FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Primul meu articol....

«12»
fcsteaua.ro09.05.2007 21:36

...... Vreau sã relatez doar cele intâmplate în repriza a 2-a a meciului dintre Steaua și Ceahlãul, nimic mai mult prin prisma faptului cã pentru mulți dintre noi prima reprizã nu a existat. Cel puțin nu și pentru mine.

Partidã tensionatã panã aproape de jumãtatea reprizei secunde din care nu au lipsit habarnismul lui Bãnel, neputința lui Paraschiv si Gigel Coman dar mai ales ratãrile. La cum evolua partida aveam iminentã nevoie de Elton poate chiar de Dicã.

Dupã lungi insistențe ale celor prezenți la meci pe stadionul Ghencea, Strategul Oli și-a luat inima-n dinți si i-a dat undã verde brazilianului. Poate impulsionat de steliștii din tribune, Elton ne-a bucurat vederea cu drublingurile sale, cu ruperile de ritm terminate in pase decisive cãtre coechipierii care încã întâmpinã dificultãți in "citirea" jocului practicat de brazilian.

Odatã cu intrarea lui Elton, Steaua a cãpãtat fantezie, vitezã, luciditate. Spectacolul care place suporterului stelist a continuat pânã la intrarea pe teren a mult așteptatului Dicã. În opinia mea, Dicã a lipsit Stelei mult mai mult decît anticipau cei din conducere, îngrijorãtor de mult bãncii tehnice, dar mai ales suporterilor. Noi suntem acei oameni cãrora le pasã de cele întamplate în curtea Stelei. Nu vrem banii lui Becali nici tactica, de puțini înteleasã, a lui Oli. Noi vrem fotbal de calitate oferit de echipa pentru care suntem prezenți pe stadion sau în fața TV-ului. Sunt sigur cã și vouã va fost dor de Steaua ultimelor 30 de minute.

Odatã cu intrarea lui Dicã s-a format un cuplu de atac așteptat de toatã suflarea stelistã: Dicã - Elton. Fantezia brazilianului combinatã cu luciditatea lui Dicã au culminat intr-un fotbal care a readus speranțã in Ghencea și in inimile roș-albastre. Cei doi "vinovați" de specatacolul sfârșitului de meci, Dicã si Elton, ajutați de restul echipei i-au dat o lecție Strategului de pe banca tehnicã. Nu știu dacã Oli a prins ideea, dar noi, suporterii, am prins din nou puțin glas. Îl intrebãm acum pe antrenorul Stelei: De ce a trebuit sã așteptãm un campionat întreg pentru a vedea adevarata Steaua? De ce danseazã dupã cum îi cântã Ciobanul? De ce și-a vândut pielea așa de ieftin? Astea sunt întrebãri la care Strategul nu o sã ne rãspundã niciodatã pentru cã îi lipsesc onoarea, devotamentul și simțul asumãrii eșecurilor.

În momentele astea puțin ne mai intereseazã pãrerile lui Oli. Campionatul e pe terminate, noi îl considerãm ratat, pe cei din coducere îi doare-n "6'o clock" de aceastã minunatã echipã Steaua, pe care noi o iubim mai mult decât au s-o facã ei vreodatã.

Tot ce ne rãmane acum e sã sperãm intr-un loc 2. Mãcar acum pe sfârșit de campionat Steaua ne poate alina din amãrãciunea care ne-a cuprins pe toți, printr-un fotbal spectacol în cele 3 meciuri rãmase. Nu ne rãmâne decât sa gândim pozitiv, privind spre 2007/2008...

Pentru cei care au avut bunãvoința si curiozitatea de a citi acest articol, cât și pentru ceilalți, doresc sã le mulțumesc pentru participarea, împreunã cu mine, la acest fenomen numit Steaua.

Cu respect,

AndyQ

mihai84TGV09.05.2007 21:45

Felicitari pentru primul tau articol.Si da, ai dreptate..Steaua e un fenomen..de aceea trebuie sa avem grija sa ramana asa.

fedora09.05.2007 21:48

Sper ca Oli sa fi invatat macar un lucru in seara asta: cu Dica + Elton atacul e asigurat. In rest poate baga pe oricine, fi-i-ar tactica...

danielcristian09.05.2007 21:48

Pun pariu ca Oli nu il baga nici azi pe Elton,daca nu o cerea publicul!Ma bucura nespus revenirea lui Dica,el impreuna cu Elton pot sa readuca pe Ghencea fotbalul-spectacol.Dar,sa nu ne pripim,Oli stie ca etapa viitoare are un meci extrem de greu,si il va tine din nou pe tusa pe brazilian... steagcruce2

AndyQ09.05.2007 21:52
Pun pariu ca Oli nu il baga nici azi pe Elton,daca nu o cerea publicul!Ma bucura nespus revenirea lui Dica,el impreuna cu Elton pot sa readuca pe Ghencea fotbalul-spectacol.Dar,sa nu ne pripim,Oli stie ca etapa viitoare are un meci extrem de greu,si il va tine din nou pe tusa pe brazilian... steagcruce2

O sa-l tina pentru ca ciobanu` e autoritar. Doar el cu gura lui a spus "Elton nu intra decat atunci cand avem nevoie de gol"...

