stiu stiu ca o sa ma injurati ca nu sunt suporter adevarat ca nu merg la meciuri ca voi si alte alea... dar poate ca tocmai de aia o sa vi se para parerea mea mai putin subiectiva.
Aici in SUA sezonul de baseball este de 6 luni iar o echipa joaca cam 160 de meciuri pe sezon, deci aproape un meci pe zi. Jumatate din ele le joaca acasa. O echipa bunicica are cam 40.000 de suporterii in fiecare seara!!! Clubul are nevoie de suporteri pentru ca nimeni nu vrea sa faca reclama in fata unor scaune goale. Dar daca echipa nu merge numarul suporterilor se subtiaza... si asta ustura al naibii.
Ce vreau eu sa spun este ca se merge la meci fiindca este o forma de distractie... Iti place sa vezi fotbal, iti creste adenalina cand esti atat de aproape de jucatori, e ceva extarordinar ce nu poti simti in fata televizorului. Si ca la orice forma de distractie trebuie sa platesti pentru ea.
Astea sunt datele problemei... pentru cei care inca nu inteleg idea, uite pe scurt:
1. Fotbalul este zilele astea o afacere.
2. O afacere daca nu este profitabila este in scurta vreme falimentara.
3. Patronul oricarei afaceri face tot ce stie si poate sa faca afacera falimentara. Nu e loc de sentimente in afaceri. Pentru Bill Gates nu conteaza ca sunt mii de someri in USA, el isi deschide sucursala in India.
4. Suporterii platesc pentru bucuria pe care o ofera fotbalul. Daca nu-ti place ce vezi nu ai ce cauta acolo. Daca te duci la cinema si nu-ti place filmul, iesi frumos afara nu te apuci si-l injuri in gura mare pe Di Caprio.
Sa fim bineintelesi... daca nici un suporter nu se mai duce la meciuri, va garantez 100% ca afacerea lu Gigi da faliment cat de curand si o sa plece de la Steaua... Intrebarea este daca asta este intr-adevar ce vreti... Pentru ca daca nu e Gigi e altu care face ce vrea cu banii lui...