FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Atitudine

fcsteaua.ro27.06.2007 21:16

Daca de la rusi a venit ploaia mai mereu, acum salvarea ne-a venit de la arabi. Poate ca nu o fi machedonul cel mai dorit antrenor in Ghencea, dar cu siguranta Oli nu prindea un top five intr-o ierarhie a preferintelor.

Imagine

De ce a fost felicitat Hagi de atatea personalitati ale fotbalului mondial? O intrebare retorica, prosteasca. Totusi, episodul nu trebuie lasat sa treaca. Pentru ca a devenit antrenorul unei echipe de mare notorietate, pentru ca si-a implinit visul personal. Steaua Bucuresti reprezinta un mare nume in Europa. Momentul Sevilla a insemnat cotitura. Au urmat apoi 4 ani in care gazonul din Ghencea frigea talpile adversarilor nostri, iar atmosfera din tribuna le taia elanul. Mai mult, tabela de marcaj era neiertatoare. In prezent castiga atat Gica dar castiga si echipa pentru ca aceasta simbioza va atrage atentia din Italia pana in America. Gheorghe Hagi, cel mai mare jucator pe care aceasta natie l-a avut vreodata, un stelist adevarat, antrenor la Steaua Bucuresti!

Stoicism

Pregatit sa sufere, sa treaca prin incercari grele. Asa pare sa fie Gica. Asa trebuie sa fie Regele. Iesirile isterice de acum 7 ani din postura de selectioner nu-si mai au rostul. Blamarea arbitrilor din postura de antrenor al Timisoarei nu trebuie reinoita. Critica propriilor jucatori mediatizata in presa nu trebuie sa existe. E vorba de tact acum, de inteligenta, de multa diplomatie, inspiratie, noroc si multa pricepere. La Steaua e altfel. Este o lupta crancena continua pentru locul intai, pentru Cupa, pentru Supercupa, pentru Europa, pentru dragostea suporterilor, pentru spectacol, pentru glorie. Totul sub o presiune extraordinara.

Climat

Avem in balanta cartea de vizita a marelui jucator, a decarului etern, adaugam traditia de mare club al Romaniei si al Europei, exista publicul neiertator si capricios plus o galerie superba, din pacate intr-o vesnica cautare a unei noi identitati. Ar mai fi manipularile ProSport atunci cand nu exista subiecte tari, sau echipa d-lui Ioanitoaia cu de acum discretul Dan Udrea pe post de "agitator" in vesnicul razboi anti Becali cu victimile-i colaterale. Exista diversiuni ale statului militienesc Dinamo si metodele specifice. Si exista Gigi Becali. Din pacate aducerea Regelui a fost un moment exploatat la maxim de finantator pentru a se da in spectacol. Un moment jenant a fost in timpul unui dialog cu ziaristii sportivi, cand finantatorul raspundea cu nerusinare la intrebarile adresate de fapt antrenorului, bagandu-se grosolan cu aceeasi obraznicie "batem tot, adversarii nu exista". Deh, draga domnule Becali daca ai sti tu ce a fost in sufletul nostru la Pasti poate ca acum ai incerca sa te abtii putin. Si atunci erai la fel de increzator. Cand ai sa te inveti minte?

Dorinta

Mentinerea lui Saban in lotul stelist exprima dorinta unui antrenor roman de a reinventa fotbalisti. Din pacate Gica a ajuns la echipa prea tarziu pentru a-i mentine pe Elton si Thereau in lot. Cata valoare are francezul odata ce s-au oferit atatia bani pentru el!!! Si cine a spus ca din fotbal nu se scot bani?

Doar locul 1

Iata spiritul stelist, iata de ce Hagi trebuie iubit, respectat si incurajat. Pentru ca el a trait doar in acest spatiu al nejumatatilor de masura, al criteriului "totul sau aproape totul". Pentru ca este un mare campion, pentru ca a pus umarul la o mica parte din gloria Stelei. Indiferent daca obiectivele vor fi sau nu atinse important este ca Steaua se reintoarce la origine, la spiritul ce a impus-o ca Mare Campioana.

