei. Ca urmare a acestui torent declansat de Becali, Walter a clacat, echipa s-a blocat si ea cu cateva etape inainte de final, fiind pe punctul de a rata titlul.

Intr-un moment foarte greu pentru noi toti, Becali l-a dat afara pe Zenga si l-a pus in locul lui pe Dumitru Dumitriu, aflat "intamplator" pe aproape. Sustinut puternic de experienta lui Dorinel Munteanu si de forma extraordinara a portarului Martin Tudor, dar si de aportul intregii echipe, Dumitriu a avut sansa de a mai termina inca o data cu Steaua pe primul loc. La scurt timp de la obtinerea titlului cu numarul 22, Dumitriu era inlaturat de Mihai Stoica.

A urmat Oleg Protasov, un antrenor care a readus in Templu bucuria de a juca fotbal, spectacolul, si de ce nu, rezultatele. Ghinionul lui s-a numit Cosmin Olaroiu, pe care Becali il adusese la Steaua aparent fara niciun scop bine definit. Motivele reale ale indepartarii lui Oleg au fost: necalificarea in grupele Champions League, esecul din Supercupa in fata lui Dinamo, terminarea pe locul 2 a primei parti a campionatului si dorinta neascunsa a lui Becali de a-l instala antrenor pe Oli. Celelalte variante vehiculate sunt doar proza ieftina. Si s-a dus si Oleg, care a lasat numeroase amintiri frumoase, dar si regrete imense in sufletele suporterilor.

Al cincilea si ultimul care a parasit banca tehnica a Stelei, este Olaroiu, alintat tot mai des in ultima vreme, Zeroli. Vestea plecarii sale a venit absolut surprinzator cu cateva zile in urma, imediat dupa terminarea primului ciclu de pregatire (distractie) al Stelei in Spania. A avut darul sa buimaceasca si sa bucure in acelasi timp. Lasand la o parte performanta obtinuta, Oli a distrus jocul Stelei, a jucat previzibil, lent, prezenta lui in Ghencea a atras ghinionul numeroaselor accidentari.

Plecarea lui Olaroiu de la Steaua a fost cel putin ciudata, pentru faptul ca a fost lasat foarte usor sa plece. Surprinde si faptul ca a purtat discutii cu Al Hilal in timp ce se afla sub contract cu Steaua.

Pentru o echipa care a cucerit titlul de campioana nationala de 3 ori in ultimii 6 ani, pare de neinteles ca a schimbat atatia antrenori. Pentru cine il cunoaste insa pe patron, stie ca el reprezinta factorul de instabilitate a antrenorilor la echipa Stelara. Nimeni nu a prea facut purici pe aici, indiferent de calitatea pe care a avut-o in cadrul clubului. Acest mod de a-si indeparta colaboratorii, chiar cand acestia au avut contributii deosebite in slujba Stelei, tradeaza lipsa de scrupule a patronului.

Gica Hagi devine al saselea antrenor al Stelei intr-o perioada scurta. Anul si antrenorul, s-ar parea ca e deviza conducatorului Stelei. Despre Oli a spus ca e antrenor pe viata la Steaua si i-a dat drumul dupa un sezon si jumatate. Daca ar fi tinut la el, daca ar fi crezut in el si in binele Stelei, i-ar fi propus un contract pe masura celui oferit lui Hagi. Si poate ca Oli ar fi acceptat.

Plecarea lui Oli are darul sa elimine situatia incordata care exista intre antrenor si suporteri.

In ciuda faptului ca este considerat un antrenor slab, Hagi a obtinut in scurta sa cariera un trofeu relativ important. Cupa Turciei in 2005 cu Galatasaray. Cu o echipa tanara, in constructie la acea ora, de la care demisionase anterior Fatih Terim.

Hagi este antrenorul care pune accentul pe jocul ofensiv, direct pe poarta, pe viteza in joc. Acorda sanse jucatorilor tineri, el insusi fiind in tinerete beneficiarul unei astfel de practici.