Asta ar insemna ca noi si Elton sa ne rugam ca ceilalti sa nu dea gol 60-70 de minute pentru a putea vedea maiestria brazilianului.

fedora09.05.2007 21:54

Dupa scandarile din seara asta cred ca nu mai pupa Elton echipa...

mache09.05.2007 21:54

Nu stiu ce meci ai urmarit tu ... dar "habarnismul" nu cred ca-i apartine lui Nicolita... probabil nu va fi niciodata la fel de tehnic ca Dica dar in seara asta chiar a aratat ca poate sa revina la forma de anul trecut cand facea furori in UEFA (vs Sevilla si vs Rapid)...

Vad ca si Iacob e in revenire de forma (cel putin pe tabela nu neaparat dpdv fizic) dar cel mai mult a impresionat faptul ca Lovin nu a mai gresit :shock: (apropo de Lovin eu l-as vedea plecat din Ghencea dar daca reuseste sa joace ca azi atunci probabil ca merita o a doua sansa...), ca Paraschiv a reusit sa alerge fara sa se ia de arbitru si ca Goian parca si-a revenit la siguranta de alta data (atat cat ii poate permite un meci cu Ceahlaul)

Per ansamblu un joc care merita apreciat prin faptul ca a reusit sa faca din nou suporterii sa cante si sa-si sustina in mod normal favoritii sprecl2

Forza Steaua

alex_sud_forever09.05.2007 21:55

Am fost la meci si desi aseara in urma celor vazute la televizor ramasesem cu un gust amar, ce am vazut in seara asta mi-a readus speranta ca putem sa scapam de cioban din Ghencea!Felicitari pentru articol

leoc98009.05.2007 21:59

Bravo.. si la mai mare.

razvan_cmi09.05.2007 22:02

As da si calificarea direct in grupe pe posibilitatea de a mai juca o data cupa Romaniei!

Stiind satisfactia care-i este adusa lui Becali de aceasta "masa a bogatilor" , incepe sa ma apuce un dezgust care cu greu imi va fi indepartat. Cel putin nu anul asta. Din pct. meu de vedere sezonul acesta il consider ratat.

Numai un cioban frustrat poate vedea din CL de pe lcul 2 , obiectiv indeplinit. Acest lucru e valabil in Spania, Anglia, Italia

Nu in Romania. Un fost mulgator de oi ajunge sa dea mana cu presedintii Lyon-ului, Real-ului......

Nu demult un cizmar amarat nadajduia sa ajunga presedinte. Va aminteste de cineva cunoscut?!

danielcristian09.05.2007 22:04
Dupa scandarile din seara asta cred ca nu mai pupa Elton echipa...

Jiji era la fel de crispat cum era Ceausescu la balcon in 21 decembrie...cred ca nu o sa se bage peste Oli la urmatorul meci,ca stie ca are de pierdut.Chiar daca mai sus spuneam altceva,cred ca Oli o sa-l bage pe Elton,ca a vazut si el ce pot face suporterii,nu cred ca i-ar conveni sa ii supere... ;-)

papillon09.05.2007 22:06

Felicitari pentru debut, un articol interesant :)

Cateva observatii:

- e cineva ferm convins ca urmatorul antrenor va avea puterea si probitatea morala sa i se impotriveasca lui Gigi? In sensul ca daca Gigi spune "bai, tine-l pe Elton pe banca" respectivul tehnician sa zica "nu, vreau ca Elton sa joace!". Eu ma indoiesc...Daca va fi un tehnician integru, va demisiona. Daca nu, va fi Oli 2

Concluzia e simpla: la Steaua, ori o vom tine din demisie in demisie in cazul unor antrenori cu personalitate, ori vom avea parte de genul de tehnician care accepta amestecul patronului

- Dica si Elton au fost, intr-adevar, incantatori; de fapt, mai mult Elton, pentru ca Dica a jucat foarte putin. Oricum, s-a vazut imediat clarviziune in joc, pase inteligente, au aparut ocazii. Nu trebuie uitate insa 2 aspecte:

1. cu cine am jucat - cu o echipa care mai mult ca sigur va retrograda

2. Elton e zero pe faza defensiva - l-am urmarit special la un contraatac al nemtenilor, cand a incercat sa deposedeze un adversar; s-a lovit de el si a cazut in fund. Deci practic, pe faza de aparare, jucam cu un om mai putin - in jocul de fotbal modern nu cred ca exista jucator, indiferent de post, care sa nu aiba si atributii defensive. Deci, dupa mine, Elton titular insemna regandirea formulei de joc astfel incat pe faza defensiva altcineva sa-i preia atributiile. Pe atac insa, jos palaria! Cum a intrat in joc s-a vazut imediat.

