FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

In Belgia (GSP)!

fcsteaua.ro06.06.2007 23:50

rima opțiune a lui Thereau rãmîne FC Bruges, dar și dacã nu se va realiza transferul, Cyril a anunțat cã ar accepta orice ofertã din prima ligã belgianã.

2061524546_1-179312775d258c747fd83_160_1

Plecat de fix douã sãptãmîni din România, Thereau încã nu a bãtut palma cu nici o echipã din strãinãtate, el anunțînd clar la despãrțirea de țara noastrã cã "nu voi mai juca pentru Steaua fiindcã nu m-am acomodat". Deși FC Bruges a precizat cã nu poate plãtit suma cerutã de Becali în schimbul sãu, 2,5 milioane de euro, aceastã variantã n-a ieșit definitiv din calcule pentru Cyril.

"Bruges negociazã cu Steaua"

Unul dintre cei mai importanți ziariști sportivi din Belgia, Manu Salve, a comentat ieri pentru Gazeta Sporturilor situația lui Thereau.

"FC Bruges a intrat în negocieri cu Steaua deoarece antrenorul Jacky Mathijssen, fostul tehnician al lui Cyril la Charleroi, îl dorește neapãrat. Problema este cã Bruges nu poate plãti acum 2,5 milioane de euro. Însã l-a trecut pe lista de transferuri pe atacantul nigerian Manasseh Ishiaku, care are oferte din Turcia și Germania. Dacã vor reuși sã obținã în jur de 5 milioane de euro, așa cum intenționeazã, atunci vor plãti imediat pentru Thereau", a spus Salve.

"Thereau ne-a spus și nouã cã nu se va mai întoarce în România și cã va juca în Belgia, fie la Bruges, fie în altã parte. Ne-a explicat cã la Charleroi s-a simțit extraordinar de bine și chiar dacã nivelul în România e bun, nu s-a acomodat deloc pentru cã nimeni de acolo nu vorbește franceza", a adãugat ziaristul belgian.

Thereau la Steaua

- a stat în Ghencea în perioada septembrie 2006 - mai 2007

- a jucat în tricoul Stelei 27 de meciuri

- a marcat un gol la fiecare 2,7 meciuri

- a încasat 4 etape de suspendare în urma celor douã cartonașe roșii primite în Liga I

- a oferit 5 pase de gol colegilor sãi

- a fost singurul stelist care a reușit un hattrick în sezonul trecut, în meciul Steaua - FC Național 6-0

"Thereau e singurul strãin care a venit la Steaua și a demonstrat cã are valoare. Pe el l-aș pãstra în lot, însã dacã nu mai vrea sã stea, ce sã-i fac?"

Gigi Becali

cris07.06.2007 06:37

Eu zic ca te-ai acomodat destul de bine , golurile care le-ai inscris spun tot , problema este JJ , strangem noi ceva bani sa faca coechipierii tai ceva lectii de franceza si am rezolvat problema asa ca nu pleca. Chestia nasoala este ca Becali nu stie franceza , cred ca la el te referi cand zici ca nu poti comunica , dar poti sa stai linistit ca nici romaneste nu stie bine , nu vezi ce rau ne intelegem si noi cu el ? Noi nu lasam Steaua asa sa faci si tu .

grizzly07.06.2007 10:09

cu Thereau si Elton nu Becali e problema. Olaroiu si jucatorii mai vechi ai Stelei l-au convins pe patron ca nu sunt ceea ce trebuie echipei. fiecare s-a chinuit sa-si garanteze postul de titular si i-au denigrat in grup pe straini. singurul care pare a nu fi raliat la acest complot e Dica. pe el il cred ca i-ar fi placut cu adevarat sa joace alaturi de cei 2. plus ca e singurul mai valoros decat ei, asa ca nu isi simtea postul primejduit.

ombladon69907.06.2007 11:32

auziti dar de ce nu face Becali o smecherie si sa mai dea 2,5 milioane sa il ia pe ala de il transfera bruges ;) ca ar fi o idee buna ;)

ariell07.06.2007 12:22
cu Thereau si Elton nu Becali e problema. Olaroiu si jucatorii mai vechi ai Stelei l-au convins pe patron ca nu sunt ceea ce trebuie echipei. fiecare s-a chinuit sa-si garanteze postul de titular si i-au denigrat in grup pe straini. singurul care pare a nu fi raliat la acest complot e Dica. pe el il cred ca i-ar fi placut cu adevarat sa joace alaturi de cei 2. plus ca e singurul mai valoros decat ei, asa ca nu isi simtea postul primejduit.

