Acum cateva luni, dupa meciul Stelei de la Iasi am acuzat sistemul de pregatire in care era inclusa si partea exercitiilor de incalzire si mobilitate. Pur si simplu nu-mi venea a crede ochilor dupa ce am vazut la ce erau pusi sa faca jucatorii nostri inaintea unei partide in comparatie cu ce STIAM ca ar trebui sa faca si in comparatie cu ce vazusem la echipele din Champions League. Reactia suporterilor? Impartita, ca de obicei, desi "probele" erau irefutabile. Hipollitti si Olaroiu erau direct vizati. Reactia conducerii Stelei? ABSOLUT NIMIC. Ba au fost si cateva replici acide prin gsp. Dupa alte cateva luni a fost dat afara Hipollitti. A fost o masura absolut normala, dar care, mie mi-a prilejuit un gust amar:
1. de ce nu a fost dat afara initial, cand aceste probleme au fost ridicate?
2. Mergand mai departe nu pot sa nu constat fatarnicia lui Gigi, Stoica si Argaseala pentru ca si-au gasit un tap ispasitor atunci CAND AU AVUT NEVOIE DE UNUL, desi dupa meciul de la Iasi au spus ca e vorba de "rautati, tampenii, etc".
In clipa de fata a ramas Olaroiu. Desi l-am sprijinit de FOARTE multe ori (inclusiv dupa esecul de la Boro) consider ca stilul sau de a pregati echipa este net inferior multor antrenori din Liga I. O sa va dau doua mici exemple: 1. ii rog pe cei care au fost in Ghencea la meciul cu Dinamo sa-si aminteasca ce au facut jucatorii celor doua echipe in cele 10 - 15 minute ce au precedat startul partidei.
2. Legat de sistemul de pregatire, dar axandu-ne pe latura mentala a meciurilor, ii rog pe suporterii stelisti sa evalueze modul in care isi motiveaza Oli "vestiarul" si cum o face, de pilda Razvan Lucescu. Sa faca suporterii nostri o comparatie intre meciul Stelei de la Boro si al Rapidului de la Hamburg - parca adversarii au jucat la fel, nu? Culmea este ca unul a trebuit sa suporte mereu presiunea propriului patron si a trebuit sa aduca bani de acasa pentru a-si rasplati elevii, iar cel de-al doilea nu s-a confruntat cu astfel de probleme. in alta ordine de idei nu pot sa las sa-mi scape faptul ca aproape in tot sezonul, jucatorii echipei Steaua au primit cele mai multe cartonase galbene si rosii din ultimii 18 ani. O echipa labila psihic pentru ca antrenorul nu a fost capabil sa lucreze la acest capitol, pentru ca antrenorul nu a stiut sa-si monteze jucatorii ca acestia sa-si focalizeze atentia doar pe joc. In aceste conditii, gasesc absolut normal faptul ca suntem in urma lui Dinamo cu atat de multe puncte si ma tem ca si in urmatorii ani vom mai fi umiliti DACA se va continua pe acelasi sistem.
Inchei aici si astept replici naive cu evocarea victoriei de la Kiev, una obtinuta intr-o anumita conjunctura, cu scuzele jucatorilor accidentati (mai degraba autoaccidentati, excluzandu-l aici pe Nesu) - de parca nu tot Oli i-a pregatit si pe aia - mai ales ca orice argumente pro Oli sunt usor de contrazis daca am posta clasamentul Ligii I cu doua infrangeri grele in fata lui Dinamo si cu o lupta pe viata si pe moarte pentru un loc 2.