FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Opinie...

fcsteaua.ro15.06.2007 19:04

Cu aproximativ 10 luni in urma siteul nostru gazduia un sondaj privind lotul cu care ataca Steaua viitoarea editie de campionat.

Astfel la intrebarea: Considerati ca Steaua are un lot destul de puternic pentru a face fata atat in Campionat, Cupa Romaniei cat si in Europa? , cei care au votat dintre vizitatorii nostri( si inclin sa cred ca majoritatea covarsitoare erau suporteri stelisti care urmareau binele Stelei) au optat in felul urmator:

Da

4042 voturi 76.31%

Nu

1087 voturi 20.52%

Ma abtin

168 voturi 3.17%

numar total de voturi:5297

Iunie 2007...Steaua pleaca in primul stagiu de pregatire pentru noul sezon competitional...Aceleeasi aspiratii, UCL, Cupa si Campionatul, valoric si numeric, lotul se prezinta cam la fel.

Inclin sa fiu pesimist in privinta campaniei de transferari, desi sunt un optimist incurabil...de ce?...Pentru ca sunt satul de minciuna, sunt satul pana peste cap de gargara verbala, de propaganda expirata, de promisiuni desantate, de demagogie, de vorbe inutile.

La fel ca si in vara anului trecut, am avut promisiunea unor transferuri care sa transforme Steaua in Magica Steaua, sa transforme Steaua intr-o echipa care sa defileze in campionat pentru ca "maritul principe bizantin de pipera" sa nu mai aiba emotiile pe care le-a avut la sfertul cu giulestenii respectiv finalul dezolante de campionat...da de unde.

Cheltuiala hazardata, rateuri dureroase, si cateva umilinte care ar trebui sa fie invatatura de minte oricarui manager chibzuit...Desigur nu totul a fost ratat dar vreau sa insist asupra greselilor facute in campania de transferari pentru ca nu mai trebuie repetate.

Cat de complet a fost lotul s-a vazut destul de rapid...Ca sa nu mai vorbim de returul sezonului, terminat in genunchi!

Sunt de parere ca s-a gresit din nou dar nu atat de grav precum in sezonul trecut.

Da,revenirea lui Neaga e o miscare buna, Badoi este o solutie viabila pe partea dreapta, indiferent de pozitie,Emeghara promite, cel putin pe faza defensiva...Pusti de viitor am adus si sezoanele trecut...ce se mai aude? Enescu, Tudose ?...cand vor confirma?...Vatca,Gurita, pariuri riscante...nu este destul, avem cu adevarat nevoie de transferurile indelung asteptate, avem nevoie de jucatori de cateva milioane de dolari, jucatori care sa faca diferenta.

Si totusi...

Am incredere in Adrian Ilie fata de care am un respect nemarginit si ca fotbalist si ca "persoana public"...A fost un cumpatat dintotdeauna, a stiut sa tina presa la respect, a stiut sa se faca respectat prin calitati care apar la zeci de ani in fotbalul romanesc.

De aceea ma astept din partea lui Adrian Ilie sa schimbe ceva la nivel de imagine al clublui Steaua...si nu numai...Sunt bucuros, spree deosebire de majoritatea celor care sunt de parere ca plecarea lui MM a fost un dezastru pentru club, ca Adrian Ilie l-a inlocuit...de ce?Pentru ca nu are acel tupeu obraznic a lui MM, pentru ca nu cred ca este capabil sa minta cu nerusinare ca si MM, sa intre in jocul de culise a lui Gigi si sa ne promita verzi si uscate.

Timpul ne va demonstra daca am sau nu dreptate dar de la Adrian Ilie astept multe...si sper sa nu ne dezamageasca, sa nu ne minta cu nonsalanta cu care o facea MM.

Sunt convins ca vrea binele Stelei, ca nu a venit la Steaua pentru a isi "consolida" situatia financiara ci pentru a isi construi o cariera...Este un invingator si a demonstrat asta si ca jucator si ca impresar.