Cred totusi ca el este principala problema, plus faptul ca ii face placere sa fie inconjurat de lingai.

Cine nu corespunde profilului out !

costy_k1_G.07.06.2007 13:22

Nu e vorba ca nu sa acomodat la Steaua s-a suparat sau nu i-a convenit ceva si nu mai vrea sa joace la Steaua nu sa dus el in Belgia cu zambetul pe fata s-a dus de nevoie. Poate se va intoarce pentru. ca e un atacant fenomenal cu tehnica cu gabarit viteza cat de cat ar fi o pierdere mare pentru. Steaua daca nu va veni cineva care sa-l inlocuiasca.

Kiti18407.06.2007 14:43

Parerea ta o impartasesc si eu!Ca majoritatea jucatorilor Stelei au complotat impotriva lor temandu se sa nu isi piarda locul de titulari.Si tot de parerea ca Di ca a fost printre putinii care isi doare sa joace imreuna cu ei pentru ca intradevar din punct de vedere tehnic,tactic si mai ales ofensiv Dica,Elton si Thereau sunt cu mult peste ceilalti!Si o spun fara pic de rusine ca sunt destui jucatori la Steaua care ar trebui sa se bucure,sa ceara autografe cel putin ca niste bieti copii de mingi cand ii vad in teren sau sunt pe langa ei pe:Dica,Elton si Thereau pentru ca acesti 3 jucatori sunt cu mult peste valoarea campionatului intern,sunt incomparabil de buni.Fara dar si poate ca Dica este cel mai bun jucator din campionatul intern,ofensiv numai Niculescu si Zicu se mai apropie de valoarea lui Dica, la fel Elton si Thereau...restu sunt mult prea mici.Aduce ciobanu 30 40 de jucatori din divizia B,altii la final de cariera,altii care abia au implinit 18 ani,mai ales ca avem niste portari de te doare mintea.Ma i bine intra Adi Ilie ca ar face un cuplu mortal cu Dica.Dak vb de presiunea din vestiar...nu va imaginati pace la Steaua ca e o mancatorie de nu iti vine sa crezi.Esti prieten cu nu stiu ce jucatori..esti favorizat...nu esti prieten cu niste jucatori esti tinut la distanta.Iau decizii niste jucatori...trebuie sa la ia toti ca altfel dispar din peisaj...sunt multe!Plus ca am mai auzit asa eu de la niste prieteni ca 0oli ar incasa niste bani frumosi din primele si salariile jucatorilor:O Petre,G Coman si inca cativa.Deci in momentul asta la Steaua Dak vrei sa faci parte din familie si esti acceptat e ok!Dak nu esti vrut...esti mancat!Forta Dica!Forta Elton!Forta Thereau!Forta MM!Forta Cobra!Forta Steaua!!! steagcruce2

ariell07.06.2007 15:08

Nu sunt prea sigur si cat a fost mana "finului " in toata afacerea, dar raman la parerea ca principalul vinovat este Becali, in afara de faptul ca ii plac oamenii slugarnici, are si prostul obicei de a pleca urechea la sfaturile care i le dau Hagi, Piti, si cine mai stie ce Mitici Dragomiri si alti "oameni mari" de fotbal.

