Cu aproximativ 10 luni in urma siteul nostru gazduia un sondaj privind lotul cu care ataca Steaua viitoarea editie de campionat.
Astfel la intrebarea: Considerati ca Steaua are un lot destul de puternic pentru a face fata atat in Campionat, Cupa Romaniei cat si in Europa? , cei care au votat dintre vizitatorii nostri( si inclin sa cred ca majoritatea covarsitoare erau suporteri stelisti care urmareau binele Stelei) au optat in felul urmator:
Da
4042 voturi 76.31%
Nu
1087 voturi 20.52%
Ma abtin
168 voturi 3.17%
numar total de voturi:5297
Iunie 2007...Steaua pleaca in primul stagiu de pregatire pentru noul sezon competitional...Aceleeasi aspiratii, UCL, Cupa si Campionatul, valoric si numeric, lotul se prezinta cam la fel.
Inclin sa fiu pesimist in privinta campaniei de transferari, desi sunt un optimist incurabil...de ce?...Pentru ca sunt satul de minciuna, sunt satul pana peste cap de gargara verbala, de propaganda expirata, de promisiuni desantate, de demagogie, de vorbe inutile.
La fel ca si in vara anului trecut, am avut promisiunea unor transferuri care sa transforme Steaua in Magica Steaua, sa transforme Steaua intr-o echipa care sa defileze in campionat pentru ca "maritul principe bizantin de pipera" sa nu mai aiba emotiile pe care le-a avut la sfertul cu giulestenii respectiv finalul dezolante de campionat...da de unde.
Cheltuiala hazardata, rateuri dureroase, si cateva umilinte care ar trebui sa fie invatatura de minte oricarui manager chibzuit...Desigur nu totul a fost ratat dar vreau sa insist asupra greselilor facute in campania de transferari pentru ca nu mai trebuie repetate.
Cat de complet a fost lotul s-a vazut destul de rapid...Ca sa nu mai vorbim de returul sezonului, terminat in genunchi!
Sunt de parere ca s-a gresit din nou dar nu atat de grav precum in sezonul trecut.
Da,revenirea lui Neaga e o miscare buna, Badoi este o solutie viabila pe partea dreapta, indiferent de pozitie,Emeghara promite, cel putin pe faza defensiva...Pusti de viitor am adus si sezoanele trecut...ce se mai aude? Enescu, Tudose ?...cand vor confirma?...Vatca,Gurita, pariuri riscante...nu este destul, avem cu adevarat nevoie de transferurile indelung asteptate, avem nevoie de jucatori de cateva milioane de dolari, jucatori care sa faca diferenta.
Si totusi...
Am incredere in Adrian Ilie fata de care am un respect nemarginit si ca fotbalist si ca "persoana public"...A fost un cumpatat dintotdeauna, a stiut sa tina presa la respect, a stiut sa se faca respectat prin calitati care apar la zeci de ani in fotbalul romanesc.
De aceea ma astept din partea lui Adrian Ilie sa schimbe ceva la nivel de imagine al clublui Steaua...si nu numai...Sunt bucuros, spree deosebire de majoritatea celor care sunt de parere ca plecarea lui MM a fost un dezastru pentru club, ca Adrian Ilie l-a inlocuit...de ce?Pentru ca nu are acel tupeu obraznic a lui MM, pentru ca nu cred ca este capabil sa minta cu nerusinare ca si MM, sa intre in jocul de culise a lui Gigi si sa ne promita verzi si uscate.
Timpul ne va demonstra daca am sau nu dreptate dar de la Adrian Ilie astept multe...si sper sa nu ne dezamageasca, sa nu ne minta cu nonsalanta cu care o facea MM.
Sunt convins ca vrea binele Stelei, ca nu a venit la Steaua pentru a isi "consolida" situatia financiara ci pentru a isi construi o cariera...Este un invingator si a demonstrat asta si ca jucator si ca impresar.
Urmarind prima declaratie data azi dupa investirea oficiala in functia de manager general Steaua, Adrian Ilie da dovada de echilibru si cumpatare...De asta avem nevoie, satui de excesele lui MM...Si apoi vorbe acoperite de fapte...Mutari inspirate, "finalizari pe masura", la fel ca si cea contra Columbiei...si prima ar trebui sa fie convingerea lui Thereau ca are viitor la Steaua,ca e dorit si de conducere si de public, ca poate progresa in Romania si poate sa se acomodeze...apoi 2-3 transferuri de marca, doi fundasi, un mijlocas, un portar...debut oficial fulminant, la fel cum ne-a obisnuit ca jucator Adi Ilie (ia sa vad daca va mai aminititi in ce meci)
Si as dori sa aiba o relatie normala cu suporterii, sa dialogheze mai mult cu noi...Conteaza mult Adi, pentru ca te iubim si te vom iubi mereu!
P.S. Ramane Gigel?...Suntem salvati!!