Urmarind prima declaratie data azi dupa investirea oficiala in functia de manager general Steaua, Adrian Ilie da dovada de echilibru si cumpatare...De asta avem nevoie, satui de excesele lui MM...Si apoi vorbe acoperite de fapte...Mutari inspirate, "finalizari pe masura", la fel ca si cea contra Columbiei...si prima ar trebui sa fie convingerea lui Thereau ca are viitor la Steaua,ca e dorit si de conducere si de public, ca poate progresa in Romania si poate sa se acomodeze...apoi 2-3 transferuri de marca, doi fundasi, un mijlocas, un portar...debut oficial fulminant, la fel cum ne-a obisnuit ca jucator Adi Ilie (ia sa vad daca va mai aminititi in ce meci)

Si as dori sa aiba o relatie normala cu suporterii, sa dialogheze mai mult cu noi...Conteaza mult Adi, pentru ca te iubim si te vom iubi mereu!

P.S. Ramane Gigel?...Suntem salvati!!

Zerg15.06.2007 19:23

" P.S. Ramane Gigel?...Suntem salvati!! "

Asta a fost cireasa de pe tort la acest articol :) excelent si 100% de acord in privinta "campaniei de transferuri" care presimt ca va fi la fel ca anul trecut, multe vorbe...si fapte putine...

Virgil15.06.2007 20:01

@ Zerg

Nu are cum sa mai fie ca anul trecut. Spre deosebire de acelasi moment al anului trecut, cand nu-mi amintesc ca Steaua sa fi facut vreun transfer, acum a realizat deja 7. Neaga, Emegara, Badoi, Vatava, Gurita, Bicfalvi si Pintilii. In plus, Adrian Ilie a spus ca doreste sa mai transfere unul-doi jucatori.

Fata de sezonul trecut echipa e mult mai puternica si are mai multa experienta. Inclusiv in Champions League. Parerea mea.

bodanelu15.06.2007 21:19
Neaga, Emegara, Badoi, Vatava, Gurita, Bicfalvi si Pintilii.

Vatca cumva?

w3bmaster15.06.2007 21:24

Numa timpu va demonsta cum o face mereu cine a facut mutarile care trebuiau

Cat despre faza cu PS e prea tare

DanStan15.06.2007 21:38

Ca parere personala as zice ca in acest moment Steaua e apropiata valoric de echipa din 2004-2005. Adica de acea echipa ce elimina Valencia dar pierdea calificarea in grupele CL cu Rosenborg si era clar depasita de rezervele Parmei.

roman66615.06.2007 21:51
Ca parere personala as zice ca in acest moment Steaua e apropiata valoric de echipa din 2004-2005. Adica de acea echipa ce elimina Valencia dar pierdea calificarea in grupele CL cu Rosenborg si era clar depasita de rezervele Parmei.

Hmmmm Parma...? Eu credeam ca era Sampdoria si desi am fost dominati ocaziile noi le-am avut !

bodanelu15.06.2007 22:12

@roman666 in 2004-2005 a fost Parma. Sampdoria a fost in urmatorul sezon.

The_Foxes16.06.2007 06:46

foarte bine spus si sunt 100 % de acord cu tine la partea cu MM.. e o diferenta de la cer la pamant intre cei doi. cred ca daca va fi convins Thereau sa ramana poate fi considerat transferu verii. va dati seama ce bataie va fi in atac : Badea Thereau Neaga

Steaua43v3r16.06.2007 08:08

da da.. totu e sa se reintegreze Neaga si "tatal spiritual al lu Gigel Coman(care cu sigurantza a fost cel mai prost transfer al Stelei)"-OLItza sa'l foloseasca meci de meci... ca altfel... ne ducem dreaq

vlad7516.06.2007 08:35

Sunt unul dintre cei care s-au bucurat ca MM ajunge la Steaua,dar cand am vazut ca se apropie de Cioban ca atitudine am zis:"cum pot ajunge la Steaua unii ca MM??...sunt multi peste MM care merita o sansa"...cu riscul sa-mi iau injuraturi m-am bucurat cand a plecat MM,pentru ca Steaua nu avea nevoie de inca un parvenit ,un ingamfat un autoproclamat "tatic in fotbal"(il aveam deja pe Oier).

Adi Ilie nu are doar glezna fina...are si clasa.Sa-ti ajute Dumnezeu si bine ai revenit la Steaua!

makaan16.06.2007 08:59

Daca tot ramane nesimtitul ala de Coman,sper sa isi rupa un picior... cat despre Adi Ilie, sa dea Dumnezeu sa fie cum am vrea noi sa fie...ca ciobanul are o influenta mai mare decat ne putem imagina asupra oamenlor din jurul lui...

bobochyka1716.06.2007 10:51

In acest moment Adi Ilie e ok pentru ca e cumpatat in declaratii, e modest, dar ramane de vazut daca va ramane asa si nu se va transforma in sclavul ciobanului. Eu sper sa ramana.

cristi_mold16.06.2007 11:16

Adi Ilie e cumpatat in declaratii, are stofa, clasa si un vocabular adecvat functiei pe care o ocupa. Este o persoana modesta si nu face declaratii desarte, atat ca impresar cat si ca jucator.

