FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Emeghara, suporterii si PSD-ul

fcsteaua.ro22.06.2007 03:59

Desi dat ca sigur, transferul lui Emeghara la Steaua a intrat in impas. Intelegerea dintre Iancu si Becali era cat se poate de ferma. Emeghara merge la Steaua pentru 1.200.000 euro plus 30% dintr-un eventual viitor transfer, si pentru un salariu de 150.000 de euro/sezon.

Un singur lucru au omis cei doi. Ca Eme are impresari si ca transferul nu se poate face peste capul lor. Si evident peste pretentiile pe care Eme le-ar fi formulat prin intermediul lor.

Ulterior anuntului facut cu surle, trambite si oarecare mister, Eme, aflat in vacanta in Nigeria, a transmis ca nu pleaca de la Poli daca nu i se asigura un contract de 200 mii euro pe sezon si inca alte cateva conditii. De la Milano, Olaroiu ar fi spus "dati-i oricat si luati-l".

Ceea ce parea o gluma s-a confirmat zilele trecute, cand impresarii au discutat cu Becali conditiile transferului. De aici incolo lucrurile au intrat in ceata. Becali spune ca impresarii i-au cerut pentru ei 120 mii euro, pentru a-l convinge pe jucator sa accepte doar 150 de mii pe an.

Impresarii spun ca au cerut numai comisionul oficial de 10% acceptat de UEFA, pentru ca ei au descoperit jucatorul, ei i-au dat bani cand acesta soma, s.c.l.. Mai mult, impresarul Aurel Damian spune ca pentru acei 10% din valoarea transferului, respectiv 120.000 euro, ar fi eliberat factura.

Daca e asa, e cat se poate de corect modul in care au procedat impresarii. Ce nu o fi inteles Becali, ca mie nu prea imi e clar? Totusi faptul ca unul spune una, altii spun alta, ma duce cu gandul ca adevarul e pe undeva pe la mijloc.

Dar daca a fost de acord sa plateasca 1 milion 200 de mii pe jucator, mai conteaza o "bagatela" de 120.000? Sau poate cine stie, conteaza.

Cert e ca o asemenea suma pentru a aduce un fundas de valoare din tara, e cam piperata. Dar daca asta fost dorinta expresa a lui Olaroiu, da omule banii si fa-i concurenta lui Nesu si pe Oli fericit!

De altfel ar fi pacat sa-l ratam pe Eme. Joaca fundas stanga si fundas central si o face bine; ii plac clatitele si castravestii murati si nu are decat 23 de ani. In plus, la Poli a fost adus Dancia de la FC Arges pentru a-l inlocui.

E posibil ca Becali sa nu mai fie atat de sigur ca-l vrea pe Eme. Momentan situatia e in coada de peste. Eme a venit in tara si se antreneaza cu echipa a doua a lui Poli, impresarii inca asteapta, Becali a facut prima strigare amenintand ca daca Eme vrea sa ramana la Poli, ... sa ramana la Poli. Dar a fost abia la prima strigare.

Sa fac un scenariu pentru urmatoarea strigare?

Mi-e greu, Becali e imprevizibil ... Stiti ce a spus recent? Ca suporterii sunt manipulati de PSD!

"Credeti ca au ceva cu Becali? Sunt manipulati de unii dintre ei care fac jocul PSD-ului. Aia de la Valencia erau si ei manipulați, nu au nimic cu Becali."

Ma gandesc ca poate e de vina canicula, dar e posibil sa fie cauze mai grave. Ce motive sa fi avut PSD-ul sa faca aceasta manipulare? L-o fi deranjat si pe el momentul cu fularul?

"Au vrut sã discute cu mine, i-am invitat politicos la mine la palat."

Il invit pe Gigi Becali sa citeasca acest fragment din comunicatul suporterilor aparut pe fcsteaua.ro, si sa dea un raspuns raspicat :

"In urma intalnirii avute cu dl Valeriu Argaseala, s-a stabilit ca nu se pune problema unei intalniri intre suporteri si patronul Stelei, pana in momentul in care acesta nu-si va cere scuze public fata de toti fanii ros-albastri, indiferent de grupare, oras sau orice altceva".

Desi nu ma astept ca patronul sa faca un asemenea gest, cunoscandu-i orgoliul manifestat in atatea ocazii, sper sa se gaseasca o formula pentru ca in cele din urma conflictul sa fie stins.

