FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Vasile Iordache

amarel02.05.2007 22:04

Fostul portar al ros-albastrilor din perioada 1971-1983, Vasile Iordache, cel care l-a secundat pe Olaroiu la conducerea echipei, s-a nascut la data de 9 octombrie 1950 si a strans 25 de selectii pentru nationala Romaniei. A fost considerat eroul tricolorilor in partida pe care tara noastra a disputat-o pe stadionul Wembley, in compania Angliei, scor 0-0, in preliminariile CM din Spania 1982.

A jucat 12 campionate la Steaua si a strans 231 de prezente. Figureaza pe locul 14 intr-un top al jucatorilor cu cele mai multe prezente la FC Steaua Bucuresti.

Cine isi aminteste de el?

danielcristian28.05.2007 21:20

Eu eram mic pe-atunci, dar imi aduc aminte ca taica-meu il lauda mereu pe Iordache, despre care si acum spune ca a fost cu siguranta intre primii trei portari stelisti ai tuturor timpurilor! steagcruce2

JDERUL31.05.2007 16:18

Avea si de ce sa-l laude! Vasile AIORDACHE inainte de toate este un mare CARACTER!

Cand a venit la Steaua cei de la Politehnica Iasi nu au vrut sa-i dea dezlegare asa ca a stat un an pe tusa si a venit liber de contract! (Apropo de unii care sustin ca pe vremea impuscatului Steaua lua jucatorii cu japca!)

Avea 1,74 m - inaltimea ideala (pe atunci) pentru un portar o viteza de reactie nemaipomenita! Reflexe de invidiat, si o priza la minge extraordinara! Gandea jocul!

Stia cand sa puna echipa pe contraatac si cand sa calmeze jocul. Zbura practic din bara-n bara!

ERA O INCINTARE SA-L VEZI APARAND! Nea TOPI Voinescu ni-l dadea mereu exemplu!

Intr-un cuvant, Vasile IORDACHE - UN MARE OM, UN MARE CARACTER, UN PROFESIONIST DESAVARSIT!

Stiti cine a avut un mare "merit" in incheierea activitatii fotbalistice a acestui mare OM?

Costica Stefanescu("marele"capitan al nationalei din acel timp).

Intr-un cantonament la Brasov, beat fiind, acesta a rupt un scaun in capul lui VASI!

Si filozoful Dinu a terminat cariera unui alt mare talent al Stelei: Vasile AILENEI! Doamne,ce jucatori a avut Steaua de-a lungul timpului!

Asemenea "circari"au facut GLORIA Stelei!

Ei au facut ca milioane de oameni sa fie FANI Steaua !

PENTRU Steaua NICI UN SACRIFICIU NU ESTE PREA MARE!

amarel23.06.2007 14:16

Eu l-am vazut pe Iordache aparand, eram destul de marisor, imi amintesc de egalul de pe Wembley, unde el a fost eroul meciului, si de alte cateva in poarta Stelei, pot spune doar ca Silviu Lung la patrat nu se ridica la valoarea lui, imi amintesc si acum o faza critica la poarta Stelei intr-un meci cu F.C. Arges la Pitesti, cand a facut un plonjon... in spate dupa ce mingea trecuse deja de el si evitand un gol vazut de tot stadionul! Avea niste interventii de-ti taiau rasuflarea!

dmb10.07.2007 16:23

Si eu l-am vazut aparand. Nu-mi mai amintesc prea multe. Un lucru era insa sigur: nu portarul era problema Stelei din perioada lui Iordache! steagro

agu21.09.2007 18:13

Cel mai bun portar al Stelei dupa legenda Voinescu!

stelistub17.11.2007 11:01

Intr-adevar a fost un maestru al buturilor

Lari25.11.2008 15:40

Sportul Studențesc a ajuns la o înțelegere cu Vasile Iordache, fostul portar al Stelei urmând sã se ocupe de pregãtirea celor cinci goalkeeperi din lotul lãrgit al alb-negrilor. ordache, format la performanta școalã ieșeanã, a rãmas fãrã angajament dupã ce Marian Miluț a luat decizia de a desființa formația Prefab Modelu. Conducerea clubului din Regie așteaptã ca tehnicianul sã aducã, în scurt timp, o îmbunãtãțire în prestațiile portarilor, capitol deficitar în angrenajul Gãștii Nebune.

Vasile Iordache și-a început cariera de antrenor în 1984 și a activat, pe rând, în staffurile tehnice ale cluburilor FC Brașov, Steaua, Universitatea Cluj (principal), Steaua (secund), Al Shabab Club Dubai, Al Ahli Club Dubai și Al Ain Club (toate trei din Emiratele Arabe Unite), FC Național, Poli Timișoara, Steaua, Concordia Chiajna și Prefab Modelu.

Palmares ca antrenor

1986 finalist cu Steaua la Cupa Intercontinentalã

1987 câștigã cu Steaua Supercupa Europei

1994-1995 Campion Național al EAU cu Al Shabab

1995-1996 Câștigãtor al Cupei Emiratelor cu Al Shabab

1998-1999 Campion Național la Tineret cu Al Ahli Dubai

2000-2001 Campion Național al EAU cu Al Ain

2000-2001 Câștigã Cupa Președintelui

2006-2007 Campion Național al României cu Steaua

Ca jucãtor, Vasile Iordache are în palmares trei titluri de campion al României cu Steaua, trei Cupe ale României, tot cu formația din Ghencea și o Cupã Balcanicã cu echipa naționalã a României.

mountytoma29.11.2008 19:10

pe langa faptul ca a fost un portar extraordinar, cum bine zicea cineva mai sus zbura parca din bara in bara!, Iordache a dat dovada de mare caracter spre sfarsitul carierei lui de jucator acceptand sa fie rezerva unui Duckadam tanar si neexperimentat, mult sub valoarea lui in acel moment, dar pe care l-a ajutat sa devina ceea ce stim toti: eroul de la Sevilla.

nimeni altul nu ar trebui sa fie antrenorul de portari al Stelei, dar cum se pricepe becakatul sa-si aleaga angajatii... e clar ca nu il vom vedea in Ghencea pe Vasile Iordache, pe care eu personal (nu l-am apucat pe Voinescu, nu sunt chiar asa batran) il consider cel mai bun portar din istoria Stelei si chiar si a Romaniei

Lari12.11.2009 14:28

Fostul mare portar al Stelei, Vasile Iordache, cel care a pregătit și goal-keeperii trupei din Ghencea in urmă cu 2 ani, a plecat in Qatar. El va fi antrenorul portarilor de la Al Shabab, echipa lui Olăroiu.

gsp

Lari27.02.2010 00:52

- s-a nascut in 1950, la Iasi

- a debutat la Poli Iasi in Liga I, in 1969, iar primul meci la Steaua l-a jucat in 1972

- a cîștigat două titluri cu Steaua, 1976, 1978, si două Cupe ale Romaniei (1976, 1979)

- a jucat 241 de meciuri doar pentru Steaua in Divizia A

- a jucat 9 meciuri in cupele europene

- a bifat 25 de selectii in echipa nationala pentru care a jucat intre 1976 si 1984.