Sustinere

Suporterii care il vor contesta pe Rege la primele poticneli doar pentru ca au hotarat cu mult timp in urma sa nu-l crediteze vor fi malitiosi si vor dovedi ca sunt incapabili de echilibru si intelegere. Vor pune in prim plan doar orgoliul si antipatia in detrimentul respectului si a sustinerii reale. Acest mare jucator STELIST are dreptul sa fie iubit si sustinut in incercarea de a aduce stralucire unei stele pe care o iubim. Antrenorul Hagi a intrat si va trebui sa iasa doar pe usa din fata. Demn si vertical. Si trebuie ajutat pentru ca acest fapt sa se intample.

Bine ai venit acasa Gheorghe Hagi!

Forza Steaua!

EuroSTELIST27.06.2007 21:38

Oridecateori am ocazia s-o mentionez, Hagi are un mare avantaj in fata lui Olaroiu prin faptul ca, asa cum a si declarat-o, inima lui e doar a Stelei. Si chiar daca a jucat relativ putin sub culorile noastre, comparativ cu alti jucatori mari, chiar legendari, care au trecut pe la Steaua sau chiar au imbatranit in tricoul ei, totusi cred ca Hagi a fost, este si, sper ca si ca antrenor, va ramane unul dintre simbolurile clubului nostru. Acum are ocazia sa-si reconfirme gloria. Gica, din partea mea ai toata sustinerea! Fa-ne pe toti mai mandri ca suntem stelisti cu fiecare zi ce trece!

shack3r27.06.2007 22:34

Unul dintre cei mai valorosi jucatori din istoria clubului nostru,dupa Apolzan,Iordanescu si Lacatus.

Trebuie apreciat si sustinut inca de la inceput,deoarece el stie ca Steaua inseamna performanta,joc spectacol si suporteri.

cris427.06.2007 22:47
Oridecateori am ocazia s-o mentionez, Hagi are un mare avantaj in fata lui Olaroiu prin faptul ca, asa cum a si declarat-o, inima lui e doar a Stelei. Si chiar daca a jucat relativ putin sub culorile noastre, comparativ cu alti jucatori mari, chiar legendari, care au trecut pe la Steaua sau chiar au imbatranit in tricoul ei, totusi cred ca Hagi a fost, este si, sper ca si ca antrenor, va ramane unul dintre simbolurile clubului nostru. Acum are ocazia sa-si reconfirme gloria. Gica, din partea mea ai toata sustinerea! Fa-ne pe toti mai mandri ca suntem stelisti cu fiecare zi ce trece!

de unde stii tu ca inima lui e doar a Stelei si a lui Olaroiu nu e doar a Stelei ? doar pentru. ca a jucat la Steaua ? si Olaroiu a fost junior la Steaua.

EuroSTELIST27.06.2007 23:40

Evident ca nu doar pentru asta. Nu conteaza ca faci ceva pentru o echipa, conteaza mai putin chiar si ce faci concret pentru o echipa. Cel mai important e CUM faci ceea ce faci pentru o echipa. Fotbalul, sau ma rog, sportul in general, e unul dintre putinele fenomene in care subiectivismul e sinonim cu arta din el.

Ce inseamna Hagi pentru Steaua poate fi regasit tocmai in acel subiectivism. Demonstratia nu se arata, ci se simte. Nu de unul, nu de zece, nu de o suta, ci de sute de mii de suporteri. Simplul fapt ca Hagi nu i-a dezamagit si Olaroiu da, spune multe. Incearca si tu, ca suporter, sa simti fotbalul, nu doar sa-l gandesti, si vei intelege.

cris427.06.2007 23:59

euroSTELIST cand Steaua va juca cu Hagi o semifinala de Cupa UEFA si va obtine rezultatele lui Oli... am sa`mi schimb parerea... daca pierde Hagi tot cu Steaua si dezamageste pe toata lumea ?

EuroSTELIST28.06.2007 00:10
euroSTELIST cand Steaua va juca cu Hagi o semifinala de Cupa UEFA si va obtine rezultatele lui Oli... am sa`mi schimb parerea... daca pierde Hagi tot cu Steaua si dezamageste pe toata lumea ?

Fotbalul e o arta, nu gandi totul atat de pragmatic...daca n-ar fi fost, totul ar fi 100% previzibil si determinabil prin calcule matematice. Dar, spre adevarata frumusete a jocului, exista si destule surprize. Cine s-ar fi asteptat ca Olaroiu, care inca de la inceputul celui de-al doilea mandat al sau la Steaua, a fost privit cu scepticism de cei mai multi dintre noi, va ajunge intr-o semifinala UEFA? Pentru a repeta performanta, avem nevoie de un culoar favorabil, un dram de noroc si multa, foarte multa daruire. Primele doua sunt, sa le zic asa, niste "constante" (poate fi oricine antrenor, ca raman batute in cuie). Dar de daruirea aia e responsabil, in primul si-n primul rand, antrenorul. Or, un stelist pur-sange are toti asii in maneca la capitolul asta. Evident, conteaza cum si-i va folosi...