In alta ordine de idei, Vieri si-a reziliat contractul cu Atalanta, nepotul lui Becali (Hristu Chiacu) a semnat cu Dinamo si e caine pana la moarte ( ce naste din pisica soareci mananca), iar Cornel Cernea are motive serioase sa fie multumit si linistit: i s-a prelungit contractul pana in 2010.

Pana saptamana viitoare, s-auzim de bine ca de vazut ...

Virgil

PS Marian Iancu nu crede ca Emeghara va ramane la Poli si spune ca el este al Stelei din punctul sau de vedere:

"Ce e corect, e corect. Steaua ne-a livrat banii. Sunt sigur ca Steaua se va intelege cu el, pentru ca daca Gigi Becali a dat atatia bani pe el, va putea rezolva si cerintele sale financiare".

nemilosul22.06.2007 05:51

emeghara singurul transfer mai de Doamne ajuta alaturi de Neaga e pe punctul de a pica

daca o sa ramanem cu jucatorii transferati pana acum minus emeghara mai sus de locul 3 fara blaturi nu cred ca ajungem

si cand ma gandesc ca ramane Olaroiu sa ne mai omoare inca un sezon atunci imi dispare orice gram de optimism

costy_k1_G.22.06.2007 07:33

Daca Jiji era stelist adevarat dadea banii si termina telenovela. Dupa ce nu a facut achizitii "bomba" se oftica la bani...a spus ca de curand a facut o afacere de 350-400 mil. $ pai daca e adevarat DC. nu face un transfer de clasa ca sa avem o sansa in L.C. si sa nu ne mai facem de ras in campionat.

AdrianUltras2522.06.2007 07:35

Emeghara poate juca fundas stanga sau dreapta

fundas central nu l-am prea vazut sa joace

are 175 cm inaltime(sau mai putin)

nu ii sta asa de bine fundas central

Suiram8722.06.2007 07:36

Becali asta devine din ce in ce mai patetic pe zi ce trece :))

emeghara singurul transfer mai de Doamne ajuta alaturi de Neaga e pe punctul de a pica

daca o sa ramanem cu jucatorii transferati pana acum minus emeghara mai sus de locul 3 fara blaturi nu cred ca ajungem

si cand ma gandesc ca ramane Olaroiu sa ne mai omoare inca un sezon atunci imi dispare orice gram de optimism

Sincer si pe mine ma omoara acest gand , fata lui Becali ,da' asta e , trebuie sa avem optimism si sa ne gandim la binele Stelei si sper ca pana la urma sa scapam de parazitu' asta Becali care se hraneste din sangele "Simbolului fotbalistic din Romania ".

Heart_For_Steaua22.06.2007 07:42
Emeghara poate juca fundas stanga sau dreapta

fundas central nu l-am prea vazut sa joace

are 175 cm inaltime(sau mai putin)

nu ii sta asa de bine fundas central

Joaca si fundas central.... Ce? Cannavaro o fi prea inalt....

Jony_stelist22.06.2007 07:45

Deci asi incepe prin faptul ca e foarte tare chestia aia cu psd-ul,doamne stati putin ca a venit geoana si iliescu putin la mine..........a gata au plecat cica ei nu au ceva cu chesti asta,naspa rau,acu pe cine o sa mai dea vina fecali,nu stiu,poate pe vreme =))))

Chestia aia cu javra aia ,n-ai ce-i face,dar eu am observat altceva,la noi s-au adus catva jucatori buni si 2 ff buni la dinamu vad ca se tace si se face,oare fecali asta nu poate sa taca,ca daca nu pot sa-l ajut eu.Am mai observat altceva,la noi e posibil sa plece jucatori importanti,dar la javre nu prea am auzit de plecari,exceptie fiind maimuta aia,care din cate am inteles i s-a reziliat contractul sau asa ceva.

Hai ca eu tre sa ma vad nu vanghelie si nastase ca tre sa-l dam jos pe fecali=)))))

Virgil22.06.2007 07:51

INTERVIU / Ifeanyi Emeghara Nigerianul spune ca se afla si în vederile "vulturilor"

Emeghara este unul dintre cei mai iubiti jucatori la Timisoara. Si nu numai pentru ceea ce face pe teren, ci si pentru comportamentul sau de zi cu zi.

Stiai ca selectionerul României te-ar vrea la nationala?