Stiti ce imi place cel mai mult la el. Ca stie sa se imbrace. Stiu ca se spune ca nu haina il face pe om, dar in confera un aspect aparte.

Cat despre transferuri a spus ca vom mai transfera 2-3 jucatori, insa numai cu acordul lui Oli pentru ca el este antrenorul si el stie ce lipseste Stelei. De aceea ma indoiesc ca vom mai cumpara ceva.

bad_joke16.06.2007 11:48

Eu nu sunt atat de optimist,orice om e schimbator langa Becali,nimeni nu-i poate sta in cale,o fi fost jucator bun,dar cam atat ca om nu mi se pare un mare caracter,pana la urma e impresar,impresari sunt cele mai mari lipitori,cei mai mari sugari de bani,de ce sa facut impresar nu ca sa-si faca un cont serios in banca?Eu sper sa ma insel ,sincer vreau sa vorbim numai de lapte si miere la Steaua,sa numai fie amestecata politica cu fotbalul,sa fie un patron care sa iubeasca intradevar clubul acesta minunat,si sa stie in primu rand regula principala a fostbalui:"fotbalul e facut pentru public,pentru suporteri" pana nu va intelege aceasta caracteristica a fotbalului,nu se va face nimic,nici-o performantza in Ghencea,pai nu ati vazut cei mai mari presedinti,cand e vb de un esec de proporti,ce face?pai in primu rand isi cere scuze fata de suporteri,si le da de inteles ca ei sunt cei mai importanti oameni,fara ei fotbalistii ar fi simpli oameni care alearga dupa o minge pe un stadion,ca orice om normal,ca orice pusti care joaca o miutza in fata blocului.Nu poti spune nici macar ca patron,ca ce, eu bag bani,nu suporteri,dar oameni care baga bani in fotbal sunt destui,si mai ales,daca el ar ceda Steaua,eu cred,ca s-ar face coada sa o preia vreun magnat,dar intotdeauna poate fi loc de mai rau,dar bineinteles si de mai bine

Forza Steaua!!!!!

Danny16.06.2007 13:37

Adevaru e ca si io ma cam saturasem de MM si de magariile lui . Ce uram asa tare la el ca avea un tupeu .......Mai tineti minte cand a luat umilinta Steaua de la Gloria Buzau cu 2-0 ?? Atunci au venit fanii Stelei sa vorbeasca cu el , si sa luat acolo de un copil de vreo 17 ani , ca ia iesit partea freminina din el , ca cica avea cercel in ureche . Dupa ce ca Steaua nu avea succes deloc , el era asa senin ..... Si dupa cateva saptamani am auzit ca la dat afara Becali .... am sarit in sus de bucurie .

cristian8616.06.2007 14:54
In acest moment Adi Ilie e ok pentru ca e cumpatat in declaratii, e modest, dar ramane de vazut daca va ramane asa si nu se va transforma in sclavul ciobanului. Eu sper sa ramana.

Nu prea are de ce sa devina sclavul unui oier deoarece este un om realizat profesional, care nu depinde de "mila voievodului".

Daca insa va dovedi ca nu are caracter este grav pentru fotbalul romanesc , nu numai pentru Steaua, inseamna ca forta de corupere a sistemului transcende orice limita.

steven_gerrard16.06.2007 16:15

Debut fulminant a lui dinamu - Steaua 0-3 a marcat ultimu gol ceilalti 2 fiind Vladoiu & idolu meu Ilie Dumitrescu,la golu lu Adi Ilie a facut o cursa Vladoiu rar intalnita a driblat tot da si Panduru a dat o pasa pacat ca sunt din '88 si nu am vazut meciu pote da nu imi amintesc oricum am vazut p net rezumatu.Succes COBRA hai SYEAUA fular-campionii

bobochyka1716.06.2007 18:42
Nu prea are de ce sa devina sclavul unui oier deoarece este un om realizat profesional, care nu depinde de "mila voievodului".

Daca insa va dovedi ca nu are caracter este grav pentru fotbalul romanesc , nu numai pentru Steaua, inseamna ca forta de corupere a sistemului transcende orice limita.

