FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

STEAUA HAGICÃ

fcsteaua.ro25.06.2007 20:33

Cel puțin în fotbal, "MAGICÃ" nu poate fi cules decât "HAGICÃ" (o concentrare a douã patrate literale perfecte Hagi GICÃ)grație magiei "Machedonului de Aur". Ruleta de la Monte Carlo, mizând pe roșu și albastru, a adus în 1987, în echipa care-și disputa supremația primelor douã cupe continentale, pe cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Debut regal: a fost autorul golului victoriei în disputa dintre Steaua și Dinamo Kiev(varianta lui "Qui est vous ?" din București), iar Supercupa Europei a ajuns în vitrina cu trofee a Stelei. În ciuda unor scenarii rocambolești ale rãpirii sale de la Sportul Studențesc (uitându-se cum a ajuns acesta de la Farul în Regie), ce încercau a pune marile triumfuri ale echipei militare sub semnul raptului, a fost dorința expresã a lui Hagi de a veni acolo unde fotbalului cunoștea traseele miraculoase ale performanței (știa "drama" lui Boloni care a sacrificat un deceniu ducând în cârcã echipa din Tg. Mureș; era prea inteligent ca sã asculte glasul otrãvit din off al lui Il Luce, care a mai distrus o carierã, cea a câștigãtorului "Balonului de aur" de la juniori, Romulus Gabor, curtat de Steaua, sfãtuindu-l sã rãmânã la Hunedoara).

Venirea lui Hagi la Steaua Sevillianã a avut trei schimbãri: tricoul cu numãrul 10 a fost cedat de Balint regelui; un excelent tehnician și pasator, Miți Majearu a pierdut locul de titular; celebrul joc colectiv se va concentra pe un singur distribuitor, e de drept de geniu (vorba lui Dan Petrescu, "grija noastrã era ca mingea sã ajungã la Hagi, care dezvolta apoi jocul"). Cei care evocã exacerbat trecutul sunt numiți cu un oarece dispreț paseiști. Dar cred cã nici mult discutatul zãcâmânt de la Roșia Montanã n-are atâtea carate cât a avut Steaua anilor 1985-1989, lansând în turnirurile Europei, nu una(care ar fi putut fi și rodul unei întâmplãri), ci douã echipe de forțã(de acum e o școalã !)

Iatã-le:

Steaua SEVILLIANÃ: Duckadam - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bãrbulescu - Boloni, Tudorel Stoica, Majearu, Balint (BÃLAN) - LÃCÃTUª, PIÞURCÃ (Radu II). Antrenori Jenei, Iordãnescu.

Steaua HAGICÃ: Lung - Dan Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - BÃLAN, Tudorel Stoica, Hagi, Rotariu (Balint) - LÃCÃTUª (Ilie Dumitrescu), PIÞURCÃ. Antrenori: Iordãnescu, Dumitriu III, Troi.

Steaua avându-l pe Hagi dirijorul atacurilor nãucitoare a fãcut câteva meciuri de mare rezonanțã: 4-0 cu MTK Budapesta, 5-1 cu Sparta Praga, 5-1 cu IFK Goteborg, 4-0 cu Galatasaray. Finala C.C.E., pierdutã la Barcelona cu 0-4, cu echipa "infernalã" AC Milan, dupã doppiettele lui Gullit și van Basten, care veneau dupã niște accidentãri, au fost stilete adânc înfipte în orgoliul stelist, dar finala de la Atena, de peste 5 ani, între AC Milan - CF Barcelona (4-0) avea sã demonstreze tãria formidabilã a teamului milanez.

Perioada de dupã 1985-1989 a furnizat multe momente de satisfacție pentru cei aparținând destinului roșu albastru, dar niciodatã ca atunci în Ghencea românii n-au simțit tãria parfumului aristocrației Europei. Iatã cã dupã 17 ani, cel care se revendicã înainte de toate a fi stelist, revine ca antrenor. Pe celebrul numãr 10, care la un moment oferea suficiente argumente ca despre Maradona sã se vorbeascã, fãrã motive de supãrare, ca despre un "Hagi al preriilor", îl așteaptã în Ghencea un verdict necruțãtor: face parte din categoria marilor fotbaliști ca Gheorghe Constantin sau Nicolae Dobrin, care n-au convins ca antrenori sau din stirpea aleasã a unui Ienei sau Iordãnescu, care s-au remarcat și în calitate de coach, atenție, numai la Steaua (și naționalã).

Când au antrenat alte echipe sau n-au avut jucãtori de calitate, cât au fost ei de consacrați, n-au convins. N-am nici o îndoialã cã Hagi va aparține ultimei categorii. Soarta sa nu poate fi decât roșu albastrã. Triumfãtoare, sau în cheia acestei cronici, HAGICÃ !

