FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Spartanii Tom si Jerry

fcsteaua.ro05.05.2007 11:46

De cateva saptamani incoace, ecranele televizoarelor gem, la stirile sportive, de razboinici.

Firi impresionabile, sefii marilor cluburi se bat pe rolul de spartan, marcati acum, la varsta a doua, de filmul "300", transpunere a legendei eroilor greci care i-au infruntat pe persi la Termopile. Poveste veche, pe care o inva-tam la scoala - cei mai multi dintre noi - in clasa a cincea, la lectiile de istorie antica.

Dar stiu Gigi Becali si Cristi Borcea care-i treaba cu spartanii astia? "Cine e si ce vrea ei?" Meme sigur a stiut candva, dar si-a spalat creierul pentru a ajunge la nivelul patronului... In cazul primului, nu e cazul unor astfel de dileme "arogante".

Pana la lectiile despre razboaiele medice, Gigi a avut razboaiele lui, in copilarie, cu bastonasele si liniutele, pentru a fi rapus apoi, precum eroii lui Leonidas, de sarjele babei Fefeleaga, calare pe teribilul Bator. Cat il priveste pe mai-marele dinamovistilor, probabil ca orele de istorie si le-a petrecut facand practica pe teren, pandind la raspantie masinile cu butelii...

Comportamentul acestor personaje "importante in fotbalul romanesc" are mult infantilism si lejere urme de retardare. Niste oameni in toata firea ies in fata casei dupa ce s-au uitat la televizor si se cred eroi de film. Boala e veche, Giovani Becali mai povesteste si acum, in fata la Bugy Bar, cum sta treaba cu Scarface.

Asadar: eu sunt spartan, tu esti persan, eu sunt cavaler Jedi, tu esti Vader, eu sunt Pif, tu esti Hercule... Pentru filosoful semianalfabet din Pipera si prietenul sau dinamovist care si-a luat Bacul la 26 de ani, absenta chiar si a unor vagi urme de cultura generala este fatala. Milioanele nu-i salveaza de la ridicol.

Rezumat la filme cu batai, backgroundul le permite sa ajunga doar pana la nivelul 1: "Bruce Lee il bate pe Van Damme". Ar fi interesanta scena cu cei doi dupa un film de desene animate. Cine ar fi Tom si cine Jerry?

P.S. Gigi se crede, mai nou, "spartan". Poate ca ar trebui sa-i spuna pana la urma cineva ca in societatea spartana homosexualitatea era o practica obisnuita si chiar incurajata. Nu de alta, dar sa stie si "spartanul" Gigi cum sta...

Sursa: Evenimentul Zilei, articol realizat de Matei Udrea

Simionesei05.05.2007 12:00

Genial articolul . Forta Steaua...Mereu Superiori

w3bmaster05.05.2007 12:11

Frumos articol

Si multa caterinca

Dar astia sunt cu astia defilam

Forza Steaua

Anna Marya05.05.2007 12:27

misto articol....Forta Steaua steagcruce2 da Jiji si Oli nu mai au de gand sa plece de la Steaua ca nu mai au ce cauta aici ???i-au facut destul rau Stelei:)

pda05.05.2007 12:28

Pai Borcea a facut liceul la Fierbinti, nu cred ca a invatat de spartani acolo. Si oricum el nu trecea nici testul de dupa nastere al spartanilor, era de mult aruncat. :-D

capone05.05.2007 13:28

Marele dinamovist Borcea a facut liceul la Colegiu Economic Viilor, la clasa de "cofetar-patiser", stiu astea pentru ca a fost in clasa cu tatal meu. Si mai stiu ca mergeau impreuna la meciurile de pe "23 August", unde intr-o singura zi se jucau 2-3 meciuri, si omu chiar se bucura pentru victoriile Stelei, sa ne lase cu aberatiile lui cum ca in '86 a plans de suparare, si mai stiu ca era cel mai "tantalau" din clasa. Gigi eu NU TE VOTEZ!!! steaua_ro

grizzly05.05.2007 14:38

uite ca poate si evz sa zica ceva fara sa dea in penibil. cool articol.