NO_LIMIT28.06.2007 03:50

nu vreau sa fiu rau....dar uitati cum sta treaba

Hagi jucator = jos palaria...cel mai bun jucator roman parca vad cum il umilea pe Roberto Carlos intr-un meci de Champions League pe cand juca la Galata

Hagi antrenor = 0/barat...sincer imi este frica...parca vad ca in iarna pleaca....imi doresk din tot sufletul sa fak performantza...dar nu cred ca va reusi...P.S>sper sa nu am dreptate...si sa dovedeasca ca are calitati de antrenor asa cum a avut ca jucator...

fularultras

Il Soldatino28.06.2007 05:02

salutare. inainte de toate merita sa fie sustinut si acceptat. Dupa asta, om vedea ce va fi.

Noroc

Dulah28.06.2007 05:41

"rezultatele lui Oli" ??? adik sa joace o semifinala UEFA cu toata echipa in poarta? sau sa gate pe locul 2 in campionat ? Frate echipa lui Oli e asta pe care o sti acum ,echipa aia care a jucat in cupe era echipa altuia ,iar echipa lui Hagi o so vedem putin mai tarziu,ca acum a preluat o echipa, nu tocmai gen Steaua, pe care trebuie neaparat sa o schimbe si va avea mult de munca.

Forza Steaua!! Bine ai venit Hagi!!

daniel_mititelu28.06.2007 07:05

Cata un articol bunicel.Hagi merita sustinut asa e dar dupa mine ............... am mici indoieli aspupra antrenorului.Nu sunt un sustinator a lui Oli dar sincer mai tare as fi vrut ceva strain, preferatul meu este Oleg Protasov dar in fine....sincer mi-as dori Hagi sa reuseasca la Steaua si abia astept amicalul de maine primul meci a lui Gica sa vad ce idei are el *cum sa aseze echipa adica cum ar vrea el.

Din pacate Gica a ajuns la echipa prea tarziu pentru a-i mentine pe Elton si Thereau in lot.....Crezi ca il tinea elpe Elton?Iar cu Thereau eu totusi cred ca putea sa-l retina.

Cata valoare are francezul odata ce s-au oferit atatia bani pentru el!!! ..... 2 mil. pentru noi e mult pentru ei nu.Pentru ca ei au bugete bine stabilite la inceput de ex de 20 mil. nu ca la noi zice Gigi buget de 20-30 mil si real e de 5 mil.Il vindem pe Thereau si il cumparam pe Gurita al naibii afacere am facut si cind il mai aud cu finala C.L. imi vine sa vomit.Gica e unicul om care poate sa il mai tempereze pe razboinicul lumii!

ps ne mai trebuie un presedinte de club???!!!!

LARI28.06.2007 09:10

Personal, nu cred ca Gica Hagi este "cel mai mare jucator pe care l-a dat natia asta vreodata".

Am vazut muuuulte imagini de arhiva cu jucatori din anii '70 si inceputul anilor '80. Dobrin, Iordanescu, Marcel Raducanu, Dumitrache au fost cel putin de aceeasi talie valorica.

Altfel, fara discutie ca am reusit sa dam o (noua) lovitura de imagine in plan european., iar Hagi trebuie sustinut in ciuda unor eventuale (Doamne fereste!) poticneli.

Eu cred ca suporterii trebuie sa-si sustina echipa pe parcursul celor 90 de minute, indiferent de cine e pe banca tehnica.

FORZA Steaua!!!

Il Soldatino28.06.2007 14:19
Personal, nu cred ca Gica Hagi este "cel mai mare jucator pe care l-a dat natia asta vreodata".

Am vazut muuuulte imagini de arhiva cu jucatori din anii '70 si inceputul anilor '80. Dobrin, Iordanescu, Marcel Raducanu, Dumitrache au fost cel putin de aceeasi talie valorica.