Constantin Ardeleanu

shack3r25.06.2007 21:07

Deocamdata nu pot sa ma pronunt,insa dupa primul meci oficial vom vedea toti cum va arata Steaua HAGICA fata de Steaua Oliana :tongue:

Insa mai rau ca pe vremea lu Oli nu are cum sa fie deoarece Hagi este un mare stelist si stie ce se cere dintotdeauna in Ghencea,care sunt pretentiile Stelei,nu numai rezultatele conteaza,ci si jocul in sine al echipei,iar Hagi este constient de acest lucru.

Mult succes si sper sa revedem macar jocul prestat de Steaua de acum 2 ani,cand era Oleg antrenor

razvan_cmi25.06.2007 21:21

steagro steaua_ro

Avem motive sa credem ca echipa noastra de azi se poate apropia cat-de-cat de valoarea celei de la Barcelona 89.

Problemele sunt 2 : 1. nu mai avem un geniu de talia lui Hagi (in teren)

2. s-au inmultit ekipele de talia Milanului 89.

Insa nu asta conteaza..................

Ceea ce conteaza este sa nu cream si mai mare presiunea prin prisma obiectivelor anului ce va urma. Nu ca nu vad eu importanta imensa a realizarii obiectivelor propuse an de an la Steaua . Insa noi , Steaua , mai avem obiectivul de a ramane "cei mai tari suporteri". ce vreau sa spun este sa nu facem o tragedie din ratarea vreunui obiectiv. ratarea vreunuia din obiective poate fi idependenta capacitatile lui Hagi de antrenor.

ce este cel mai important este sa aratam inca odata tarii ca dragostea pentru culorile ros-albastre este o stare de spirit care nu poate fi alterata de un eventual insucces.

Doua culori.....ce le ador...........ca heroina sunt cu mine pana mor..............gandul imi sta..........doar la Steaua...........cel mai puternc drog din toata viatza mea!

ultras_florin2025.06.2007 21:33

Cred ca e momentul decisiv al carierei sale ca antrenor.Daca nu va reusi nici la Steaua ,atunci putem spune fara nici o ezitare ca nu face parte din categoria jucatorilor mari care au avut rezultate si ca antrenor.Cred ca calificarea in grupele Champions League este obligatorie iar pentru asta avem nevoie si de putin noroc la tragerea la sorti chiar daca suntem capi de serie.Adversari ca Fenerbahce,Spartak,Toulouse,AEK cred ca ne-ar pune mari probleme pentru calificare.Oricum imi doresc din tot sufletul sa reuseasca ca antrenor pentru

ca este in joc viitorul Stelei.

"Steaua,CLUBUL NOSTRU DRAG

CE MULT TE IUBIM

LA BINE LA GREU

Steaua E CLUBUL MEU TOT MEREU "

Kreator25.06.2007 21:41

Echipa SEVILLIANA are doar 10 jucatori:

Duckadam - Iovan, Belodedici, Bumbescu - Boloni, Tudorel Stoica, Majearu, Balint (BÃLAN) - LÃCÃTUª, PIÞURCÃ (Radu II). Antrenori Jenei, Iordãnescu.

Lipseste evident un titular: Barbulescu fundas stanga.

Echipa completa ar arata astfel:

Duckadam - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Barbulescu - Boloni, Tudorel Stoica, Majearu, Balint (BÃLAN) - LÃCÃTUª, PIÞURCÃ (Radu II). Antrenori Jenei, Iordãnescu.

:)

bogdan_ubm25.06.2007 22:54

ma abtin de la comentarii, am insa 1 singura problema: plesan !!!! sa nu ajunga curva aia la Steaua ca mor de draci !!!! sa-l mai vad si in teren ?? pai o sa moara de ras dinamuistii de noi si iar o sa iasa "altercatii"

w3bmaster26.06.2007 01:29

Ce pot sa zic decat cu olica super defensiv macar sa jucam ofensiv

EuroSTELIST26.06.2007 07:46

Nu pot spune decat un lucru, citind acest articol: cred ca era exact ceea ce ar trebui sa retinem fiecare dintre noi, suporterii ros-albastri. Aceasta, zic eu, este mentalitatea pe care trebuie s-o avem la acest inceput de drum. Incredere, incredere, incredere! Ajuta pe cineva faptul ca noi ca suporteri suntem sceptici cu privire la antrenor? Cred ca asta nu face decat sa puna presiune pe banca. In schimb, cum ar fi sa-i dam totusi credit inspiratiei ca jucator a lui Hagi, care, de ce nu, s-ar putea sa reinvie?

Dupa mine, nu aducem niciun beneficiu echipei fiind neincrezatori sau chiar neutri. Domnul Ardeleanu tocmai m-a convins de asta.

