Ciobanul a întrecut orice fel de limitã în relațiile cu jurnaliștii. Promitem sã-i arãtãm noi, de acum, care-i sînt limitele. Am ajuns în studioul OTV în momentul cînd se derulau reclamele dinaintea emisiunii "Dan Diaconescu în direct". Gigi trona falnic la masã, îmbrãcat cu eternul sãu costum negru cu dungi, parcã prevestind ce avea sã urmeze. Se uitã urît spre colegul Octavian Cojocaru: "Tu cine ești, bã? Bãi fraiere, nu te uiți la tine cum arãți? Ai venit aici în tricou sã vorbești cu mine!? Cîți ani ai tu, mã, tîmpitule? Sã nu cumva sã deschizi gura, cã n-am ce discuta cu tine, papagalule!". Cojocaru n-apucã sã zicã nimic, întrucît Becali mutã tirul spre mine: "Bãi, Chioțea, Banciu ãsta al tãu e evreu? Scrie despre mine numai tîmpenii, cine p... mea e ãsta sã mã critice pe mine, sã-și batã joc de mine? Stați cã vedeți voi!". Diaconescu ne anunțã cã mai sînt 30 de secunde pînã la intrarea în emisie și adaugã: "Gata, Gigi, calmeazã-te! N-am chef sã se ia din nou CNA-ul de mine. Certați-vã dacã vreți, dar fãrã balamuc".
Papagali, hahalere, jigodii, trãdãtori
Începe emisiunea. Primele 20 de minute, cronometrate de subsemnatul, sînt monopolizate de Becali. Subiectul "Neaga", pentru care am fost chemați, e lãsat baltã dupã puțin timp. Patronul Stelei urlã de unul singur la adresa lui Octavian Cojocaru, incitat discret și de Dan Diaconescu, care îi aduce aminte cã ziaristul e îmbrãcat în tricou. Dupã ce face recenzia Evenimentului Zilei de duminicã, trece și la ProSport. Existã o singurã idee în mintea lui: Ringier, editorul ambelor ziare, e un trust strãin care vrea rãul României, iar noi niște "ziariști vînduți", "trãdãtori de neam și țarã", "papagali", "hahalere", "jigodii".
Îi plac morții și mamele
Încercãm sã-l oprim din tiradã adresîndu-ne moderatorului, rugîndu-l sã ne lase sã vorbim pe rînd. Nu putem spune mai mult de o frazã, cã Gigi își urlã crezul ca disperatul: "Taci, bã, cã ești plãtit de strãini, trãdãtorule! N-am ce sã discut cu voi, nu mai aveți ce cãuta pe la Steaua. Nu vã cunosc, cine sînteți voi, bãi fraierilor?!".
Nivelul discuției ajunsese sub orice cotã de înțelegere, așa cã îl anunț pe Dan Diaconescu cã nu mai pot continua dupã pauza publicitarã. Nici nu mai auzeam ce spune Becali. În jur, cameramanii erau șocați. La ușa studioului și la panoul de comandã, angajații OTV pãreau resemnați. Chiar și ei, care auziserã destule discuții șocante în acea încãpere, erau uimiți de ce se întîmplã. Emisiunea se întrerupe la cererea moderatorului, care sperã sã calmeze spiritele pe timpul reclamelor. "Gigi, liniștește-te! E destul, iese deranj". Facem gestul de a ne desprinde microfoanele. Fostul candidat la Președinție ia foc: "Chioțeo, bãga-mi-aș p... în mã-ta, pleci, ãã! Ești un laș, mã nenorocitule! Pleacã, f...-te-n gurã! Fugi de-aici, cã poate te și bat, cretinule. F...-ți morții mã-tii de vagabond, du-te-n p... mea și pune-i pe ãia sã se ia mîine de mine!... S-au mai luat și alții, și Popescu ãla de la Adevãrul, și Tolontan, și ce-au fãcut, bã? Mi-au supt p..."
Atmosfera e deja incendiarã, Diaconescu aproape s-a pus între noi și Gigi. "Domnule Becali, mã duc sã mã rog pentru sãnãtatea dumneavoastrã", îi spun eu, cu un zîmbet amar în colțul gurii. "Faci mișto de mine, bãi tupeistule? Pleacã repede, pînã nu ajungi la perfuzii. Sã nu vã prind pe la Steaua, cã vã rup picioarele, derbedeilor! Îl omor și pe Banciu ãsta, uite ce fațã de evreu are. Ãsta e sigur evreu, pun pariu!". Discuția se terminã pentru cã ieșim rapid din studio. Trecem în vitezã prin holuri, sã ne luãm hainele. În spate rãmîn privirile celor trei bodyguarzi. Uimiți și ei de aberațiile patronului stelist, un sfertodoct care a întrecut mãsura.