Tupac Amaru05.05.2007 16:04

Iata asadar definitia ziaristului: o persoana cu urme de cultura generala, care creeaza falsi eroi, pentru ca tot ei sa ii desfiinteze ulterior, incercand sa isi justifice salariile fabuloase in raport cu importanta ocupatiei lor (era sa spun profesie...).

Si o populatie care se isterizeaza la citirea unor articole asemeni celui de mai inainte, cam ca in Caragiale: "ca bine le mai zice, monser!"

tzatza_steaua05.05.2007 17:37

foarte tare articolul...daca ar intelege si coducerea Stelei mesajul transmis de acest articol sunt sigur ca altfel ar sta lucrurile...dar pana atunci s'ar putea sa'ti atragi doar antipatia unui bisnitar care s'a ridicat peste medie si care pana acum a scapat de puscarie..

vlad7505.05.2007 19:44
Marele dinamovist Borcea a facut liceul la Colegiu Economic Viilor, la clasa de "cofetar-patiser", stiu astea pentru ca a fost in clasa cu tatal meu. Si mai stiu ca mergeau impreuna la meciurile de pe "23 August", unde intr-o singura zi se jucau 2-3 meciuri, si omu chiar se bucura pentru victoriile Stelei, sa ne lase cu aberatiile lui cum ca in '86 a plans de suparare, si mai stiu ca era cel mai "tantalau" din clasa. Gigi eu NU TE VOTEZ!!! steaua_ro

Borcea si-a luat bacul la 26 de ani la un liceu din Fierbinti,judetul Ialomita,cu specific zootehnic.Nu l-a vazut nimeni la fata.

Iar articolul are darul de a persifla personaje semidocte gen Cristi si Gigi.Doar in copilarie aveam teme si conflicte cu colegii mei de gradinita,apoi generala:" Eu am un infinit de de indieni...ba eu am mai multi ca am trei infinituri".

In curand o sa-i vedem pe Gigi si Borcea ca joaca "verde-stop" si "hep" . Cata dobitocenie exista la asemenea nivel. Din nefericire aceste doua personaje oripilante au multi adepti.

greco05.05.2007 20:43

poate a facut liceu cu profil zoofil ! oricum.... sa-i mai lasam naibii de spurcani !

alexys05.05.2007 21:08
poate a facut liceu cu profil zoofil ! oricum.... sa-i mai lasam naibii de spurcani !

ha ha,nici macar atat,greco..eu zic ca si pe asta zoofil l-a facut la seral!

fansteaua4606.05.2007 09:44

Frumos articol

supervladiTM06.05.2007 19:44

Plus ca strigatul asta din film e doar o inventie regizorala. Nu exista dovada istorica a faptului ca spartanii intr-adevar asa se impulsionau inainte de lupta.

SSK06.05.2007 20:19

Borcea si spartanii,

homosexualii!

danielcristian06.05.2007 20:24

Penibili,saracii dinamovisti.I-am vazut aseara cum strigau" Hau-hau-hau" ,chiar pareau niste maidanezi...Bah,astia or dat in mintea copiilor ... :lol: :lol:

n_am_kef07.05.2007 09:45

Bun articol. O sa mi-l printez. :D

razvan7507.05.2007 17:18

daca tot citam din "rubrica" sportiva a evz, haideti sa o facem pina la capat:

7 Mai 2007

Cand nu are adversari "cuminti", Steaua primeste o mana de ajutor de la arbitri...Se poate spune ca este un final jenant de sezon pentru "ros-albastri", care sambata au devenit fostii campioni ai Romaniei, dupa ce Dinamo s-a incoronat regina Ligii I, la Iasi. Stelistii nu par sa aiba scrupule in lupta pentru locul secund in Liga I.

ca si cind asta este tot ce s-a intimplat in acest meci... un penalty necordat, but wait, there's more:

1Mai 2007

Scandalul demiterii managerului general de la Steaua isi are originea in manevrele oculte care se fac in finalul Ligii I la fotbal...Se spune ca Mihai Stoica ar fi planificat demult sa "umble" la jucatorii clujenilor pe care i-ar fi convins sa se "predea" cu Steaua, intermediar fiind Martin Tudor.

speculatiile continua pe o pagina intreaga, bazate pe "se spune", "se aude", "se zvoneste"... halal presa sportiva, but wait, there's more:

1 Mai 2007

Lupta pentru locul doi, viciata de blaturi...In fotbalul romanesc au reaparut sarsanalele cu bani, meciurile "amicale" si jucatorii contactati pentru a trada in momentele-cheie...Steaua, in forma maxima

Cel mai "in forma" club la jocurile de culise pare, in acest moment, Steaua. Partidele cu Poli Iasi, CFR Cluj si Otelul Galati au fost niste formalitati pentru "ros-albastri".

30 Aprile 2007

Steaua "a indoit" Otelul fara sa forteze...Din echipa care lupta cu Steaua pe viata si pe moarte in Cupa Romaniei nu s-a zarit aseara mare lucru...Altadata "balaur" pentru granzii Capitalei, Otelul a dat impresia ca a lasat-o mai moale aseara, in Ghencea. Meciul a curs catre o victorie lejera a Stelei.

10 Martie 2007

Farul - Steaua, un nou meci cu final asteptat?...Partida ridica mari semne de intrebare, deoarece, in ultimii ani, dobrogenii au avut mai multe prestatii indoielnice impotriva "ros-albastrilor".

Ultimul meci direct, din turul Ligii I, este exemplul perfect in acest sens. Steaua, care in acel moment abia se calificase in grupele Ligii Campionilor, a invins cu 3-0 un adversar de carton.

Un alt element interesant este delegarea arbitrului Augustus Constantin. Se stie ca, alaturi de Marian Salomir, Augustus Constantin face parte din "corpul de balet" al Stelei.

As putea sa citez la infinit din aceasta fituica infecta dar nu o fac pentru ca sunt convins ca mai toti stelistii stiu despre ce este vorba. Totusi as vrea sa subliniez faptul ca ar trebui sa fim mai atenti de unde si pe cine citam. Doar pentru ca a aparut un articol care se potriveste cu dorintele noastre in momentul asta si cu politica editoriala a site-ului nu trebuie sa ne faca sa lasam garda jos si sa dam exemple de gazetarie din aceasta latrina antistelista care este redactia evz/prosport. Stimati redactori, nu va instigati cititorii sa-si spele creierele citind abjectiile unui grup de spurcati... indrumati-i spre lucruri mai interesante. Miine-poimiine ne pomenim ca-l parafrazam pe tolontan sau pe buzarin... curat murdar coane Fanica

arcadia08.05.2007 09:20

frumos articolul :), totusi din cate am observat Gigi Becali a vorbit despre dinamovisti ca ar fi "spartanii" nu l-am auzit atribuindu-si "epitetul" ... oricum cei 300 ai lui leonidas au murit, nu au invins si cred ca sfatuitorii lui Gigi l-au informat asupra diferentei dintre film si istorie (de aceea tot ii gratuleaza pe catei cu epitetul asta- care mi s-a parut usor condescendent in ton)

stiny08.05.2007 16:47

Oricum se stie Gigi Becali&Cristian Borcea(jenifer lopez&Shakira)sunt doi ciobani ce nu stiu ce inseamna fotbalul....sunt stelist pana la moarte da cu asa conducator nush zau ce facem....sa se lase amandoi de fotbal si sa se duca sa se faca artisti in filme dak se cred spartani....sau in telenovele!!dak nu il aduce pe Neaga inapoi e cel mai cioban dintre ciobani...Dica TE ASTEPTAM SA REVI IN FORTA dica10 .Gigi eu nu te votez!! steag3 steag2 steag3 steag2