Va multumesc din suflet ca, prin fiecare articol al Dumneavoastra, ma faceti sa iubesc Steaua cu mult mai mult, domnule Ardeleanu!

bumbum26.06.2007 08:20

ca vom juca ofensiv, ca vom juca defensiv....ca vom avea rezultate....ca nu le vom avea....doar de Gica depinde.......TIMPUL le va rezolva pe toate....

cristi_mold26.06.2007 08:34

Ma bucur ca domnul Ardeleanu ne insufla si noua , "micilor stelisti" , putin din aura extraordinara de istorie a Stelei. Istoria si palmaresul unui club nu se compara cu nimic. O echipa care are palmares este o echipa adevarata. Culorile, suporterii si trofeele sunt adevaratele repere ale unui club. Si aceste criterii impart cluburile din lume in doua categorii : cluburi mari si cluburi de pluton. Cluburi mari sunt cele precum Steaua, Real Madrid, Liverpool, Saint- Ettiene, Ajax Amsterdam care au palmares si o istorie adevarata. Iar echipe ca Chelsea, Lyon, Dinamo si restu' sunt echipe de pluton care mai castiga si ele, prin diferite mijloace cateva titluri si trofee!

dr.adrian926.06.2007 12:04

sa vina mardare si b.Stancu

daca vin astia doi devenim campioni

de Hagi nu stiu ce sa zic sa asteptam sa vedem cum e macar in amicale

The Flyer26.06.2007 12:13

de pe sport.ro

cica Hagi nu-l lasa pe Thereau sa plece!

"Ieri la conferinta de presa prin care Hagi a fost anuntat oficial drept antrenorul Stelei, Gigi Becali anunta ca Thereau a fost vandut pentru 2,9 milioane de euro si acesta va luat destinatia FC Bruges. Cei de la FC Bruges au negat ieri orice intelegere cu Steaua, prin vocea managerul sportiv, Luc Devroe.

"Regele" si-a manifestat insa interesul pentru atacantul in varsta de 23 de ani si aceasta poate ramane la Steaua. In cele noua luni petrecute in Ghencea, Thereau a marcat 10 goluri in cele 27 de partide jucate sub culorile Stelei"!

Gica,daca faci asta esti mare de tot!

armin26.06.2007 12:23
sa vina mardare si b.Stancu

daca vin astia doi devenim campioni

de Hagi nu stiu ce sa zic sa asteptam sa vedem cum e macar in amicale

b.Stancu? Cine-i ala?

Da Doamne sa scapam de Plesan, dar nu prea cred... :(

Piece of Mind26.06.2007 15:25

Thereau tocmai s-a transferat la Anderlecht...Sincer, nu cred ca MM este strain de subita dointa a jucatorului de a nu mai continua in Ghecea...Asta, viata merge inainte, dar ma indoiesc ca vom mai avea prea curand un atacant care sa aiba calitatile francezului.

Oradeanu26.06.2007 15:35

cred ca b. Stancu e ala de la Urziceni

Vivelura27.06.2007 07:44

S-ar putea, si sper din toata inima, sa vedem o imbunatatire a jocului Stelei cu Hagi la timona. Personal cred ca Plesan nu are loc la Steaua. De la faza din meciul cu Germania este o vesnica speranta care nu cred ca va confirma vreodata.

Serilius27.06.2007 07:45

nu am incredere in Hagi ca antrenor...pot doar sa sper...

st_klaus27.06.2007 09:53

Steaua HAGICA?cred ca glumiti...

Istoria e istorie,ce a fost a fost,nu putem trai in trecut...

Incepe o noua perioada din viata noastra,din viata Stelei,din viata lui Hagi;trebuie sa fim cu el la bine si la greu,sa-l ajutam sa devina mare,antrenor,dar pentru asta e nevoie de multa rabdare.

Va garantez ca dupa prima infrangere 40% dintre suporteri il vor nega,nu va mai trece mult si dupa mai multe infrangeri tot stadionul va striga Zenga sau Oleg.Toti cei care va bateti acum cu pumnul in piept ca aveti incredere in calitatiile lui ii veti intoarce spatele,il veti huidui.Stiti de ce?pentru ca avem asteptari prea mari,decamdata,nu avem timp pentru esecuri.Ideal ar fi sa-l lasam sa lucreze,sa-l sprijinim,sa lasam obiectivele pentru moment,sa nu punem presiune,sa asteptam sa se ridice,sa creasca cu echipa...ar fi ceva,insa nu cred,vorba lui:"Steaua nu e de locul 2!",asa ca Gica,bafta,vei avea nevoie...

Iar despre Plesan,nu cred ca mai e ceva de spus,dar cine stie,poate...ar fi superb dc ne-ar rupe gura si la finalul campionatului sa ne laudam cu el,dar sa fim realisti...