Nu, e prima oara când aud. Ma bucur ca evolutiile mele au atras interesul selectionerului Piturca.

Ce parere ai?

Nu stiu ce sa zic, e o problema serioasa, dar nu as putea sa dau acum un raspuns. E prematur sa vorbim despre acest lucru. Oricum, daca mi s-ar propune sa devin cetatean român, m-as gândi bine, pentru ca trag sperante sa prind si lotul nationalei Nigeriei.

Ai jucat pentru tara ta?

Doar pentru nationala sub 17 ani, unde m-am împrietenit la catarama cu Stephen Makinwa (n.r. - jucator la Palermo). Insa am fost selectionat si la prima reprezentativa

Iti place nationala României?

Da, cum sa nu. Aveti jucatori spectaculosi precum Adrian Mutu. Imi place si de Chivu.

Dar Piturca?

Am auzit ca e pretentios, dar un antrenor bun.

Stii ca a câstigat Cupa Campionilor în 1986?

Da? Interesant. Inseamna ca a fost si un mare jucator.

Cum ti se pare România. Dar românii?

Eu ma simt excelent aici. Am auzit ca aveti o tara foarte frumoasa, dar n-am apucat sa o cunosc. Imi place Timisoara, iar oamenii de aici sunt extrem de prietenosi. Imi plac si mâncarurile voastre. Am gustat cam tot ce se putea, dar sincer n-am retinut niciodata denumirea lor.

Stii, ca sa devii mai repede cetatean român ai putea sa te însori...

Oh, nu cred ca se pune problema deocamdata. Eu am o prietena sârboiaca pe care am cunoscut-o pe vremea când jucam la Partizan.

A venit de la Partizan

Ifeanyi Emeghara a fost transferat de Poli de la Partizan Belgrad în iarna anului 2006, timisorenii reusind sa ia fata unor cluburi mai puternice, precum Auxerre si TSKA Moscova. Poli a platit pentru el 650.000 de dolari, oferindu-i un salariu de 90.000 de dolari pe an. La Partizan, Emeghara a stat doi ani, timp în care s-a aflat în atentia selectionerului Nigeriei, care l-a inclus pe o lista a jucatorilor selectionabili pentru Cupa Africii, editia 2005, dar ulterior a renuntat la el.

Cum poate fi naturalizat

In mod normal e destul de greu sa obtii cetatenia româna daca esti strain. Trebuie sa locuiesti de cel putin sapte ani în România sau daca te casatoresti cu un cetatean român atunci perioada se scurteaza cu doi ani. In plus, Emeghara ar trebui sa învete limba româna si sa posede notiuni elementare despre cultura si civilizatia româneasca. Totusi exista si exceptii. Daca persoana respectiva poate aduce servicii importante tarii se poate face o derogare apelând la presedintele tarii.

Imi place foarte mult de el. E un fotbalist foarte bun, cu multe calitati, si as dori sa-l naturalizam român. Daca ar fi posibil, si mâine l-as chema la nationala

Victor Piturca,

selectioner România

Interviul a fost realizat in 2006.

Dulah22.06.2007 08:28

Zicea zgarcitu' de Jiji ca da 30 de mil pentru transferuri :) ,acum se uita la 100-200 de mii?

Ar fi pacat sa pierdem transferul asta

daniel_mititelu22.06.2007 09:09

Daca dorea Emegara performanta era la Steaua deja!!!!!!!!Iar asa o plimba de ici colo sa nu mai aud de el!Altii vin din Coreea sa faca performanta renunta la bani si vor PERFORMANTA altii ............... sa ma injurati faceti ce vreti dar aici eu sunt de partea lui Gigi!!!!!Da doar in acest caz!!!

DanStan22.06.2007 09:32

Mergand pe linia asta se poate spune ca jucatorii Stelei nici nu mai trebuie sa solicite vreun ban. Ca daca vor performanta joaca si fara. Sau, hai, sa zica mersi pentru 15-20.000 / an.

Sa fim seriosi.

1. Emeghara vrea mai mult pentru ca astfel ii creste cota. Orice negociere la transfer se bazeaza pe suma pe care o incasa jucatorul la vechiul club. Cu cat suma e mica cu atat jucatorul va primi mai putin de la noul club.