Au început sã aparã protestele
Asociația pentru Protejarea și Promovarea Libertãții de Exprimare și Agenția de Monitorizare a Presei cer Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) sã analizeze conținutul emisiunii "Dan Diaconescu în direct", difuzatã în data de 20 februarie la OTV. Totodatã, cele douã organizații atrag atenția conducerii clubului FC Steaua cã prin interzicerea accesului ziariștilor grupului Ringier la activitãțile clubului se încalcã dreptul constituțional la informare.
Oierul ajuns în "high-life"
Intrat în fotbalul românesc la începutul anului 2000, Ciobanul a fost primit cu o simpatie curioasã de mass-media. Greșelile gramaticale și comportamentul sãu atipic l-au transformat într-un permanent subiect de presã.
Cu o educație îndoielnicã, cel ce avea sã devinã patron al Stelei și-a dat arama pe fațã în perioada 2001-2002, atunci cînd a avut o serie de conflicte cu personalitãți ale vieții socio-culturale din România. Privind retrospectiv, se poate observa cã Becali a reacționat mitocãnește în special la ironii, dovedindu-și crasa superficialitate și lipsa de instrucție. Comportamentul sãu nu a dovedit decît un evident complex de inferioritate. În contrast, aparițiile sale la televiziune și în ziare fluturînd sume cu multe zerouri în valutã au sfidat în mod clar condiția românului de rînd, fãrã ca autoritãțile sã se autosesizeze într-un fel pentru nenumãratele "sponsorizãri", modalitate declaratã rînjit a lui Becali de a eluda legea. Încercãrile timide ale PNA de a-l audia în "dosarul Cãmãtarilor" s-au lovit de refuzul isteric al ciobanului din Pipera de a merge în fața procurorilor. Aceștia din urmã au rãmas fãrã nici un fel de reacție.
În afara conflictelor enumerate mai jos, patronul stelist a avut diverse dispute verbale și chiar scandaluri cu o serie de personalitãți din fotbalul românesc (Anghel Iordãnescu, Victor Pițurcã, Dumitru Dragomir, George Copos, frații Becali etc.).
Octombrie 2001
Asistentul Tudor Constantinescu a fãcut greșeala sã nu ridice fanionul la un meci Rapid - Steaua. Ciobanul l-a fãcut hoț și l-a acuzat cã primește bani de la Copos. Comisia Centralã a Arbitrilor a sesizat UEFA, care l-a amendat cu 5.000 de dolari pe Becali și l-a suspendat pentru șase luni.
Noiembrie 2001
Ciobanul l-a pãlmuit pe realizatorul emisiunii "Fotbal la Maxx", Malonga Parfait, în curtea stadionului Dinamo. În afara faptului cã a fost agresat, angajatul Pro TV a fost fãcut "cioroi". În ciuda rasismului și a agresãrii în public, Ciobanul nu a pãțit nimic.
Februarie 2002
Într-o cafenea din Piața Dorobanți, Ciobanul l-a atacat verbal pe cunoscutul ziarist Cristian Tudor Popescu. Replica civilizatã a acestuia a atras dupã sine un potop de înjurãturi, spre uluiala celor prezenți. Nici de aceastã datã patronului stelist nu i-a fost clintit nici un fir de pãr.
August 2002
Marcel Pușcaș a fost agresat pe o terasã din București de unul dintre bodyguarzii lui Ciobanul și înjurat de patronul Stelei.
Septembrie 2002
Supãrat cã a fost parodiat de "Garcea", Ciobanul l-a catalogat pe cunoscutul om de televiziune cu termeni de mahala, de genul "avorton", "așchimodie de om cu fațã de drogat" sau "o zdreanțã de actor".
Decembrie 2004
Cunoscuții realizatori ai celei mai populare emisiuni de divertisment, "cîrcotașii" Mihai Gãinușã și ªerban Huidu au fost jigniți de Becali dupã ce a fost ironizat în emisiunea de la Prima. Cu intervenții, Becali a reușit sã blocheze în primã fazã difuzarea fragmentului care fãcea referire la el. Totuși, în reluarea de duminicã a emisiunii de miercuri, 1 decembrie, și-au fãcut loc și imaginile respective.
Ianuarie 2005
Invitați la emisiunea "Nașul", Huidu și Gãinușã au fost fãcuți "jigodii" și "papagali" de Becali.
Februarie 2005
Reprezentanții ProSport, Dorin Chioțea și Radu Banciu, au fost numiți "jigodii", "papagali" și "evrei". , preluat de pe www.prosport.ro , nu mai e nimic de adaugat , acuma vad ca e scris si la articolele mari pe site si titlul ar fi analfabetul , rog sa-mi fie sters postul, doua lucruri identice , nu merita.