Danntes09.05.2007 22:08

Andy, Andy mai ti minte zilele cand te faceai de cacao impreuna cu Duffy si Miaus...

Oricum un articol decent...

razvan7509.05.2007 22:11

Felicitari pentru articol, keep it going!

fedora09.05.2007 22:23

@papillon: hai frate chiar trebuie sa faca 11 jucatori faza defensive cand jucam cu echipe precum Ceahlaul, Jiul, etc?

AmuntBoy09.05.2007 22:34

Bv Andy

la mai mare steagcruce2

bodanelu09.05.2007 22:40

sa scri cat mai bine ;)

balky9909.05.2007 22:44

Pai nu face faza defensiva ? OK .tine-l pe banca in meciurile cu rapid , Dinamo , Lyon,real dar baga-l frate sa joace cu restul de desculti din campionatl nostru .Saracul can sa invete jocul Stelei , cand sa se acomodeze cu colegii cand el nu joaca ?

SSK09.05.2007 22:50

Bine-ai venit in echipa, AndyQ!

papillon09.05.2007 22:54
@papillon: hai frate chiar trebuie sa faca 11 jucatori faza defensive cand jucam cu echipe precum Ceahlaul, Jiul, etc?

Nu, normal. Dar vreau sa spun ca nici un mijloc cum sugera unu' pe aici cu Dica, Cristocea, Elton si Croitoru nu e normal. Pentru ca patim ce pateste rapidul acum, dam 3 goluri si luam 5.

mihaiplt09.05.2007 23:41
Nu, normal. Dar vreau sa spun ca nici un mijloc cum sugera unu' pe aici cu Dica, Cristocea, Elton si Croitoru nu e normal. Pentru ca patim ce pateste rapidul acum, dam 3 goluri si luam 5.

pardon domnu' ... Croitoru face faza defensiva mult peste Banel Jardel Nicoliza, nu crezi? si in faza ofensiva nu mai vorbim. asta DA un titular, nu crezi? parerea mea umila :|

w3bmaster10.05.2007 00:04

Dica Elton Badea Si Thereu ce atac ce ofensiva numa de iar baga marele Oli pe toti restu apararea ce mare branza

Zice ti-mi o echipa care se apara cu 11 ? eu unu nu stiu

Da Elton in defensiva e 00000 dar in atac e 10+ asa ca cred ca se poate gasi o solutie si Dica (face faza defensiva ? nu prea ) Oricum ultimile 30de min parca asa mai zicem ca e Steaua campioni si superiori mereu

In fine om vedea si om trai ..... doamne daca avea Elton 1.70 macar (bine nu cred ca mai era la Steaua dar cred ca rupea absolut totu)

Forza Steaua sper ca cele 30 de min de magie stelista sa devina obisnuinta

papillon10.05.2007 01:39
pardon domnu' ... Croitoru face faza defensiva mult peste Banel Jardel Nicoliza, nu crezi? si in faza ofensiva nu mai vorbim. asta DA un titular, nu crezi? parerea mea umila :|

bineinteles, doar parerea ta. Daca tu il vezi pe Croitoru peste Banel (ma refer strict la defensiva)...Croitoru dupa doua sprinturi marca Banel cred ca trebuie luat cu targa de pe teren, cu plamanii in batista.

Sunt doua asezari in care il vad pe Marius:

4-3-1-2, in rol de mijlocas ofensiv sau

4-3-2-1, ca atacant retras

Asa mi se pare cel mai util, rolul de mijlocas pur implica disponibilitate mare la efort.

SSK10.05.2007 02:01

papillon, ma simt nevoit sa te contrazic. Croitoru este un mijlocas - si in general, un fotbalist - net peste Banel Nicolita. Nici nu cred ca exista vreun dubiu.

Apoi, sa fii mijlocas implica mai mult decat travaliu cum zici tu. Implica in primul rand aport ofensiv, capitol la care Nicolita e 0. Apoi, faza de aparare, la care Croitoru a demonstrat ca participa din plin. In fine, travaliu, unde intr-adevar Nicolita nu poate fi detronat. Insa per total, o comparatie intre cei doi cand este vorba de postul de mijlocas dreapta ii este clar defavorabila lui Banel.

Parerea mea :)

AndyQ10.05.2007 06:45
Andy, Andy mai ti minte zilele cand te faceai de cacao impreuna cu Duffy si Miaus...

Oricum un articol decent...

Ma fac de cacao si acum. Ce nu ai inteles tu, in perioada aia e faptul ca eu nu-l sustin frenetic pe Oli doar ca am gasit si alti tapi ispasitori pe langa antrenor. Bineinteles ca felul meu de a gandi s-a interpretat. Se mai intampla :)

«12»