2. Impresarii lui Emeghara vor mai mult pentru ca Steaua are bani si pretentii de sfertuile Ligii. Ma rog ... asa sustine conducerea. Cine-i de vina ca nici pan'la varsta asta Jiji n-a invatat ca tot ce spui are consecinte in viitor ?

fan8322.06.2007 11:07

eu nu cred ca-l vom pierde.Ca no fi Iancu atit de prost sa piarda 1.200.000,si il va convinge pe EME sa vina.

_yang22.06.2007 12:33

Impresarii astia ai lui sunt niste mascarici. Singurul impresar adevarat din Romania este Giovani Becali. Ce impresar era si Adrian Ilie? Daca avea 40 de jucatori, ce?" Toata stirea aici

Jigodia asta chiar crede ca e cel mai important om din istoria Stelei de-si permite aproape saptamanal sa jigneasca legende ale clubului pe care imoral il conduce.

souljah22.06.2007 12:39

Becali nu accepta faptul ca niste oameni au un comision intr-un contract.Poate ar trebui sa-i explice cineva ca intre a cumpara un pamant in Pipera si a-l vinde mai scump adaugand propriul comision si cazul Emeghara sau Elton nu este nici o diferenta.

godfather8622.06.2007 14:21

Nu ma refer la acest articol dar nu stiu unde altundeva sa spun parerea despre sondajul actual care e penibil. E trasa din start conluzia. Orice varianta ai alege tot in Becali lovesti. Ar trebui pusa o alta varianta:"Nici una din variantele anterioare". Nu pot spune despre acest sondaj decat ca este cel mai comunist sondaj de pe acest site din toate timpurile. Autorul nu vrea sa vada parerile supoterilor stelisti ci vrea sa isi exprime prpriile nemultumiri. :))))

DanStan22.06.2007 17:53

Nasule, macar sondajul ala poate fi usor ignorat de cei ce nu sunt de acord. Problema e ca pe lumea asta exista personaje mult mai penibile si comuniste care nu pot fi ignorate pentru ca tin neaparat sa se bage in fata si sa bata campii ori de cate ori vreun presar are nevoie de un articol sau un reportaj despre Steaua.

Interesant e ca ai remarcat imediat sondajul ala scris cu litere gri pe fond gri (!) dar n-ai bagat de seama ca pe forum exista o sectiune 'Despre site-ul nostru / propuneri, sugestii, reclamatii'. Asta cu toate ca titlul acestei sectiuni e mult mai lizibil.Sa fie o intamplare sau ... ?

Tupac Amaru22.06.2007 18:19
INTERVIU / Ifeanyi Emeghara Nigerianul spune ca se afla si în vederile "vulturilor"

Emeghara este unul dintre cei mai iubiti jucatori la Timisoara. Si nu numai pentru ceea ce face pe teren, ci si pentru comportamentul sau de zi cu zi.

Stiai ca selectionerul României te-ar vrea la nationala?

Nu, e prima oara când aud. Ma bucur ca evolutiile mele au atras interesul selectionerului Piturca.

Ce parere ai?

Nu stiu ce sa zic, e o problema serioasa, dar nu as putea sa dau acum un raspuns. E prematur sa vorbim despre acest lucru. Oricum, daca mi s-ar propune sa devin cetatean român, m-as gândi bine, pentru ca trag sperante sa prind si lotul nationalei Nigeriei.

Ai jucat pentru tara ta?

Doar pentru nationala sub 17 ani, unde m-am împrietenit la catarama cu Stephen Makinwa (n.r. - jucator la Palermo). Insa am fost selectionat si la prima reprezentativa

Iti place nationala României?

Da, cum sa nu. Aveti jucatori spectaculosi precum Adrian Mutu. Imi place si de Chivu.

Dar Piturca?

Am auzit ca e pretentios, dar un antrenor bun.

Stii ca a câstigat Cupa Campionilor în 1986?

Da? Interesant. Inseamna ca a fost si un mare jucator.

Cum ti se pare România. Dar românii?

Eu ma simt excelent aici. Am auzit ca aveti o tara foarte frumoasa, dar n-am apucat sa o cunosc. Imi place Timisoara, iar oamenii de aici sunt extrem de prietenosi. Imi plac si mâncarurile voastre. Am gustat cam tot ce se putea, dar sincer n-am retinut niciodata denumirea lor.

Stii, ca sa devii mai repede cetatean român ai putea sa te însori...