Mai, sper sa ai toata dreptatea din lume, dar cand e vorba de Becali, eu personal, ma astept la absolut orice.

Sper sa faca treaba buna la Steaua, dar transferurile ale tari pe care le promite nu cred ca se vor realiza, deoarece daca nu da Becali bani nu va face nimic.

Virgil16.06.2007 18:54

Am citit azi intr-un ziar ca Olaroiu a renuntat la Gigel.

@ bodanelu

Intr-adevar, de Vatca era vorba. Esti foarte atent la detalii. :)

bodanelu16.06.2007 21:08

nu, dar ma intrebam cine e Vatava, noul component al echipei. Am crezut ca e vreun junior... si apoi mi-am dat seama ca e vorba de Vatca :D

Sper sa fie adevarat ce ai citit in ziar :D

Kappon17.06.2007 09:58

Eu cred ca nu s-au produs transferuri bune sau foarte bune. Cand spunem ca Gurita este un risc, sa fim siguri de asta. Este un jucator de 34 de ani, hai sa fim seriosi, iar Gurita nu a fost un Hagi in fotbal.

Ramine Lovin si pleaca Elton. Da, Lovin este sub-mediocru, care a bagat mingea in poarta numai cand poarta a fost goala sau daca cumva s-a lovit mingea de spatele lui si a intrat eronat in gol. Altfel, nu,el nu isi strica palmaresul de ne-golghter, deci cand shuteaza, ori da pe linga ea ori o trage in tribuna ca sa nu o mai gaseasca.. Corect, Lovin este un mijlocas destructiv, dar parca nici pe acolo nu se descurca chiar grozav. FAulteaza, iese cu pase gresite, si imi pare rau, strica estetica terenului.

Badoi are 32 de ani, deci inca 1-2 ani batranesti si gata. Ultimele sale evolutii la Rapid l-au desocperit drept complet iesit din forma.

Neaga este si el pe acolo. Nu s-a auzit nimic din Corea, cate goluri, cate meciuri, ce trofee? etc. Cred ca ne facem pre mari iluzii cu el.

Emeghara este singurul transfer acceptabil, mai putin cand Vatca devine cosntant, nu mai face greseli copilaresti si va apara bine buturile Stelei.

Ideile lui Gigi Becali cu incheierea socotelilor cu Elton si Thereau sunt malefice. Desi mic, Elton poate face ceva in campionatul nostru. Trebuie sa i se mai dea o sansa si daca nu va merge atunci discutam.

Cred ca in cazul Thereau nea Gigi a facut o bascalie de gust indoielnic.

Clar, negru pe alb, nu s-au adus jucatori de valoare, asa ca anul acesta cred ca vom bate pasul pe loc.

Ca sa faci echipa de Cupa Campionilor trebuie sa cheltui BANI MARI, si la acest moment Gigi Becali este prea zgarcit ca sa o faca.

Inca un comentairu: l-a mentinut pe Olaroiu ca antrenor pentru ca sa il poate manipula si a se implica direct in formarea echipei. Nu am nimc cu Nea Gigi, dar asta nu prea ii sta bine.

kappon

Tupac Amaru17.06.2007 11:23
Am citit azi intr-un ziar ca Olaroiu a renuntat la Gigel.

@ bodanelu

Intr-adevar, de Vatca era vorba. Esti foarte atent la detalii. :)

Eu astept in continuare clipa cand Olaroiu va renunta la Olaroiu. De atunci voi incepe si eu sa sper!

Tupac Amaru17.06.2007 11:27

De acord cu tine, mai putin in ceea ce il priveste pe Emeghara. Daca era valoros, nu il lasa Timisoara sa plece. Transferuri de doi lei, lot de doi lei, conducere de zero lei.

Si suporteri care nu suporta realitatea!

Am ajuns o echipa mediocra!

Kappon17.06.2007 12:09
De acord cu tine, mai putin in ceea ce il priveste pe Emeghara. Daca era valoros, nu il lasa Timisoara sa plece. Transferuri de doi lei, lot de doi lei, conducere de zero lei.

Si suporteri care nu suporta realitatea!

Am ajuns o echipa mediocra!

Multumiri pentru raspuns. In legatura cu Emeghara am spus ca este un transfer acceptabil. Sa speram ca in conditiile de la Steaua va juca peste nivelul de la Timisoara care nu a fost de loc rau.

Sa speram.

Cu bine.Kappon