Hagi are o experienta mai mare in fotbal comparativ cu cea a lui Olaroiu. Ce i-a lipsit pana acum si i s-a imputat in mai multe randuri, a fost lipsa rabdarii in relatia cu jucatorii. Hagi a fost un mare jucator si pretinde de la jucatori sa faca aproximativ ceea ce facea el in teren. Lucru care nu se intampla aproape intotdeauna. Speram cu totii ca Hagi sa aiba mai multa intelepciune, sa manifeste mai multa rabdare, sa se comporte ca un adevarat profesionist in mijlocul elevilor sai. Pentru ca impreuna cu Steaua sa se afle din nou pe culmile fotbalului romanesc si european.

Se va amesteca Becali in treburile lui Hagi?

Va mai incerca sa impuna propria vointa antrenorului?

Va incerca sa coopereze cu el?

Hagi va tolera amestecul lui Becali in problemele sale?

Va rezista Hagi, o personalitate orgolioasa, mai mult de un an in Ghencea?

Sunt intrebari legitime pe care ni le punem si la care raspunsul il va oferi Timpul.

Virgil

cristi_mold29.06.2007 07:52

Se va amesteca Becali in treburile lui Hagi?

Nu! Oricat ar fi de nesimtit si de impertinent GB nu cred ca isi va permite sa isi bage nasul in treburile lui Hagi, avand in vedere mai ales relatia lor de rudenie.

Va mai incerca sa impuna propria vointa antrenorului?

Cu siguranta ca va incerca insa nu cred ca o va face atat de autoritar ca pana acum. Eventual o sa mai "scape" cate un nume prin presa sau pe la colaboratori, insa nu cred ca Hagi va fi de acord.

Va incerca sa coopereze cu el?

Cred ca va incerca sa colaboreze cu el si ii va face toate poftele. Este nasul sau si nu cred ca GB ar vrea vreodata sa il inlature de la echipa.

Hagi va tolera amestecul lui Becali in problemele sale?

Niciodata. Hagi este un caracter prea puternic si este incapatanat in sensul bun al cuvantului si nu va accpeta in ruptul capului sa se amestece GB in treburile sale.

Va rezista Hagi, o personalitate orgolioasa, mai mult de un an in Ghencea?

Cu siguranta. Hagi iubeste Steaua, traieste si respira in rosu si albastru. Faptul ca a ajuns antrenor la Steaua este visul lui si va face orice ca acest vis sa dureze cat mai mult.

Insa cum ai spus si tu, timpul o sa ne dea raspunsuri mai clare la aceste intrebari.

zoloz200529.06.2007 08:12

aveti voi administratorii si redactorii acestui site ceva cu Olaroiu de tot nu`l suportati..acum puteti dormi linistiti noaptea..a plecat...!!

sunt curios daca o sa il tratati si pe Hagi cum il tratati si pe Olaroiu , daca primul nu va avea rezultatele scontate..

"prezenta lui in Ghencea a atras ghinionul numeroaselor accidentari." ..eu cred ca Olaroiu este vinovat si de incalzirea globala...nu mai zic si de disparitia dinozaurilor..

Cu respect,

Al vostru fidel cititor,

Mihai

forever_STEAUA29.06.2007 08:22

Dumitriu a fost adus ca intermediar, s-a stiut asta de la inceput.

Cristea a marcat cele doua goluri impotriva Valenciei + golul din ultima etapa cu Poli. Deci un fiasco nu prea a fost. Daca ramnea Neaga poate era mai bine, sau poate nu... E usor de dat cu presupusul.

Motivul oficial al plecarii lui Oleg a fost dorinta acestuia de a o antrena pe Dnepr. Si probabil banii. Oleg nu a fost dat afara de Jiji, e adevarat ca nici nu s-a facut nimic pentru ramanerea lui la echipa.

axl2329.06.2007 08:40

"Al cincilea si ultimul care a parasit banca tehnica a Stelei, este Olaroiu, alintat tot mai des in ultima vreme, Zeroli. Vestea plecarii sale a venit absolut surprinzator cu cateva zile in urma, imediat dupa terminarea primului ciclu de pregatire (distractie) al Stelei in Spania. A avut darul sa buimaceasca si sa bucure in acelasi timp. "

In "South Park- filmul" apare la un moment dat un prezentator de stiri care anunta ca au trecut trei ani de la moartea lui Sadam Hussein si lumea continua sa se bucure. La fel de bucuros ca acum voi fi si eu peste trei ani in legatura cu plecarea lui Oli.