Oh, nu cred ca se pune problema deocamdata. Eu am o prietena sârboiaca pe care am cunoscut-o pe vremea când jucam la Partizan.

A venit de la Partizan

Ifeanyi Emeghara a fost transferat de Poli de la Partizan Belgrad în iarna anului 2006, timisorenii reusind sa ia fata unor cluburi mai puternice, precum Auxerre si TSKA Moscova. Poli a platit pentru el 650.000 de dolari, oferindu-i un salariu de 90.000 de dolari pe an. La Partizan, Emeghara a stat doi ani, timp în care s-a aflat în atentia selectionerului Nigeriei, care l-a inclus pe o lista a jucatorilor selectionabili pentru Cupa Africii, editia 2005, dar ulterior a renuntat la el.

Cum poate fi naturalizat

In mod normal e destul de greu sa obtii cetatenia româna daca esti strain. Trebuie sa locuiesti de cel putin sapte ani în România sau daca te casatoresti cu un cetatean român atunci perioada se scurteaza cu doi ani. In plus, Emeghara ar trebui sa învete limba româna si sa posede notiuni elementare despre cultura si civilizatia româneasca. Totusi exista si exceptii. Daca persoana respectiva poate aduce servicii importante tarii se poate face o derogare apelând la presedintele tarii.

Imi place foarte mult de el. E un fotbalist foarte bun, cu multe calitati, si as dori sa-l naturalizam român. Daca ar fi posibil, si mâine l-as chema la nationala

Victor Piturca,

selectioner România

Interviul a fost realizat in 2006.

Doamne, mare frotbalist a fost Piturca, dar cand deschide gura, pe cuvantul meu ca scoate prostiile una dupa alta....auzi tu...Emeghara in nationala...dar cu ce te-a impresionat, Piti, acest jucator?

godfather8622.06.2007 18:49
Nasule, macar sondajul ala poate fi usor ignorat de cei ce nu sunt de acord. Problema e ca pe lumea asta exista personaje mult mai penibile si comuniste care nu pot fi ignorate pentru ca tin neaparat sa se bage in fata si sa bata campii ori de cate ori vreun presar are nevoie de un articol sau un reportaj despre Steaua.

Interesant e ca ai remarcat imediat sondajul ala scris cu litere gri pe fond gri (!) dar n-ai bagat de seama ca pe forum exista o sectiune 'Despre site-ul nostru / propuneri, sugestii, reclamatii'. Asta cu toate ca titlul acestei sectiuni e mult mai lizibil.Sa fie o intamplare sau ... ?

Sondaju e pe prima pagina iar sectiunea respectiva nu e . In orice caz nu conteaza subiectul articolelor de la un timp incoace pentru ca toata lumea in toate articolele il injura pe Becali. Asa ca nu conteaza unde pun replica, deoarece se discuta acelasi lucru:"Ce rau ne e cu Becali". Asa ca......

DanStan22.06.2007 19:18

Sectiunea respectiva e la un click distanta. E chiar atat de dificil de descoperit ? E adevarat, pentru cineva care 'nu-si pierde timpul pe internet' probabil operatiunea presupune dificultati majore.

Cine-i de vina ca ciobanul calca zilnic in strachini iar apoi tot el ii acuza pe altii ? Oricum, prea putini suporteri ar simti nevoia sa-i comenteze (pozitiv sau negativ) faptele daca oierul ar si face ceea ce tot promite. Cum insa nu se tine de cuvant e normal ca majoritatea comentariilor sa fie negative. Iar comentariile pozitive de pastram pentru jucatori, ca doar jucatorii (si nu conducatorii) sunt eroii principali in sportul asta.

Martin_Tudor1224.06.2007 20:30

In loc sa ne "batem" sa il luam pe emeghara mai bine incercam sa luam al jucator care vrea sa joace cu SUFLETUL la Steaua!

EuroSTELIST24.06.2007 20:41
In loc sa ne "batem" sa il luam pe emeghara mai bine incercam sa luam al jucator care vrea sa joace cu SUFLETUL la Steaua!

Din pacate, jucatorii care chiar ar vrea sa joace cu sufletul la Steaua, ii numeri pe degete...

Dar, mai mult decat atat, un pacat strigator la cer e ca pe unul dintre ei, "bravul" nostru principe de Bizant l-a mazilit la "celebrii" Al Nasr...