Altfel, fara discutie ca am reusit sa dam o (noua) lovitura de imagine in plan european., iar Hagi trebuie sustinut in ciuda unor eventuale (Doamne fereste!) poticneli.

Eu cred ca suporterii trebuie sa-si sustina echipa pe parcursul celor 90 de minute, indiferent de cine e pe banca tehnica.

FORZA Steaua!!!

fiecare cu parerea lui....totusi, statistica, rezultatele inca sunt de partea lui Gica Hagi...intamplator sau nu, cele mai mari performante ale fotbalului nostru de club si mai ales de echipa nationala s-au petrecut atat timp cat a fost si el prin "preajma".

LARI28.06.2007 15:05
fiecare cu parerea lui....totusi, statistica, rezultatele inca sunt de partea lui Gica Hagi...intamplator sau nu, cele mai mari performante ale fotbalului nostru de club si mai ales de echipa nationala s-au petrecut atat timp cat a fost si el prin "preajma".

Hagi nu a jucat la Sevilla, pentru a-ti oferi doar una din performantele echipelor de club la care Gica nu si-a adus aportul. Apoi, "U" Craiova si Dinamo au jucat doua semifinale de cupe europene fara Hagi in echipa.

Indiscutabil, Hagi a avut un aport covarsitor la performantele Stelei din a doua jumatate a anilor '80 (Doamne, nu pot uita declaratia lui Damianenko de la una din conferintele de presa cand a zis ca, dupa parerea lui, Steaua a dominat fotbalul european in anii aia...) si ale Nationalei din anii '90.

Totusi, eu consider ca acea generatie a beneficiat si de faptul ca 3/4 din formatia noastra reprezentativa jucau la cel mai inalt nivel in Europa. O astfel de deschidere era (si a fost) imposibila pentru "tricolorii" din anii '70, de exemplu. Ca sa divaghez putin, mi s-a parut emotionanta declaratia lui Del Bosque atunci cand a venit cu Besiktas pe Ghencea (ce meci...). Spaniolul a intrebat de mai multi componenti ai lui Dinamo, Realul jucand cu rivalii in '75, parca.

Oricum, iti multumesc pentru raspuns. SPOR si BAFTA-n toate!

FORZA Steaua!

vasilestelistul28.06.2007 15:16

bine ai venit Gica!!!!! sper ca vei face performanta l Steaua pentru ca esti un mare stelist si un mare caracter

FORZA Gica!!!!FORZA fularsteaua2 fularsteau2 steagsahmic steaua_ro

Il Soldatino28.06.2007 17:23
Hagi nu a jucat la Sevilla, pentru a-ti oferi doar una din performantele echipelor de club la care Gica nu si-a adus aportul. Apoi, "U" Craiova si Dinamo au jucat doua semifinale de cupe europene fara Hagi in echipa.

Indiscutabil, Hagi a avut un aport covarsitor la performantele Stelei din a doua jumatate a anilor '80 (Doamne, nu pot uita declaratia lui Damianenko de la una din conferintele de presa cand a zis ca, dupa parerea lui, Steaua a dominat fotbalul european in anii aia...) si ale Nationalei din anii '90.

Totusi, eu consider ca acea generatie a beneficiat si de faptul ca 3/4 din formatia noastra reprezentativa jucau la cel mai inalt nivel in Europa. O astfel de deschidere era (si a fost) imposibila pentru "tricolorii" din anii '70, de exemplu. Ca sa divaghez putin, mi s-a parut emotionanta declaratia lui Del Bosque atunci cand a venit cu Besiktas pe Ghencea (ce meci...). Spaniolul a intrebat de mai multi componenti ai lui Dinamo, Realul jucand cu rivalii in '75, parca.

Oricum, iti multumesc pentru raspuns. SPOR si BAFTA-n toate!

FORZA Steaua!

ocolesti, ocolesti si...tot nu prezinti pe unul mai bun decat Hagi (ce simplu ar fi un singur nume) :)

Martin_Tudor1228.06.2007 18:12

steagsimplu Hagi ca antrenor? momentan 5(ce a facut la Galata este totusi meritul lui)

la Steaua nu are cum sa greseasca, el IUBESTE Steaua va face tot ce va putea sa castige Steaua meci de meci...Toti I-l iubim, este un STELIST ADEVARAT, doream un antrenor ca Hagi,Lacatusi,avem liniste acuma.

si marele PLUS(sper) ca nu il va mai controla oierul pe Hagi cum la controlat pe Oli...

