Președintele Stelei, Mihai Stoica, a anunțat vineri searã, la emisiunea Fanatik, cã va apela la înțelegerea Rapidului pentru a amîna meciul direct din etapa a doua. Programatã pe 13 martie, partida s-ar juca exact între cele douã manșe pe care formația antrenatã de Walter Zenga le are de disputat cu spaniolii de la Villarreal, în optimile de finalã ale Cupei UEFA.
Vișiniii se declarã disponibili la discuții, dar așteaptã sã primescã o solicitare oficialã. "Nu refuzãm tratarea subiectului, dar nu putem vorbi doar pe niște afirmații fãcute la televizor", a spus Dinu Gheorghe, președintele Rapidului. Cel mai bucuros la auzul veștii cã meciul poate fi amînat s-a dovedit Daniel Niculae, a cãrui revenire pe gazon este programatã pentru finalul lunii martie.
Ar reveni Niculae, Aliuțã și Florentin Dumitru
"Încã nu are rost sã discutãm despre amînare. Vom vedea", a fost prima reacție a lui Rãzvan Lucescu, în timp ce Daniel Niculae s-a arãtat cel mai deschis unei reprogramãri: "Am înțeles cã se vorbește de 13 aprilie ca datã probabilã pentru disputarea meciului. Doamne, cît m-am rugat sã pot juca împotriva Stelei. Cu atît mai mult dupã aceastã calificare". Accidentați în acest moment, Rapid i-ar putea folosi atunci pe Niculae și Aliuțã, dar și Steaua ar avea un mare avantaj: revenirea lui Florentin Dumitru, programatã pentru începutul lui aprilie.
"Elegant ar fi sã ne înțelegem cu Rapid"
- Domnule Stoica, veți face un demers oficial pentru a amîna derby-ul cu Rapid?
- Sigur cã da. Ne-am gîndit la aceastã variantã abia vineri searã și nu mai aveam timp sã facem nimic pînã luni.
- Sperați sã-și dea acordul?
- Recunosc, ne-ar fi greu sã pregãtim în condiții optime returul cu Villarral dacã pe 10 și pe 13 martie am juca douã partide atît de puternice. Pe de altã parte, cred cã și giuleștenii sînt conștienți cã o amînare le-ar permite sã-l aibã pe teren și pe Niculae, golgeterul lor. De asemenea, dacã reușim sã mai adunãm puncte în Cupa UEFA, de ele ar beneficia tot fotbalul nostru, implicit Rapid, și pe viitor am putea participa cu mai multe echipe în Europa.
- Veți apela și la ajutorul LPF pentru a convinge Rapidul?
- ªtiu cã, la o adicã, regulamentul ar permite Ligii sã decidã o astfel de amînare, dar mai elegant mi s-ar pãrea sã cãdem la înțelegere între noi, cluburile. Dacã jucãm pe 13 martie, noi am avea la ora jocului patru partide oficiale, iar adversarul nostru una singurã, în prima etapã. ªi acesta este un aspect care trebuie luat în calcul de giuleșteni.
- Cînd credeți cã ar putea fi reprogramat meciul?
- Va decide Liga, dar una dintre datele libere ar fi 13 aprilie, ziua în care se disputã returul semifinalei de Cupã. Sau la finalul campionatului, dar nu ar fi moral pentru celelalte echipe.
"Trebuie obligatoriu și acordul Rapidului. Apoi, dacã ei vor fi de acord, problema asta e de interes național și trebuie sã facem totul pentru ca Steaua sã aibã cele mai bune condiții înaintea disputei cu Villareal" Dumitru Dragomir
CE PREVEDE REGULAMENTUL
Liga poate aproba cererea Stelei și fãrã acordul Rapidului
Regulamentul spune cã ziua și ora unei partide de Divizia A pot fi schimbate, la cerere, de cãtre Comitetul Executiv al FRF sau Consiliul LPF. Articolul 44, punctul 2, care face trimitere la "Schimbarea programãrii unui joc oficial", prevede: "Comitetul Executiv al FRF sau Consiliul LPF au dreptul de a aproba, la cerere, sau de a hotãrî din proprie inițiativã, devansarea sau amînarea disputãrii unor jocuri (ale echipelor angrenate în cupele europene, ale celor care au jucãtori selecționați în loturile naționale, sau în alte situații) la alte date, dar nu mai tîrziu de terminarea campionatului".
(www.gsp.ro/index.php?a=1652&shift=1)
Cred ca ar fi in interesu nostru sa se amane acest meci, chiar daca intre timp rapidu va mai acumula cateva meciuri oficiale si il vor recupera pe Aliuta si Nicolae.. pt ca noi oricum ii batem, neconditionat de conditii :!: