Venirea lui Adrian Ilie la Steaua se desfasoara, din punctul meu de vedere, sub cele mai bune auspicii. In mod discret, fara showuri bombastice si declaratii aiuritoare de iubire eterna a culorilor ros-albastre, dublate de promisiuni de hegemonie sau atacuri sub centura adresate rivalilor. Marile revanse nu se pregatesc niciodata cu surle si trambite, ci in tacere, la umbra careia sa dospeasca setea de izbanda.
Care ar fi insa avantajele concrete ale unei colaborari de lunga durata intre Adrian Ilie si Steaua Bucuresti? Am sa incerc in cele ce urmeaza sa identific cateva, fara a avea pretentia ca enumerarea mea este una exhaustiva. Dupa parerea mea insa, beneficiile venirii lui Adrian Ilie pe postul de manager general graviteaza invariabil in jurul a doua lucruri si anume, reprezentate de imaginea clubului si competenta profesionala a acestuia. Prin urmare:
1. Fiind un tip echilibrat si rational, am credinta ca fostul mare jucator nu va genera scandaluri inutile cu alte personaje din fotbalul romanesc, cu efecte devastatoare pentru club, in planul imaginii sale. Mai mult, consider ca inversunarea cu care marea majoritate a echipelor din Liga 1 joaca impotriva Stelei, precum si arbitrajele ostile din ultima perioada au fost rezultatul antipatiei pe care diriguitorii din fotbalul romanesc au inceput sa o resimta fata de clubul nostru, ca urmare a repetatelor conflicte create de cele mai multe ori artificial de domnul Mihai Stoica sau a arogantei enervante a acestuia din urma.
2. Competenta profesionala a lui Adrian Ilie este indiscutabila si a fost dobandita pe parcursul multor ani petrecuti in strainatate. Din acest punct de vedere, el pare a fi omul care "tace si face", rutinat in ceea ce priveste activitatile de impresariat si relatiile de afaceri aferente acestora, astfel incat apreciez ca imposibile aparitia unor situatii ridicole ca in cazurile lui Carlos, Andrey, Elton sau Saban, cand fie ca jucatorii au fost transferati la Steaua dupa vizionarea unui singur meci, in miez de noapte la TV Sport sau pe o caseta video, or clubul Steaua a aflat ulterior ca trebuie sa plateasca unei terte parti un comision de transfer mai mare decat pretul jucatorului insusi! De asemenea, am credinta ca Adrian Ilie va continua si va dezvolta partea pozitiva a proiectelor lui Mihai Stoica in Ghencea si anume crearea unei echipe care sa beneficieze de aporturile unor jucatori straini valorosi, care sa ii ridice exponential nivelul calitativ. Iar ultimele declaratii ale patronului si schimbarea brusca a discursului acestuia ma fac sa cred ca Adi Ilie este pe drumul cel bun.
In pofida acestui optimism care va poate parea debordant, un anumit sentiment de indoiala nu imi da pace. Ce se va intampla in situatia in care patronul va realiza ca Adrian Ilie se bucura, in detrimentul lui, de un imens capital de simpatie, manifestat pe stadion? Cum va reactiona Adi Ilie atunci cand patronul va dori sa intre cu bocancii in perimetrul reprezentat de propria personalitate si viziune asupra dezvoltarii clubului? Ce se va intampla cand in aceasta ecuatie vor rezona ecourile actiunilor camarilei latifundiarului, stiut fiind faptul ca toti dictatorii pun mare pret pe sfaturile celor foarte apropiati lor?
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)