Este si vina lui Oli ca nu are personalitate si nu a stiut sa isi impuna parerea in ceea ce ii priveste pe Elton si Thereau, sau poate ca atunci cand a spus ca sunt jucatori esentiali ii canta in struna lui MM, acum ca nu mai e MM il linge pe Jiji, e jalnic ca avem asa oameni si e pacat ca pierdem jucatori valorosi intr-o asemenea maniera,

eddie the 'ead07.06.2007 16:00

E trist, trist, trist ce se intampla la Steaua. Nu ma refer doar la Thereau sau Elton, ci la tot ce se intampla la Steaua. Lipsa de profesionalism, spagi (la echipele de juniori - desi e doar un zvon, inclin sa-l cred, uitati-va cine e antrenor... o ruda a lui Becali), o atmosfera otravita in vestiar (Radoi, care nu mai confirma nici ca jucator, Gigel Coman), un antrenor fara pic de demnitate sau onoare, un patron care parca e iesit dintr-un vis urit, aflat intr-un delirium tremens continuu, cu viziuni in care se crede ba Moise, ba Dumnezeu, dar cu un limbaj puerilo-schizofrenic si multe alte lucruri mai mari sau mai mici, care imi macina rezistenta si dragostea fata de clubul asta.

uneori raman fara cuvinte si ma intreb cind o sa se termine calvarul asta...

razvan_cmi07.06.2007 17:43

Nu cred ca problema cu Thereau e legata de comunicare. Toata lumea ca limbajul "fotbal" este agreat de toti marii jucatori.

Insa daca este chiar asa imi pare rau dar nu clubul este obligat sa se plieze pe dorintele jucatorului ci invers. nimeni nu cere nimanui sa invete limba oficiala a tarii dar o engleza "universala" nu strica nimanui. Henry nu cred ca vb franceza la Arsenal.

Pana la urma cred totusi ca acesta este un pretext , Cyril parand un jucator cerebral , dupa parerea mea.Iar faza cu orice echipa de prima Liga din belgia mi se pare o aberatie. daca era vb de Brugge sau Anderlecht....

predatorpulse707.06.2007 20:13

Bai oameni buni,se stie foarte clar de ce a plecat Thereau,din cauza unui anume cioban incult,increzut si ipocrit. Eu n-am cum sa bag botul la chestia asta cum ca Thereau s-a sucit intr-o saptmana si deodata nu s-a adaptat in Romania,ii e dor de familie si alte vrajeli d-astea. Daca erau problemele astea cu dorul de familie nu pleca din belgia ca sa vina tocmai in Romania.

S-a intamplat cam asa: Thereau cu declaratiile lui cum ca ar vrea sa ramana la echipa,a fost chemat frumos de Jiji si i s-a spus ca nu mai e dorit,ca el poate sa-l tina pe tusa,practic i-a spus ori stai pe tusa si iti iei salariul ori pleci si gata. Ca jucator profesionist,ce ati fi ales?

Ciobanul i-a pus bete in roate,Thereau nu avea motive sa plece,avea salariu bun,era titular de obicei,era iubit de galerie si de Oli, doar ca nu-l avea ciobandante la inima pentru ca nu e nascut pe plaiuri mioritice si in plus nici nu are atitudine de carpa in fata lui fecali.

Scuzele cum ca francezul avea probleme cu limba romana si nu s-a putut adapta la viata din Romania sunt pentru creduli sau naivi. Ce jucator pleaca de la o echipa care probabil va juca in CL din nou doar pentru ca nu stie limba acelei tari? Nici unul,jucatorul a fost fortat sa plece,asa cum se incearca si cu Elton.

Asta e adevarul. Logic ca acum Thereau incearca sa pastreze aparentele si sa dea declaratii impaciuitoare,pentru ca situatia s-a rezolvat pentru el. A plecat de la un club din strainatate(Steaua),unde nu e dorit de patronul incult,in Belgia unde e mai aproape de casa si de limba sa materna. Nu are rost sa ramai unde nu esti dorit,eu asta cred ca si-a zis Thereau.

Oricum tot noi suporterii am ramas cu gust amar dupa plecarea acestui jucator de clasa de la Steaua,gust lasat mai ales de porcaielile lui Becali. Inca astept ziua cand ciobanul va pleca sau macar de i-ar astupa cineva gura ca sa nu-i mai auzim tampeniile zilnic.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Wally07.06.2007 20:21

Becali mai bine ar da pe mere ce ia pe pere...adica il da pe Cyril cu 2,5 milioane la Brugges si da 2,5 milioane pe Camus :P...ar fi o treaba, desi foarte greu de realizat...

n_am_kef08.06.2007 09:39

Mai bine ii pastreaza pe amandoi. Si are si el cu cine vorbi franceza... Astfel se acomodeaza amandoi. ;)