FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Becali: "Am probe de blat la Arges - Urziceni" (Prosport)!

fcsteaua.ro03.05.2007 17:30

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, cã are probe cã jucãtorii echipei FC Argeș, Alin Chița, Ciprian Tãnasã și Mircea Stan, au fost contactați de Viorel Ilinca înaintea meciului cu CFR Cluj, din etapa a XXIX-a a Ligii I.

"Eu n-am cumpãrat niciun meci. Sã-mi aducã o probã cã am fãcut eu așa ceva. Eu aduc probe cã jucãtorul Chița de la FC Argeș a fost contactat ca sã i se dea 15.000 lui, 15.000 lui Tãnasã și 15.000 fundașului dreapta (n.r. - Mircea Stan) ca sã trânteascã meciul cu CFR Cluj. Eu aduc probe. Ilinca (n.r. - președintele clubului Unirea Urziceni) s-a întâlnit cu Chița și a zis: ", a spus Becali.

Gigi Becali l-a atacat și pe președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, despre care a spus cã a fãcut "o neomenie" cu cei trei jucãtori, Adrian Anca, Vasile Jula și Cristian Coroian, ce au fost dați afarã din lot dupã ce au apãrut suspiciuni cã nu și-au apãrat corect șansele în meciul cu Steaua.

"Vãd cã Mureșan vorbește de neomenie și se referã la mine. Neomenie e ce face el cu bãieții ãia. Ce legãturã am eu cu asta. Aruncã un nebun o piatrã în gârlã și o mie de inși nu pot sã o scoatã. Sunt invenții, nu pot sã-mi dau seama cine a fãcut dezinformearea asta. Oricum, mie mi-a prins bine. Dacã îmi aratã cineva un telefon de-al meu sau al unui apropiat de-al meu cãtre Cluj, eu sunt capabil de orice, stau la dispoziția oricui. Uite, pun mâna pe Biblie cã nu am nicio legãturã. Ce sunt eu vinovat cã sunt ei fraieri, cã i-au dat pe jucãtori afarã pentru cã a bãgat unul o strâmbã, o ștangã. De ce pun botul la manipulare? Dacã spun eu sã-l dea afarã și pe Semedo cã e blat, îl dau? Sã-l dea atunci!", a afirmat Becali.

Finanțatorul stelist i-a cerut președintelui LPF, Dumitru Dragomir, sã spunã public dacã știe ceva. "A spus Miticã Dragomir cã am fãcut eu ceva la Cluj? Doamne ferește, e nebun. Dacã el știe ceva, îl rog public sã spunã sau pe oricine. Așa mi-a spus și Copos acum: . Nu e nimic, poate sã spunã cã am cumpãrat și Urziceni, și Piatra Neamț, și toate orașele. Câinele latrã, ursul merge. Mie îmi fac bine declarațiile lor. Toate mașinațiunea asta cu jucãtorii de la Cluj îmi face bine. Bravo, sã mai dea afarã încã doi. Mãcar sã câștig eu toate meciurile și apoi sã spunã țara cã le-am cumpãrat. El nu le cumpãrã? (n.r. - referire pa principalul finanțator al Rapidului, George Copos). Ei le cumpãrã și tac, merg pe blat. Asta fac ei. Cei de la Cluj au fost neoameni cu jucãtorii ãia. Neoameni cu ce au vrut sã facã cu FC Argeș. Îl înghit pe ãla care spune cã are probe împotriva mea, pentru cã nu le are. Hoții zic hoții celui care e corect", a afirmat Becali.

La finalul întâlnirii cu presa, Gigi Becali l-a sunat pe Iuliu Mureșan de fațã cu ziariștii pentru a lãmuri de ce se vorbește cã Steaua are o implicare în scandalul de la Cluj, dar acesta nu i-a rãspuns.

Jucãtorii echipei FC Argeș, Chița, Mircea Stan și Ciprian Tãnasã, s-au plâns conducerii clubului, înainte de meciul cu CFR Cluj, cã au fost contactați telefonic de fostul președinte Viorel Ilinca, iar acesta le-ar fi cerut sã nu își apere corect șansele.

"Am auzit și eu un astfel de zvon, dar deocamdatã nu vreau sã îl comentez pentru a nu învolbura apele la sfârșitul campionatului, dar cu siguranțã nu vom lãsa lucrurile așa", a declarat patronul Cornel Penescu, dupã meciul cu CFR Cluj, scor 0-0, desfãșurat sãptãmâna trecutã, la Pitești.

Viorel Ilinca, în prezent președinte la Unirea Urziceni, a negat atunci cã i-ar fi contactat pe cei trei jucãtori. "Este o mare prostie, ce legãturã am eu cu Clujul? Dupã ce am plecat de la FC Argeș am vorbit doar o datã cu Ciprian Tãnasã. Cred cã cineva vrea sã gãseascã un vinovat pentru situația actualã a echipei, dar acela cu siguranțã nu sunt eu", a precizat Ilinca.

SteauaToronto03.05.2007 17:35

De data asta sunt de acord cu Becali.

La Urziceni e netoiu care vrea clujul pe locul 2 ca Dinamo sa fie cap de serie in turul III

Sper sa ii retrogradeze pe blatistii aia

fsoica03.05.2007 18:47

Nu doresc sa comentez acest articol !!!

Heart_For_Steaua03.05.2007 19:04
Nu doresc sa comentez acest articol !!!

Si totusi l-ai comentat :)