onyx29.06.2007 08:53

Motivul plecarii lui Protasov a fost oferta lui Dnepr. Un antrenor aflat sub contract poate trata cu alt club, pentru ca nu functioneaza aceleasi reglementari care se aplica in cazul fotbalistilor. Cel mai regretat antrenor din cei 5, Protasov, e singurul care n-a bifat nici o performanta. Dar asa e la noi, e mai important ambalajul decit continutul. Lumea plinge dupa Protasov si dupa Elton, care intra 2 minute pe final de meci, la 2-0, si era votat jucatorul meciului. Asa valoare e Elton ca nu s-a inghesuit nimeni sa-l transfere, desi suma ceruta pe el era accesibila pentru 90% din cluburile din lumea asta.

forever_STEAUA29.06.2007 08:57

Oli putea sa trateze cu ce echipa vroia el. Nu avea contract cu Steaua. Sau in cel mai bun caz contractul ii expira MAINE. Asta daca acel contract a fost vreodata inregistrat pe undeva...

dorel8229.06.2007 09:12

nu cred ca doua caractere atat de puternice precum Hagi si Gigi vor reusi sa treaca peste orgolii. Gigi nu are cunostinta despre fotbal mai multa decat avem, pentru el importanta fiind imaginea. Hagi, traind in fotbalul mare, cunoaste ft bine fotbalul, a dovedit-o ca jucator, inca asteptam ca antrenor. relatiile familiale nu conteaza prea mult, lucru recunoscut si de Gigi, iar daca echipa va juca rau, Gigi o sa-l apere pe Hagi, nu va lua deloc in considerare reactia tribunei (pentru care si-a facut fereastra la tribuna oficiala, incantat de atmosfera), iar daca echipa va juca bine si Hagi il va eclipsa pe Gigi, finantatorul va cauta motive pentru a se desparti "amiabil" de rege. nu ii dau un an lui Hagi la Steaua, iar daca Gigi va continua cu comportamentul ceausist, va avea, probabil, acelasi sfarsit.

e un paradox. desi a avut cea mai scurta perioada la Steaua in ultimii ani (dupa Dumitriu care a stat 3 etape, vorba vine, pentru ca Zenga nu a fost de acord cu aranjarea unor meciuri), a avut cele mai putine performante, iar Oli a stat cel mai mult in era post-Piturca si a avut cele mai mari performante, Protasov e cel mai regretat, iar Oli cel mai urat de suporteri in general.

Motivul plecarii lui Protasov a fost oferta lui Dnepr. Un antrenor aflat sub contract poate trata cu alt club, pentru ca nu functioneaza aceleasi reglementari care se aplica in cazul fotbalistilor. Cel mai regretat antrenor din cei 5, Protasov, e singurul care n-a bifat nici o performanta. Dar asa e la noi, e mai important ambalajul decit continutul. Lumea plinge dupa Protasov si dupa Elton, care intra 2 minute pe final de meci, la 2-0, si era votat jucatorul meciului. Asa valoare e Elton ca nu s-a inghesuit nimeni sa-l transfere, desi suma ceruta pe el era accesibila pentru 90% din cluburile din lumea asta.
JDERUL29.06.2007 09:54

Eu cred ca Hagi si jjjjjj se vor intzelege.In afara faptului ca relatzia nas-fin presupune o anumita conduita,se pare ca au reinnodat o veche si frumoasa prietenie.

-Protasov s-a impus in inimile noastre datorita prestantzei si profesionalismului sau.

-O(l)isor a fost un oportunist

Daca nici Hagi,atunci cine ?

SebahSTEAUA29.06.2007 13:39

Virgil,cu tot respectul,pari un baiat de treaba,dar nu ai treaba cu jurnalismul si nici macar opinii pertinente nu ai.Il urasc pe cioban cred ca mai mult decat o faci tu,dar Neaga a plecat pentru ca EL si-a dorit,Protasov a vrut sa plece la dnepr si dupa cum a spus si forever_Steaua.Cristea a fost determinant(cu mare noroc ce-i drept,dar totusi determinant) in doua momente cruciale:meciul cu Valencia si cel cu fulgeru' . In rest apa de ploaie,lucruri spuse de un miliard de ori si incheiere de blog gesepist sau prosportist("Ce parere aveti?Isi va tunde Hagi ***?") plus apoteoticul "Timpul va decide". Il Soldatino,ia-l de mana pe Virgil si invata-l putina meserie si scoate-i din browser www.carpetamagica.ro si www.provest.ro

