"Zenga sã plece de la Steaua? Este cea mai mare tîmpenie", a declarat Mihai Stoica referitor la varianta cã dupã returul cu Valencia italianul intenționeazã sã pãrãseascã gruparea din Ghencea. Totuși, marți searã, la întîlnirea pe care a avut-o cu suporterii, chiar la stadion, Ciobanul le-a spus ultrașilor cã Marius Lãcãtuș ar putea deveni în scurt timp antrenorul roș-albaștrilor.
"Eu am respect pentru suporteri și, din zece milioane de microbiști, patru milioane sunt steliști. Dacã voi îl doriți pe Lãcãtuș, îl voi aduce", le-a spus Ciobanul, care a explicat și de ce în varã l-a ales pe Zenga și nu pe fostul numãr 7 al Stelei. "Deocamdatã, alegerea a fost Zenga, pentru cã Lãcãtuș este altfel, înjurã, țipã și nu știu dacã jucãtorii l-ar fi acceptat", a comentat patronul roș-albaștrilor.
Ieri, Ciobanul n-a dorit sã spunã ce se ascunde în spatele promisiunii fãcute suporterilor. Surse apropiate echipei susțin însã cã patronul Stelei e gata sã-l sacrifice pe Zenga tocmai pentru cã eventuala aducere a lui Lãcãtuș l-ar scãpa de conflictul pe care îl are cu fanii.
"Ce, credeți cã sînt nebun? Dacã voi, milioane de suporteri ai Stelei, vreți, l-aș putea aduce și pe Lãcãtuș la echipã, chiar dacã nu va face cine știe ce"
Ciobanul cãtre suporterii Stelei
Gigi a mãsluit voturile jucãtorilor ca sã nu-l aducã pe Lãcãtuș
Imediat dupã ce Pițurcã a demisionat în iulie 2004, Gigi l-a chemat în biroul sãu de la "Marriott" pe MM Stoica. "Pe cine punem?", a întrebat Becali. "Eu îți propun douã variante. Lãcãtuș, care pentru suporteri înseamnã totul. E antrenor bun, am lucrat cu el. ªi a doua e Walter Zenga. Un foarte bun antrenor, cu o mentalitate extraordinarã", i-a replicat MM. A doua zi, jucãtorii au fost puși sã voteze între cei doi, însã decizia era luatã dinainte și ea s-a numit Zenga în detrimentul lui Lãcãtuș (foto). Dupã ce fotbaliștii au scris pe bilețele numele antrenorului pe care îl doresc, Gigi a rãmas singur în birou, a aruncat la coș hîrtiile fãrã sã se uite pe ele și a chemat apoi presa: "Am numãrat voturile. 12 la 4 pentru Zenga. Jucãtorii au decis, nu eu".
ÎNTÎLNIRE CU SUPORTERII
ªi Dicã e pe lista neagrã
Ciobanul le-a spus fanilor cã nu-l are la inimã pe ex-piteștean
Marți seara, în jurul orei 18:30, Ciobanul a avut o întîlnire cu aproximativ 120 de suporteri ai Stelei: "Nea Gigi, noi am venit sã vorbim pe fațã, dar fii și dumneata mai temperat și gîndește-te și la noi cînd faci declarații despre suporterii Stelei. Nu ne bãga în aceeași oalã pe toți!". Patronul stelist le-a replicat imediat: "Aveți dreptate, mãi bãieți. Eu nu am vrut sã vã jignesc pe voi, suporterii Stelei, ci doar pe cele 15-20 de hahalere care stricã atmosfera".
Becali a lãsat sã se înțeleagã din discuția cu fanii cã e posibil sã se despartã pînã la începutul campionatului de Hamutovski, cu toate cã marți seara îl iertase pe acesta dupã conflictul avut cu Neaga în Italia. Apoi a fãcut o mãrturisire-șoc: "Nu îl am la inimã nici pe Dicã, dar nu pot sã fac nimic în privința lui pentru cã este un jucãtor de bazã la Steaua". În final, le-a explicat și de ce l-a vîndut pe Neaga: "Voiam sã scap demult de el. Nu îmi plac ãștia care fac probleme la echipã. La meciul cu Standard, i-am și spus lui Meme cã Ricã nu e fotbalist, chiar dacã dãduse gol" , preluat de pe www.gsp.ro.