HAIDETI SA FIM CU TOTII ALATURI DE Hagi!!!

si la bine si la rau(daca nu cu stelisti adevarati? atunci cu cine? cu straini?)

BAFTA!!! fular-campionii

LARI28.06.2007 18:19
ocolesti, ocolesti si...tot nu prezinti pe unul mai bun decat Hagi (ce simplu ar fi un singur nume) :)

:)

Nu am ocolit nimic; am spus in chiar primul meu raspuns urmatoarele: "Dobrin, Iordanescu, Marcel Raducanu, Dumitrache au fost cel putin de aceeasi talie valorica."

Si daca mai vrei un nume, iti pot reaminti ce a spus Boloni referitor la un anume Majearu: "Dupa parerea mea, Miti era un jucator mai valoros decat Beckham". Poti gasi spusele astea in "SuperSteaua" lui Vochin.

Inca o data, multzam pentru raspuns.

FlasHUL29.06.2007 07:32

Si daca se va intampla sa piarda tot ,ce? Ce ai sa faci? Ai sa iti schimbi echipa? O sa ti cu arabi lui Oli? Vai ce rau o sa imi Para. Poti sa faci asta de pe acum. Daca ia cupa Asiei cu ei te muti ?

rodana930.06.2007 11:46

Doamne, ce patimasi mai suntem! Vrem atat de mult pentru Steaua încat radem si plangem în acelasi timp. Încã suntem tributari apartenentei unui antrenor sau jucator. V. Iacob, Badea, Dica, Protasov, Zenga etc. sunt fosti stelisti? A avut vreo importanta? Nu si nici acum nu conteaza ca Hagi are trecut de stelist. Cine nu-si depaseste prejudecatile nu poate fi obiectiv. Important este profesionalismul cu care pregateste meciurile, inteligenta si priceperea de a anticipa, de a sesiza ce nu functioneaza într-un meci si a schimba din mers pentru redresare. Sa ne amintim ca daca Steaua începea prost, continua la fel, Olaroiu nefiind in stare sa gaseasca solutii niciodata, asa cum, spre cinstea lui, Rednic facea schimbari inspirate de jucatori si de tactica daca se impunea. Pentru Gica Hagi este un moment de rascruce. Daca nu reuseste acum, nu va mai fi creditat niciodata de nimeni, îsi va sfarsi cariera de antrenor înainte de a o începe. Poate avea o cariera excelenta sau se poate prabusi definitiv. Acum îsi joaca viitorul si va trebui sa riste in stilul marilor cartofori care mizeaza pe o singura carte: totul sau nimic. Asa privesc eu lucrurile. Am încredere in Gica. Este un perfectionist, are ochi de antrenor( vezi Torje) si acestea sunt atuuri importante. Ma contrariaza ca nu solicita aducerea unor jucatori care sa fie superiori celor pe care-i avem, sa sporeasca mai întai calitatea... Pun asta pe seama faptului ca inca nu cunoaste suficient jucatorii, dar daca-l aduce pe Plesan deja ma dezamageste. Va spori spectaculozitatea, apetitul pentru ofensiva, dar cine va înscrie goluri? Atacul a fost împanat cu pensionari de lux. Vom miza tot pe aceiasi jucatori ca pana acum? Si atunci la ce au folosit transferurile gen Gurita, Neaga? Au fost adusi jucatori dupa mintea creata alui Becali. La prima solicitare a lui Hagi vom vedea daca ni se va strange inima sau ne vom destinde; vor fi primele semne ca stie ce face. Acum îl vom sustine cu tarie, îl vom încuraja, chiar de vor fi poticneli inerente începutului de drum. ªi mai cred ca-si va da demisia daca nu va avea rezultate. Demnitatea înca nu si-a pierdut-o.

danielcristian30.06.2007 20:50

Fii bine-venit ,Gica!Sa dea domnul sa ai ca antrenor macar jumatate din geniul pe care l-ai avut ca jucator!

@LARI -nu s-a nascut si nu o sa se nasca prea curand in Romania un jucator de talia lui Hagi! Cei de care mentionezi tu au fost intr-adevar jucatori excelenti la vremea lor(tocmai de-asta se mai vorbeste si in ziua de azi de ei ),dar NU AU CUM SA FIE pusi pe acelasi piedestal cu REGELE! steagcruce2