Cu toata Stima,

Sebah :)

w3bmaster29.06.2007 14:20

Tre sa avem in vedere c Hagi e nasu lu Gigi si la machedoni asta inseamna mult

Sa vedem ce o sa iasa

Virgil29.06.2007 14:55

@ SebahSTEAUA

Desi faci caz de respect, interventia ta este complet nerespectuoasa. Mai mult, nu este la obiect. Nu ma intereseaza cat de mult il urasti tu pe Becali, aici nu a fost vorba de ura. Vorbele imbracau ideea ca ne pleaca prematur antrenorii. Din tot ce am scris mai sus, ai ales sa ma critici, sa ma jignesti, sa arunci in derizoriu rezultatul incercarii mele de a propune un subiect cat se poate de real.

Contrar afirmatiei mele si a realitatii, vii cu ipoteza ca Neaga ar fi vrut de fapt sa plece in Korea si dai cu oistea in gard. Sa-l luam arbitru pe Soldatino, care ti se pare tie ca ar fi cel care stie meserie si sa ne spuna sub ce aspect se prezinta chestiunea.

Contrar afirmatiei mele ca Andrei Cristea ar fi fost un fiasco, sustii afirmatia cuiva care in mod precis nu le are cu fotbalul. daca se face aparatorul unui fotbalist iesit pe usa din dos a Stelei.

In rest apa de ploaie? Apa de ploaie contine peste 90% din forumul acesta, si asta pentru ca exista unii ca tine carora le arde de atac la persoana, printre altele. Esti cumva acel Sebah care a primit cu mult timp in urma ban permanent de la mine pentru niste orori scrise sub influenta bauturilor alcoolice? Ai grija CA Clonele primesc ban de drept.

In final, ia-te de mana cu cei pe ale caror posturi le citezi si duceti-va la garla. V-a batut Soarele tare de tot in crestet.

bumbum29.06.2007 15:47
Virgil,cu tot respectul,pari un baiat de treaba,dar nu ai treaba cu jurnalismul si nici macar opinii pertinente nu ai.Il urasc pe cioban cred ca mai mult decat o faci tu,dar Neaga a plecat pentru ca EL si-a dorit,Protasov a vrut sa plece la dnepr si dupa cum a spus si forever_Steaua.Cristea a fost determinant(cu mare noroc ce-i drept,dar totusi determinant) in doua momente cruciale:meciul cu Valencia si cel cu fulgeru' . In rest apa de ploaie,lucruri spuse de un miliard de ori si incheiere de blog gesepist sau prosportist("Ce parere aveti?Isi va tunde Hagi ***?") plus apoteoticul "Timpul va decide". Il Soldatino,ia-l de mana pe Virgil si invata-l putina meserie si scoate-i din browser www.carpetamagica.ro si www.provest.ro

Cu toata Stima,

nu cred ca site'ul asta e unul de filozofie, de jurnalism, sa ne aratam calitatile de oratori, etc. e un site al parerilor si atat.....doar ca mai sunt si persoane care nu sunt de acord cu ce scriu moderatorii, ceea ce e foarte normal si corect, doar nu avem toti acelasi punct de vedere.

SebahSTEAUA29.06.2007 15:48

Virgil,imi cer sincer scuze fara nicio urma de ipocrizie,nu imi doresc sa atac persoana,ci articolul,dar recitind comentariul meu te-am cam atacat pe tine,desi,chiar imi inspiri respect si imi pari baiat de treaba.O sa iti spun pe puncte opiniile mele:1.Plecarile antrenorilor au fost discutate si dezbatute saptamani intregi fiind cred spus cam tot ce era de spus,deci cu acest articol nu ai adus nimic nou. 2.Realitatea in cazul Neaga este cea prezentata de mine.Iulian Anghel,jurnalist la Prosport este intamplator vecin de bloc cu mine.Vorbim foarte mult despre fotbal si despre ce se intampla in Romania referitor la acest fenomen.Tot intamplator,este amic bun cu Rica,fiind impreuna in aceeasi perioada la Mamaia.Am aflat mai multe lucruri incantatoare despre el(iubeste Steaua extraordinar de mult(nimic nou :) ),tot ce vorbeste e despre Steaua,etc.).Ma rog,am cam deviat.Cert este ca Neaga a vrut sa plece pe un contract care ii garanta o siguranta financiara pe care Steaua nu i-o putea oferi.Asa ca a ales varianta fireasca.A plecat la bani mai multi.Nu am nimic de obiectat aici.Ceea ce este adevarat,este faptul ca si-a dorit foarte mult sa joace in meciul cu Valencia.Aici Becali nu a vrut.Sper ca te-am lamurit cu Rica.3.Fotbalistul iesit pe usa din dos,a bagat in buzunarul Stelei titlul 22 si calificarea in optimile cupei UEFA,are numai 22 de ani,deci tot timpul sa mai creasca in joc si a fost cedat la fulgeru alaturi de inca 200 000 $ pentru jucatorul Gigel Coman.Comparatia intre ei,cred ca esti de acord cu mine,este clar in favoarea bacauanului.4.Nu stiu de ce Soldatino ar putea sa ne spuna sub ce aspect se prezinta chestiunea(de fapt care chestiune?articolul sau cazul Neaga).Soldatino nu e nici idol,nici arbitru pentru mine,nici nu vreau sa creez disputa inutila intre voi sau intre orice membrii ai forumului,dar ii apreciez foarte mult articolele deoarece aduc ceva nou,sunt scrise lucid si intr-un mod obiectiv.5.Perfect de acord ca majoritatea forumului este apa de ploaie,tocmai de aceea postez FOOAAARTEE RAR desi citesc zilnic tot ce e pe aici.Cu siguranta nu sunt niciun Sebah care a primit ban(lucru de care poti sa te convingi,sunt sigur).Nici soarele nu m-a batut.Imi cer scuze pentru tonul de mahala din postul precedent dar raman la parerea ca articolul tau a fost unul cu tenta de blog gesepist,fara substanta,fara nimic nou.Am gresit,esti un baiat ce merita tot respectul si ai dreptate,atacul la persoana este o forma de manifestare a primitivilor.Repet,am vrut sa atac articolul.Parerile le mentin.Numai bine

Cu tot respectul,

PS:@bumbum-atata timp cat ei sunt "redactorii" fcsteaua.ro,gandesc ca este nevoie de ceva calitati care nu au legatura cu filozofia,dar cu siguranta cu jurnalismul,da.In rest,de acord cu tine

cris29.06.2007 16:21

Sunt mai mult decat sigur ca Becali o sa isi bage iar coada in echipa sau o sa zica cine stie ce prin presa , iar la cat de orgolios este Hagi , cred ca o sa plece . Nu sunt convins 100 % ca o sa faca treaba la club dar sigur are mai multe sanse decat in tandem cu Becali , plus ca este imaginea fotbalului romanesc si vreau sa cred ca nu o sa accepte sfaturi de la un om ce nu a practicat niciodata sportul asta .

Martin_Tudor1229.06.2007 18:38

din cate stiu eu Protasov a plecat ca avea o oferta fular-campionii

cat despre Hagi, eu zic ca va pleca la prima abatere a oierului....

dar ramane de vazut steaua_ro

bumbum29.06.2007 21:30

@ SebahSTEAUA

ai dreptate si tu la randul tau....in primul rand de niste cunostinte si de obiectivism, nu? nu'i tin partea....din contra...cand greseste..sunt ca si tine....dar acum a fost ok in ceea ce priveste punctul lui de vedere.

Mandru ca Paraschiv e Stelist!

Lionheart30.06.2007 15:53

Parerea mea, ca antrenor ca Oleg nu vom mai avea mult timp in Ghencea de acum incolo!

Intr-un articol din presa ucrainiana,spunea ca Steaua a fost singura echipa care i-a inteles stilul de joc din scoala lui Lobanovski.

Bine ca am scapat de sluga...cat dsp Hagi sa speram ca va face treaba! Cel putin el are bunul simt sa plece singur daca nu confirma!

Tupac Amaru30.06.2007 18:14

Cu toata Stima,

Stai nitel, Sebah! Aici toti suntem "ziaristi" (ah, ce greata ma apuca la scrierea si citirea acestui cuvant), aici toti ne respectam, pentru ca ne leaga dragostea de Steaua.

Deci....pe acest site nu exista formatori de opinie, ci stelisti care gandesc ca si tine sau nu...dar toti merita respectati. Gresesc?